Bugün genel seçim olsa oyumu ....

Bugün genel seçim olsa oyumu

• Ankete Katılan
    399
Partiler belli fikir çatısı altında, siyasal görüşü yakın olan insanları, aldıkları oylar oranında mecliste temsil edebilecek, toplumun siyasal yapıtaşlarıdır. Takım değildir. Görüşünü, politikasını öğrenmeden, parti başkanlarının birbirlerine attığı sözlerle, sözde golleriyle skora bakıp desteklenmez. Başarılı ve başarısız politikaları, tutumları elbet vardır. Çünkü parti, insanı temsil eder. Mükemmeli arıyoruz ama
insanın olduğu yerde mükemmel diye birşey yoktur. Yani üzülerek söylüyorum, hiçbirimiz mükemmel değiliz...

Lütfen siyaset dışındaki kimliğinizi de unutmayalım. 'İNSAN' olduğumuzu. Vicdan ile sorgulama yapabildiğimizi, kinimizi arada dizginleyebileceğimizi unutmayalım.

Başından beri anlayamadığınız olayların fitili giderek ayrışmamızdan kaynaklı ateşlendi.

Elbet gösterin desteğinizi, tepkinizi, sevginizi, dileklerinizi ama aynı idea uğruna, aynı havayı soluduğumuz kimselerle ayrışmayalım artık.

Vekilleri bizi temsil etsin diye seçiyoruz. Bizi kışkırtsın, bizi galeyana getirsin diye değil. Bizleri temsil eden insanlara, sadece birer temsilci olduklarını hatırlatmak gerek.

Seçim yasası değişmeli. Bizi böyle bölen partiler, kendi istedikleri adayları listeye koyup, bizden oy beklememeli. Adayların parti desteği alması daha demokratik bir yoldur. Çoğunlukçu değil, çoğulcu bir demokrasi gerekli bize. Çünkü iktidarı da muhalefeti de
'taraftar'ını yüceltmek peşinde. Oysa biz halk olarak, farklı bir partilerin destekçisi olarak, aynı topraklarda aynı hayallerle yaşıyoruz.
Komşuyuz birbirimizle, yeri geliyor aile oluyoruz.

Seçim barajı kalksın. Bizden olmayanı da dinleyebilelim, ne istiyormuş bir duyalım.

Seçilen vekillerin her kararı onanmasın, halk denetleyebilsin bu kararları.

Yargı bağımsız olsun, tamamen bağımsız.

Herkesin özgürlüğü güvence altında olsun. İktidara gelmiş ya da iktidarda olan şimdiye kadar ki tüm partiler 'taraftar'ının partisi oldu.
Bu sistemi biz bitirelim. Onların bizi temsil ettiğini kabul ettirelim. Bizi yönetmesinler. Bizim düzenli, rahat, huzurlu ve refah içinde yaşamamızı sağlayacak yasaları bize sunsunlar.

Bu insanların hepsi şimdi birbirini yiyor mecliste ama kendilerine imtiyaz tanıyan kanunlar çıkarırken nasıl da birleştiler... Bu bile
durdurmadı ayrışmamızı...

Ne olur arkadaşlar, birbirinize tahammül edelim, saygıyı bırakmayalım elden.

Hiçbirinize akıl vermek haddim değil, yazdıklarım propaganda hiç değil. Çünkü ben direnişe destek olanı da, hükümeti savunanı da
listesinden silen biri değilim, olmayacağım. Tecavüze karşı duranı da, suçsuz yere içeride yatan askeri savunanı da haklı buluyorum.
Sizler de buluyorsunuz biliyorum. Değer yargılarımız neredeyse aynı, kültürümüz aynı. İnsanlığımız aynı...

:129::129::129::129::129::129::129::129:

Kılıçdaroğulu bugün CHPnin genel başkanı evet..
Ancak CHP sadece Kılıçdaroğlu'ndan ibaret değil..
Nice değerli beyinler var bünyesinde..

