- 2 Aralık 2015
- 31.710
- 105.696
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Marifetli hatunlar yine menü oluşturuyorum yarım istiyorum Bu hafta sonuna nasipse yine en az 12 kişilik misafirim var belki 15 de olabilirErkekli bayanlı akşam çayına almayı planlıyorum
Patatesli çıtır börek(kalın sigara böreği şeklinde)
Dereotlu peynirli poğaça
Mercimek köftesi
Burada sormam gereken tatlı da kararsızım ya Islak kek ya da Ispanaklı kek pasta gibi bir şey düşünüyorum bu menüye ve böyle misafirlere hangisi gider sizce ? Bir de tuzlu kurabiye yapmalı mıyım bu menünün yanına kararsız kaldım aslında yenmese de haftaya da misafirlerim var buzluğa kaldırır onlara da koyabilirim
İki çeşit tatlı iyi gider bu menüye. Ispanaklı kek üstüne krem şanti süper oluyor. Yuvarlak yuvarlak kestiniz mi sunumu da hoş oluyor. Bir de kolay tavuk göğsü yapabilirsiniz bol cevizli.
Teşekkür ederim yardımın için canım ıspanaklı keki şöyle düşündüm kesip ortasına muzlu puding süreyim üstüne krem şanti en üstüne parçaladığım kekin parçalarını bu şekilde yapmıştım tam pasta gibi olmuştu çünkübu menüye ıspanaklı kek gider yaniO zaman tatlı olsun haklısın tuzlu çok var değil mi aslında tatlı olarak pudingli irmikli toplarım hep beğeniliyor onuda yapabilirim herkes tarifini soruyor kime yapsamsaray sarması da olabilir belki lokum şeklinde
Öyle de çok mantıklı canım görünüş çok güzel olurO zaman tatlı kurabiye ye ne dersin irmikli toplar yerine mesela arap kurabiyesi hem kakaolu hem tatlıRica ederim :) Ben daha hafif olsun diye sadece krem şanti koyuyorum. Önce bardakla yuvarlak yuvarlak kesip üstlerine şanti sürüyorum, herkes için tek yiyimlik bir sunum oluyor. En üste de kek parçaları tabii aynen :)
Pudingli irmik topu da olur, tavsiyem menüye bir adet kakaolu tatlı koymanız. Dengelemek adına birkaç tuzlu birkaç tatlı olacaksa, tatlılardan birinin kakaolu olmasında fayda var. Böylece çeşit dengesi daha iyi tutuyor bence.
Öyle de çok mantıklı canım görünüş çok güzel olurO zaman tatlı kurabiye ye ne dersin irmikli toplar yerine mesela arap kurabiyesi hem kakaolu hem tatlı
Benim yaptığım irmik topları muzlu ya da çilekli puding ve irmik karışımından oluşuyor sonra hindistan cevizine batırıyorumArap kurabiyesi çok lezzetli bir kurabiye istememde onlara yapmıştım biraz aynı olacak ama ne yapalımEltimin ailesi eltimler ve annemler herkes bir arada olacak yineHmm arap kurabiyesini hiç bilmiyorum, netten baktım ilginç görünüyor güzel olabilir :) İrmik topu diyince benim aklıma kakaolu hindistan cevizli irmik topları gelmişti açıkçası :)
Canim kasarli sucuklu pide var bugub menumuzde
Benim yaptığım irmik topları muzlu ya da çilekli puding ve irmik karışımından oluşuyor sonra hindistan cevizine batırıyorumArap kurabiyesi çok lezzetli bir kurabiye istememde onlara yapmıştım biraz aynı olacak ama ne yapalımEltimin ailesi eltimler ve annemler herkes bir arada olacak yine
Teşekkür ederim yardımınız için evet önemli olan muhabbet aslındaElinize sağlık, kurabiye güzel olur. Ne yaparsanız yapın yeter ki muhabbetiniz tatlı olsun :)
Pek afiyet olmadı.Dokundu bana yemek.
Bugünkü menüm kara lahana çorbası,makarna,yoğurt
Teşekkür ederim de ,bir görünüp bir kayboluyorsun,özlettiriyorsun kendiniAfiyet olsun canim :)
Teşekkür ederim nur'cuğum.Gecmis olsun canim Dikkat et kendine
Canım aklıma bir şey daha geldi o menüme tavuklu yoğurtlu yalancı çerkez tavuğu da yapsam abartı olur mu bol dereotlu yeşil soğanlı turşulu bir şey belki bilirsinElinize sağlık, kurabiye güzel olur. Ne yaparsanız yapın yeter ki muhabbetiniz tatlı olsun :)
Canım aklıma bir şey daha geldi o menüme tavuklu yoğurtlu yalancı çerkez tavuğu da yapsam abartı olur mu bol dereotlu yeşil soğanlı turşulu bir şey belki bilirsin
Bence gayet iyi olur. Çeşit her daim iyidir hele kalabalık misafirlerde, vaktin vardır yoktur bilemediğim için çeşit konusunda yorum yapmamıştım :) Ortaya açık büfe şeklinde de koyabilirsin, kim ne isterse ondan alır yer. Ufak tefek aperatifler veya salatalar da ekleyebilirsin yanlarına; mesela baklagil salatası olabilir. Kırmızı biberi peynirle doldurup dilimleyebilirsin. Sarma veya dolma ekleyebilirsin.
Ben ilginçlik olsun diye diğer klasik çeşitlerin yanına yalancı suşi yapmıştım bir kere çok ilgi çekmişti. Pazı yapraklarının içine pirinç, ton balığı, salatalık koydum sardım; buzdolabında biraz beklettikten sonra dilimleyip servis ettim. Çok lezzetliydi.
Annemler de yardım ederler vaktim var canım ama abartmak istemem ev görmesi akşam çayı diye dediğin gibi salatalar ekleyeyim çok sağol çok güzel fikirler verdin gerçekten ne kadar güzel bir şey düşünmüşsün maşallah
Erkekleri koltukta sehpayla servis yapacağım bayanları masaya alacağım anca öyle sığıyoruz 1 tane köşe koltuğum var amerikan mutfak evim canım herşey ortada yani ufak ev