Bugün genel seçim olsa oyumu ....

Bugün genel seçim olsa oyumu

• Ankete Katılan
    399
Konuyu dağıtma olarak algılanmayacağını umarak bunu paylaşmak istiyorum. Özellikle Türkiye'deki demokrasiyi ve başı sıkışınca "sandığa gidin" cümlesinin arkasına sığınan siyasileri daha iyi anlamak adına.

DÜNYADA SEÇİM BARAJLARI

ingiltere: baraj yok, çoğunluk sistemi var.
belarus: baraj yok, çoğunluk sistemi var.
fransa: baraj yok, çoğunluk sistemi var. ya bir bölgede %12.5 ya da 2 turlu seçim sisteminde 2. tura kalabilmek gerekiyor.
portekiz: %0
malta:%0
lüksemburg: %0
bosna hersek: %0
makedonya: %0
irlanda: %0
finlandiya: %0
isviçre: %0

arnavutluk: %2.5
arjantin: %3
avusturya: %4
belçika: %5
hırvatistan: %5
bulgaristan: %4
çek cumhuriyeti: %5
estonya: %5
danimarka: %2
almanya: %5 (ya da yerel bölgede 3 koltuk)
yunanistan: %3
macaristan: %5
izlanda: %5
israil: %2
ispanya: %3
italya: %5
hollanda: %0.67
letonya: %5
lihtenştayn: %8
litvanya: %5
kıbrıs: %0
kktc: %5
gürcistan: %5
moldova: %5
montenegro: %3
norveç: %4
filipinler: %2
polonya: %5
romanya: %5
rusya: %7
san marino: %3.5
isveç: %4 (kendi bölgesinde %12 alırsa ülke barajı uygulanmaz.)
sırbistan: %5
slovakya: %5
slovenya: %4
türkiye: %10 (bağımsız adaylara baraj yok)
ukrayna: %3

Kılıçdaroğulu bugün CHPnin genel başkanı evet..
Ancak CHP sadece Kılıçdaroğlu'ndan ibaret değil..
Nice değerli beyinler var bünyesinde..

Seçim barajına ve partilerin aday listeleri ile sözde demokrasi sunan seçimlere de hayır diyorum ben.

Meclise kim gireceğini biz belirlemiyoruz, tüm partiler bize bunu demokrasi gibi sunuyor.
Liste denen şey bir dayatmadır. Kimin listede olacağından tutun da hangi sırada olacağına
hep partiler karar vererek insanları taraftarlık anlayışındaki particiliğe sürüklemekteler...
''Benim vekilimi ben seçeyim parti desteklesin.'' diyorum ben.

Seçim barajı da en azından makul bir seviyeye indirilmeli ve her kesimin mecliste temsil hakkı olmalı.

1920'deki ideal meclisteki gibi çiftçi de, imam da, öğretmen de, işsiz de temsil edilebilmeli.

itiraz ediyorum, oyları kim sayıyor acaba

valla kk bi alem, türkiye genelini yansıtmıyoruz

bence de Geçersiz kullanarak hepsine tepkimi veririm... demek doğru değil, siz tepki verdiğinizi düşünürken birileri kalkar, her iki kişiden biri bana oy veriyor, % 50 benim der, halkın çoğunluğuda buna inanır, halbuki yok öyle bişey!!

hesaplamaları çarpıtmalarına izin vermeyelim lütfen

Son düzenleme:
hala nasıl akp ye şöyle açayım sözümü halkını insan yerine koymayan böyle akılalmaz şekilde eziyet eden dini duygularını sömürerek yerini kaybetmemeye çalışan ay yazamicam kibar olayım kırıcı olmayayım diye düzgün yazmaya çalışıyorum ama olmicak en iyisi kısa kescem hala böyle bir partiye nasıl oy veriliyor hem de sonuna kadar diyerek!!!!

gerçekten çok üzülüyorum insanlarımızın beyni nasıl böyle yıkanabilmiş ve çok kızıyorum nasıl bu insanlar buna müsaade ediyor

uyanın artık nasıl sömürüldüğünüzü görün yurtdışındayım ve burdaki medyada sizlerin görmediği sizlerden saklanan öyle şeyler görüyorum ki dayanamayıp ağlıyorum hakkınızı savunun ve daha da ötesi hakkınızı alın arkadaşlar

ve lütfennn tepkinizi göstermek istiyorsanız oy kullanın

Aman canım... Birkaç gün önce benzer birşey yazıp çok büyük tepki topladım.
sanırım bunun sadece bizler farkındayız.:26::26::26:

valla akp ye oy veren erkekleri anlıyorum da akp ye oy veren kadınları ben hiç anlamıyorum
benim düşünceme göre: hükümete göre kadınlar sürekli çevrelerindeki erkekler tarafından(baba, abi, koca, oğul) hatta devlet tarafından(!) domine edilmesi gereken, sadece çocuk doğurup büyütüp başkada hiç bir şeye kafa yormamaları mümkünse düşünmemeleri gereken varlıklar
ve kadınlarımız bu politikayı destekleyip sonrada kadın haklarından eşitlikten falan dem vuruyorlar gerçi bunları yapan da azınlıkta, pek çoğu halinden memnun. son günlerdeki popüler bi söz aklıma geldi: Özgürlüğün En Büyük Düşmanı Halinden Memnun Kölelerdir

Aman canım... Birkaç gün önce benzer birşey yazıp çok büyük tepki topladım.
sanırım bunun sadece bizler farkındayız.:26::26::26:

napim güzelim yaaaa taştım artık
chess arkadaşın da yazdığı gibi hayatından memnun köleler misali
aslında ne kadar acı bu konumda olmaları

Bir Candan Erçetin şarkısı, lütfen şöyle başından sonuna bir okur musunuz? daha önce okumuşsunuzdur eminim ama bi daha...

