Sizin olaya baktığınız yönün tam aksinde bulunan ve iyileştirme dediklerinizin zarar verdiği insanlarda olduğunu düşündünüz mü hiç?
Öncelikle başörtüsü meselenize değinmek istiyorum.Tüm AKP lilerin dönüp dolaşıp geldiği konu, zamanla olacak diyorsunuz ama bu hükümetin bu kadar uzun süre iktidarda olacağının bir garantisi mi vardı?Bu kadar zor muydu başörtüsünü kamuda serbest bırakmak ?
Milli Bayramlarımızla uğraşmaktan daha mı zordu?
Bana göre çok basit çözülecek bir mesele, neden bu kadar beklenildiğini de anlamıyorum açıkçası.
Sağlık sektöründeki iyileştirmelere gelelim;
Doktorların muayenehaneleri kapatıldı ,eczanelerin Kurum ödemeleri 45 günden önce yapılmıyor.Acil servise gittiğinizde 15 lira veriyorsunuz,(daha doğrusu vermiyorsunuz, sonra eczaneden ilaç alırken çıkıyor karşınıza, itirazlar, tartışmalar sonunda eczacı kötü oluyor halkın karşısında)
Bu Kurum ödemelerinin gecikmesi sonucunda borca batıp enazı 300 bin olmak üzere borçla eczanesini kapatmak zorunda kalan 3 tane akrabam var.
Eğitim konusunda zaten anlatacağım o kadar çok şey var ki.
Basitçe özetliyeyim.
1-yeni gelen 4+4 sisteminin 60 aylık çocuklara verdiği zarar daha bu hafta tartışıldı, bu forumdada var, okuyun lütfen.
2-Eğitimde eşitlik deyip tüm okulların adı Anadolu Lisesi oldu, maddi durumu kötü olup, başarılı olan çocuklar mahalle liselerinde okumaya mahkum edildi .
3-ilköğretimde sınıfta kalma kalktı,eğitimde kalite kalmadı.
Daha çok yazarımda uzamasın.
Bu arada hükümetin yaptığı ve takdir ettiğim birşeyde var.
Üniversite giriş Sınavları'nda yapılan düzenlemeyi çok beğeniyorum.
Lys ile ilk kez doğru öğrenci seçimi yapıldığını düşünüyorum,(KPSS de olduğu gibi bu sınavdada soruların birilerine servis edilmediğini umuyorum)