• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu vijdan azabını nasıl yenicem

Hadi siz cahildiniz, aklınız ermedi diyelim, yahu anneniz? Ona diyecek birşey yok. Eşiniz? Yatacak yeri yok.
Şöyle bir düşünüyorumda benim kayınpederim hasta olacak ve ben sözüme gelmesin diyeceğim..
Annem benim ağzımı öyle bir yırtardı ki sanırım kimse dikemezdi. O adamcağızı da alır başının üstüne oturturdu, herhalde burada kim olsa aynısını yapar.
Sizin azabınız bizim oldu şimdi, giden geri gelmediği için maalesef kurtulamayacaksınız.
Herşeyin bedeli var.

Hadi sen ve annen çooook düşüncesiz insanlarmışsınız da, eşin nasıl giyinmiş hazırlanmış babasına gelme diyebildi? Annen utanacak diye kendi babasını kırabildi, bunu aklım almadı...
(yolda rahatsız olmasın diye gelmesini istemedik deme, eğer öyle olsaydı ablan ayrı oda açalım demezdi)
Zamanında Kv nin yerinde olsam senin nişanına gelmezdim, hiçbir akrabamı da göndermezdim... oğlumda fındık kadar aklı olsa gitmezdi...

öncelikle vijdan değil vicdan...
neyse
bencede uzulun nasıl boyle bırsey soyleyebıldınız adamcagız yazık hazırlanmıs bıde kıyamam nekadar kalbı kırılmıstır benım bıle suan ıcıme oturdu hadı sız elkızısınız elkızlıgını en gaddar sekılde yapmıssınız oz oglu nasıl buna musade eder ben olsam oracıkta atardım yuzugu bırdaha yuzunuzu bıle gormezdım ınsanlıgımdan utandım suan...
ayrıcada belırtmek ısterım (belkı vıcdan azabınız gunahınızı temızlemeye yardımcı olur) bu tıp hastalıklarda moral cok onemlı belkıde adamcagızın ogune kadar yasamasının sebebı oglunun muruvetını gormektı

dünyalar efendisi dünya iyisi bi eşim var sessiz sakin aileme düşkün allaha şükür hiç bi problemimiz yok bunları yazıyorum çünkü kocama o kadar büyük bi kötülük yaptımki içimde 5 senedir ukte olarak kaldı nezmaan aklıma gelse ağlıyorum konuma gelince eşim babasına o kadar düşkündü ki resmen ona tapıyordu babası akciğer kanserinden vefat etti. vefat etmeden 1 hafta önce bizim sözümüz olacaktı ablamın evinde ve ben birazda annemin dolduruşuna gelerek babasını söze çağırmasını istemedim çünki ondan utandım çok hastaydı hastalıktan bir deri bir kemik kalmıştı kan kusuyodu benim ablam gelsin ben arkada oda açarım gerekirse dedi ama annem herkezin içinde ne gerek var getirmesinler hasta adamı deyince salak gibi eşime getirme babanı dedim ve onlarda getirmediler babasıda 1 hafta sonr VEFAT ETTİ nasıl günaha girdim nasıl getirme babanı dedim off gitmiyo bi türlü içimden eşim bi kere lafını yapmadı bugün kayınvalidem lafını yaptı konu açıldı babası giyinmiş söz için eşimde baba hastasın sen gelme deyiince peki oğlum demiş bunları duydum mahfoldum aglayıp duruyorum zamanı geri sarabilsem ben bu vijdan azabıyla ne yapacağım

Yarin ibur gun sen ve ailen utanilcak duruma gelirse hic sasirmam mustehak cunku.

dünyalar efendisi dünya iyisi bi eşim var sessiz sakin aileme düşkün allaha şükür hiç bi problemimiz yok bunları yazıyorum çünkü kocama o kadar büyük bi kötülük yaptımki içimde 5 senedir ukte olarak kaldı nezmaan aklıma gelse ağlıyorum konuma gelince eşim babasına o kadar düşkündü ki resmen ona tapıyordu babası akciğer kanserinden vefat etti. vefat etmeden 1 hafta önce bizim sözümüz olacaktı ablamın evinde ve ben birazda annemin dolduruşuna gelerek babasını söze çağırmasını istemedim çünki ondan utandım çok hastaydı hastalıktan bir deri bir kemik kalmıştı kan kusuyodu benim ablam gelsin ben arkada oda açarım gerekirse dedi ama annem herkezin içinde ne gerek var getirmesinler hasta adamı deyince salak gibi eşime getirme babanı dedim ve onlarda getirmediler babasıda 1 hafta sonr VEFAT ETTİ nasıl günaha girdim nasıl getirme babanı dedim off gitmiyo bi türlü içimden eşim bi kere lafını yapmadı bugün kayınvalidem lafını yaptı konu açıldı babası giyinmiş söz için eşimde baba hastasın sen gelme deyiince peki oğlum demiş bunları duydum mahfoldum aglayıp duruyorum zamanı geri sarabilsem ben bu vijdan azabıyla ne yapacağım
ruhuna bol bol yasın oku tebareke oku mezarına gıt hellalık ıste olan olmus artık bu arada ıyı kı sızlayacak bı vicdanın var :110:

