• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün genel seçim olsa oyumu ....

Bugün genel seçim olsa oyumu

• Ankete Katılan
    399
Telefondan yazdigim iin duzgun yazamamisim . Gorutu kirliliginden dolayi ozur dilerim.:(

En son yazdiklarimdan sonra bir bakayim konuya dedim, insanlar bizimle dalga gecmeyin, hic hos degil demelerinden iki dakika sonra karsit görüstekilerle dalga geciyorlar. Ne garibiz :)

bence oylama kapalı olsa daha ıyı olurdu..sımdı dıyebılırsınız bır oncekı oylama kapalıydı ama dıye...

neden mi boyle soyluyorumm
gunluk yasantıda bırkac kısının resmen baskıdan korktugu ıcın AKP lı oldugunu sakladıgına sahıt oldumm da o yuzden...malumm AKP lilere Ataturk dusmanı.. Cumhurıyet dusmanı...yobaz dıye nıtelendıren bır kıtle var...o yuzden..

Daha önce kadınlar klubünde hiç böylebir konuda yorum yapmamıştım, ankete oy kullanmak için konuya bir baktımama sessiz kalamadım ne yazık ki..

Yazacaklarım tamamen kendi fikrimdir, kimse alınmasın gocunmasın. Aklım-Fikrim özgürdür.

2002 seçimlerinde oyumu AKP ye vermiştim. Hatta Tayyip Erdoğan ın Hapistan çıkıp başbakan olması için çok dua etmiştim hiç unutmam. Ancak son seçimlerden sonra Başbakanın en başta savunduğu görüşünden, duruşundan eser kalmadığını fark ettim. Ne yazık ki Ne demokratik anlamda ne de en baştan beri insanları kandırmak için kullandığı dini savunan tavrından eser yok.. Bu ne kibir, bu ne kendini büyük görmektir.

Başbakan benim için, Suriye tezkeresi ile kendini bitiren ilk adımı atmış, PKK yı muhattap alarak ileri gitmiş, en sonuda Gezi parkı olaylarında yaptığı ayrımcı, kışkırtıcı, yalancı ve çirkin tavırları ile kendi ipini çekmiştir. Artık ASLA ve ASLA AKP olmaz benim için bitmiştir.

Hiç bir ülkenin başbakanı, Son derece mantıklı bir çevre eylemi olarak başlayan eylemi kışkırtıp büyütecek söylemlerde bulunmaz, Sabahın 5 inde insanlar uyurken çadırlarını yaktırmaz,Kendi halkını tehdit etmez ötekileştirmez. Halkı korumakla görevli polisi halka saldırtmaz. En kötüsü bir bir akşam polisin gazabından kaçıp çoluk çocuk bir otele sığınmış insanları gaz bombaları ile böcek gibi zehirlemez. Sonrada zafer kazanmış gibi meydanlarda nida atmaz.. Kendisi gibi düşünmeyen insanları dışlamaz. Bu ülkedeki medya ya yazıklar olsun, kahretsin ki sadece yakıp yıkan provakörler eylemci diye gösterildi insanlara, cumartesi gecesi olanlar yerine bomboş taksim meydanı seyrettirildi.

AKP taraftarı arkadaşlarımız ise sadece CHP diye baktılar olaya çok yazık ..Benim için orda herşeyden önce insan vardı,halk vardı..

Ben cumhuriyet çocuğuyum, Aynı zamanda müslümanım elhamdürillah..

Şu an hiç bir partiye güvenmiyorum. Özellikle AKP ye. Seçimlere kadar CHP yada MHP nin başına gerçekte düzgün bir lider gelir ise oyum onlaradır. Benim dinimde Yalan günahtır, Kibir günahtır.Zulüm günahtır. Haram yemek günahtır. Ancak islam dinin kullanarak siyaset yapan AKP islamın her günahını işliyor hemde halka karşı.