Uyusunda büyüsün ninni
Tıpış tıpış yürüsün ninni
Dertlerini sürüsün ninni
Oğlum kızım uyusun ninni

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde
Çok da uzun olmayan belli bir zaman önce
Çok da uzak olmayan çok güzel diyarın birinde
Bereketi dillerden düşmeyen bir köy varmış

Denizi de bilirmiş dalga bilirmiş bu güzel köyün insanı
Yağmurda yürür karda kayar ama güneşli günleri severmiş
Meze yaparmış bu köylüler iki kadehe tüm acılarını
Böylece birden unutuverirmiş geçmiş dargınlıklarını

Aslına bakacak olursan çok zengnmiş tarlaları
Ama nedeni bilinmez bu köylüler her daim fakir
Yokmuş galiba köydeki kargaların bunda bir etkisi
Böyle gelmiş böyle gidermiş ne de olsa alın yazısı

Dayanamamış biri sonunda kargalara baş kaldırmış
Hakkımızı yiyorlar diyip bütün köyü ayaklandırmış
Sonunda başa çıkmış köyü istila eden kargalarla
Ama kendisi de göçüp gitmiş tabii eninde sonunda

Ardından ağlamış köydeki herkes çok uzun yıllarca
Ağlarken ağlarken köy unutmuş kargaları tamamıyla
Üzülüp dövünüp dururken birden övünmeye başlamış
Ancak övünüp durduğu sadece hatıraymış

Günün birinde köyün üstüne kapkara bulutlar yerleşmiş
Kimse bulutları kargaların getirdiğini farketmemiş
Köydekiler yaz yağmurudur gelir geçer zannetmişler
Ama bu kara bulutlar kopacak fırtınanın habercisiymiş

Kargaların çalacağı emekten medet uman bazı kurnazlar
Köylüye ninniler söyleyip apaçık hedef şaşıtmışlar
Soytarısıyla yalancısı bu köyün bir gün gelmiş elele vermiş
Bildik beyaz camın içine girip siyah yalanlar söylemiş

Onların baktığı yerden bütün köy çok aptalmış
Çünkü aptal olmasalar böyle aldanmazlarmış
Değil mi ki bütün köy olana bitene ses çıkarmadan bakmış
O zaman başlarına gelenlere müstahaklarmış

Ah ne güzel ninniymiş bu cehalet
Herkes dalıp uyumuş niyahet
Top atsan uyanmazmış ne rehavet
E benim köyüme ee ee

Aslında köyün akıllısı çokmuş alimi dedesi filozofu çokmuş
Var diye bas bas bağırıyorlar ama hiç birinin söz hakkı yokmuş
Çünkü bilene düşünene yazana kargaların itirazı çokmuş
ve onlardan öğrendikleriyle kurnazlar herkesi uyutmuş

Güzel köyüm ne zaman uyanırsın
Bu duruma ne kadar dayanırsın
Sanmaki uyurken kazanırsın
Hadi köyüm ne zaman uyanırsın

Son düzenleme:
ay yine uyuma muhabbetimi

isteyen uyur,isteyen uyanıkmış gibi yapıp horlamaya devam eder,isteyende gerçekten uyanıp insanların seçimlerine saygı duymasını öğrenir . saygı yahu biraz saygı !
siz böyle yazınca insanlar kararlarından vazmı geçecek !
bu alaycı tavırlarla kimin fikirlerini değiştirmeye çalışıyorsunuz !

" ayy hiç anlamıyorum nasıl oy verirler haaalaa" anlama be kardeşim anlamanda gerekmiyoki zaten.kendi oy verdiğin partiye neden nasıl oy verdiğini anlada bi hele,o yeter.

hiç hoş bu değil tavrınız.. çok üzüldüm.
çünkü onların aldıkları kararlardan bizlerde etkileniyoruz. kendim adına kimseyle alay etmediğmi bilmenizi isterim. aksine ne kadar kıymetli olduklarını, o yüzden özgür kalmaları gerektiğini vurguluyorum. bu kadar önem verdiğimiz bir konuyu keşke daha şık cümleler ile ifade etseydiniz.

"beyni yıkanmış insanlar" " halinden memnun köleler" bu sözlerin geçtiği yorumları beğeniyorsunuz ve benim mesajımmı hoş gelmiyor size.ne kadar objektifsiniz ! bu şarkı sözlerinide yeşillik olsun diyemi koydunuz ?

