- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
-
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
18 yaşında olsaydım çok haklıydınız yeteneğim ilgi alanım neye yatkınsa onu okumam en doğrusu olurdu. Ama bu yaştan sonra risk almak istemiyorum. Her iki bölümün gelecekteki durumunu düşünüyorum aslında, sonuçta dört yılım boşuna geçsin istemiyorum.Şahsi merakımdan dolayı psikoloji okumak isterdim. Ama siz neye yatkınsanız bunu göz önünde bulundurun bence.
yasınızda bırsey yokkı altı ustu 29 yasınızdasınız :) benım annem 55 yasında 2. unv okudu ne var kı bunda egıtımın yası mı olur uzmanlasıyorsunuz bılgı alıyorsunuz ıstersenız 90 yasında olun okumak ıstedıkden sonra ne fark eder ?18 yaşında olsaydım çok haklıydınız yeteneğim ilgi alanım neye yatkınsa onu okumam en doğrusu olurdu. Ama bu yaştan sonra risk almak istemiyorum. Her iki bölümün gelecekteki durumunu düşünüyorum aslında, sonuçta dört yılım boşuna geçsin istemiyorum.
Hedefimde hep hukuk vardı ama bu yıl gelmezse ki gelmeyecek gibi yine aynı şehirde kalmak istemiyorum
Önceliğimde hep hukuk vardı ama bu mesleğe ya da bu bölüme ne kadar yatkınım bilemiyorum açıkcası. Psikoloji tamamen meraktan, kendimi geliştirme isteğim yüzünden. Ama bu kadar emeğe değecek bi bölüm olmalıIkisi birbirinden çok farklı alanlar. Hani isletmemi okusam iktisat mi gibi birşey değil ki bu.
Hayallerinizz karakteriniz hangisine daha yatkın ise onu seçin. insanin sevdigi mesleği yapması çok önemli.
hukuk okuma nin kendince bir ağırlığı var ama ben psikoloji okumak isterdim hatta lise sondayken bende ikisi arasında gidip gelirdim ama sonra çok farklı bir bölüm okudum.
Ama meslek hayatına geç atıldığımda kendimden küçüklerle birlikte çalışmak zorunda kalacağım. Bir de 33 yaşında yeni mezun bir avukat ya da psikoloj ne kadar tercih edilebilinir ki?yasınızda bırsey yokkı altı ustu 29 yasınızdasınız :) benım annem 55 yasında 2. unv okudu ne var kı bunda egıtımın yası mı olur uzmanlasıyorsunuz bılgı alıyorsunuz ıstersenız 90 yasında olun okumak ıstedıkden sonra ne fark eder ?
ıkı bolumde guzel bolum bosuna 4 yıl gecırılecek bolum degıl
coook yanlıs dusunuyorsunuz ona bakarsanız aynı yerde 50 yasında ve 24 yasında calısan bırsuru ıs arkadası var onemlı olan ne zaman okudugundan ote nasıl okudugunuz konuya hakimlik . tam aksıne vazgecmemıs olmanız ınsanların ustunde daha guzel bır etkı bırakırAma meslek hayatına geç atıldığımda kendimden küçüklerle birlikte çalışmak zorunda kalacağım. Bir de 33 yaşında yeni mezun bir avukat ya da psikoloj ne kadar tercih edilebilinir ki?
Hukuk yazarsam riskli olabilir. Gelmeme ihtimali var. Bu sene sıralamalar nasıl olur bilmiyorum ama hukukta 500 küsür kişi kontenjan azalttılar malesef:/ sadece hukuk tercih edip hiçbiri gelmese boşta kalırımBende sınav sonuçlarını bekliyorum sizin yerinizde olsam hukuk seçerdim herhalde. Daha kapsamlı iş alanı olduğu için. Psikoloji de güzel ama bilemedim bir insanın psikolojisiyle ilgilenmek kolay değil
Şu an çalıştıgım bi alan var aslında, sadece atanamadım ve atanmam çok zor. İkinci üniyi bu yüzden de düşündüm ilerde ikinci bir meslek olsun diye. malum Türkiye de yaşıyorum seneye ne olacağını bile kestirmek çok zor..Sevmeyerek okudugum dis ticarete dair suan hicbirsey bilmiyorum. Gercekten hangisini istiyorsaniz ona yonelin
Hukuk yazarsam riskli olabilir. Gelmeme ihtimali var. Bu sene sıralamalar nasıl olur bilmiyorum ama hukukta 500 küsür kişi kontenjan azalttılar malesef:/ sadece hukuk tercih edip hiçbiri gelmese boşta kalırım
Evet bu ihtimalide düşündüm. Gayette mantıklı görünüyor aslında.Seneye tekrar denersiniz sadece ayt kasıp iyi sıralama yaparsınız. Tyt puanı 2 yıl kullanılabiliyor çünkü tekrar tyt kasmanıza gerek yok. Zaten siz tercih yapıp yerlesmedikten sonra obp düşmez bence bir şey kaybetmezsiniz yasiniz da geç değil ayrica
Evet bu ihtimalide düşündüm. Gayette mantıklı görünüyor aslında.
Hukuk içinde yeni düzenlemeler yapıldı malesef. Beş yıla çıkacak ve mezun olunca tekrar bi sınava tabi tutulacaklar. Ona göre başarılı sayılacaklar. Seneye uygulamada olacak bu düzenlemeler. Ve dediğiniz gibi her üniversitede var nerdeyse. Önceden böyle oldugunu bilmiyordum ben ve hukuk hep gözde bölümlerden yüksek puanlardan alınan bi fakülteydi benim gözümde. Ama her özel ünide hukuk bölümü var. Ve dolayısıyla mezun sayısı çok fazla.İkisinin de geleceğini çok parlak görmüyorum ben. İlgi çeken, rağbet gören bölümler olduğu için bütün kaldırım üniversitelerinde açıldı hukuk ve psikoloji. Mezun fazlalığı olacak birkaç seneye diye tahmin ediyorum.
Ancak hukuk daha mantıklı çünkü en azından 4 sene sonra elinizde mesleğiniz olacak. Psikoloji diploması yüksek lisans yapmadan hiç bir işe yaramıyor.