Hadi siz cahildiniz, aklınız ermedi diyelim, yahu anneniz? Ona diyecek birşey yok. Eşiniz? Yatacak yeri yok.
Şöyle bir düşünüyorumda benim kayınpederim hasta olacak ve ben sözüme gelmesin diyeceğim..
Annem benim ağzımı öyle bir yırtardı ki sanırım kimse dikemezdi. O adamcağızı da alır başının üstüne oturturdu, herhalde burada kim olsa aynısını yapar.
Sizin azabınız bizim oldu şimdi, giden geri gelmediği için maalesef kurtulamayacaksınız.
Herşeyin bedeli var.
evettt ben cahil olsam annecigimmmm kafami kirardi babamdaaaaaaaaa

Yapacağın en güzrl şey kabir ziyareti yapıp babandan ag dilemen pşman olduğunu söylemen ve yasin okuyup dua etmen olacak.
O kadar üzüldümki ama olan olmuş ki vicdan azabı cekmen yanlışını farketmen senin aslında kötü biri olmadığını gösteriyor..
Babanın yanına git ve ona dua et hatta hatim basla yada dağıt onun adına.en güzel hediye.

Valla benim gozumun onunde o kiyafetlerini giymis hali. Herkes onu birakip gittiginde uzaklara dalisi. Gece boyu sessizce aglayisi. Of ulan ben nerde hata ettim de evladim boyle hayirsiz cikti bir nisanina goturmedi beni deyisi.

Iki de bir nasil unutacagim yaziyosun. Unutursan kalbin kurusun zaten unutma ki bir daha boyle girme kul hakkina

offf asude mahvoldum resmen içim ağlıyor. keşke okumasaydım.

Şu an beni vicdan azabı çektiğinize inandııramadınız. Bence siz günah çıkartıyorsunuz. Yaptığınız şeyin de vebali büyük. O hasta adamcağızı nasıl üzmüşsünüz. Belki siz o çok önemli misafirlerinizle eğlenirken o adamcağız biricik oğlunun sözüne gidemediği için gözyaşı dökmüştür.
Eşinizin laf etmemesi de çok normal. Velev ki "sen kimsin de sözüme babamı kabul etmiyorsun " diyememiş. Yazık!
Umarım siz ve anneniz bir gün aynı duruma düşmezsiniz. E ne demişler " alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"
aynen öyle, ben de inanmıyorum vicdan azabı çektiğine....
5 sene olmuş, bugün kayınvalidesi deyince aklına gelmiş...
peeh... aynılarını çeksinler..

Kusura bakmayın ama şu durumda eşinizin ''dünyalar efendisi, dünya iyisi'' birisi olması imkansız.
Bir insanın İYİ olması demek sadece size karşı olan tutumu değil tüm insanlığa karşı olan tutumudur..
Ne yazık ki eşiniz hayatta en son hata yapılacak kişilerden birine hata yapmış o da babası..
Şu durumda en cok kızdıgım kişi eşiniz ,5 yıl once babasını daha kaç gündür tanıdıgı ınsanlara karşı koruyamamış cok yazık gerçekten çok.

siz kötü kalplisiniz annenizle beraber ya eşiniz iyi demeyin eşinize en az sizin kadar hatta sizden daha fazla kötü kalpli baba ya bu baba bi insan nasıl babasını sözüne götürmez. ben kardeşim askere gidiyor göremeyecek diye nişanımı erteliyorum kaldı ki babamı istemeyecek bir aile olmaz olsun benim için.

Benim nisanima esimin ananesi gelmisti. Normal yuruyemiyodu emekliyodu hastaliktan. Ben normalde hijyen takintiliyim el falan opmeyi sevmem. Cenemi degdirir alnima koyarim el opeceksem. Ama onun elini opmeye uzandigimda kizim pistir opme dedi cekti yerde gezdigi icin, ben de israrla birakmadim optum ellerini cenemi degdirmedim yani :) abdest alacakti ben yardimci oldum cok mahcuptu cunku kendini rahat hissetsin diye ev yabanci gelmesin. Elimle yemek yedirdim. Benden baska herkes de cok hurmet etti ona. Ne demek kinamak yani. O da beni cok sever, son gunlerinde bile adimi anarmis rahmetli nur icinde yatsin. Yani bizim turk kulturumuzde yasliya hastaya hurmet budur. Siz nasil boyle seyler yaptiniz hepiniz bir olup

Back
X