Buda geçer mi ?

Zaman konusunda çok haklısın canım benimde çevremde çok var uzun zamnlar sonra yaptıran . Şuan hala bebeği olmayan . Hatta hiç olmayacak olan . Tüp bebek ihtimali güzel umut ve inşallh sende bu süreci bi an önce hamilelikte mide bulantısı diye konular açarsın allahım nasip etsin maşallah enerjine hayran kaldım ahah şarkı söyleyerek girmek güzel çevremize aynen bunları diyoruz kuzum .

Kimseye anlatma. Eşin haklı. Zor duruma düşersiniz. Allah büyük. sen şikayet etmeden dua ederek elinden geleni yap. Olur inşallah

Anlatsam bile insanlar bence çok gaddar yüzüme ah vah der sonra arkamızdan konuşurlar kimsenin ağzına laf vermek istemiyoruz . Ve kimsenin ah vah çekmesinide istemiyorum . Herkez bilmesi gerektiğini bilsin bu benim özelim İnsan başına gelmeyince anlamazmış . Ama tanımadıklarıma yazmak sizlere içimdeki duygusal anı yazmak bana iyi geldi . Sarsıyor en azından bazı yazılanlar kendime geliyorum . Amin inşallah canım

Bak güzel kardesim kader arkadaşım:) Allah geçmez günde koymasın mapustaki insanları düşün; ve dermansız dert vermesin.Yasadiklarini birebir yaşadım hislerin suç değil.Ama daha tedaviye bile yeni baslayacakken bu umutsuzluk da nedir? Tedavi umuttur bunu önce bir aklına yerleştir.10 FSH ile (ki bu yumurta rezervinin azalmaya başladığının gostergesidir) başladı infertilite sürecim.5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi sonrasında oğlum oldu 27 aylık:) dert etme dua et...Her tedavi sonunda o kadar inandım ve olumsuz her tedavi sonrasi yıkılma sürecim giderk azaldı.cabucak toparlayıp bir sonrakis tedaviyi planladim.dogru yerlerde derman aradım.hep araştırdım.tabii ki acaba hiç olmayacak mı diye dusunup uzuldugum oldu.ama daha en başında sürece baslamadan değil.karamsarlik umutsuzluk stres bu sürecin ayrılmaz parçası .ama abartıp hayatının merkezine koyarsan evlilik hayatın bile zedelenir.Allah hayırlı ve ssgliklisini versin...ve bir de beddua eden akrabani da kafana takma.itlerin duası kabul olsaydı gökten kemik yagardi.icini ferah tut ve dua et.Allah tez zamanda hayırla sonuçlandırsın.bak bu arada benim minnoş oglan 2 yaşı devirdi hala emiyor emmeğğğ diye uyandı ondan uyanigim.yarin ise gidecem bir de:) bunalma yaz.surec ile ilgili aklına takılan ne varsa sor.kendine iyi bir merkez bul.su hayatta hersey geçer.nekalmis?

Canım Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin inşallah sanada, banada ve bekleyen tüm kardeşlerime tam 2yıldır bekliyoruz bizde eşimden kaynaklı 1 yıldır ilaç tedavisi gördü malesef sonuçlar hiç değişmedi, gebe kalamadım en son kasım ayında tekrar gittik aşılama istiyecektik nedense tüp bebeğe cesaretim yoktu, doktorum banada sadece anne olmayı çokmu istiyosun dedi evet dedim ve sizi aşılama ile vakit kaybettirip strese sokmayalım direk tüp bebeğe başlayalım dedi şuan tüp bebek aşamasındayız Rabbim nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz bizlerede nasip edecek elbet ama vakit var demekki sabır az daha sabır.

Hayatımın merkezine koymadım aslında kuzum . Yeri geldi sakin dediğim eşimi ben sakinleştirdim sorunlarımızla başa çıkmamız gerektiğini bi sınavda olduğumuzu ben anlattım hep destek oldum ama takdir edersinki insanım annemden başkası bilmiyo annneme anlatsam buraya yazdıklarımı oda çok üzülecek . Hemde insanların yüzüne anlatamıyorum sanki yazmak daha iyi geliyor . Her yazdığında çok çok haklısın . Bizimde sorunumuz fsh eşimde yüksek çıkıyor . Tedavi süreci inşallah doğru yerde doğru zamana denk gelir . Bende senin gibi evladımı kucağıma alırıö . Beddua veren insan için haklısında içimden atamıyorum . Evime gelip o bedduayı etti gitti . İster istemez zoruna gidiyor insanın

Kuzum sürecin hayırlı olsun inşallah beta tavan yapmış şekilde sağlık sonuçlanır . Kim istemez anne olmayı aceba ne güzel anlayışlı doktormuş. İnşallah canım inşallah geçicek umuyorum

