Turşu kavurma her türlü turşudan yapılabilir mi? Nasıl yapıyorsunuz siz?Bugun menude
*Tencerede tavuk
*Bulgur pilavi
*Tursu kavurma
*Yogurt vardi
Turşu kavurma her türlü turşudan yapılabilir mi? Nasıl yapıyorsunuz siz?
Ben bu akşam rahatım. Eşim yoğurtlu makarna istedi.
Nur sizin oralarda da var demek turşu kavurması.Daha çok Karadenizliler yapar da turşu kavurmasını.Evet ,lahana ,salatalik ,havuc ,kornison ...hepsi ile yapiyorum.
Spganlari piyaz dograyip yagda kavurup lokmalik dogradigim tursulari da ekleyip 5 dk kadar karistirarak kavuruyorum .hepsi bu kadar
Teşekkür ederimEvet ,lahana ,salatalik ,havuc ,kornison ...hepsi ile yapiyorum.
Spganlari piyaz dograyip yagda kavurup lokmalik dogradigim tursulari da ekleyip 5 dk kadar karistirarak kavuruyorum .hepsi bu kadar
Nur sizin oralarda da var demek turşu kavurması.Daha çok Karadenizliler yapar da turşu kavurmasını.
Teşekkür ederim
Ne zamandır denemek istiyordum.
Memleketime gelmiş yani.Aslinda bizim buralarda pek yapilmaz canim, gorumcem seminer icin samsuna gitmisti gecen yillarda ,orada yiyip begenmis tarifini almisti. Bende ondan ogrendimHarika bi lezzet
Memleketime gelmiş yani.Biz çok sık yapar yeriz:)
Evet canım aynı şekilde yaparız.Bizde daha çok fasülye turşusunun kavurması yapılır.Samsun'luyum ben burada oturuyorum.Gerçekten çok güzeldir şehrimiz.Siz de ayni sekilde mi yaparsiniz canim ? Ustasi sensin ,puf noktasini falan iyi bilirsin
Samsun cok guzel bi sehirmis ,gormedim ama duydumSen samsunda mi oturuyorsun su an peki
Evet canım aynı şekilde yaparız.Bizde daha çok fasülye turşusunun kavurması yapılır.Samsun'luyum ben burada oturuyorum.Gerçekten çok güzeldir şehrimiz.Umarim bir gün gezmeye görmeye imkanın olur.
Bak bu da fasülye turşusu kavurmamız.
Eki Görüntüle 1707100
Evet çok lezzetli.Fasulyeliyi hic denemedim ,mutlaka cok lezzetlidirİnsh gezip gorebilmek nasip olur canim
Senin de yolun duserse misafirim olursun ,beklerim
Ben yapmıyorum canım genelde ya karamelli ya franbuazlı alıyoruzAfiyet olsun canim
Ben trilece hastasiyim ,ayy nasil bi tat o yapeki sen uzerine marmelat mi karamel sosu mu dokuyorsun canim ?
Tarif için teşekkürler.Birçok kez balıktan sonra helvanın iyi gideceğini okumuştum.Sen de yazınca yapayım dedim.Tam yağı erittim ,irmiği koyacakken kızım ağlayarak karnım ağrıyor diye geldi,onunla ilgilendim,daha sonra geç oldu yapamadım. Tarifini not ettim.İnşaallah başka sefere.Tabi
1 su bardagi irmik
1 cay bardagi un
1,5 su bardagi seker
3 su bardagi sut veya su (baligin tazelihinden emin degilseniz su ile yapmaniz daha dogru olur)
125 gr teryag veta margarin
Tereyagi eritilir , irmik ve un rengi koyulasana kadar kavrulur. Ayri bi tencerede su ve seker kaynatilir. İrmik kavrulmus sicak durumdayken ,kaynatilmis olan serbet ilave edilir ve 10 dk yaristirarak (kisik ateste )pisirilmeye devam edilir.Ocaktan alinan helva 5 dk dinlendirilip kasik veya kaseye alinip ters cevrilerek ceviz esliginde servis edilir
Tarif için teşekkürler.Birçok kez balıktan sonra helvanın iyi gideceğini okumuştum.Sen de yazınca yapayım dedim.Tam yağı erittim ,irmiği koyacakken kızım ağlayarak karnım ağrıyor diye geldi,onunla ilgilendim,daha sonra geç oldu yapamadım. Tarifini not ettim.İnşaallah başka sefere.
Ben yapmıyorum canım genelde ya karamelli ya franbuazlı alıyoruzBen denedim ama aynı tadı tutturamadım çünkü trileçede 3 çeşit süt varmış onları temin etmekte biraz zor
Keçi sütü bulamadım ben canım inek sütü bile bulamadım gerçi markette ne varsa onunla yaptım tamam benziyor ama çakma gibi ne gerek var o eziyete canım çektiğinde 1 dilim alıp yiyoruz şimdi Allahtan eşimin sevdiği bir tatlı buldukBen keci veya inek sutu ile yapmistim :) Evet ayni tad olmuyor malesef canim
Keçi sütü bulamadım ben canım inek sütü bile bulamadım gerçi markette ne varsa onunla yaptım tamam benziyor ama çakma gibi ne gerek var o eziyete canım çektiğinde 1 dilim alıp yiyoruz şimdi Allahtan eşimin sevdiği bir tatlı bulduk
Bi donem pastaciliga merak sarmistim , video ve arastirmalarimdan ogrendim ki ;pastalarda bol bol gramaj ve bol bol aroma verici kullaniliyor. Bundan dolayi evde yapilan pasta ile hazir pastalar arasinda bi tik lezzet farki oluyor illaki. Arada hazirlari da yemek lazim
Evet canım çok fazla şey kullanılıyor aynı olmuyor muhakkak tadı ama evdekinin içinde ne var biliyorsun tabi biz doğum günlerinde genelde dışarıdan alıyoruz bazen evde yapıyoruz ama o kadar malzeme gidiyor ki aynı paraya geliyor orası da bir gerçek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?