Buda geçer mi ?

LadyNurr

Rabbi heb li mines Salihin ; Amin
Kayıtlı Üye
21 Mart 2018
3.732
13.887
208
Biliyorum bi sınavdayım rabbim derdi verdi dermanınıda verir ; ama bazen bi an geliyo çok zorlanıyorum benim gibimolup mutlu sonla bitenler bana moral olsun diye açıyorum konuyu . Hatta içi dökmek istiyorum sanki şu zor günlerde beni anlyan yok . Uzun olacak hakkınızı helal edin .
Evlendik evleneli hiç korunmadım eşinde bende bebeğimiz olsun çok istedik , taki bundan 3 ay öncesinde gerçekle karşılaşana dek . Her ay kendimi hamile hisseder belirti arardım butün kontrollerim düzgün eşimden yana sorunumuzun olduğunu ve doğal yolla olmuyacağını öğrendik . Bu süreçte bazı doktorlar daha ılımlı yaklaşırken bazıları insanı darmadağan ediyolar . Bugün istemsizce ağladım , ağlama krizlerim başladı sanki ben bu imtihanla savaşamıyorum gibi . Zoruma gidiyor çok şey . Tüp bebek süreci bi an önce başlasın istiyorum bende evlat kokusu duyyim saçlarını okşayım anne oluyum istiyorum . Az önce bi arkadaş heryerim kusmuk annelik bana göre değilmiş yazmış . Onu okuduktan sonra allahım ben o kusmuk dediği birkaç aylık bebeğin süt çıkarması için şuanda varımı yoğumu elimdekini avcumdakini vericem diyorum . Kimseyi yadırgamıyorum yanlış anlaşılmasın kimsede beni yadırgamasın . Ama anne olmak istiyorum bebeğimin sesiyle gece uyanmak istiyorum . Öyle çok istiyorumki . An geliyo sanki hiç olmayacak gibi düşünüyorum an geliyo allahım bu da geçecek diyorum . Zor bi süreç yaşıyorum . Eşim daha sakin yapıda o daha zamana yayıp yapmak istiyor haklıda belki ama bende bi an önce süreç başlasın istiyorum .süreç uzun geliyo her gün başka zor , sanki hiç bitmiycek gibi . Yaşayıpta bu süreçte benim gibi olumsuzluklara kapılan oldumu ? Birde içimden hiç atamadığım bu gerçeği öğrenmeden bir süre öncesinde kendini bilmezin biri eşimin ailesinden inşallah bebeğiniz olmaz uğraşırsınız diyen birisi var . O insana içim hiç doğrulmuyor. Bu nasıl beddua . İnsan düşmanına yapmaz . Piskolojim alt üst oldu zaten güçlü görünen ama çok naif bir yapım var . Eşime belli etmeden tv izlerken ağlamalar o üzülmesin diye göz yaşlarımı silmem . Boğazımın düğüm düğüm olması . Allahım sana bıraktım diyorum sabr ya rab . Bu konuyu annemden başkası bilmiyor eşim istemedi kimsenin bilmesini sonraki süreçte oldumu olacakmı ne zaman yapıcaksınız diye kimse gereksiz yere kasmasın diye . Lakin insanlar sorduklarında biz geziyoruz şimdilik istemiyoruz vs gibi şeyler diyorum . Ama o an bilr içim buruklaşıyor . Kimseye anlatmaya ve soru cevaplamaya gücüm yok çevremdekilere yani .
Kızlar yaşayanlardan ricam benmi abartıyorum ? Benmi güçsüzüm ? Sizce nasıl kafama takmaya bilirim her anım bunu düşünmekle geçiyor . Kendime eziyet ediyorum kendi kendimin piskolojisini bozdum .

Gucsuzluk demeyelim de
Abarti oluyor biraz. Elbette hayirlisini allahtan istiyoruz da,bu kadar psikoloji bozacak bir sey yok. Tip ilerledi artik her isteyen cocuk sahibi oluyor panik yapmayin ve esinize hak verin derim.
Öylede küçüklükten berri yapım bu yolunda olmayan herşeyi kafama taktım kendime dert ettim . Canım evet tıp ilerledi şükür doktorumuzda çok olumlu konuştu bize 1 tane yetecek sizdeki sayı ortada dedi ama bi an olsun bitsin istiyorum . Çok zormuş süreç .

