- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
-
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
En iyi psikolojiler de baya yüksek puanlı :) ama dediğiniz gibi hukukta okusam psikolojide sene olarak farklı olmayacak.Psikoloji okurdum,yani sırf hukukun ismi var diye ya da garanti diye onu okumazdım.Hangisine ilginiz var? Anladıgım kadarıyla psikolojiye.Bir de hukuk 5 seneye cıktı biliyorsunuzdur,ayrıca sınav falan da geldi bunlar sizi yıpratabilir.Bir de gerçekten cok fazla hukuk mezunu var,cok fazla üniversite açıldı.Hukuk biraz daha kovalama,çevre gerektiren bir iş.Buna gücünüz var mı? Psikoloji daha rahat gibi geliyor bana,daha sakin.Arkadaşların dediği gibi klinik psikolog icin yüksek lisans gerekli ama bir sürü kurumda calısabilirsiniz,sirketlerde calısabilirsiniz.Sonucta avukatlıkta da sınav + staj 2 sene daha uzaması demek.Sene olarak fark yok diyebiliriz.Bir de hakim savcılık yazılıyı geçtikten sonra tamamen torpil tamamen.Torpilin en cok döndügü yerlerden.Tüm bunlardan sonra oyum psikolojiye.Bir de sehir onemliyse en iyi psikolojileri kazanıp rahat etmeyi tercih ederdim ben olsam
Diyetisyenlik sanırım sayısaldan alıyor. Bir de sanki diyetisyenlikte ilerde baya şişecek gibi fazla mezun var şimdiden. Of bu ülkede gelecek kurmaya çalışmak gerçekten çok zor :)Ben avukatım, açık konusmak gerekirse serbest avukatlık yapmak artık ülkemizde çok sıkıntılı. Kamuya gireyim derseniz siz bitiresiye kpss falan kalkmış olur zaten. Hakimlik deseniz sınav yeterli değil direkt torpil lazım. Biraz olumsuz konustum ama ben olsam diyetisyenlik okur kendi ofisimi açardimpsikoloji hakkında bilgim yok o yüzden bir şey diyemiyorum.
Psikoloji güzel bence..Herkese selam,
Bu aralar gündemimde olan bi konu var. Yaşım 29. Üniversite sınavlarına tekrar girdim. Bikaç aylık bi hazırlanma süreciyle sadece. Amacım hukuk ya da psikolojiydi ama süre yüzünden istediğim sıralama gelmeyecek gibi. Hukuk için şu ihtimal var çok düşükte olsa. En düşük sıralaması olan hukuk belki gelebilir ama sonuçlar açıklanmadan emin de olamıyorum. Sonuçlar açıklanınca bikaç günlük tercih süremiz olacagı için ben şimdiden ne yapacağımı düşünüyorum. Bütün tercih listesine hukuk yazsam en düşüklerini en azından, gelmezse seneye tekrar şansımı denerim daha yüksek sıralama yaparak. Ama bir yandan psikoloji merakım var yıllardır
Madem bu yaştan sonraüniversite okumaya karar verdim en azından buna değecek bölümler olmalı. Psikolojinin geleceği nasıl olur bana neler katar emin değilim. Burda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum.
Eğer tercih yaparsam ve kayıt yaptırmazsam seneye puanım düşecek. Sizce tercihlerin hepsini hukuk yazıp şansımı mı denemeliyim yoksa psikoloji de yazıp bu yıl ikinci üni olayını kesinleştirmelimiyim?
Aslında yaşadığım şehirden gitmek istiyorum bi yandan. Başka şehirde düzen kurup orda hem çalışıp hem okumak istiyorum.
Ama bir yandan da dört yıl sonuçta az değil diyorum ilerde benim hiç işime yaramayacak bir bölüme emek vermekte mantıklı gelmiyor.
Bu arada ortalama başarıdaki ünilerde psikoloji bölümleri geliyor, netlerimi hesapladıgımda baktım gecen sene sıralamalarına psikoloji garanti gibi.
Siz olsaydınız bu yaştan sonra hangi bölüm okumak isterdiniz?
