Bu yaştan sonra!? Tavsiyelerinizi fikirlerinizi bekliyorum kızlarr


Hah hukuk için bir de o var unutmuşum.


Hayır psikoloji mezunları psikolog olmaz, klinik psikoloji yüksek lisansı yapmanız gerekir. Bunun yanında alanla ilgili uygulama eğitimleri (zeka testleri, oyun terapisi/müzik terapisi gibi terapi uygulamaları vs) almanız gerekiyor ki yetkin bir psikolog olabilesiniz. Psikologların okulu hiç bitmez derler.
 
2.üniversiteyi tercih etme amacınız nedir tam olarak? Şimdiki mesleğinizi bırakıp o mesleği mi yapmak istiyorsunuz yoksa sadece şehirden gitmek için mi tercih yapacaksınız?
Meslek için seçim yapacaksanız hangisini istiyorsanız onu seçin. Olmuyorsa bekleyin yada bu sene özele yazılın.
Diğer seçenek için istediğiniz şehirde tutan bölüm neyse onu yazın.
 
AH AH nerelere gideyim ben :)) geleceği parlak bölümler için var mı bi fikriniz peki :) hukuk ve psikolojiyi evet istiyorum ama yıllar sonra elimde sadece diplomayla kalacaksam hiç bir anlamı yok.
 
Tamam vurmayın öldüm :))))
 
Şehirden gitme fikri büyük etken. Ama aileme durumu açıklarken şehirden ayrılmama değecek bi bölüm kazanmış olmam gerekiyor diye düşünüyorum. Sıralamamı ve puanımı hesapladıgımda çok çok köklü üniler hariç kendi alanımdaki öğretmenlik bölümleri geliyor. Birde iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü geliyor ea bölümünde oldgu için. Öğretmenlik okusam sonu yine kpssye dayanacak.
 
Psikoloji dört yılda bittiği an psikolog olursunuz ama işsiz bir psikolog yüksek lisans yapmadan diploma bir işinize yaramaz. Eğitim ücretleri de epey fazla. Avukatlar artık zaten beş yıl okuyor biryıl da zorunlu staj altı yıl etti. Mezun olduktan sonra en az üç dört yıl ayak işi yapar işi öğrenmeye çalışır ciddi anlamda üç kuruş maaşa çalışırsınız. Tecrübe edinirseniz para kazanmaya başlarsınız.

Diş hekimi, eczacı, hemşire gibi mesleklerde iş bulamamak sıkıntısı yaşamazsınız ancak.

Bunu diyen kişi 30 yaşında somana hazırlanan biri
Neyle karşılaşacağımı biliyorum ama ben de hukuk veya psikolojiden birini tercih edeceğim. 2020 yks için çalışıyorum
 
Sayısal olsaydım belki ama ea olunca tercihlerde sınırlı oluyor. Zaten gözde iki bölüm var ea da psikoloji ve hukuk. Özellikle psikoloji için anadoluda bi üniden mezun olmak çok gereksiz. İyi bi üniden mezun olup diplomayı değerlendirmek gerekli. Yoksa dediğiniz gibi işsizler ordusuna eklenirim :)) hukuk için en kötü üniye de gitsen sonuçta çokta farketmiyor aslında adı hukuk olunca :) sanırım bütün tercihlerine hukuk yazacağım gelmezse de seneye tekrar hazırlanırım
 
hukuk çok zor bir bölüm sanırım, bence psikoloji...
 
Sırf öğrenmek için, meraktan okuyacaksanız hukuk anlamsız olur. Yeni bir meslek icra edecekseniz de 4 senelik psikoloji eğitimi yetersiz olur. Artık psikologlar cinsel terapi eğitimiydi şusuydu busuydu derken kendilerini çok çok fazla geliştirme mecburiyetindeler. Mezun oldum hoop muayenehane açayım olmuyor. Ama hukuk bitirip stajı da yaparsanız işe girmek hiç de zor değil. Bunlar tabi izlenim sadece, hukukçu ya da psikolog arkadaşların fikirleri daha önemli.
 
7 sülalesi hukukçu olan bir arkadaşım var. Geçen seneden beri gizliden okuyor sırf diplomayı alıp ailesine kendisini ispatlamak için sevmiyor çğnkü. Şöyle der hep çevren ve torpilin varsa bu işten para kazanabilirsin yoksa 4 senen çöp olur sürünürsün. Kendisi sevmediği için yapmıycak o ayrı ama bu tarafınıda düşün.
 
Ben psikolojiyi hiç böyle düşünmemiştim. Burdaki arkadaşlar saolsunlar daha net bilgiler verdiler. Psikoloji bitir mezun ol çalışmaya başla bölümü değil sürekli üstüne koymak gereken bi alanmış. Dört yıl okumam yeterli olmayabilir yani. Ah hukuk:) ah kalbim:) hala ağır gelen taraf o..
 
Arkadaşınızın yaşı kaç bilmiyorum ama mezun olduktan sonra savcı ya da hakim olarak devam edebilir aslında çevreyle ya da torpille de pek ilgisi olmaz, sadece daha çok sınav daha çok çalışma gerektirir. Benimaçımdan çok fazla olur o sınavlar uğraşlar.
 
İşletme okudum ama mezun oldugumdan beri öğretmenlik yapıyorum. Özelde çalışmak ya da ücretli öğretmenlik yapmak artık bıktırdı..

Eğer garanti iş bulma hedefi ile yola çıkıyorsanız iki alanda olmaz bence.
sil baştan lisans başlamaktansa, yetenekleriniz/ilgileriniz neler, diye düşünüp belki yüksek lisans yada sertifika programları ile bir yol çizmen daha makul olabilir.
 
Psikolojide hukukta güzel bölümlerAyrıca yaşınızda geç değil,okumanın yaşı yoktur. Yaşınızı dert etmeyin kesinlikle emin olun üniversitelerde her yaştan insan var
 
Psikoloji günümüzde önü açık ve tercih edilen bi bölüm ilginizde varmış ne güzel. Hukuk gibi bi bölümü idealleriniz yoksa sırf popüler bi bölüm diye tercih etmemelisiniz bana kalırsa.
 
27 yaşında 2. Üniversiteye başladım. Ben üniversiteyi tekrar kazanınca, eşim de heveslendi ve yıllardır hayalinde olan bölüme girdi 29 yaşında ve yakın zamanda bitiriyor okulu. Yaşlarımız 30u geçti tabi ki ama bundan hiç rahatsız olmuyoruz. Bu nedenle anlıyorum sizi. Yaş mevzusunu takmayın bu kadar. Hiç bir şey için geç değil ki bu hayatta.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…