- Konu Sahibi melisTurkcan
ANNEM geçmişe çok takıntılı yaşadığı zorlukları ilk günki gibi hatırlıyor hiçbir ayrıntıyı unutmuyor geçmişiyle problami var resmen. genç yaşta dul kaldı biz 4 kardeşiz çok zorluklarla okuttu büyüttü. ama şimdi bunlara karşılık bekler halde herkes onun istediği mesleği yapsın ben doğurdum büyüttüm bana bakmalılar psikolojisi var . tabiki annemizi çok seviyor ve yaptığı fedakarlıkları bilyoruz ama ondaki istekler aşırıya kaçıyor.bazen hayatı inanılmaz zorlaştırıyorç annemin en belirgin sorunlarını paylaşmak istiyorum.
1- çok kinci geçmişteki hiçbirşeyi unutmuyor ve sürekli tekrarlıyor.
2- gösterişi çok seviyor. kimin ne aldığını ne yaptığını örnek verip duruyor ve çocukluktada her birimize ayrı örnekler vererek büyüttü.
3- başkalarına karşı çok kibar ve nazik ama konu kendi kardeşlerine veya bize geldiğinde sürekli bir yakınma halinde.
4- herşeyi şuanda normal 2 tane evi maaşı var. ama sanki dünyanın en muhtaç sefil yaşayan insanı gibi sürekli yakınma halinde.
ben annemi çok seviyorum ve onun mutlu olmasını istiyorum. bu durumun psikolojik tedavisi varmıdır? sürekli yakınma ve geçmişe takılı kalmasını nasıl değiştirebiliriz. yardımcı olursanız çok sevinirim.
1- çok kinci geçmişteki hiçbirşeyi unutmuyor ve sürekli tekrarlıyor.
2- gösterişi çok seviyor. kimin ne aldığını ne yaptığını örnek verip duruyor ve çocukluktada her birimize ayrı örnekler vererek büyüttü.
3- başkalarına karşı çok kibar ve nazik ama konu kendi kardeşlerine veya bize geldiğinde sürekli bir yakınma halinde.
4- herşeyi şuanda normal 2 tane evi maaşı var. ama sanki dünyanın en muhtaç sefil yaşayan insanı gibi sürekli yakınma halinde.
ben annemi çok seviyorum ve onun mutlu olmasını istiyorum. bu durumun psikolojik tedavisi varmıdır? sürekli yakınma ve geçmişe takılı kalmasını nasıl değiştirebiliriz. yardımcı olursanız çok sevinirim.