Artık yeter.. İlk iktidarlarında benim gibi düşünen, Dinazor siyasetinden bıkmış insanların oyları ile yakaladıkları şansı çok çok yanlış kullandılar. Bu seçimlerde başımızdan gitsin kendi belasını başka yerde bulsun diye dua edeceğim..

Bu vatan herkesin hepimizin. Senin olmayan %50 ninde hakları özgürlükleri var.

Daha önce kadınlar klubünde hiç böylebir konuda yorum yapmamıştım, ankete oy kullanmak için konuya bir baktımama sessiz kalamadım ne yazık ki..

Yazacaklarım tamamen kendi fikrimdir, kimse alınmasın gocunmasın. Aklım-Fikrim özgürdür.

2002 seçimlerinde oyumu AKP ye vermiştim. Hatta Tayyip Erdoğan ın Hapistan çıkıp başbakan olması için çok dua etmiştim hiç unutmam. Ancak son seçimlerden sonra Başbakanın en başta savunduğu görüşünden, duruşundan eser kalmadığını fark ettim. Ne yazık ki Ne demokratik anlamda ne de en baştan beri insanları kandırmak için kullandığı dini savunan tavrından eser yok.. Bu ne kibir, bu ne kendini büyük görmektir.

Başbakan benim için, Suriye tezkeresi ile kendini bitiren ilk adımı atmış, PKK yı muhattap alarak ileri gitmiş, en sonuda Gezi parkı olaylarında yaptığı ayrımcı, kışkırtıcı, yalancı ve çirkin tavırları ile kendi ipini çekmiştir. Artık ASLA ve ASLA AKP olmaz benim için bitmiştir.

Hiç bir ülkenin başbakanı, Son derece mantıklı bir çevre eylemi olarak başlayan eylemi kışkırtıp büyütecek söylemlerde bulunmaz, Sabahın 5 inde insanlar uyurken çadırlarını yaktırmaz,Kendi halkını tehdit etmez ötekileştirmez. Halkı korumakla görevli polisi halka saldırtmaz. En kötüsü bir bir akşam polisin gazabından kaçıp çoluk çocuk bir otele sığınmış insanları gaz bombaları ile böcek gibi zehirlemez. Sonrada zafer kazanmış gibi meydanlarda nida atmaz.. Kendisi gibi düşünmeyen insanları dışlamaz. Bu ülkedeki medya ya yazıklar olsun, kahretsin ki sadece yakıp yıkan provakörler eylemci diye gösterildi insanlara, cumartesi gecesi olanlar yerine bomboş taksim meydanı seyrettirildi.

AKP taraftarı arkadaşlarımız ise sadece CHP diye baktılar olaya çok yazık ..Benim için orda herşeyden önce insan vardı,halk vardı..

Ben cumhuriyet çocuğuyum, Aynı zamanda müslümanım elhamdürillah..

Şu an hiç bir partiye güvenmiyorum. Özellikle AKP ye. Seçimlere kadar CHP yada MHP nin başına gerçekte düzgün bir lider gelir ise oyum onlaradır. Benim dinimde Yalan günahtır, Kibir günahtır.Zulüm günahtır. Haram yemek günahtır. Ancak islam dinin kullanarak siyaset yapan AKP islamın her günahını işliyor hemde halka karşı.

Artık yeter.. İlk iktidarlarında benim gibi düşünen, Dinazor siyasetinden bıkmış insanların oyları ile yakaladıkları şansı çok çok yanlış kullandılar. Bu seçimlerde başımızdan gitsin kendi belasını başka yerde bulsun diye dua edeceğim..

Bu vatan herkesin hepimizin. Senin olmayan %50 ninde hakları özgürlükleri var.

Bir zamanlar akp seçmeni olarak, hepimizin gözleri önünde gerçekleşen gerçekleri yadsımadığınız için tebrik ederim sizi.

