Partiler belli fikir çatısı altında, siyasal görüşü yakın olan insanları, aldıkları oylar oranında mecliste temsil edebilecek, toplumun siyasal yapıtaşlarıdır. Takım değildir. Görüşünü, politikasını öğrenmeden, parti başkanlarının birbirlerine attığı sözlerle, sözde golleriyle skora bakıp desteklenmez. Başarılı ve başarısız politikaları, tutumları elbet vardır. Çünkü parti, insanı temsil eder. Mükemmeli arıyoruz ama
insanın olduğu yerde mükemmel diye birşey yoktur. Yani üzülerek söylüyorum, hiçbirimiz mükemmel değiliz...
Lütfen siyaset dışındaki kimliğinizi de unutmayalım. 'İNSAN' olduğumuzu. Vicdan ile sorgulama yapabildiğimizi, kinimizi arada dizginleyebileceğimizi unutmayalım.
Başından beri anlayamadığınız olayların fitili giderek ayrışmamızdan kaynaklı ateşlendi.
Elbet gösterin desteğinizi, tepkinizi, sevginizi, dileklerinizi ama aynı idea uğruna, aynı havayı soluduğumuz kimselerle ayrışmayalım artık.
Vekilleri bizi temsil etsin diye seçiyoruz. Bizi kışkırtsın, bizi galeyana getirsin diye değil. Bizleri temsil eden insanlara, sadece birer temsilci olduklarını hatırlatmak gerek.
Seçim yasası değişmeli. Bizi böyle bölen partiler, kendi istedikleri adayları listeye koyup, bizden oy beklememeli. Adayların parti desteği alması daha demokratik bir yoldur. Çoğunlukçu değil, çoğulcu bir demokrasi gerekli bize. Çünkü iktidarı da muhalefeti de
'taraftar'ını yüceltmek peşinde. Oysa biz halk olarak, farklı bir partilerin destekçisi olarak, aynı topraklarda aynı hayallerle yaşıyoruz.
Komşuyuz birbirimizle, yeri geliyor aile oluyoruz.
Seçim barajı kalksın. Bizden olmayanı da dinleyebilelim, ne istiyormuş bir duyalım.
Seçilen vekillerin her kararı onanmasın, halk denetleyebilsin bu kararları.
Yargı bağımsız olsun, tamamen bağımsız.
Herkesin özgürlüğü güvence altında olsun. İktidara gelmiş ya da iktidarda olan şimdiye kadar ki tüm partiler 'taraftar'ının partisi oldu.
Bu sistemi biz bitirelim. Onların bizi temsil ettiğini kabul ettirelim. Bizi yönetmesinler. Bizim düzenli, rahat, huzurlu ve refah içinde yaşamamızı sağlayacak yasaları bize sunsunlar.
Bu insanların hepsi şimdi birbirini yiyor mecliste ama kendilerine imtiyaz tanıyan kanunlar çıkarırken nasıl da birleştiler... Bu bile
durdurmadı ayrışmamızı...
Ne olur arkadaşlar, birbirinize tahammül edelim, saygıyı bırakmayalım elden.
Hiçbirinize akıl vermek haddim değil, yazdıklarım propaganda hiç değil. Çünkü ben direnişe destek olanı da, hükümeti savunanı da
listesinden silen biri değilim, olmayacağım. Tecavüze karşı duranı da, suçsuz yere içeride yatan askeri savunanı da haklı buluyorum.
Sizler de buluyorsunuz biliyorum. Değer yargılarımız neredeyse aynı, kültürümüz aynı. İnsanlığımız aynı...
Partiler belli fikir çatısı altında, siyasal görüşü yakın olan insanları, aldıkları oylar oranında mecliste temsil edebilecek, toplumun siyasal yapıtaşlarıdır. Takım değildir. Görüşünü, politikasını öğrenmeden, parti başkanlarının birbirlerine attığı sözlerle, sözde golleriyle skora bakıp desteklenmez. Başarılı ve başarısız politikaları, tutumları elbet vardır. Çünkü parti, insanı temsil eder. Mükemmeli arıyoruz ama
insanın olduğu yerde mükemmel diye birşey yoktur. Yani üzülerek söylüyorum, hiçbirimiz mükemmel değiliz...
Lütfen siyaset dışındaki kimliğinizi de unutmayalım. 'İNSAN' olduğumuzu. Vicdan ile sorgulama yapabildiğimizi, kinimizi arada dizginleyebileceğimizi unutmayalım.
Başından beri anlayamadığınız olayların fitili giderek ayrışmamızdan kaynaklı ateşlendi.
Elbet gösterin desteğinizi, tepkinizi, sevginizi, dileklerinizi ama aynı idea uğruna, aynı havayı soluduğumuz kimselerle ayrışmayalım artık.
Vekilleri bizi temsil etsin diye seçiyoruz. Bizi kışkırtsın, bizi galeyana getirsin diye değil. Bizleri temsil eden insanlara, sadece birer temsilci olduklarını hatırlatmak gerek.
Seçim yasası değişmeli. Bizi böyle bölen partiler, kendi istedikleri adayları listeye koyup, bizden oy beklememeli. Adayların parti desteği alması daha demokratik bir yoldur. Çoğunlukçu değil, çoğulcu bir demokrasi gerekli bize. Çünkü iktidarı da muhalefeti de
'taraftar'ını yüceltmek peşinde. Oysa biz halk olarak, farklı bir partilerin destekçisi olarak, aynı topraklarda aynı hayallerle yaşıyoruz.
Komşuyuz birbirimizle, yeri geliyor aile oluyoruz.
Seçim barajı kalksın. Bizden olmayanı da dinleyebilelim, ne istiyormuş bir duyalım.
