- 30 Aralık 2009
- 23.296
- 92.105
- 1.123
- Konu Sahibi usuyenprenses
-
Evde kaldın be prenses hshsevet ben çok alıngan bi insanım her şeyi kişiselleştiriyorum sorun buradan da geliyor
Kıskanma. Kadın dünyayı geziyormuş. Hem de bedavaaaaEvde kaldın be prenses hshs
Ben bedaveee oldugunu düşünmüyorum ama neyse hshs.Kıskanma. Kadın dünyayı geziyormuş. Hem de bedavaaaa
aaah ah keske oyle olsaemekli anama ikinci seyahatinde çat diye iki yıllık vizeyi verdiler. muhtemelen benim davet mektubu ile çağırmamın ve devlet kurumunda çalışıyor olmamın da etkisi vardır. öte yandan konu sahibesinin iddia ettiği gibi onca ülkeyi gezmiş ise uzun süreli vize alması hiç sorun olmayacaktır.
Bekar kuzeni falan varsa bir tik uzağındayım yengencBen de yakinda eu vatandasiyla evlenecegim, sonrasinda para bile ödemeden C tipi vize ile her yere gidebilme hakkim var.
Maalesef oyle olmuyor.emekli anama ikinci seyahatinde çat diye iki yıllık vizeyi verdiler. muhtemelen benim davet mektubu ile çağırmamın ve devlet kurumunda çalışıyor olmamın da etkisi vardır. öte yandan konu sahibesinin iddia ettiği gibi onca ülkeyi gezmiş ise uzun süreli vize alması hiç sorun olmayacaktır.
yok ya ne kardes ne kuzen ne amca ne dayı. bir babacıği var. yalniz kuş.Bekar kuzeni falan varsa bir tik uzağındayım yengenc
aaah ah keske oyle olsa
ben de otuza yakin ulke gezdim ama o isler oyle degil malesef. tanidigim pek cok insan var her sene her sene shengen alan, yine de kisa süreli alan.
hatta bir anlasma vardi (simdi baktim shengen vize kodu - 24. maddesiymis) o da şöyle;
"Son iki yıl içinde üç vize almış ve yasal olarak kullanmışsa, bir yıl geçerlilik süresi verilir"
yani sen iki yil icinde ayni ulkeden 3 vize almayi basardiysan ve kurallara uyduysan 4. seferde sana 1 yillik vize verilir. azini verirlerse itiraz edebilirsin.
buradan hesap et 2 yilda 2 shengeni olana ucuncude de kisa süreli verilmesinin mümkün oldugunu.
tabii hep ayni ulkeden girmek o ulkede ailen, sevgilin ya da kursun vs yoksa cok zor. çünkü zaten isten güçten kuş kadar tatilin var. onda da ilk vize aldigin ulkeye girip zaman gecirip ulkeden cikmak tekrar ucaga binmek falan kafadan bir - iki gününü öldüren bir sey. vize aldigin ulke disinda bir yerden ilk girisini yapsan bu da sıkıntı cikarabilecek bir sey.
bir de biz Türk gencleri cok riskli gruptayiz. çünkü ülkemizin ekonomisi berbat, genciz, bekariz, cocuksuzuz, birakip gitsek umrumuzda olmayacak islerimiz var (hos evli cocuklu, evi arabasi olan memur arkadasim gidecegi festivalin biletine kadar her seyi almisken red yedi). yani kaçma- gitmisken dönmeme ihtimalimiz yüksek görünüyor. ki haksiz degiller malesef vize ile gidip kacak yasayan cok turk genc var.
Annenin durumu cok farkli çünkü hem yaşlı hem de guvencesi var. sonucta sen orada yillardir oturumu (belki vatandasligi) olan birisin. orada devlet memurusun, gosterdigin bir isin, yuksek gelirin var - kefil olmussun kadina. onun 2 yillik vize almasi cok normal. Ben de yakinda eu vatandasiyla evlenecegim, sonrasinda para bile ödemeden C tipi vize ile her yere gidebilme hakkim var. Belki sonra hic ulke disina cikmamis babam yanima gelmek istese direkt uzun sureli vize alacak. ama bu dogru degildir ki ulkenin kalani icin de bu kadar kolay
18 yaşında değilsinAklıma gelin evi kavgaları geldi
Canım sen evde oturmayıp çokça ülke gezmissin ama halla tiktok kadınları ile kendini kıyaslayorsun
Biraz geliş yani yanlış anlama ama ben 18 yaşındayım tiktok yapmacık sahte olduğu için sildim asla da kullanmıyorum
Eşine yada sevgiline gidip tikoktaki kadınların eşleri bunu bunu almış sen niye almıyorsun onlardan ne farkım var dersen kimse sana dayanmaz birde
Senin beklentinin yanında onların beklentisi de var sen onlardan istediklerini onlar sana neden alsın ?