Yine bu yaştan sonra demek zorundayım ama :)) bu yaştan sonra fizik kimya nasıl yapabilirim bilmiyorum zaten matematikte zorlanıyorum:) yoksa dediğinz gibi sayısalda çok fazla alan seçeneği varSeneye sayisaldan hazırlanmayı dusunmez misiniz daha fazla seceneginiz olur
Hukuk kazanmış olmak mutlu eder beni :) okumakta öyle. Ama sonunda elimde diplomadan başka ne olur bilmiyorumsonuçlar açıklandıktan sonra puanınıza göre hareket edin
psikoloji ve hukuk biraz farklı alanlar
ikisinin de artı ve eksilerini değerlendirin iş anlamında
maddi manevi
hangisi sizi daha mutlu edecekse ona yönelin
Evet zor gerçekten, başka sormak istediğiniz bir sey olursa her zaman yardımcı olurumDiyetisyenlik sanırım sayısaldan alıyor. Bir de sanki diyetisyenlikte ilerde baya şişecek gibi fazla mezun var şimdiden. Of bu ülkede gelecek kurmaya çalışmak gerçekten çok zor :)
Ayrıntılı şekilde çook güzel anlatmışsınız. Mesleği yapan birinden bunları okumak çok faydalı oldu benim için. Bu süreçlerden geçen biri anlayabilirdi beni ancak :) anladığım kadarıyla psikolojiyi okusam bile bu sadece kendimi geliştirmek ya da sırf ilgimden dolayı okumam gerekiyor. Bu işten para kazanmak ya da meslek sahibi olmak istiyorsam şansım çok iyi değil. Hukuk için de farksız aslında durum. Sizin başka bölümler için varsa tavsiyeleriniz dinleyebilirim seve seve :))
Çook teşekkür ederimEvet zor gerçekten, başka sormak istediğiniz bir sey olursa her zaman yardımcı olurum
Ülkede artık garanti meslek kalmadı malesef. Geldiğimiz durum çok üzücü. Ben de ihtimaller içinde en iyiyi bulmaya çalışıyorumYani meslek garantisi olan tıp dışında bölüm yok gibi ama hekimler de çalışma koşullarından çok şikayetçiler zaten. Nişanlım hekim, o yüzden yakından biliyorum yaşadıkları sıkıntıları. Kolay değil. Yani şöyle söyleyeyim, iki bölümün de garantisi yok. Üstüne üstlük psikoloji daha masraflı olur size eğitim açısından. Yorumlarınıza baktım da biraz hukuka kayıyor gibisiniz. Yani insan sevdiği alanda daha başarılı oluyor. Belki akademide kalırsınız.
Evet sanırım böyle yapıcam. En mantıklı bu görünüyo çünkü.Sadece istediğin okulları ve bölümleri yaz. Olmazsa bile seneye puanın düşmez. Riske atma.
aslında hukukta da psikolojide de mezun olduktan sonra iş hayatında hep sorunlu insanlarla uğraşacaksınız biraz da bunu da düşünün derim, uzayan davalar vs.Hukuk kazanmış olmak mutlu eder beni :) okumakta öyle. Ama sonunda elimde diplomadan başka ne olur bilmiyorum
Çok teşekkür ederimm, umarım iyi olur herşey benim içinaslında hukukta da psikolojide de mezun olduktan sonra iş hayatında hep sorunlu insanlarla uğraşacaksınız biraz da bunu da düşünün derim, uzayan davalar vs.
hukukta da çevre gerekebilir hakkınızda hayırlısı olsun
Hukuk okudunuz onunuzdeki siklar ozel avukatlik, hakimlik, savcilik. Hakim ve savcilik icin ilave sinav,staj var. Hadi onlari gectiniz atandiniz. Gideceginiz yerde yapacaginiz gorevin agirligini biliyor musunuz? Belinizde silahinizda olsa sehit olan hakim ve savcilar var. Ozel avukatlik burosu icin para lazim. Kurumsal bir yerde calissaniz soke soke davalari almalisiniz ki sizi istihdam etmeye devam etsinler. 18 yasimda degilim demissiniz ama meslek secimindeki basit kaide degismiyor. Yapamayacagin ise girme. Bu arada savci otopsiye de girer. Olay yerine de gider. Gece gunduz bayram farketmez. Bu iki meslek grubunda tanidiklar varsa onlarla konusun. Karakterinizi, neyi yapip neyi yapamayacaginizi en iyi siz bilirsiniz. Hayirlisi olsun.18 yaşında olsaydım çok haklıydınız yeteneğim ilgi alanım neye yatkınsa onu okumam en doğrusu olurdu. Ama bu yaştan sonra risk almak istemiyorum. Her iki bölümün gelecekteki durumunu düşünüyorum aslında, sonuçta dört yılım boşuna geçsin istemiyorum.
Hedefimde hep hukuk vardı ama bu yıl gelmezse ki gelmeyecek gibi yine aynı şehirde kalmak istemiyorum
Konunuzu okudum çok tebrik ederim sizi çok güzel bi azimle istediğinizi yapmışsınız. Ne diyim ki darısı bana :)https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ve-33-yasindaki-ablanizdan-genclere.1024874/
Kendi konumun linkini bırakıyorum hiç bir şey için geç değil siz yeterki isteyin