Tveeter'dan basbakana kufur eden milletvekili chp'de
Gezi olaylarinda basbakana hakaret eden toplulugu alkislayip onlara para veren vekil chp'de
artik genel baskaninin seviyesiz konusmalarini saymiyorum bile(ki bunlar sadece birkac ornek)

Arkadasim Allah askina merak ettim kim bu degerli beyinler hic ortada gorunmuyolar

Arkadaslar ben burda biseyi merak ediyorum isteyen cevaplarsa sevinirim
Neden ckp'ye oy verdiniz kilicdaroglu basbakan olunca sizce daha mi iyi olacak?

Listeye bakın ne eksik ?

Merkez Sağ.

Doğru Yol, Anavatan ayarında bir parti kurulmazsa, karizmatik ve kitleri peşine alacak bir lider gelmezse. Oy dağılımları hiç değişmeyecektir.

Muhafazar kesimin oylarını Akp almaktadır. Mantıken milliyetçi, muhafazar seçmenin oylarını MHP'nin alması, Akp'nin ise Refah ve Saadet Partisinin oylarını toplaması gerekiyordu.

Çok ilginçtir ki merkez sağın olmaması milliyetçi muhafazakar bir partiye yarayacağına, din ağırlıklı bir partiye yaradı.

aa ask olsun.
Koca müftü karisini unuttun :))

Kararsızlar ve tepki için geçersiz oy kullanacaklar azımsanmayacak ölçüde...%18 .

Bu arkadaşlar sandığa kadar karar vermiş olacaklar mı ve tepki oyları sandıkta şekillenecek mi acaba ?

Türkiye genelin de durum buna benzerse diye merak ediyorum bu sorunun cevabını ?

Peki Basbakan`in üslubundan haberiniz var mi sizlerin acaba?

Serefsiz, ayaklar bas olmus, vatan haini, terörist, kadin mi kiz midir belli degil, ayyas, capulcu söylemlerinin daha cok tazeyken, unutulmasina anlam veremiyorum.

Daha fazlasini da okumak, bilgilenmek ve hatirlamak isterseniz:
Başbakanın Hakaretleri Canıma Tak Etti - Deneme - tabutedebiyat

AKP`ye söyle bir göz atalim:

Çevrecilere: “Nankörlük Yapma Otur”

Şırnak’ta Silopi Termik Santrali’nin açılış törenine katılan Erdoğan, konuşması sırasında kendisine tep.ki gösteren bazı izleyicilere :”Nankörlük yapma, sus nankörlük yapma. Ekmek bulamazsınız yemeğe, ekmek gelin.ce de tepersiniz.” Mart 2013 (NV)

Cumhuriyet Bayramı Kutlayanlara: “Marjinal Gruplar, Ergenekoncular”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’yi 29 Ekim kutlamasına katılanlar hakkında şöyle dedi: “Orada kimlerin olduğu belli, ulusalcılar, Ergenekoncular.” Ekim 2012

Şehitlere: “Bir Kaç Mehmet Öldü Diye Meclis Toplanmaz”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP’nin TBMM’nin toplanmasına yönelik çalışmalarını eleştirirken, “Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplamayız” dedi. Ağustos 2012

Gazi Ve Şehitlere: “Gazilik Şehitlik Sektör Oldu”

Daha önce şehit yakınları ile gazilerin Başbakanlık önünde yaptığı protestoda gaziler Başbakanlık korumalarının saldırısına uğramış, orantısız şiddete maruz kalmıştı. Bu olaydan bir süre sonra Erdoğan bir televizyon programında şehitlerden ve gazilerden bahsederken şöyle dedi: “Şehitlik ve gazilik adeta sektör oldu” Ağustos 2012

Vatandaşa: “Bir Takla At Da Göreyim”

Erzurum’da 5 TEDAŞ işçisinin öldüğü gölette incelemelerde bu.lunduktan sonra Pasinler’e giden İçişleri Bakanı Şahin, kendisini gördüğü için sevindiğini belirten bir vatandaşa, “Nereden bileyim sevindiğini, hadi bir takla at, oyna da göreyim” dedi. Şubat 2012

Görme Engelli İşçiye: “Gözlerin Görmediği Halde Sana İş Vermişiz”