Bende yaşadım kardeşimde..
Ve bir çok çiftte yaşıyor benzer durumları.
Abartı diyemeyiz aslında bende kardeşimde benzer tepkiler vermiştik.
Ama bebeğin oldugu zaman anlayacaksın nekadar abarttığını.kendini hırpalasanda,ol dendiği zaman olacak şeye isyan ediyosun şuan.
Lütfen sakinleşmeden tüp bebeğe başlama.
Olumsuz sonuçlanırsa kendini daha kötü hissedersin.
Önce kafanda durumu kabul et,her ihtimalin olacağını kabullen ondan sonra başla.
Merak etme sabrın sonu selamet

Sadece cocuk icin degil,hayatta her istedigimiz aninda gercek olmuyor maalesef,bazen akisina birakmamiz gerekiyor bazen de cabalamak. Siz kafaniza taktikca dert ettikce durum daha da zor bir hal alacak. Cocuk sahibi olanlar cocuk bakiminin nasil zor oldugunu bilir,cocuk sahibi olmamis kisiler de cocuk sahibi olma surecinin zor oldugunu bilir. Yani kusmuktan sikayet eden ne kadar normalse cocuk icin cabalayan da o kadar normaldir ikisi de ayni durumun farkli sureclerini yasiyor. Tavsiyem akisina birakin. Stres ,cocuk sahibi olmaya en buyuk engel esasinda.

Herkes yaşadığı kadarıyla bakıyor hayata, o konuyu yazan anne için bu günler zor, belki sizin yaşadığınız imtihan daha büyük geliyor ama ikisini kıyas etmekte doğru değil.

Çocuğunuz normal yolla olmaz, tup bebekle deneyin şansınızı diyen iki doktor oldu eşime sonra başka bir doktorun tedavisiyle çocuklarımız oldu çok şükür normal yolla.

Ben kadare nasibe gönülden inanan biri olarak ilk süreçte büyük olumsuz düşüncelere kapılmadım. Başka doktorlar, yollar aramaya başladım hemen.

Üzülmeniz normal ama daha tedavi olmadan, tüp bebek dahi denemeden bu kadar yıpratmayin kendinizi, tıp ilerledi, alternatif tedavi şekilleri var, inşallah doğru zamanda nasip olur size evlat sahibi olmak. Biraz daha dirayetli olmanız lazım, belki yolunuz uzun olacak, her istediğimiz hemen olmuyor hayatta.

Son düzenleme:
Haklısın , ol denildiğinde olucak hemen başlamama konusundada haklısın . Haklısınız yani ama yaşamıssındır kolay bi süreç değil . İnsan acabalara düşüyor . Bende o günlerimdeyim heralde . Birazda hormonların şuanda etkisi altındayım duygusallılta bence

Canım özellikle o arkadaşı yadırgamadığımı yazdım zaten o şuan lohusa piskolojisinde biliyorum ve kıyaslamadımda . Sadece etkilendim biraz o yüzden yazdım

Canım bende 3 yıl uğraştım bebek için şükür şimdi iki yavrum var..bizde hiç korunmadık hem eşimde hem bende sorun vardı 4 5 tane doktor gezdim hsg çektirdim aşılama yaptım tam bitti dediğim anda hamile olduğumu öğrendim hiç beklemediğim tüp bebek merkezine başladığım hafta hamile olduğumu öğrendim rabbimin mucizesi yetmedi kızım 3 aylıkken tekrar hamile kaldım birde oğlum oldu şükür yazarken bile inanamıyorum bi anda 2 evlada kavuştum :)) evet seni çok iyi anlıyorum orda burda gördüğün bebekler. eşten dosttan aldığın hamile haberleri..etrafın çocuk yokmu lafları..akrabaların niye yapmiyosunuz demeleri canını sıkıyor duymazdan gel diycem ama olmuyo sanırım en iyisi sabretmek elegüne de biz böyle iyiyiz diyiverin üstünüze gelmesinler...güzel günler yakın bence üzme kendini..Rabbim hayırlı evlatlar versin sana.

1 sene canım süre önemli değil aslında geröekle yüzleşmemiz çabuk oldu allaha şükür ki zaman kaybı olmadı . Bizim için yanlış şeylerle zaman kaybegmedik bu konuda şanşlıyız biliyorum

Sure önemli degıl demıssınız ama herseyden önemli.
Neysekı sıkıntınız hallolacak gıbıymıs ve tup bebek var onunuzde.

Ustunde kusmuk olan yakınan kadını yadırgamıssınız ya hani siz, hıc cocugunun olmayacağını bilen insanlar İcinde sız sanslısınız ve onlar simdı sıze dıyodur ki, bır yıllık evlisin neyin acı cekmesı acelesi bu.
Keske tup bebekle anne olabilseydik bizde,aslında o kadar sanslısın ki, neyin uzuntusu bu diyolardır sıze.
Cunku herkes kendi Yasadıgını bilir.
Hakkınızda hayırlısı ınsallah evladınızı kucagınıza alırsınız.
Bir senelik yeni Evlılıgın tadını cıkarın

Şükür gerçekten anlayan biri . Kuzum allahım seni evlatlarına onlarıda sana bağışlasın allaha şükür kavuşmussun yavruna . Senin adına çok sevindim böyle mücizevi şeyleri okuyup bazen umutlanıyorum bu sitede çok okudum öyle tam bitti derken başlangıçlar . Ama bu günler bana zor geldi sanki . Bebek yapın sevelimler torunistiyoruzlar . Oh çovuk yapmadın geziyosun diyenler ( yurt dışında yaşadım için şu sıra hsg ön görüşme derken fazla türkiyeye geldim ) öyle bide regl dönemimin verdiği duygusallıkla buraya içimi dökmüş bulundum

