nasıl bi hastalıkmış bu böyle peki ilaç kullanırken atak geçirme şansı var mı atak geçirdiğinde size zarar vermeye çalıştı mı
eşin içinde üzüldüm km bilir ne kadar korkuyordur o an allah yardımcınız olsunhiç sorma canım ilaç kullanırken bile atak geçirme ihtimali yüksek ...ilaçlar hastalığın yani atakların arasını açıp iyilik dönemini uzatıyor ...bize hiç zarar vermedi ama son atğındşiddet eğilimi vardı
Siz bunu bildiğim kadarı ile 3 kere yaşadınız. Yani size daha önce de 3 kere söz verdi. O zaman şunu sorayım bu seferkinde başka bir durum var mı? Bu seferkinde farklı hissediyor musunuz? Bu seferki sözünü tutacağını düşünüyor musunuz? Yoksa şu anda o ilaçları almasını sağlayan bir hedefi var. Sizin onu affetmeniz. siz affedip eve döndüğünüzde hayat eski rutinine döndüğünde ona bir rahatlık geldiğinde ilaçlarını almaya devam edecek mi? Doktoru ile görüşürseniz bunu da sorun bence.
içimden bir ses onu affetmenizi söylüyor hem size hem eşinize üzülüyorum ben ya ne karar verırsenız verın Allah sıze mutlu huzurlu bır omur nasip etsın iyi ki annenz doğurmuş sizi
evet canım bu kısır döngüyü yaşadım 3 defa ..hep son dedim .ama olmadı ..açıkca söyleyim benim umudum yok eşim kendine güveniyor .içicem diyor ama hastalık başlayınca yapamıyor ...sözünü tutmaz diyorum oda bi şans vermesen nasıl anlıcaksın diyor ...bende dönünce eşim nasıl olsa beni bırakmaz deyip rahatlar ilaçları sallar diye güvenemiyorum ...bugün onu öyle görünce çok kötü oldum.ne yapacağımı şaşırıdm ..çünkü hiç ağlamamıştı ..kolay kolay da ağlamaz
Şans vermeden nasıl bileceksin? sorusuna "ben bu şansı sana kaç kere verdim" demediniz mi? Siz güvenemiyorsanız olmaz ki bu iş. Bir de kızınız bazen eşinizle mi kalıyor da uyurken ağladığını duymuş. Bana nedense önce kızınızı sonra da dolaylı olarak sizi etkilemeye çalışıyor gibi geliyor. Kızınızı etkilemeye çalışmasını da kınıyorum. Çocuklar bu işe karıştırılmamalı çocuklar duygu sömürüsünde kullanılmamalı.
Bu arada Nice güzel seneler sizinle olsun. Allah yardımcınız olsun.
Şans vermeden nasıl bileceksin? sorusuna "ben bu şansı sana kaç kere verdim" demediniz mi? Siz güvenemiyorsanız olmaz ki bu iş. Bir de kızınız bazen eşinizle mi kalıyor da uyurken ağladığını duymuş. Bana nedense önce kızınızı sonra da dolaylı olarak sizi etkilemeye çalışıyor gibi geliyor. Kızınızı etkilemeye çalışmasını da kınıyorum. Çocuklar bu işe karıştırılmamalı çocuklar duygu sömürüsünde kullanılmamalı.
Bu arada Nice güzel seneler sizinle olsun. Allah yardımcınız olsun.
mutlu yıllar, kızınla birlikte nice sağlıklı ömürler versin Allah.
Konularını biliyorum takip ederim seni.
