bu vijdan azabını nasıl yenicem

ayyyy icimm sizladiiiiii... hele o kiyafetini giymis gozumde canlandi rabbim mekanini cennet etsin insallah.. kusurabakma kötü yapmissiniz ne demeli bilemedim ama senin cahilligine gelmis yazik.. ne desem bilmiyorum tutuldm

gerçekten çok ağırdı durumu zatn 1 hafta sonra vefat tti düşünüyorum getirme dedik ama ahh keşke bizi dinlemeseydiler tabi annem durumu ağır yollarda yormayın dedi işte öğle
Tabii tabii hala annenizi aklamaya çalışın durumu ağırmış yollarda yorulmasınmış. Emin olun uçarak gelirdi, yorgunluk falan da hissetmezdi. Ya nasıl bu kadar kötü olabilirsiniz inanamıyorum. Gece gece mahvettiniz bizi ya. Vicdanınızı rahatlatmaya falan çalışmayın da biraz insan olduğunuzu hatırlayın. Size çok ama çok öfkeliyim.

yazık çok yazık allah ıslah etsin hepinizi eşinizde dahil. insan ettiğini çekmeden ölmez imiş bu durum sizinde başınıza gelebilir. allahım sen böyle insanlarlardan uzak tut bizi. kimsenin ahı kimsede kalmaz imiş. amca nasıl üzüldü kimbilir hasta halinde allah mekanını cennet nasip eder inşallah.

Annenize herkesin içinde anne sen karışma anne isterse gelir isterse gelmez diyemedikten sonra ne yapsanız deseniz boş, anaya babaya saygı her zaman laflarına körü körüne inanmakla olmuyor.

Yani kelimeler boğazımda düğümleniyor ne yazacağımı bilmiyorum. Kimseyi yargılamak haddim değildir ama vicdansız insana acımam acıyamıyorum size. Anneniz yol falan düşünmemiş eşinizin rahmetli babası hasta hasta gelip süsünüzü bozmasın diye istememiş siz de ona uymuşssunuz ve maalesef eşinizde de iş yokmuş "benim babam o ne demek gelemez son günleri zaten" diyememiş. Anneniz, eşiniz ve siz tencere kapak gibi bulmuşsunuz birbirinizi kusura bakmayın. Ne olurdu adamcağız oğlunun mürvetini görseydi offfff içim dağlandı resmen.

Şu an beni vicdan azabı çektiğinize inandııramadınız. Bence siz günah çıkartıyorsunuz. Yaptığınız şeyin de vebali büyük. O hasta adamcağızı nasıl üzmüşsünüz. Belki siz o çok önemli misafirlerinizle eğlenirken o adamcağız biricik oğlunun sözüne gidemediği için gözyaşı dökmüştür.
Eşinizin laf etmemesi de çok normal. Velev ki "sen kimsin de sözüme babamı kabul etmiyorsun " diyememiş. Yazık!
Umarım siz ve anneniz bir gün aynı duruma düşmezsiniz. E ne demişler " alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"

hadi siz cahillik ettiniz o anın heyecanıyla mantıklı düşünemediniz ya anneniz..görmüş geçirmiş bir kadın nasıl olurda gelmesin diyebildi...madem ölümü yakındı iyi ya oğlunun mutluluğuna şahit olsaydı..Ben sizden çok kocanıza kızdım baban gelmesin diyen birine karşı çıkamadı, babaya nasıl olurda sen gelme diyebildi..
olan olmuş ypacağınız tek şey bol bol dua etmek ölen kişiye yapılacak en büyük iyilik onun rahat ve huzuru için geride kalanların duasıdır

Sırf uzuntuden bile durumu ağırlaşmış olabilir. Ben böyle bir insanla imkanı yok evlenmezdim hasta babamı istemeyen ilerde ben hasta olduğumda beni de istemez. Böyle insanlar da var mı dedirten cinsten yemin ediyorum sinirden ne düşüneceğimi şaşırdım. Allah ıslah etsin diyeceğim ama etmesin son nefesine kadar çeksinler. O kadar da basit değil bu vicdan azabından kurtulmak. Benim babam dedemin vefatında başında bekledi günlerce babannemin fe aynı şekilde hiç yalnız kalmadı. Ama bunlar oğlunun sözunu bile babasından esirgemişler. Hiç mi utanmadınız hszırlanmış bir babayı sozumde istemiyorum derken? O orda hasta yatarken siz sözünüzde gülüp eğlenirken hiç mi düşünmediniz utanmadınız diye sormak istiyorum ama yazık elim ayağım titriyor

Zor tuttuyordum gözyaşlarımı, artık bu mesaj üstüne dayanamadım.
Kalbim acıyor .

Anneme okudum şimdi bu konuyu oturduk ağlıyoruz. Tanımadığımız bir insan için biz böyle üzülürken yakınlarının yaptıklarına ne denirki yazık gerçekten

Valla benim gozumun onunde o kiyafetlerini giymis hali. Herkes onu birakip gittiginde uzaklara dalisi. Gece boyu sessizce aglayisi. Of ulan ben nerde hata ettim de evladim boyle hayirsiz cikti bir nisanina goturmedi beni deyisi.

Iki de bir nasil unutacagim yaziyosun. Unutursan kalbin kurusun zaten unutma ki bir daha boyle girme kul hakkina

eşime durumu ağır yollarda yormayın dedi annem oda annesine öğle söyledi yani herkez öğle bildi ama benim o dönemki ve annemin niye istemediğini biliyorum ve içimden gitmiyor
Dedigim gibi ben sizden annenizden cok esinize kiziyorum. Siz elsiniz sonucta ama onun babasi. Hem benim esim yollarda yorulmasin getirmeyin dese biz dusunemiyomuyuz siz isinize bakin derim ve art niyet ararim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…