Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

cicikız ben de girmedim o derse hiç
sanırım kitabı da yok ama piyasada diksiyon hitabetle ilgili kitaplar vardır mutlaka
bir tane temin edip onlardan yararlanabilirsin
ünv.'deyken dersimiz vardı öyle tekerlemelerle alıştırmalar yapıyorduk
düzgün telaffuz etme harfleri dogru seslendirme gibi çalışmalar
zamanla da sözlü anlatım etkinlikleri yapabilirsin
hazırlıklı hazırlıksız konuşmalar şeklinde
kolay gelsin şimdiden
bu arada rehberligini aldıgın sınıfta daha sıkı tut ipleri
en çok onlarla yüz göz olacaksın çünkü:=)

şimdiden üçkağıtçılığa mı alışmışlar :))
sakin ol cicikız daha neler göreceksin hele yazılı zamanı

çok fenalar hakkatenakannehir

12. sınıflarla kaç saat ne şekilde test çözmeliyiz konusunda fikir alışverişi yaptık. geçen yıl dersine girip bu yıl girmediğim öğrencilerim idareye gitmişler, fiyonk_ hoca gelebilir mi dersimize yine diye, duygulandım aptallaştım. :))

henüz planlarımızın bir kısmı hazırlanmadı, beklemedeyiz.

çok güzel bi duygu olsa gerekopuyorumnanaktan

cicikız ben de girmedim o derse hiç
sanırım kitabı da yok ama piyasada diksiyon hitabetle ilgili kitaplar vardır mutlaka
bir tane temin edip onlardan yararlanabilirsin
ünv.'deyken dersimiz vardı öyle tekerlemelerle alıştırmalar yapıyorduk
düzgün telaffuz etme harfleri dogru seslendirme gibi çalışmalar
zamanla da sözlü anlatım etkinlikleri yapabilirsin
hazırlıklı hazırlıksız konuşmalar şeklinde
kolay gelsin şimdiden
bu arada rehberligini aldıgın sınıfta daha sıkı tut ipleri
en çok onlarla yüz göz olacaksın çünkü:=)

malesef yüzgöz olmak zorunda kaldım dün
içlerinden biri ağladı wc gitcem dedi gidiş o gidiş
yarın görüşcm onla:umursamaz:

ben bugün görevlendirildiğim okula gittim. ingilizceden 4. ve 5. sınıflara ücretli öğretmen görevlendirmiyorlarmış. merkezden öğretmen gelecekmiş. 6, 7 ve 8. sınıflara giricem. köy okulu olduğu için hepsinden birer şube var. ama ingilizcenin yanında sosyal bilgiler, inkılap tarihi,1 saat rehberlik dersi, müzik veya resim dersine de giricem. umarım hepsinin altından kalkabilirim. sosyal bilgiler ve inkılapta kendime daha çok güveniyorum. ingilizce beni zorlayacak biraz. 5 yılda çok fazla şey unutmuşum hatırlamam içinde iyi olacak ama.yarın başlıyorum hayırlısı bakalım...

Son düzenleme:
valla ben de bu hafta başı başladım tam olarak.

sınavım iptal edildiği için bi daha girmem gerekiyor. bu arada da ücretl başvurdum. bahtıma da evimin yanındaki lise.

ama benden önceki rehber öğretmen her şeyi karman çorman bırakmış. geldiğimden beri de dosyalarla boğuşuyorum. daha okulun tamamını bile gezemedim:KK43:

ben bugün görevlendirildiğim okula gittim. ingilizceden 4. ve 5. sınıflara ücretli öğretmen görevlendirmiyorlarmış. merkezden öğretmen gelecekmiş. 6, 7 ve 8. sınıflara giricem. köy okulu olduğu için hepsinden birer şube var. ama ingilizcenin yanında sosyal bilgiler, inkılap tarihi,1 saat rehberlik dersi, müzik veya resim dersine de giricem. umarım hepsinin altından kalkabilirim. sosyal bilgiler ve inkılapta kendime daha çok güveniyorum. ingilizce beni zorlayacak biraz. 5 yılda çok fazla şey unutmuşum hatırlamam içinde iyi olacak ama.yarın başlıyorum hayırlısı bakalım...

