• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu süreçte evde neler yapıyorsunuz?

kardeşimle birlikte yattığım için sabaha kadar milyon kez uyandırır, öğlen 12-1 gibi ancak uyanabiliyorum onda da dayak yemiş gibi🥺 gider kahvaltı hazırlarım, yaklaşık 3 e kadar sofrada annemle sohbet muhabbet ederiz. sonra kalkarız evi sil süpür derken babam gelir, kahve keyfisi yaparız. sonra yemek işi. yemekten sonra bitki çayı içeriz, muhabbet ederiz, film falan izleriz hep beraber. sonra kardeşimi uyutup sessizlikte kafa dinliyorum 3 gibi uyuyorum. her gün saati saatine aynı geçiyor. YEMİN EDİYOM NEFES ALAMIYOM SIKINTIDAN🥺

kardeşimle birlikte yattığım için sabaha kadar milyon kez uyandırır, öğlen 12-1 gibi ancak uyanabiliyorum onda da dayak yemiş gibi🥺 gider kahvaltı hazırlarım, yaklaşık 3 e kadar sofrada annemle sohbet muhabbet ederiz. sonra kalkarız evi sil süpür derken babam gelir, kahve keyfisi yaparız. sonra yemek işi. yemekten sonra bitki çayı içeriz, muhabbet ederiz, film falan izleriz hep beraber. sonra kardeşimi uyutup sessizlikte kafa dinliyorum 3 gibi uyuyorum. her gün saati saatine aynı geçiyor. YEMİN EDİYOM NEFES ALAMIYOM SIKINTIDAN🥺
Kardeşiniz kaç yaşında çok merak ettim.
Anne gibi anlatmışsınız da :)

Çok güzel bir ailesiniz ❤️ Allah sevdiklerinize sağlık versin hiç sıkılmayın bu günler de geçer.

İki cocukla sıkılmaya vakit yok ki.aksama kadar dersleri kavgalari yemek hazirla evi supur gun nasil bitiyor anlamiyorum bile.esim calisiyor en buyuk zevkimiz aksam cayi demleyip ayaklarimizi uzatip keyif yapmak.ben evi hep severdim ama hic birsey yapmadan tavana bakarak bile gunu bitirebilirim.

ben zaten evden çalıştığım için iş konusunda pek zorlanmadım. tabii şirket maddi anlamda zora girdi çünkü müşterilerin işleri durdu şu an, ödeme yapamayacaklar bu da maaşlara yansıyacak. bir iki çözüm uygulanacak ama önümüzdeki üç ay aşırı kritik.
evcimenimdir, şu an öyle gezemiyorum diye üzülmüyorum pek ama kısıtlanmış olmak kötü tabii.
evde sadece annem işe gidip geliyor, esnaf. en risklimiz o. dikkat ediyor ama bir sorun olmaz umarım, ne diyeyim? çalışmak zorunda. market işletiyor, işleri gerilemedi, aksine arttı.
tabii karantinanın bana olumlu tarafları da oldu. hafta sonu etkinliklerimiz en erken hazirana kadar kesin yok diyebilirim. uzun zaman sonra ilk kez hafta sonlarım tamamen bana ait olmaya başladı. bu konuda hazirana kadar kafam rahat. ben kendime ve hobilerime, keyfime daha fazla zaman ayırabiliyorum bu aralar. okunmayı bekleyen kitaplara başladım bakalım, izlemediğim film ve dizileri izliyorum. şu an tek derdim maaşımda kesinti olup olmaması ve anneme virüs bulaşmaması. bir de pek dert sayılmaz ama konuştuğum biri var, daha buluşamadık bile :) e yüz yüze görmeyince de muhabbet sıkıyor. bilemedim. bu çok önemli değil ama benim için.

cocukla kafayi yiyorum bazen. bu surecte stresten sanirim popomda yapisik yasiyor. ben de kafami bosaltmak icin orgu oruyorum. cok iyi orgu bilmedigim icin ince uzun atkilar örüyorum internetten basit modeller bulup.
Ay benim oğlanda öyle 🤦‍♀️ yatağa girene kadar kuyruk gibi pesimde. Onun birde iki yaş küçük versiyonu var sürekli kucağa alınmak için bas bas bağıran. Kısacası sıkılmaya vaktim olmuyor 😓

Datacamp ve coureseradan dersler alıyorum.
Tezimi yazıyorum
Netflixden belgesel izledim bir kaç tane.
Kitap okuyorum (amin maalouf-doğunun limanları)
Zoom'dan öğrencilerim ile toplaşıp yeni okumalar yapıp tartışıyoruz.
Courseradan ben de dersler aliyorum. Tavsiye ettiğiniz dersler var mi?