Ben hiç akp seçmeni olmadım.
İlk yıllar kapalı kapılar ardında halka hissettirilmeden yapılanları ve zihniyetlerini görmemi sağladı ailem.
Hep hatırlarım "bak bundan 7-8 yıl sonra olacaklara" dediklerini.
Komplo teorisi olmasını çok isterdim ama tüm analizleri tek tek çıktı maalesef.

O zamanlar her icraatin ve girişimin altında bir şey arar, onu yorumlamaya çalışırdık.
Özellikle dış politikayı ve yapılan müzakereleri dikkatle izlerdik.

Ama son yıllarda gizli saklı kalmadı artık.
Ülkeme ve insanıma yapılan -tabiri caizse- tüm darbeler gözler önünde gerçekleşti.

Sadece askeri darbeye karşı olmak yetmezdi.
Sivil darbeye de dur denilmeliydi.

Bu nedenle benim nezdimde artılar, eksilerin çoğunluğu karşısında geçerliliğini kaybetti ve ben akp iktidarının faydalı ve geçerli icraatlerini göremedim. "Zaten bir devletin yapması gerekenler bunlardır" dedim.

Boş ya da geçersiz oy kullanmak -bana göre- şu noktada yapılmaması gereken bir şey. Meydanda olduğu gibi sandıkta da birleşilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Bu birleşmenin hepar bünyesinde olmasını canı gönülden dilerdim.
Ama maalesef şu an bu ütopik bir dilek.

Bu nedenlerle ve baraj zırvalığı tamamen kalkmadığı, seçim sistemi değişmediği sürece oyum chp'ye.

Son düzenleme:
arkadaslar eger bos oy kullanirsaniz oyunuzun nereye gidecegi belli. basimizdakiler gitmez kalir. yapmayin lutfen ortak bir partide birleselim. hadi bu bir anket ama gercek secimlerde bos oy atmak ya da oy kullanmamak bizi yonetecekleri secme islemine istrak etmemek yarin istemedigimiz kisiler tarafindan yonetilmemiz demektir.saygilarimla...

Ben hic akp secmeni olmadim. iki yil üst üste mhp ye oy vermistim, pismanlik yasadim. gerisi hep aileden chp ye gitti. ama bu sefer yeni bir parti buldum gibi...:)

Güçsüz partiye giden oy,yok oydur.. Yani sonucu değiştirmeyecek oy kullanılmış olunur..
İktidara oynayan ve size hitap eden partiye veriniz oylarınızı..
''Birleşilirse güçlenilir'' ve bişeyler değiştirilebilir..

Son düzenleme:
Güçsüz partiye giden oy,yok oydur.. Yani sonucu değiştirmeyecek oy kullanılmış olunur..

İşte bu sebebledir ki çoğunluk ; hiç değilse bu olsun gibi dayatmacı bir seçim sistemi yerine , baraj yüzdesi düşürülmüş bir seçim sistemi istemektedir.

Bu şekilde seçmen , A yı onaylamıyorum ama B yi de onaylamıyorum C yi çok isterdim ama barajı geçemiyor ki diye düşünmek ve A olacağına o zaman B olsun zorlamasına düşmek yerine , içine sine sine oyunu kullanmış olacaktır.

Ulusalcı kesimin asla başaramadığı bir şey var, başarmakta istemiyorlar sanırım.

Alnı secdeye değen herkesi dinci diye aşağılarsan, oy alamazsın.
Ben kürdüm diyen herkese pkk lı gözüyle bakarsan, oy alamazsın.

insanları baştan aşağıladığın ve ayrıştırdığın sürece oy alman imkansız. insanları korkularından arındırmaya çalışacaksın ki, insanlar sana güvenip oyunu verecek.

öncelikle bunlardan dolayı chp'i şöyle bir sarsmak lazım.
türkiye sadece izmirden oluşmuyor, veya türkiye sadece istanbulun bağdat caddesinden oluşmuyor. muharrem ince ve emine ülker tarhan chp seçmeni arasında oldukça popüler olabilir, ama sen bunu zıt fikirli insanlara dinlettiğin zaman, onlar 'aslında haklıymış' diyor mu, onu test edebilmek lazım.

sadece kendi seçmenine yönelik çalışmalar yapıp karşı tarafı unutursan, başarılı olamazsın.
chp'nin dönüştürülmesi gerekiyor.