üzülmüşsünüz,peki bu yorumları beğenileri yaparken,sizinle aynı fikirde olmayan insanlarında üzülebileceğini düşündünüzmü hiç?

şunu anlamıyoruz,ortada tek bir doğru yada tek bir yanlış yok.görüşler var,fikirler var,değer yargıları var,hassasiyetler var,varda var yani.insanlarda buna göre tartıp biçip içe en çok sinen en samimi gelen,belkide kendine göre en sempatik bulduğu partiye veriyor oyunu.siz kalkıp buna derseniz "aa uyuyorsunuz uyanın artık,doğru olan o değil,hatta nerdeyse ondan başka herşey doğru"noktasına getirirseniz işi olmaz.ortada tek bir doğru açı yok çünkü,o sizin bakış açınızdır,ötekinin değil.bunun için onu yargılayamazsınız,yanlış tarafta olduğunu iddia edersiniz belki ama kabul ettiremezsiniz,onunda kendisininkini doğru görüp fikirlerini size kabul ettiremeyeceği gibi.özgür olmadıkları sizin iddianız sadece,belki onlarda sizin için aynı şeyi söylüyorlardır.o yüzden burda tartışmanın bi anlamı yok,imaların,belden aşağı vurmalarında bi anlamı yok.

bunun için diyorum saygı,sadece biraz saygı...

valla pasif olan olana mune ve kazen sayesinde bizde duran KK ci olduk :))) bastada demiştim politik tartışmaları sevmem diye ama insan biyerden sonra dayanamıyor politika böyle bişey ışte. neyse saolasin munecim :)))) ben artık kendi gundemime döniyim. nede olsa illaki biri gelecek başa bu millet için kim hayirliysa rabbim onu geçirtsin başa bu konuyla ilgili son sozumde bu...
bu forumdaki arkadaşlar hepiniz yine benim kk dan kardesimsiniz düşman değiliz birbirimize.... sevgiler....

Son düzenleme:
Bir terapi merkezinde finans uzmanı olarak çalışıyorum ve 5 senedir bu işi yapıyorum. Bir şey öğrendim, paylaşmak isterim. Beyni yıkanmış insanlar bir de depresyona girmiş insanlar durumu asla kabul etmezler. böyle "yeşillik" gibi bir ağzı da kullanmak istemiyorum. Elimden geldiğince hepinizi dinliyorum ancak kulup yöneticlerinin mesajlarınızı begenmesinden de ekstra motive olduğunuzu görüyorum. Bütün inancımı yitirmiş biri olarak;

DEMOKRASİ HAK ETTİĞİN ŞEKİLDE YÖNETİM ŞEKLİDİR der susarım. Bu cümleyi ilk kez duymadığınızdan eminim.

Saygı görmek için önce saygı göstermek gerektiğini unutmayalım.

sevgiler,

ee madem asla kabul etmezler sizde ne diye buraya yazıp uğraşıyosunuz peki arkadaşım.sonuç belliyse polemik yaratacak şeyler yazmayada gerek yok değilmi

Soz konusu siyaset olunca ne yazikki kotunun iyisini secmek durumunda kaliyoruz.

Chp'ye Kilicdaroglu'nu hic yakistirmiyorum. Ataturk' un partisinde baskanlik edebilecek bir vasifta ve karizmada gormuyorum kendisini. ( karizma onemli mi derseniz evet liderlik kaveaminda cok onemli vasiflardan biridir).

Kendisi anayasa icin duzenlenen referandumda ulkenin dort bir yaninda hayir icin cikmis konusmus ama oyunu kullanamamistir ve sadece bu sebep bile kendisini ciddiye almamam icin bence yeterli ve gereklidir.

Peki Tayyip Erdogan mukemmel mi? Tabii ki hayir. Kendisini her haliyle begenip destekliyir muyum? Kesinlikle hayir. Ama ne guzel demis atalarimiz: yigidi oldur, hakkini yeme.

Gezi olaylarinda basta cok kizdim kendisine kendi vatandasiyla bu jadar inatlastigi icin, ama taksimin durumunu gorunce sabirli ve cok akillica davrandigini dusunuyorum. Ozgurluk istemek, farkli goruste olmak, farkli deger yargilarina sahip olmak , eylem yapmak cok normal ama hakkini savindugunuz ve iyiligini istediginiz ulkemizi milyon dolarlik Zarara sokmak yazik degil mi?

Kisisel olarak baskana bir sempatim yok, hatta elestiririm kolayca lakin kotunun iyisidir, calisan bir liderdirz

Heee daha iyisi buyursun gelsin... Keske gelse..

Hepimiz bu ulkenin iyiligini istiyoru. O gorus yahut bu gorus. Bunllar elbette olacak. Herkes ayni fikiede olmak zorunda degil tabiki. Yeterki herkes birbirine sayygi gostermeyi bilsin ve hep bu ulkenin menfaati icin harrket etsin.

Rabbim bu milleti her daim aziz, mutlu etsin. Sanli tarihimizle bunu cok hakediyoruz cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…