Dusunce yapini ve bedenini ruhunu rahatlatmadan tüp bebeģe girmeni tavsiye etmem.
Aşiri beklentilerle hicbirsey girmeni tavsiye etmem. Soģukla sicak arasinda durmayi bilmek zorundayiz.
Umutsuzluk yok ama her ihtimali dusunmek var.
Tup bebek sureci kisiye gore skntıli gecen sürecler ne kadar fazla beklenti ne kadar fazla uzuntu olursa okadar gecikir sureciniz.
O yuzden kitab okuyun cevrenizle irtibati kesmeyin. 2 3 dostunuz varsa dertlesin.
Ozelinizi kimseye zaten demeye gerek yok.
Ama tek bir şeye asla odaklanmayin. Mesguliyetinizi duanizi kuvvetinizi arttirmaya calisin.

Kuzum sürecin hayırlı olsun inşallah beta tavan yapmış şekilde sağlık sonuçlanır . Kim istemez anne olmayı aceba ne güzel anlayışlı doktormuş. İnşallah canım inşallah geçicek umuyorum
İnşallah tatlım, sakin ol sakın stres yapma evde eşimle bile gündeme getirmiyoruz artık bu konuyu normal zamanda tedavimizi oluyoruz hastaneden çıktığımız an hiçbirşey yok gibi sanki bu süreçte değilmişiz gibi bir dahaki doktor ziyaretine kadar kapatıyoruz konuyu 2 yıldır hiç bu kadar sakin stressiz olmamıştık, mümkün olduğu kadar stresten uzak dur, daha çok yenisiniz kendini ve vücudunu dinlemeyi bırak

ben abarttıgını dusunmuyorum acıkcası evlat guzel bır duygu ve senın cok ıstemende guzel bırsey bende cok ıstedım cok sukur 2 bucuk aylık oglum var ama komsumuzda senın gıbıydı tup bebek yaptırdılar kac sene kadın artık yapamadı devam edemedı tup bebege ama sosyal hızmetlerden erkek bebek aldılar ve aynı annesıne benzıyor cocuk o kadar guzel kı cok mutlulular onlarında sınavı buymus cocuk duygusunu onunla tattılar yanı kendını sakınlestır ve pskolojını olmassa baska yolları acar Allah bunlar gıbı

Ağlama krizleri mi?
Biraz abartmıyor musunuz?
Tamam çoğu kadın anne olmak ister de ağlama krizlerine girmek bana çok abartı geldi.
Allah herşeyin hayırlısını versin.
Tamam bu dünyada kimse yüzde yüz mutlu değil. Ama illa çocuk olunca sınavınız bitmeyecek.
Belki mazallah hayırsız olacak. Çocuğunuz asıl sınavınız olacak. Içinizden keşke olmasaydı diyeceksiniz.
Biraz tevekkül edin kendinizi rahat bırakın.
Tahminen evlendiğinizden beri 2 3 ay olmuştur.

2 3 ayda ağlama krizlerine girilmesi çok abartı..
Biraz metanetli olun.

Son düzenleme:
merhaba, öncelikle moral pozitif bakış açısı çok önemli. ama bu konuda bizde sıkıntı yaşadık. evlendikten 1 ay sonra tamamen tesadüfi bir şekilde eşime testis tümörü teşhisi konuldu. acil olarak testisin birini almamız gerekiyor. öncesinde sperm dondurma işlemi yapılacak dediler. sperm dondurma işlemi yapılırken dedilerki zaten sizin doğal yolla asla şansınız yokmuş. tüp bebek tek çarenizmiş dediler. çok zor bir süreçti. ameliyatta frozen patoloji yapıldı ve tümör iyi huylu çıktı testis alınmadı. kemoterapiye vs gerek görülmedi. kontrollere gidilecekti. ama yine dediler ki çocuk istediğinizde tek çareniz tüp bebek dediler. sonra ben çok araştırdım hatta kadınlar kulübüyle o süreçte tanıştım. doğal kürler vardı. keçiboynuzu kürü, proxeed plus vs kullandık ve bu ameliyattan 4 ay sonra doğal yolla hamile kaldım. eşimin doktoru bunun imkansız olduğunu çok şaşırdığını söyledi. oğlum 18 aylık ve şuan ben tamamen sürpriz bir şekilde 2. gebeliğimi yaşıyorum. doğal olarak olmaya da bilirdi. tüp bebek yaptıracaktık orası ayrı ama moralin ne kadar yüksek olması gerektiğini sabrı ben bu süreçte öğrendim

Hissettiğin her kaygı stres çok normal.zor süreç.inis çıkışlar yaşayacaksın.bazen umutlu bazen karamsar olacaksın.onerim hiç pes etme.aklina olumsuz düşünceler geldiği zaman ilgini başka şeylere yönlendir.kitap oku dua et.istemezsen annenle bile konuşma.annem bana her hamile yada yeni doğum sonrası darısı başına dediğinde sinir olurdum ki tedavi olduğumu bilmiyordu.bunaldikca yaz

bu hikaye size örnek olsun, hiçbir şey imkansiz değil, yeter ki ALLAH İSTESİN..