Sorunlarını anlatmak isteyen görme engelli geçici işçi Nurullah Mehmetoğlu, Sağlık Bakan Akdağ’ın yanına gelip taşeron firmada çalıştıklarını belirtti: “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşulların iyileştirilmesini is.tiyoruz.” Bakan Akdağ, “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne istiyorsun? Para kazanıyorsun değil mi?” diye sordu. Mayıs 2011

Vatandaşa: Artistlik Yapma

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Meh.di Eker, seçim gezisinde Bitlis’te AKP seçim bürosunda derdini an.latmak isteyen bir kişiye, “Artistlik yapma, sesini yükseltme” diye.rek tepki gösterdi. Mart 2009

Çiftçiye: “Ananı Da Al Git Buradan”

Erdoğan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın? Kemal Öncel: Ne zaman? Erdoğan: Şimdi. Öncel: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor. Erdoğan: Hadi ananı al git buradan.” Mayıs 2006

Gazetecilere: “Bunlar Köpekleriyle Yatar, Köpekleriyle Kalkarlar”

Erdoğan, seçim çalışmaları çerçevesinde Sivas’ta halka hitap ederken şöyle dedi: “Ama, bunların şu anda yandaş medyaları var. Yandaş med.yaların oralarda yandaş köşe yazarları da var. Bunların sevgili kö.pekleri vardır onlarla yatarlar onlarla kalkarlar.” Şubat 2009

Bu da "bahtsiz bedevi" tartismasi: Bahtsız Bedevi... / Güncel / Milliyet Blog

Daha fazlasini da ögrenmek isterseniz, internetten bulabilirsiniz. Para vermek mevzusuna gelince, AKP`nin de para verdigi iddialari da var, bir ispati olmayan bilgileri yazmazsak, bilgi kirliliginin önüne gecmis oluruz. Bunu herkes icin söylüyorum sadece sizin icin degil.

bende seçim barajının düşürülmesi taraftarıyım.akp oy kaybedebilir doğrudur,yalnız solda birleşme isteğinin,barajın düşürülmesiyle çok daha zor olacağı kanaatindeyim.

geçersiz oy kullanacağım diye cevapladım anketi ancak aslında durum bu değil..burada mecliste olan 4 partiye yer verilmiş ve ben de bu dört partiye de oy vermeyi düşünmüyorum..seçim barajı hala bu şekilde olursa barajı aşamayacağını bildiğim halde gönlümden geçen başka bir partiye oy vereceğim..yani bu yüzden geçersiz oy şıkkını işaretledim.

Umarım baraj aşağıya çekilir ve hemen herkes mecliste verdiği oyun karşılığını görür kadesa.

bende seçim barajının düşürülmesi taraftarıyım.akp oy kaybedebilir doğrudur,yalnız solda birleşme isteğinin,barajın düşürülmesiyle çok daha zor olacağı kanaatindeyim.

Açıkcası sol mu birleşir sağ mı güçlenir değil de , insanların ben mecliste temsil edilmiyorum söylemlerine en adil cevap olacaktır barajın düşürülmesi.

% 5 50 milyon seçmende 2,5 milyona tekabül ediyor . Asgari 2,5 milyon kişinin temsil hakkı bulunan meclisin tek sesli olduğu şikayeti artık tarihe gömülür bu şekilde .

zaten çevrilmiş..

yok bilelim de, burası istediğimiz partinin reklamını yapabileceğimiz bi yer ise bizde yapalım!

haha iyi güldüm yahu. başbakanı türk bayrağından türk kelimesinden rahatsız olan ve hala akp ye oy veririm deyip mesajın sonuna '' '' ifadesini kullanan insanlar var. sizin başbakanınız türk kelimesinin geçtiği hiçbir şeyi istemiyor haberiniz olsun. girmesem daha iyiydi ya bu konuya..

sınava girecek gençleri akp liler düşünüyor.18 tane çocuğu olan akp millet vekili(urfa) oğlu yerine başkasını sınava sokuyor. başka bir akp millet vekilinin kızı da özel tıptan hacettepe tıpa geçiş yapıyor hemen. e tabi bizi düşünüyorlar,haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…