Allaha şükürki evliliğimim tadını doyasıya çıkarıyorum canım . Haklısın bu dediğinde bi çoğu içinde ben şanşlıyım . Ama altını çiziyorum tekrar tekrara YADIRGAMADIM asla dedim . Üstüne basa basa belirtim aslında . Ben daha çocukken 2 aylık kardeşimi ben büyüttüm o kadınıda çok iyi anlıyorum . Ben sadece beni anlayan birileri olucak diye içimi dökmek istedim . Duygusal bi günümdü herlade . Tavsiyelerin için teşekkür ederim . Aminnn inşallah

Alasını yaşadım hemde.
Sadece biraz dinlenin ve durumu içinizde sindirin.
Tevekkül en güzel şey.
Kabullendikten sonra herşey çok daha kolay oluyor.
Tüp bebeğe başladığınızdada, sanki bi rahatsızlığınız var geçmesi için iğne oluyorsunz operasyona giriyorsnz gibi düşünün.yani sonucunda bebek olcak yada olmıcak diye değil.
Beyninizi buraya yönlendirin ki süreç sakin geçsin.

Ay bendeki kaynana sende olsa kafayi yersin o zaman kız :) bigun kayınvalidemlerdeyiz misafiri geldi iyi hoşbeş ettik felan sofra kuruldu ordan burdan konuşurken kaynanam demizmi bununda çocuğu olmuyo diye (benim için diyo ) yer yarılsa da yerin dibine girsem dedim aldimi beni bi ağlama kalktım sofradan gizli gizli ağladım sonra bişey olmamış gibi geldim oturdum tekrar yanlarına bide dediği kişilerde eltimin ablası akrabaları felandi bunun gibi birsuru şey yaşadım yok evlatlık al yok uğraşma vs çok kötü günlerdi gerçekten

Çok haklısınız . Öyle girmek gerek içimde sindirdim aslında sindirdim de duygusal bi anımda içimi döktüm . Heralde önerilerini aklıma yazdım sakin bir süreç için elimden geleni yapıcam teşekkürler

Allahım sen sabır o nasıl bi düşüncesizlik . İşte bu sözler beni ürkütüyor o yüzden kimsede bilmiyor eşim kimseye demek istemedi o süreç başladığında bile bilmesinler dedi . Allah sana iyi sabr vermiş . Canım

Anlıyorum seni ama 1 sene bu kadar umutsuz ve duygusal olmak için çok kısa bir zaman. Yıllarca yıllarca bekleyenler var. Etrafımda o kadar çok sayabilirim ki, 8 sene, 10 sene, 11 sene...

şükür erken fark etmişsiniz. Tüp bebek ihtimalinin olması da Çok iyi bir şey. Bu biraz sakin ve güçlü olmayı gerektiren bir süreç.

tüp bebek kesin çözüm değil, insanlar genelde tüp bebek en son çare, kesin tutar Gibi bakıyor, sonra olmayınca yıkılıyor. Sakince tedavilerini görüyorsun. İhtimali yükseltiyor. Olmazsa Biraz zaman arayla Tekrar deniyorsun. Yani ilkinde olmazsa yıpratma kendini. Diğer denemelerde de tutabiliyor.

yeni evli olduğunuz için, herkese şimdi düşünmüyoruz diyebilirsin.Kimse anlamaz. SAna da en yakının, yardımcı olabilecekler hariç kimseye söylememeni tavsiye ederim.Hassas oluyor insan,kimsenin sözünü kaldıramıyor.

sana tavsiyem, bu kadar apar topar, duygusal girme bu sürece. Önce bir sakinleş. Daha yeni evli olduğunuzu ve Çok zamanınızın olduğunu, şu anların da güzel zamanlarınız olduğunun bir farkına var.

istersen bir tatile çıkın eşinle, bir haftalığına. Kafanı dağıt, dinlen. Biraz lay lay lom kafasına gel. Ondan sonra tedaviye başla, keyifle.

tüp bebek, zor gibi görünen ama çok zor olmayan bir süreç. Tedavi olarak çok zor değil yani ama beklenti insanı geriyor yalnızca. Sen güçlü durursan, o da kolay atlatılır.

ben kontrollerime şarkı türkü söyleyerek gidiyordum, en keyifli, hareketli şarkılarla. İyi hissetmek için. İğnelerimi de kendim yapıyordum, sevdiğim bir komedi dizisi izleyerek. Sonra tuttu mu? Tutmadı :)) ama yumurta toplattım duruyor, denemeye devam

Kimseye anlatma. Eşin haklı. Zor duruma düşersiniz. Allah büyük. sen şikayet etmeden dua ederek elinden geleni yap. Olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…