Bu şekilde hamile kalabilmem zor mu?

Kayyla

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
26
-6
29
İyi akşamlar

Eşimle ilk ilişkiye girdiğimizde çok zorlandık ağrıdan dolayı. Jinekoloğa gittim zamanla daha iyi oldu, ama hala kaslarımı kontrol etmek de zorlanıyorum (vajinismusum).
Çok şükür kızlık zarım bozulmuş ve smear testi yaptırabildim - bu iyi bir şey bence. İlişkiye girerken yaklaşık 5 cm girebiliyor eşim, içime boşalıyor, kalkmıyorum hemen altıma da yastık koyuyorum. Spermleri hemen akmıyor, lavaboya giderken veya ertesi gün akıyor. Bu şekilde hamile kalmam zor mu sizce? Jinekoloğum normal doğum sonrası geçebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.

Kan değerlerim, yani yumurta sayılarım harmanlarım hepsi normal çıktı

Bu şekilde hamile kalan var mı?

İlişkiye girebiliyormuşsunuz. Bence değerlerinizde normalse hamile kalmamanız için bi sebep yok gibi ama. Acaba ne sormak istediğinizi benmi anlayamadım bilemedim

İlişkiye girebiliyormuşsunuz. Bence değerlerinizde normalse hamile kalmamanız için bi sebep yok gibi ama. Acaba ne sormak istediğinizi benmi anlayamadım bilemedim
Normal ilişki yaşayanlar normalde “köküne” kadar içine alabiliyor, mesela 12 cm diyelim penis boyu.
Ama ben ağrıdan dolayı sadece 5-6 santim alabiliyorum. Bu şekilde hamilelik olur mu diye düşündüm.
Rahime daha uzak boşaldığı için

Normal ilişki yaşayanlar daha derine alabiliyorlar penisi yani rahme daha yakın. Ben sadece 5-6 cm alabildiğim için zor olur mu diye düşündüm
Sperm hareket edebilen bir şey eğer eşinizin sperm değerlerinde bir sorun yoksa

Acele etmeyin ilişkinizi yaşayın tam birleşme olsun

Bu sorunu tamamen çözüp hamilelik için uğraşsanız keşke. Zaten gebelikte cinsel hayat sekteye uğrayabilir. E sonrası da çocukla geç olabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibi, öncelikle cinsel hayatınızı düzene sokun. Cinselliğin olmadığı veya kötü olduğu bir ilişki ileride ciddi problemlere yol açabilir.

O zaman siz önce tamamen birleşme olması için çabalayın hamilelik için değil hamile kaldıktan sonra sizin için daha da zor olur. Herşey yolunda gidiyo gibi aslında sadece biraz daha rahat olun bence

Canım benim ilişkiden yani eşin boşaldıktan sonra beline yastık koy ve ayaklarını yukarı dik bi de 30 dk yada yarım saat kadar öyle kal o akan sıvı hepimizde oluyo ben vajinusmus değilim ama o akan normal akabilir bende de oluyor eğer ki doktor hamile kalabilirsin diyorsa sıkıntı yoktur

Keşke ilk önce ilişkiye girmeyi becerseydinizde sonra hamileliği düşünseydiniz.

Öyle yapmaya çalışıyorum canım benim tek korkum yeterli olmaması tam içine alamadığım için.

Çocuk için ne bu acele? Çocuk olduktan sonra zaten doğru dürüst evlilik yasayamayacaksiniz biliyorsunuz değil mi? Doğru dürüst ilişki yaşayamadan çocuk çok erken.

Çocuk için ne bu acele? Çocuk olduktan sonra zaten doğru dürüst evlilik yasayamayacaksiniz biliyorsunuz değil mi? Doğru dürüst ilişki yaşayamadan çocuk çok erken.
Pardon da burası gebelik düşünenlerin grubu gebelik düşünmeyenlerin değil kaç yıllık evlisin de erken diyorsun kaç yaş ve kaç yıldır gebelik için uğraşan insanlar var haberiniz yok her halde her kesin özel hayatı kendine siz çocuk düşünmüyorsanız siz bilirsiniz ama gelip de burdaki insanlara yok doğru düzgün evlilik yaşayamıcaksınız vs diyorsunuz demek ki çocuk olunca evlilik yaşamayı bilmiyosunuz ki bu cümleyi kurmuşsunuz .

Tamam

Kötü birşey demiyoruz bende yukari da benzeri şeyleri söyledim hamile kalınca eşim benden soğudu ? vajinismusu tam yenmeden hamile kaldım şimdi ilişkiye girmeye zorlanıyorum ,? Vs konuları olacak burda hamile kalma yaşın küçük vs demiyoruz tam birleşme yasa önce tamamen vajinismustan kurtul sonra hamile kal nasıl siz gebe kalmasi için tavsiye verdiyseniz bizde önceliği vajinismus olması için tavsiye verdik

Hoş konu sahibi işine gelen yoruma cevap vermiş o ayrı mesele ...

Ben onu kastetmedim zaten yanlış anlamışsın tabi ki ilk tedavi olun birleşmeyi güzelce yaşayın sadece yukarda demiş ki ne aceleniz var zaten doğurunca evlilik yaşantınız pek kalmıcak tarzda bi cümle yazmış kim ne kadar acele ederse de zamanında gelir o zaten bizim istememizle olmuyo çocuk malesef

Evet orası öyle ben 2.5 senedir istiyorum daha nasip olmadi mesela..
Ama konu sahibi yanlış konularda geziyor .. şırınga yöntemi bile deneyecek neredeyse ...

Vajinismussunuz, daha cinsellikten bile bişey anlamamışken hamile kalmaya çalışıyorsunuz. Sizin için çok önemli olmayabilir, ama eşiniz için önemli olabilir. İyi bir cinsel hayat en berbat evliliği bile çekilebilir hale getiriyor, kötü bir cinsel hayat canın gibi sevdiğin insanı bile çekilmez kılıyor. Önce vajinismusu yenin, hayati bir uyarıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…