Beden gittiği doktorlara birlikte gitmiyorsunuz, kendi kulağınla duy bakalım doktorlar ne diyor
kızlar bugün benim doğum günüm çok mutlu olmam gerekirken ben çok mutsuzum çünkü bugün eşim geldi bana hediye almış onu verdi konuştuk ...öncedende konu açmıştım eşim bipolar boşanıyoruz diye ...yalvardı ne olur vazgeç mahkemden ilaçları düzenli kullanıyorum çok iyiyim dedi...ben boşanıcamı söyledim ...konuştuk konuştuk sonra ağlamaya başladı...ilk defa eşimi ağlarken gördüm hemde hüngür hüngür ...ben seni seviyorum senden vazgeçmek istemiyorum sağıma dönüyorum sen varsın soluma dönüyorum sen varsın hergün rüyamda seni görüyorum dedi.kimse senin yerini doldurmuyor bu hayat sensiz olmazkalbime kazıdım seni çıkmazsın dedi...ilk günden çok seviyorum seni dedi ..kızımda söyledi geçen babam uykusunda ağlıyordu karımı çok özledim diyordu dedi...ikimizde ağladık tabiki ...ben ruh gibi oldum artık ne düşüneceğimi bilmiyorum ...annem keşke doğurmasaydın beni ya...sadece yazıp rahatlamak içimi dökmek istedim ..daha kimse doğum günümü kutlamadı bile..
Okudum ama tam ne tür bir hastalıktan bahsedilmiş anlayamadım mümkünse aydınlatırmısınız beni 😞
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Okudum ama tam ne tür bir hastalıktan bahsedilmiş anlayamadım mümkünse aydınlatırmısınız beni 😞
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
verdiğin kaçıncı şans be canım
duygu sömürüsü ile hayatını kendini ziyan etme
canım bipolar duygu durum bozukluğu her şeyi iki ucda yaşamak bi anı bi anını tıtmayan çok neşeliyken birden durgunlaşan sabah kalkıp dans edip akşama atak geçirip hastaneye yatan depresyonu dibine kadar yaşayan daha çok var ..vs vs ..duyguların her an değişimi gibi düşün kişi atak arası tamamen normal ama atak zamanında kontrolü kaybedebiliyor
Buradan alıntılıyorum:
http://www.turkpsikiyatri.org/blog/2012/01/28/bipolar-bozukluk-nedir/
Bu hastalıkta manik depresif haller var. Mani halleri mutlu, girişken aktif enerjik haller. Ama bunun da uçlarında halüsinasyona kadar gidiyormuş. Esas kötü dönemi depresif olunan dönem.
"Umutsuzluk ve çâresizlik duyguları bipolar depresyon sırasında yaygındır ve hastalar geleceğe ilişkin son derecede olumsuz düşüncelere sâhip olabilirler. Ayrıca âile ve arkadaşlarından uzaklaşabilir ve yıkanmak ve hâttâ evden dışarı çıkmak gibi olağan günlük faâliyetlerini bile yerine getiremeyebilirler. Bipolar depresyon sırasında intihar ve ölüm düşünceleri de sık görülür; bipolar bozukluğu olan kişilerin yaklaşık %25-50si en az bir kere intihar girişiminde bulunmaktadır."
Daha detayları linkte var.
geri dönersen hayatım bitecek ama onuda öyle görünce bu hayatta nasıl mutlu olucam o böyle mutsuzken dedim ..hüngür hüngür ağladı 8 senedir hiç ağlarken görmemiştim
Peki 8 senede sen kaç kere ağladın? Senin gözyaşlarını kim silecek? Peki ilerleyen zamanlarda kızın ağlayacak mı? Onun gözyaşlarını da düşünüyor musun? Eve dönersem mahvolurum diyorsun, sanırım ilaçlarını almadığı durumu düşünüyorsun, bu durumda sadece sen mahvolmazsın ki? Peki kızın? Hep kocanı düşünmüşsün, eğer ilaçlarını almayı bırakacağını düşünüyorsan çocuğunu hiç düşünmüyor musun? Sen tek bir kişi değilsin. Düşünmen gereken bir kızın var.
sağol canım ..sanada kızını kucağına alabilmeyi nasip etsin rabbim ..doktoruna gidicem doktor çok emin konuşuyormuş böyle giderse ilaçları bile bırakırsın demiş .eşini getir bende konuşayım demiş ...
sağol canım ..sanada kızını kucağına alabilmeyi nasip etsin rabbim ..doktoruna gidicem doktor çok emin konuşuyormuş böyle giderse ilaçları bile bırakırsın demiş .eşini getir bende konuşayım demiş ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?