• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorum evlilere ?

agacsizkoala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
17
1
86
Merhaba arkadaslar aslinda bu sorum evlilere ve evlilik hazirligi yapan kisilere benim 2 senelik bir iliskim var erkek arkadasim bana bu sene sonu istemeye geliriz seneye yaz sonu gibi dugun yapariz dedi bende kabul ettim bu arada yasim 20 annem kabul etmiyor pisman olacaksin erken yasda evlendigine diyip duruyor erkek arkadasim iyi biri seviyorum onuda yanliz biraz fazla kilolu ben onu takmıyorum bile dis gorunuse cok onem veren biri degil zaten annem falan cok kilolu diyip duruyor bende kiloluyum...bu arada annem erken yasda evlendigi icin benim erken yasda evlenmemi istemiyor.. simdi sorum su arkadaslar evli olan arkadaslar siz pismanmisiniz evlilik kotu biseymi evlilik hazirliginda olan arkadaslar sizde oyle pisman oldunuz mu evliligi nasil goruyorsunuz?

Meslek?
İş?
Gelir?

Eğer yukarda yazdiklarim varsa evlenebilirsin.

Nasil gecinmeyi düşünüyorsun? Nerde yaşamayı planliyorsun?
Birikiminiz varmi?

derdiniz ne gerçekten, 20 yaşında bi insan evliliği kaldıramaz kanaatimce, yahu gidip okuyun, bi meslek edinin ne bilim değişik bişeyler tadın, nedir bu yaştaki kızlarda evlenme arzusu anlamıyorum gerçekten....

Evliliğinden mutlu olanda var olmayan da. Başkalarını baz alarak değil, kendi şartlarınızı ölçüp biçip ona göre karar almak doğru olur.
Ayrıca kilo mutluluk kıstası olamaz, cevremde örnekleri de var, sevgi dolunyasayan ciftler. (Tabiki saglik yönünden ayri mesele)

Bence erken. 24 yasimda evlendim.
Yine cevremden bir kac kisi erken diyende vardi.
Ama ben evlenebilecek olgunluktaydim.
Ve en onemlisi esim yasina gore cok olgundu.
Maddi manevi guclu ailesinden bagimsiz herseyi yapabilen ayaklari uzerinde duran bir bireydi...
Yani onumuzde bir engel yoktu ikimizde hazirdik...
Sizde bu durum boyle olsada beklemeni tavsiye ederim fikirlerin cok degisebilir.

Bence evlenicek kisilerin en onem vermesi gereken konudan biri maddi manevi ailesinin eteginde dolanan birey olmamasi.
Cunku onlari ailesi cocuk gibi yonetiyor cevremde sahit oldum.

Bence erken. 24 yasimda evlendim.
Yine cevremden bir kac kisi erken diyende vardi.
Ama ben evlenebilecek olgunluktaydim.
Ve en onemlisi esim yasina gore cok olgundu.
Maddi manevi guclu ailesinden bagimsiz herseyi yapabilen ayaklari uzerinde duran bir bireydi...
Yani onumuzde bir engel yoktu ikimizde hazirdik...
Sizde bu durum boyle olsada beklemeni tavsiye ederim fikirlerin cok degisebilir.

Bence evlenicek kisilerin en onem vermesi gereken konudan biri maddi manevi ailesinin eteginde dolanan birey olmamasi.
Cunku onlari ailesi cocuk gibi yonetiyor cevremde sahit oldum.
Yok bu daha cok evi geçindiriyor

Yok bu daha cok evi geçindiriyor
Yasin bana gore kucuk beklemeni tavsiye ederimm. 20 yas cok kucuk geliyo bana.

Kardesim 21 yasinda universite okuyor, kariyer plani yapiyor.
Erkek arkadasi da var tabi ki ciddiler olur olmaz kismet.
Ama dusunceleri önce kardesimin okulunun bitip calismaya baslamasi sonrasi evlilik...
yasitsiniz diye ornek verdim..

Erken evlenen biri olarak bu durumun hem artısı, hem eksisi olduğunun garantisini verebilirim.
O anki verdiğim tavizleri, fedakarlıkları şuan yaşımın ve yaşanmışlıklarımın verdiği tecrübeyLe çok daha iyi anlıyorum.
Bence acele etmemelisin. Fikrin düşüncelerin ve şartlarının değişmesi için oldukça zamanın var...

20 yaşında neden iki kişilik bir sorumluluğa girerki insan
Gez toz oku eğlen
Bence evlenmek için çok küçük bir yaş

21 yaşındayım, 7 senelik bir ilişkim var son 3 yılı ciddi geçiyor ve kısa vadede planlarımız arasında evlilik yok. Daha okullar bitmedi, iş yok güç yok, maddi açıdan ayaklarımızın üstünde duramıyoruz bir evi mi geçindireceğiz, önümüzde askerlik var, askeri beklemesi var, var da var yani.... Evlilik için 25 ve üstü diyorum...

Senin ilişkinde bunlar yoksa bile (biz erkek arkadaşımla okuldan tanıştığımız için aynı yaştayız) 20 yaş bana evlilik için çok küçük geliyor. Oturmamış fikirler ve hayata bakış ile iki kişilik hayat yaşamak çok zor olsa gerek.

Aile kurmaya gerçekten hazırmısın?? Kendini hayal et.bi çok sorumluluk altına giriceksin.yani ekonomik açıdan ve bundan sonra kalabalık bi aile olacaksınız.kendi ailen erkek tarafı...bunlara hazırmısın.iyi düşün taşın.kısmet işi bu.erkekler 20 li yaşında hayal dünyası ve hormon dünyası içinde takılıyorlar.aynı ev içinde yaşamak falan.o yüzden karşı tarafı iyi tart.sorumluluğu var mı.ailesiyle arası nasıl??çok anneci mi ?? Mesela çok anneci gibi görünmeyen tipler evlendikten sonra ve hormonları belli bir seviyeye düşünce(ilk geceden sonra ) annem diye yanıp tutuşabiliyorlar.
Sonuç olarak karşı taraf sorumluluk alabilecek mi ve sen hazır hissediyormusum??

Ben de 24 yasinda evlendim, cevrem icin erken bir yasti. Ama ben evlilige hazirdim, ailem de bunu bildigi icin, evliligin beni yormayacagini, esimin de bir yandan en yakin arkadasim gibi oldugunu bildikleri icin destekledi zaten. Pisman degilim, evin her isini birlikte yapiyoruz, yemek de yapiyor ev duzenine de inanilmaz yardimci, cok keyifli vakit geciriyoruz. Ama bir anda kendinizi ev isleri, kocaya hizmet etme gibi bir konumda bulacaksiniz asla bu yasta boyle bir yukun altina girmeyin. Bu yaslarinizin tadini cikarin derim.

20 yaş çok erken be güzelim

acele etme önce okulunu bitir

ben 25 te evlendim erkenmiş meğer boşandım ve ikinci evliliğimi 33 yasında yaptım

biraz hayatını yaşa ekonomik özgürlüğünü eline al hele bir ki bu en önemlisi bence

ben kendim para kazanmıyor olsaydım şimdi mutsuz bir evliliğin içinde boğuluyordum

Back