Seçilen vekillerin her kararı onanmasın, halk denetleyebilsin bu kararları.
Yargı bağımsız olsun, tamamen bağımsız.
Herkesin özgürlüğü güvence altında olsun. İktidara gelmiş ya da iktidarda olan şimdiye kadar ki tüm partiler 'taraftar'ının partisi oldu.
Bu sistemi biz bitirelim. Onların bizi temsil ettiğini kabul ettirelim. Bizi yönetmesinler. Bizim düzenli, rahat, huzurlu ve refah içinde yaşamamızı sağlayacak yasaları bize sunsunlar.
Bu insanların hepsi şimdi birbirini yiyor mecliste ama kendilerine imtiyaz tanıyan kanunlar çıkarırken nasıl da birleştiler... Bu bile
durdurmadı ayrışmamızı...
Ne olur arkadaşlar, birbirinize tahammül edelim, saygıyı bırakmayalım elden.
Hiçbirinize akıl vermek haddim değil, yazdıklarım propaganda hiç değil. Çünkü ben direnişe destek olanı da, hükümeti savunanı da
listesinden silen biri değilim, olmayacağım. Tecavüze karşı duranı da, suçsuz yere içeride yatan askeri savunanı da haklı buluyorum.
Sizler de buluyorsunuz biliyorum. Değer yargılarımız neredeyse aynı, kültürümüz aynı. İnsanlığımız aynı...
Kılıçdaroğulu bugün CHPnin genel başkanı evet..
Ancak CHP sadece Kılıçdaroğlu'ndan ibaret değil..
Nice değerli beyinler var bünyesinde..
evet.......................................................Arkadaslar ben burda biseyi merak ediyorum isteyen cevaplarsa sevinirim
Neden ckp'ye oy verdiniz kilicdaroglu basbakan olunca sizce daha mi iyi olacak?
Arkadaslar ben burda biseyi merak ediyorum isteyen cevaplarsa sevinirim
Neden ckp'ye oy verdiniz kilicdaroglu basbakan olunca sizce daha mi iyi olacak?
Tveeter'dan basbakana kufur eden milletvekili chp'de
Gezi olaylarinda basbakana hakaret eden toplulugu alkislayip onlara para veren vekil chp'de
artik genel baskaninin seviyesiz konusmalarini saymiyorum bile(ki bunlar sadece birkac ornek)
Arkadasim Allah askina merak ettim kim bu degerli beyinler hic ortada gorunmuyolar
Türk halkına daha saygılı,ağzını bozmayan,kul hakkı yemeyen birsi olacak ta ondan....
Evet daha iyi olacak ....
Tveeter'dan basbakana kufur eden milletvekili chp'de
Gezi olaylarinda basbakana hakaret eden toplulugu alkislayip onlara para veren vekil chp'de
artik genel baskaninin seviyesiz konusmalarini saymiyorum bile(ki bunlar sadece birkac ornek)
Arkadasim Allah askina merak ettim kim bu degerli beyinler hic ortada gorunmuyolar
İşte bu sebebledir ki çoğunluk ; hiç değilse bu olsun gibi dayatmacı bir seçim sistemi yerine , baraj yüzdesi düşürülmüş bir seçim sistemi istemektedir.
Bu şekilde seçmen , A yı onaylamıyorum ama B yi de onaylamıyorum C yi çok isterdim ama barajı geçemiyor ki diye düşünmek ve A olacağına o zaman B olsun zorlamasına düşmek yerine , içine sine sine oyunu kullanmış olacaktır.
Kararsızlar ve tepki için geçersiz oy kullanacaklar azımsanmayacak ölçüde...%18 .
Bu arkadaşlar sandığa kadar karar vermiş olacaklar mı ve tepki oyları sandıkta şekillenecek mi acaba ?
Türkiye genelin de durum buna benzerse diye merak ediyorum bu sorunun cevabını ?
geçersiz oy kullanacağım diye cevapladım anketi ancak aslında durum bu değil..burada mecliste olan 4 partiye yer verilmiş ve ben de bu dört partiye de oy vermeyi düşünmüyorum..seçim barajı hala bu şekilde olursa barajı aşamayacağını bildiğim halde gönlümden geçen başka bir partiye oy vereceğim..yani bu yüzden geçersiz oy şıkkını işaretledim.
bende seçim barajının düşürülmesi taraftarıyım.akp oy kaybedebilir doğrudur,yalnız solda birleşme isteğinin,barajın düşürülmesiyle çok daha zor olacağı kanaatindeyim.
Hayırdır sizler halk değilde propaganda yapan siyasiler misiniz?
Nedir bu benim babam senin babanı döver misali çarşaf çarşaf alıntılar.
Seçmen statüsündeki herkesin herşeyi görüp analiz edemeyeceğini mi düşünüyorsunuz, seçmenin akıl melekelerine mi bu atıflar.
Ankete katılıyorsanız oyumu şu partiden yana kullandım deyip yorumunuzu yazıyorsanız amenna ama bu topiği propaganda alanına çevirirseniz gerekeni yaparım.
Pardon ama sizin genç dediğiniz kesim çok düşünceli olsalardı, sınava girecek gençleri düşünüp sınav gecesinde ellerinde tencere tavalarla ortalığı yıkmazlardı.. Neye hizmet ettiğinizin farkındamısınız bilmiyorum. Bu ülkenin geleceğini bu şekilde mi düşünüyosunuz?!
AKP bu ülkede kimsenin yapmadığı hizmeti yapmıştır, O nedenle de 3 kez üstüste iktidar seçilmiştir.. Bundan sonra da Allahın izniyle böyle olacak. Cumhuriyet yönetimi böyle bişi işte. Halkın seçtiği ülkeyi yönetir. Nokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?