hadi hayırlı olsun tekrarr
başarıcaksınnkaydirigubbakcemile5

valla ben de bu hafta başı başladım tam olarak.

sınavım iptal edildiği için bi daha girmem gerekiyor. bu arada da ücretl başvurdum. bahtıma da evimin yanındaki lise.

ama benden önceki rehber öğretmen her şeyi karman çorman bırakmış. geldiğimden beri de dosyalarla boğuşuyorum. daha okulun tamamını bile gezemedim:KK43:

başlamana sevindim. günlükte umutsuz msjlarını görüyodum sürekli
ilk görevin sanırım
böylece kafan biraz dağılmış da olur
zaten yeterli puanı alacağına inanıyorumopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
hadi hayırlı olsun tekrarr
başarıcaksınnkaydirigubbakcemile5

başlamana sevindim. günlükte umutsuz msjlarını görüyodum sürekli
ilk görevin sanırım
böylece kafan biraz dağılmış da olur
zaten yeterli puanı alacağına inanıyorumopuyorumnanaktan

hiç sorma çok moralimi bozuyordu. babamın 'bi dene' demesiyle başvurdum aslında evde oturup ders çalışayım diye düşünmüştüm ama dediğim gibi evimin yanı olunca okul denemeye karar verdim.

biraz acemilik oldu tabi bende. ama dosyaları hazırladım. öyle bi okul ki 1700 civarı öğrencisi var ve 40-45 öğretmeni var.ben tek psikolojik danışmanım. şartları zor. zaten bana da pek iyi bırakılmamış pek çok evrak. herşeyi silbaştan yapacağım. ve eve gelip ders çalışacağım. benden önceki danışman her sınıfa her yıl aynı testleri uygulamış. yıllarca aynı çerçeve plan kullanmışlar. umarım yararlı olabilirim

alınmayın ama branş öğretmenlerine özendim vallazemuszemus

psikolojik danşmanlar o kadar evrak ve kırtasiye işi ile uğraşıyor kisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

hem teşekkür ederim inşallah belki önceki kadar değil ama atanacak kadar puan alacağıma ben de inanıyorum. :1rolleyes:

hiç sorma çok moralimi bozuyordu. babamın 'bi dene' demesiyle başvurdum aslında evde oturup ders çalışayım diye düşünmüştüm ama dediğim gibi evimin yanı olunca okul denemeye karar verdim.

biraz acemilik oldu tabi bende. ama dosyaları hazırladım. öyle bi okul ki 1700 civarı öğrencisi var ve 40-45 öğretmeni var.ben tek psikolojik danışmanım. şartları zor. zaten bana da pek iyi bırakılmamış pek çok evrak. herşeyi silbaştan yapacağım. ve eve gelip ders çalışacağım. benden önceki danışman her sınıfa her yıl aynı testleri uygulamış. yıllarca aynı çerçeve plan kullanmışlar. umarım yararlı olabilirim

alınmayın ama branş öğretmenlerine özendim vallazemuszemus

psikolojik danşmanlar o kadar evrak ve kırtasiye işi ile uğraşıyor kisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

hem teşekkür ederim inşallah belki önceki kadar değil ama atanacak kadar puan alacağıma ben de inanıyorum. :1rolleyes:

kısmet işi biraz da belki daha da yükseğini alırsınolumunekankayizsmile
her işin zorluğu var mutlaka
mesela ben ders çalışıyorum :bbo:
yarın 11edb var ona çalışıyorum =)
Allah herkesin yardımcısı olsun