Yıllar önce , PGT daha çok yeniyken burada bir pgt başlığımız vardı. Bir çok arkadaşımız pgt ile hamile kaldı, doğurdu, büyüttü.Yıllar sonra birden aklıma tekrar buraya girip pgt konularına bakmak geldi.
2008 yılında evlendim. 2 yıl çocuk istemediK. 2 yıl boyunca da gitmediğimiz , yaptırmadığımız test kalmamıştı. Sonunda sebepsiz infertilite dediler. Bir tüp bebek merkezine gittik ve pgt den bahsettiler. Bütün tetkikler yapıldı ve benim mozaik turner olduğum, vucudumun yumurta ürettiği ama hepsinin sağlıksız yumurtalar olduğu için döllenemediğini söylediler. Doğal yolla hamile kalmamın imkansız olduğunu, olursa hep pgt ile olabileceğini söylediler. İlk transferimde 4 yumurtamdan ikisi nakledildi ve ikizlerim tuttu. Geri kalan 2 yumurtamı da dondurmuştum. Çok şükür 2013 te ikizlerimi kucağıma almıştım. Doğal yolla çocuğunuz olmaz dendiğinden korunmadım ve ikizlerim 11 aylıkken doğal yolla hamile kaldım. İmkansız dedikleri ve doğal yolla hamile kalırsanız sakat olur dedikleri çin parayı düşünmeden Aydan Biri ( hem genetikçi hem kadın doğumcudur ) hocama gittim. Testlere baktı, inceledi vs. Bana aynen şöyle dedi: Mozaiksin evet ama bu sağlıklı çocuk doğuramayacağın anlamına gelmez. Tabiki doğal yolla olan oğluma, genetik tanı için CVS yapıldı mecbur ama Eğer böyle düşünürsen her sene doğurursun , ben çok ciddi görmedim durumunu dedi ve ben hemen sonrası spiral taktırdım. Mutlaka Aydan Biriye görünün, işinin ehli bir insan.. Yani aslında doğurgan biriymişim:) İyi doktorlara gidin arkadaşlar... Demek istediğim bu. Bu arada ikizlerim 7 yaşında , ufak oğlum da 5,5 .Rabbim isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın...

Düşünceleriniz için teşekkür ederim zaten kafa dağıtmak için bunları yapıyorum işlerimi yoğunlaştırdım . Farklı kitaplar almıştım onlarla zaman geçirmeye çalışıyorum

Reactions: H M
Siz ve sizin gibileri çok okuyorum hep umut oluyorsunuz yaşan anlar bi an duygusal boşluğuma gelip içimi buraya döktüm çevremde kimse bilmefiği için bilmemeleride daha hayırlı yazmak geldi anlaşınız için teşekkür ederim alllah bebişlerinixi size sizide onlara bağışlasın

Evet duygusal olduğum zamanlar oluyo kusura bakmayın herkez farklı taşır süreçleri ben mükemmel bi karakterde değilmişim demekki abartıyorum .

Evet duygusal olduğum zamanlar oluyo kusura bakmayın herkez farklı taşır süreçleri ben mükemmel bi karakterde değilmişim demekki abartıyorum .
Kimse mükemmel değil ki..
Bende mükemmel değilim sizde değilsiniz.
Sadece ağlama krizleri fazla geldi bana..
Sonuçta çözülmeyecek dert değil.
Ki mazallah çocuğunuz olmadı evlat edinirsiniz.
Önemli olan doğurmak değil yetiştirmektir.

Sırf doğurmak olsa çocuk esirgeme kurumlarında binlerce öksüz çocuk olmazdı.

Saygı duyuyorum düşüncenize ben fazla duygusalım demekki .

Kaç ay/yıl oldu evleneli?
Kaç ay/yıl çocuk sahibi olmaya çalışıyorsunuz?
1 yıl oldu 1 yıldırda istiyoruz ben hep genç anne olmak istedim çocuğumla arkadaşgibi olabilmek için ben sizin gibi süreye vurmuyorum . Bana göre annelik isteği hep ağır başmıştı allaha şükürki imkanım var ve tüp bebek gibi tıpın geliştiği nokta var . An ve an duygusallaşa biliyor insan . Bende o duygusal anımın birinde içimi buraya döktüm kimse bilmediği için . Sorgulamanız değil şımarıklıkta yapmıyorum biliyorum daha uzun süredir uğraşan çiftler var daha ağır sorunlar var herşeyin farkındayım dediğim gibi anlık duygusallığıma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…