Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Gecmis olsun canim
Kabizlik hepimizin korkulu ruyasi , biz de gecen ay ayni problemi yasadik , sabah aksam 1er kasik zeytin yagi ve ac karina yedirdigim siyah kayisi-incir ile duzene girdi sukur
Fitil ,lavman ,surup filan gecici cozumler hep ,bol bol lifli gida ve zeytin yagi tuketmeye tesvik etmek lazim
İnsh cabucak duzelir , cocuklar harap oluyor kabizliktan hep

Ellerine sağlık canım.Bu değişik geldi bana.Nasıl oluyor ki?

Tesekkur ederim canim
Tabi ,verim tarifi

1 kg kabak
2 yumurta
sivi yag ,tuz ,uzerine pul biber

Kabaklar boyuna ince seritller halimde kesilir ,kesilen seritler enine minik minik dogranir. Dogranan kabaklarin uzerine 1 silme yemek kasigi tuz dokulur 15 dk kadar bekletilir.
Kabaklar suyunu salmaya baslayinca avuc avuc elde sıkılarak baska bi tabaga aktarilir.
Diger taraftan teflon bi tavada yumurtalar kirilip karistirilir ,kabaklar ve tuz da uzerine eklenip ara ara karistirarak agzi acik bi sekilde yumusayana kadar pisirilir. Uzerine istege gore pul biber serpilir ,Afiyet olsun

Farklı güzel bir tarifmiş.Teşekkür ederim canım.

bana bir fikir verin
eve gidince hemen uydurabileceğim bir yemek varmı
dün akşam dondurucuya daha önceden attığım mercimek köftesini sabahtan çıkarmıştım
hemen eve gidince eşime işkembe çorbası koydum
hemen marul yıkadım
bide patlıcanla kırmızı biber közlemesinide dondurucudan çıkartım yağda azcık kovurtturdum
üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm..
mercimek köftesi
ve işkembe çorbası.

çarşamba akşamıda
tarhana çorbası .
önceden kızartıp dondurucuya koyduğum köfteleri çıkartım yanınada pilav
yazdan dondurucuya kızartıp koyduğum biberlerimi ve kabaklarımı çıkartım
bide havuç kızarttım. yoğurtladım
bide piyaz yaptım yanına

salı balık kızarttım. bolda yeşillikli salata
pazartesi kurufasulye pilav bol soğanlı bir salata
bugün tıkandımmmm ne yapcam...

tavuk yemedim hayatımda yemekte istemem kokuyo
karnıbaharıım yok evde. ama makarnanın yanına bişi yapabilirim
bulgurumda var.
onların yanına ne yapabilirim..
of hem çalışıp hem benim gibiyemek yapmayı sevmeyen biri olunca. ağlıyo mutfaga ğirince

patates oturtma,dolabında fasulyen varsa zeytinyağlı fasulye yapabilirsin. Allah kolaylık versin.İşten gelip yemek yapmak zor olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…