Keşke sıkılmaya fırsatım olsa benimde :) sıkılmakta güzeldir bazen 2 küçük çocuk la sıkılamıyorum oturmaya fırsatım olmuyor ev işibitmiyor

8.30 civarı: Açılış
8.30–10.00: Kitap okuma
10.00-11.30: Kahvaltı hazırla, ye, topla
11.30-14.00: Çocukların eğitimi(biri anaokulu, biri ilkokul)
14.30-16.00: Online ders(kendi öğrencilerime)
19.00 civarı: Akşam yemeği hazırla, ye, topla
Akşam: çocuklarla etkinlik, film izle, kitap oku, puzzle yap, resim çiz(karakalem çalışmalarına merak saldım, daha öğrenme aşamasındayım), netteki whatsapp gruplarında geyik yap, öğrencilerin sorularını çöz, öğrencilerime test, etkinlik hazırla, ders planla. Bunlar akşam saati dışında da genel olarak yaptıklarım.
02.00 civarı: Kapanış

7:00 uyanma ama uyanamama ve oğlumla tek göz kapalı oyun oynama
8:00 kedilerin maması suyu temizliği
8:30 kahvaltı hazırla yap topla
9:30 Twitter’a vs bakıp kahve içme
10:00 -11:00 çamaşır, bulaşık, ortalık toplama , öğlen yemeği yapma
11:00-12:00 oğlumla spor yapmaya çalışma
12:00-13:00oğluma kitap okuma, resim yapma, etkinlik vs
13:00 oğlum öğlen yemeği yerken , duş alma ya da kişisel bakım yapma
13:30-15:30 apartmanın bahçesinde oğlumla oyun oynama , hava alma
15:30- 16:00 oğluma banyo yaptırma
16:00-18:00 2. Kahve içip internete bakma , akşam yemeği yapma ve yeme
18:00-21:00 her gün bir odayı dip köşe temizleme/ oğlum babasıyla TV izlerken
21:00 -22:00 oğlumu uyutmaya çalışma
22:00 eğer uyursa bir şeyler izleme
24:00 tam yatmışken uyanma ve sabaha kadar her saat başı uyanma çünkü sürekli kabus görüyor ve uyanıyor oğlum :(

Çocuklarla sıkılmaya vakit kalmıyor. Biriken ev işleri vardı, hala birikmiş beni bekliyor :halay:

Ekmek bile yapmadım düşünün yani :olamaz:

-- Oruc tutuyorum (vakit daha Cabuk geciyor)
-- Evde üc cocuk ve home office calisan bi koca var yani hersey dahil otel konsepti -yemek-bulasik- yemek -bulasik
--örgü örüyorum
-- Örgü örereken Tabletten kitap okuyorum
-- virüsten önce televizyon bakmayan ben deli gibi haber kanallarini takip ediyorum
-- temizlik, camasir , ütü

Bu arada kitap ve dizi- film tavsiyesi alabilirim (konu sahibi kusura bakma, konu acilmisken bende faydalanayim dedim)

-- Oruc tutuyorum (vakit daha Cabuk geciyor)
-- Evde üc cocuk ve home office calisan bi koca var yani hersey dahil otel konsepti -yemek-bulasik- yemek -bulasik
--örgü örüyorum
-- Örgü örereken Tabletten kitap okuyorum
-- virüsten önce televizyon bakmayan ben deli gibi haber kanallarini takip ediyorum
-- temizlik, camasir , ütü

Bu arada kitap ve dizi- film tavsiyesi alabilirim (konu sahibi kusura bakma, konu acilmisken bende faydalanayim dedim)
Akıl oyunlarını ve marslı filmini tavsiye ederim izle canım

Kitap okuyorum, temizlik , yemek , netflix dizi izliyorum ,Kuran okuyorum , birde burda takılıyorum .Bi bakıyorum gece 12 olmuş .Vakit çok hızlı geçiyor açıkçası sıkılmıyorum .Evde olmayı hep sevmişimdir zaten ..