Maalesef oyle olmuyor.
20 ulkeye gittim. On yillik Abd, bir yillik Ingiltere vizem var. Bir donem Hollanda'da okudum. Ev tapum var, arsa tapularim var, araba ruhsatim var, duzenli yatan sabit maasim var, bankada hem euro hem tl hesabi var. Bircok schengenim var, en uzunu bir yillik. Buna ragmen son seferde 25 gunluk verdiler.
Konu sahibiyle ilgili yazmıyorum, onun durumunu bilemem ama ozellikle son yillarda oyle eskisi gibi uzun sureli, multi vize vermiyorlar maalesef. Hatta cok fazla red alan var.
Uzuldum yine oturdugum yerde ya of
Yok ben konu sahibinin durumuyla ilgili yazmadim zaten. Onun durumunu bilemem. Ülkemizin vize gerçekleri uzdu sadece.yukarıda zaten buna yanıt verdim.
son girdimi de şu şekilde yapayım
Eki Görüntüle 3582188
meme iyidir ve üşüyeni ısıtır. bu hikaye hiç geçmedi ya.
hayır çok olay oldu ama uzun zamandır yoktum bu ailemle tanıştığı için bunu anlattım
sana düzgünce cevap veriyorum sen beni tehdit eder gibi kemiklerini lime lime ederim diyorsun mesajları siliyorsun nasıl oluyor bu,yukarıda zaten buna yanıt verdim.
son girdimi de şu şekilde yapayım
Eki Görüntüle 3582188
meme iyidir ve üşüyeni ısıtır. bu hikaye hiç geçmedi ya.
sana düzgünce cevap veriyorum sen beni tehdit eder gibi kemiklerini lime lime ederim diyorsun mesajları siliyorsun nasıl oluyor bu,
pasaportum evde olduğu için iş yerinde bilgisayara yüklediğim evrakları gönderdim,
ayrıca meme büyütme ameliyatı olmayı düşünüyorum hala sana insan gibi cevap veriyorsam bu merhametimdendir aslında ne kadar kötü kalpli birisin ama elbet hesap vakti geldiğinde o tehditlerin de iftiranın da hesabını verirsin.
sen kendi yanıtlarını ve benim yanıtlarımı koyabilirsin sırasına göre direk tehdit eden sensinmesajları mı siliyorum? sizin yanıtlarınızı buraya koyalım mı? ne dersiniz? büyük harflerle hakaret ettiğiniz mesajları yazmak ister misiniz?
yine sansliymissin. benim kuzenimin baba tarafi almanyada, davet mektubu yazdilar, tum evraklari tamdi. Ama gidis amacını sakincali buldular ve reddettiler (aslinda haksiz sayilmazlar, kuzenim de zaten gidip görüp aile yoluyla is ayarlayip gelmeyi düşünüyordu turizmden ziyade)annem 60 yaşında. aslında öyle elden ayaktan düşmüş yaşlı değil. aslında tam gri bölgede sayılan bir yaş. üstelik emekli maaşı yok. yetim maaşı var. ben memur olarak ancak ülke ortalaması kadar bir maaşım var. buradaki finansal açıdan çok prestijli sayılmayan bir iş benimkisi ama itibarı var kurumdan ötürü. ve annem 1.5 yıl önce noel'de ziyaret ettiğinde ülkeden ilk çıkışı idi. ben sadece terbiyesiz gibi konsolosluğa darlar gibi süreç yönetiminde bulunmak adına real-time tracker gibi davrandım. onlar da "ay al! lanet olsun. al vizeyi" demiş bile olabilirler.
neyse, zaten konumuz bu da değil artık. burada asla birbirini tutmayan beyanlar var. birbiri ile çelişkili süreç ve tarihler var. fotoğraf atacağını söyledi. üçü farklı zamanlarda fotoğraflanmış vize sayfaları gösteriyor. şu anda sizden rica etsem ve benim için çekmiş olsanız böyle mi olur? sonra da hem buradan hem de DM'den hakaret ediyor. şayet kendisine ait fotoğraflar ise ya kimliğine dair numaraları sansürleyecek ya da sansürlemediyse başına gelebilecekleri bilecek kadar zeki olmasını beklerdim. ama büyük bir beklenti bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?