Keşke çok öncesi yapılsaydı bu yazdıklarınız
.Maalesef hükümet Türkiye yi bitirdi.Diyor ya bir dönem daha kalalım yapacaklarımızı yapalım sonra siyasetten çekilirim.Yapacağı bir kaç şey kaldı.Mesela 3. köprü vs vs gibi ihaleler
Hepsinin yapımı yabancılarda Türklere vermiyorlar (kimse bana Türk firmalar girmiyor veya yüksek fiyat vermiştir demesin)
Mesela şu 3. köprü yapılırken kazılar yapılacak.Çıkan yeraltı zenginlikleri kimin dersin ihaleyi alan şirketin.
Marmaray da neler çıktı yeraltından kimlere gitti.
Diyeceksiniz ki zaten hükümet yeraltı zenginliklerimizi kanun çıkararak yabancılara verdi.
Bundan sonra gelecek hükümet boş kasa, borçlu ve satılmış Türkiye ile karşılaşacak.Bunların düzelmesi için kemer sıkma politikasını başlatacak.Halk sıkılıp aaa onun zamanında böyle değildi diyecek.Yunanistan da olduğu gibi.
Türkiye yıllardır inşaat sektörü,özelleştirme,satmalar ile sıcak para akışını sağladı.Hiç bir şey sonsuz değil.Elbet inşaat yapılacak,satılacak toprağımız,özelleştirilecek (dicektim onları bitirdiler) kalmayacak işte o zaman kriz neymiş göreceğiz.Kriz bizi teyet geçti diyenlerede cevap olmuştur.
Üretimi bitiren bizi tüketime yönlendiren bu hükümettir.Üretimi nasıl bitirdi demeyin en ufak ör.pancar ülkesiyiz pancara kota getirdi boşun değil araştırın)
Üretimi olmayan ülkelerde diğer ülkeler muhtaçtır.Yani biz göz göre göre dış ülkelere bağımlı hale getirildik.
Allah sonumuzu hayır etsin.Nacizane fikirlerim.

Ulusalcı kesimin asla başaramadığı bir şey var, başarmakta istemiyorlar sanırım.

insanları baştan aşağıladığın ve ayrıştırdığın sürece oy alman imkansız. insanları korkularından arındırmaya çalışacaksın ki, insanlar sana güvenip oyunu verecek.

türkiye sadece izmirden oluşmuyor, veya türkiye sadece istanbulun bağdat caddesinden oluşmuyor. muharrem ince ve emine ülker tarhan chp seçmeni arasında oldukça popüler olabilir, ama sen bunu zıt fikirli insanlara dinlettiğin zaman, onlar 'aslında haklıymış' diyor mu, onu test edebilmek lazım.

sadece kendi seçmenine yönelik çalışmalar yapıp karşı tarafı unutursan, başarılı olamazsın.

Chp kanadında söylediğin türde fanatikler olabilir -hatta olabilir değil var- lakin ben tüm ulusalcıların böyle olduğunu düşünmüyorum cholencim.
Aksine gerçek ulusalcılar, tüm halkların haklarını arar ve savunur.
Böyle bir ayrıştırma söz konusu olamaz.

Chloen yazdiklarinin bazi kisimlarina katiliyorum. Ancak önceden bu kadar güclü ve sert bir ulusalci kesim yoktu, bunu es gecmeyelim. AKP yükselisi ve "din"i bir sömürü araci olarak kullanmasi üzerine, yaptigi yanlis politikalar üzerine, insanlar birbirine girecek hale geldi. Ulusalci kesimin yükselisi de aslinda bir tepki olarak dogdu ve tepki oldugu icin de sertlesmek durumunda kaldi. Tabi bu onlari hakli kilmiyor. Sadece neden bu imaj yaratildiginin aciklamasi bu.