bugün okulda iki öğretmen arasında tartışma çıktı. sebep okulun arka bahçesine tenis kortu yaptıran( tabi okulun parasıyla ) beden eğitimi öğretmenlerinin arkasından konuşulması. bedenciler bu kortu kendilerine yaptırdı diye bi söylenti çıkması. bi başkası bahçede oynayacak yer kalmadı diye söylendi. gerçekten de öyle.ön bahçede basket sahamız vardı. şimdi arka bahçede de koskoca bi tenis kortumuz var .. Çok lazımdı gerçekten !!! bu çocuklar nerde oynayacak

bugün okulda iki öğretmen arasında tartışma çıktı. sebep okulun arka bahçesine tenis kortu yaptıran( tabi okulun parasıyla ) beden eğitimi öğretmenlerinin arkasından konuşulması. bedenciler bu kortu kendilerine yaptırdı diye bi söylenti çıkması. bi başkası bahçede oynayacak yer kalmadı diye söylendi. gerçekten de öyle.ön bahçede basket sahamız vardı. şimdi arka bahçede de koskoca bi tenis kortumuz var .. Çok lazımdı gerçekten !!! bu çocuklar nerde oynayacak

ne ilginç şeyler oluyor
biraz sosyetik bi yerde sanırım okulunuz
bizde böyle bişi söz konusu olamazsempatiksalakcinni

İnanamıyorum ya faranjit oldum =(
Daha 3 gün oldu ders anlatmaya başlayalı!
Doktora gittim 1 saat önce, sizinle birlikte bu şikayetten gelen 5 kişi oldu dedi =) Hepsi de ben gibi öğretmenmiş =)

yusum cum ilk haftalarda olur boğazlar iki ay dinleniyor birden yüklenince hasta oluyorlar tabi
iki haftaya gecer merak etme

Okulun laboratuarları, sınıfları, derslerde kullanılabilecek aletleri, haritaları v.s. tamsa aslında güzel birşey okulda tenis kortunun olması keşke her devlet okulunda olsa da farklı spor dallarını öğrense öğrenciler,yetenekleri varsa geliştirseler. Tabi öğrencilere de beden eğitimi dersinde kullandırılıyorsa. Fakat sadece öğretmenlerin kullandığı bir alansa,öğrencilere ders olarak verilmiyorsa tartışmakta haklılar. Ben olsam ben de tartışırdım buyüzden.

yusum cum ilk haftalarda olur boğazlar iki ay dinleniyor birden yüklenince hasta oluyorlar tabi
iki haftaya gecer merak etme
evet canım doktorda aynı şeyi söyledi. Geçer inşallah en yakın zamanda.
sen nasılsın bu arada. bebiş nasıl?

İnanamıyorum ya faranjit oldum =(
Daha 3 gün oldu ders anlatmaya başlayalı!
Doktora gittim 1 saat önce, sizinle birlikte bu şikayetten gelen 5 kişi oldu dedi =) Hepsi de ben gibi öğretmenmiş =)

hımm geçmiş olsun
nasıl belirtiler gösteriyor?

hımm geçmiş olsun
nasıl belirtiler gösteriyor?
teşekkürler canım.
boğazım ağrıyordu pazartesi akşam tebeşir tozu etki etti dedim ama salı günü de devam etti bu, bugün ise kuru kuru öksürmeye başladım önce, öğleden sonra da göğüs kafesimde ağrı başladı ve artık iyice rahatsız eder duruma geldi. Akşam yemeğinde birşey yiyemedim bile ağrıdan. Acile gittim işte faranjit dedi doktor.

Hemen hemen her öğretmen yaşıyor bu sorunu galiba =(

epey ağır atlatıyorsun, geçmiş olsun. dönem dönem azıyor. bitki kürleri iyi gelir mi acaba...

geçmiş olsun yusum,adaçayı çok iyi gelir canım,hamilesin içme ama gargarası bile yeter.

X