bekar ve yalnız takılıyorum. 16 marttan beri evdeyim, tek tük alışveriş için dışarı çıkmışımdır. evden çalışıyorum şu an ama iş falan yok doğru dürüst. dünya durdu gibi. az bir şey yapmam gerekirse de yapıyorum bitiyor.

ilk 15 gün serseri ergenler gibi yaşadım. önce uyku düzenimi mahvettim. düzeltmek çok zor oldu. film dizi bile sıkıcı gelmeye başladı. kitap okuyordum o bile yalan oldu.

düne kadar sosyal medyayı gezip tozuyordum ama dün gece itibariyle hepsini sildim. depresyona sürüklendiğimi hissettim çünkü. komiklik olsun diye mizah sayfalarının yaptıkları yalnızlık temalı postlar bana iyi gelmedi pek. hatta müzik dinlerdim müziği de bıraktım. bugün o saçma mutsuzluğum kalmadı gibi, umarım akşam hortlamaz.

önümüzdeki bir hafta böyle deneyeceğim. bu sayede odağımı toparlayıp doğru dürüst kitap okuyabilirim umarım.

bunun dışında bildiğim yabancı dilleri unutmamak için videolar izliyorum, internetten alıştırma yapıyorum. (duolingo, memrise). uzun zamandır oturup çalışmak istediğim on parmak yazı yazma vardı, bugün bir de ona başladım. ilk karantina zamanları günlük tutuyordum bırakmıştım, belki yazmak lazım ama yazacak bir şey de bulamıyorum.

onun dışında düzenli leslie sansone 1 mil yapıyordum onu da salmıştım, bir ara devam etsem iyi olur yoksa olacakları düşünemiyorum.

normalde çok yerdim ama 15 gündür tek öğünle geçiştiriyorum caım hiçbişi istemiyo. 2-3 kilo verdim hatta.

bu konu çok iyi olmuş yalnız. hem yazıya dökerek kendi rezilliğimi daha iyi gördüm, hem de başkalarından güzel fikirler aldım :KK53: teşekkürler

Yorumunuz ilgimi cekti bende dil ogrenmek istiyorum ancak vaktim ve maddiyatim buna cok musait degil suanda siz bir kurs araciligiyla mi ogreniyorsunuz yoksa baska yolla mi bilgilendirirseniz memnun olurum.tesekkurler.

Evde öyle değişik bir tempo ve iletişim yoğunluğu ile iş takibi yapıyorum ki bugün bir ara istifa mı etsem? Diye düşündüm.
Velilere dert anlatmaktan, öğretmenleri takip etmekten, yönetimle konferans toplantı yapmaktan bitap düştüm.
Migrenim var dün bir tuttu dünü üç
bugünü dört ağrı kesici ile geçirdim.

Sabah 8 civarı kalkıp eşime kahvaltı hazırlıyorum o 9:30 civarında çıkıyor.
Her sabah temizlik faslı 11 civarında bitiyor basit bir kahvaltı tabağıyla çayımı alıp pc, whatsapp web, zoom Allah ne verdiyse,
başına geçiyorum öğlene kadar.
Saat 13:00 civarında oğlum kalkıyor ona kahvaltı hazırlarken eşim geliyor ona da öğlen yemeği ayarlıyorum.
Onlar yiyip içerken abdest namaz.
Allah'tan herkes yediğini topluyor ben tekrar iş başı yapıyorum 14:30 -17:00 arası,
eşim de masanın diğer ucunda soru çözüyor, ders içeriği hazırlıyor,
çalışırken çay-kahve faslı artık kim müsaitse...
17 civarında ikindiyi kılıp yine mutfağa,
akşama yemek, aperatif hazırlama.
Yap ye topla oldu mu 18:00-18:30
Namazlar, tesbihatlar, Web'den gazeteleri oku, okulun sosyal medya hesabını kontrol et,
ertesi günün etkinlik planını öğretmenlere gönder derken saat 20:00 oluyor.
Meyve tabağı hazırlıyorum mutlaka bağışıklık için eşime/oğluma ben yarım portakal veya tam kivi yiyorum.
Tv izle, burda takıl, kitap oku, kardeşimle, görümcemle (ablam gibidir) telefon faslı,
saat 23:00
Bulaşık makinesini boşalt,
Tuvaletleri ve lavaboları dezenfekte edip
yatış 23:30.
Sıkılmaya zaman bile kalmadı.
Bugünümüze şükür.

Back
X