Diger yandan ulusalci olup, basörtüsü, din konulari üzerinden politika yapilmasindan cok SIKILMIS olan bir kesim var, Tayyip Erdogan sürekli suclayici bir hava cizip insanlari bölmeye calisirken, ulusalcilarin verdigi tepkiler de asagilamaya dönüsüyor. Bir taraf asagilarken diger tarafin biz susalim demesi imkansiz. Bu arada ulusalci olup bir sürü Kürt dostu olan insanlar da var. Mesela az önce Facebook`ta Türkiye Genclik Birligi`nin tüm müslümanlarin kandilini kutladigina dair yazisi vardi.

Bir dönem dindar insanlar asagilandiysa, simdi de AKP`yi savunmayanlari "müslüman" olarak kabul etmeyen bir görüs hakim. Bunu Basbakan`in söylemlerinden de acik bir sekilde takip etmek mümkün. Kendileri disindakileri müslüman dahi kabul etmeyen bir grup yetisiyor bu ülkede. Dolayisiyla müslüman olan insanlari bu cok yaraliyor ve can acisiyla agizdan farkli cümleler cikiyor.

CHP`nin kesinlikle dönüsmesi gerek evet. Bir ara cok asiri ulusalci görünüyordu, o görüntüden kurtuldugunu düsünüyorum ama hala muhalefetleri yetersiz.

Fakat diger yandan Gezi olaylari basladiginda, bu gencler bizi de istemiyor, ne yapacagizi düsünmemiz lazim, onlari kucaklayacak bir ortam yaratmamiz lazim demisti. Bence bu bile cok önemlidir. Yani karsidaki grubun seni de istemedigini bilmek, onlara destek cikmak ve durup bir "ne yapmaliyim" diye düsünmek.

bence oylama kapalı olsa daha ıyı olurdu..sımdı dıyebılırsınız bır oncekı oylama kapalıydı ama dıye...

neden mi boyle soyluyorumm
gunluk yasantıda bırkac kısının resmen baskıdan korktugu ıcın AKP lı oldugunu sakladıgına sahıt oldumm da o yuzden...malumm AKP lilere Ataturk dusmanı.. Cumhurıyet dusmanı...yobaz dıye nıtelendıren bır kıtle var...o yuzden..

Lütfen yanli görüsler yazarken karsi tarafi da düsünerek empati yapalim.
Peki acaba din düsmani olarak görülecegi icin, müslüman olduguna inanilmayacagi icin, alkolik olarak fislenecegi icin oy kullanamayan kesim ne olacak?

Atatürk düsmani, cumhuriyet düsmani, yobaz diyecekler tedirginligi 2002 tarihinden itibaren kademeli olarak tam tersine cevrilmedi mi? Facebook`ta Twitter`da Eksi Sözlük`te bir süre gezinin efendim, AKP`lilerin Atatürk`e saymadiklari küfür kalmamakla birlikte, Cumhuriyeti savunmak suc haline gelmistir. Ofisinde Atatürk resmi oldugu icin gelen müsterilerin sizinle is yapmam dedigi esnaf ne yapsin? Cami`de namaz kilmiyorsan seninle isim olmaz diyen adamlardan da haberiniz var mi peki?

Ayrica Kürt olup BDP`ye oy vermek isteyen ancak tepki alacak, terörist sayilacak diye korkanlar ne olacak??

Komünist olup secenekler arasina neden TKP`yi koymadiniz diye tepki göstermek isteyip cekinenler?

Eger insanlarin Atatürk düsmani görünecek diye korktugundan haberiniz varsa, bunlara da gözlerinizi acarsiniz dilerim. O zaman daha seffaf daha esit ve adil bir yaklasima sahip olmus olursunuz.

Sevgiler.

CHP'ye sempatim vardı, tâki fanatikleri tarafından yönetilen ve üyesi olduğum bir fan sayfasında "kıyıda köşede çamlıklarda sevgilileriyle uygunsuz halleri görüntülenmiş tesettürlü kızlar"ın resimlerini görene kadar.

O gün benim için CHP bitti, AKP zaten hiç yoktu zihnimde. Benim için oy verecek kimse kalmadı, Mevlâm en hayırlısı neyse onu nasip etsin cümlemize...

CHP'ye sempatim vardı, tâki fanatikleri tarafından yönetilen ve üyesi olduğum bir fan sayfasında "kıyıda köşede çamlıklarda sevgilileriyle uygunsuz halleri görüntülenmiş tesettürlü kızlar"ın resimlerini görene kadar.

O gün benim için CHP bitti, AKP zaten hiç yoktu zihnimde. Benim için oy verecek kimse kalmadı, Mevlâm en hayırlısı neyse onu nasip etsin cümlemize...

Sorma yahu, o fotoğrafı ben de dün gördüm twiter sayfasında. Ne çirkin ne korkunç bir genellemedir o öyle.

Ama dediğin gibi fanatikler be nikim. Üstelik parti bünyesinde yer aldıklarını da sanmıyorum.
Koca bir partiye mal edilemez ki yaptıkları.

Sorma yahu, o fotoğrafı ben de dün gördüm twiter sayfasında. Ne çirkin ne korkunç bir genellemedir o öyle.

Ama dediğin gibi fanatikler be nikim. Üstelik parti bünyesinde yer aldıklarını da sanmıyorum.
Koca bir partiye mal edilemez ki yaptıkları.

Edepsizliğin açığı kapalısı yok malesef, ama vurgulaya vurgulaya işi tesettüre bağlayanları itinayla kınıyorum. Evet fan sayfasıydı, ama benim için gerçekten bitti, ben sadece severdim çünkü Atatürk'e fazlasıyla hayran biriyim, bu yüzden onlara daha yakındım ama o görüntüler (bunun tesettürlü olmamla alakası yok) beni çok rahatsız etti. Tesettüre karşı değiller, ama destekçi de değiller.

Edepsizliğin açığı kapalısı yok malesef, ama vurgulaya vurgulaya işi tesettüre bağlayanları itinayla kınıyorum. Evet fan sayfasıydı, ama benim için gerçekten bitti, ben sadece severdim çünkü Atatürk'e fazlasıyla hayran biriyim, bu yüzden onlara daha yakındım ama o görüntüler (bunun tesettürlü olmamla alakası yok) beni çok rahatsız etti. Tesettüre karşı değiller, ama destekçi de değiller.

"Bahsettiğin türbanlı gençlik bu mu tayyip" şeklinde bir yazı yazılmış hatta, aynı resimden bahsediyoruz dimi?
Gerçekten korkunçtu. Beni de son derece rahatsız etti.

Din ve inanç siyasete alet edildiği sürece, örtü üzerinden siyaset yapıldığı sürece, maalesef böyle saçmalıkları görmeye devam edeceğiz.

Halk olarak destekçisiyiz ya kuzum, bu direniş tüm özgürlükler için sürmüyor mu:72:

"Bahsettiğin türbanlı gençlik bu mu tayyip" şeklinde bir yazı yazılmış hatta, aynı resimden bahsediyoruz dimi?
Gerçekten korkunçtu. Beni de son derece rahatsız etti.

Din ve inanç siyasete alet edildiği sürece, örtü üzerinden siyaset yapıldığı sürece, maalesef böyle saçmalıkları görmeye devam edeceğiz.

Halk olarak destekçisiyiz ya kuzum, bu direniş tüm özgürlükler için sürmüyor mu:72:

Yok kuzum, ben o videoyu göreli 2 yıl oldu. 2 yıl önce değişti benim fikrim.

Ama eylemlere destekçiyim, benim için hiç bir siyaseti yok tamamen halk dayanışması bu :72: Birileri bu işten rant sağlamaya çalıştıkça da çok üzülüyorum.

Back