Bu psikolojik yüke dayanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her kelimesine katılıyorum.
Cok keskin görüşlerim var,nefret noktasına gelen hislerim var,tamamen karamsar bakış açım var.
Huzur kalmadı, mutluluk neydi unuttuk. Sağlığımız yerinde şükür ama gelecek için umudum kalmadı. Bir evladım var sağlıkla büyütüp yurt dışına göndermek en büyük amacım.(bu konuda hiçbir muhalif hamaset duymak istemiyorum, rica ederim) tek şükrettiğim şey bugün gelinen noktada zerre kadar payım yok. Daima iyi ve dürüst,başkalarının hakkını gözeten bir insan oldum. Atatürk'ün istedigi gençliği yetiştirmek için tüm öğrencilerimi insan haklarına saygılı, demokrat gençler olmaları yönünde teşvik ettim. Bir gün özlediğim Türkiye'ye kavusursam eğer...o zaman adagim var işte şükür namazları kılıcam, çocukları sevindiricem

Ben de öyle ... Hele sırf birileri ihaleye girsin, fahiş paralar kazansın diye Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme araçlarının ihaleye girememesi haberini okudum ya, nasıl ağrıma gitti.. o yanan kaplumbağaların, ölen geyiklerin, ailesi yok olan kuşların, evinden barkindan ve hatta canından olan insanlarin, ağaçların hakkını yemiş olmuyor mu bunu yapanlar? Kimin yanginin çıkartılmasinda, söndürülmesi konusunda başarısiz olmasında bir gram hakkı varsa dilerim ki sonsuz ateste onlar yansınlar..
Nefret ediyorum , nefret nefret...
Saçma sapan ideolojilerden, kendi kesimini zenginleştirip makam mevki sahibi yapmak-yerini sağlamalastirmak için liyakatsiz yükselen insanlardan, paramızın değerinin olmamasindan...
Her boş vaktimde turist gezdiririm, flört edecek kadar Arapcam var, gercekten cook yakın arkadaşlarım var Arap olan, Ortadoğu ülkelerinden gelen. Asla ırkçı söylemlerde bulunacak bir insan degilim. Ama benim ülkem yol geçen hanı mi ya??? Elini kolunu sallaya nasıl girebiliyor?
Ya daha neler neler var söylenecek ama.... İnsanın cidden iki gram yaşama sevincini de alip götürüyor bu ülke ya. Canım ülkemi bu hale getiren herkes inşallah layığıni bulur çok mutsuzum...

Antalyada yasiyorum.buraya yerlesmis alman rus cok yabanci var hatta alt katimda da ruslar oturuyor.sahilde yazin yan yana denize gireriz.bugune kadar hic bir olumsuz hallerine sahit olmadim.ama nerde gorgusuz pis sapik sorunlu yabanci varsa bilin bakalim kimler?
bunlari gordukten sonra ben de irkciyim diyorum maalesef.

bugün yanan ormanlardan birinde yaşayan nadir bir kuş türünün yok olması ile alakalı bir hikaye paylaşmış instagramda biri. adam doğaya hayatını adamış, cidden sorumluluk alan biri.
hikayesine gelen mesaj: "abi insanlar ölüyor sen kuşa, böceği taktın". yahu kim insanlar ölüyor diye zil taktı da oynadı ?
kuşa, böceğe, çiçeğe önem vermeyen insana önem verse nolur ?

Ben yazsam ancak bu kadar yazabilirdim. Yazınıza sağlık. Yani oy kitlesi değişmedikçe bu düzen daha da kötüleşecek belli oldu. Her gün bir önceki günden kötü. Dünyanın sonundan önce ülkece sonumuz gelmiş gibi hissediyorum.

Değil mi? Halbuki onlar bız insanlardan daha cok yardıma muhtaç ve savunmasız
Neden bu kadar gözardı ediliyor hiçe sayılıyor anlamıyorum canlı ya onlarda can. Bir parmağımız yansa gun boyu acısından kıvranıyoruz ya onlar suan neler yasıyor ınanın yatağım da yatmak bıle suan bana eziyet gelıyor

Cocuklarımızın bugünlerin bin beterini yaşamasından korkuyorum onlara bırakılan ülkeden utanıyorum. Üçer beşer üreyen suriyeliler yüzünden 10 yıl sonra bu ülkede azınlık olacağız. Belki giden gitmiş olacak ama gitmeden yaptığı bu tahribatla ülke bir daha asla düzelmeyecek. Çok üzgünüm çok.

insan çok cahil, bencil ve zalim çünkü.

tek bir bitkinin bile yok olması gönlümü acıtıyor. ki olay sadece yanmak da değil. o duman nasıl zehirleyecek herkesi ve herşeyi.
değerlerimizi kaybettik.

En zor dönemlerinde fabrikalar kurulan, cumhuriyetle mükafatlandırılmış bu güzel ülkenin çeyrek asırda geldiği hale çok üzülüyorum.
O ayyaş dedikleri adamın kemikleri eminim sızlıyordur.
Ülkemizin demografisi geri dönüşü olmayacak şekilde bozuldu ve bozulmaya da devam ediyor. Eski Türkiye’den eser kalmadı.

Hani sınırı korumak namustu? Her isteyen elini kolunu sallayarak ülkeye giriş yapıyor. Gelenlerin çoğu cihatçı selefi gruplar. Korkarım ki bunlar daha iyi günlerimiz.

Kendi ülkemde güvende hissetmiyorum, hayatımın en kaygılı dönemini yaşıyorum.

Öyle, ben de Antalya ilçesindeyim. Finlandiya kardeş ilçeyiz bilirsiniz. Yerleşik Alman, Rus, Fin, Danimarkalı insanlarımız var... Hiç kavgası olmadı. Ama bilin bakalım biz de kimlerle sorun yaşıyoruz, bilhassa son zamanlarda?!

O ormanları yakanların elleri kırılsın. Bebeğim olsun diye o kadar çok dua ediyorum ki ama şu tabloya bakınca olmaması daha mı hayırlı acaba diyorum.
Bin muhteşem güneş kitabı canlanıyor gözümde. Ülkem o kitaba dönüyor.

insan çok cahil, bencil ve zalim çünkü.

tek bir bitkinin bile yok olması gönlümü acıtıyor. ki olay sadece yanmak da değil. o duman nasıl zehirleyecek herkesi ve herşeyi.
değerlerimizi kaybettik.
Insallah söndürüldükten sonra ülkece fidan bağısı için etkinlik duzenlensın. Gercekten yapacagım ılk ıs fidan dıkmek ve bağışlamak olacak
Tabi fırsattan istifade o boşlukta hemen oteller dıkmezlerse!
Her türlü cinlik beklıyrm ben

gerekirse başında nöbet tutalım ama o fidanlar dikilsin.
ben hemen tema ya bağış yapacağım yarın mesela - maaş yarın yattığı için. yoksa şu an yapardım.

gerekirse başında nöbet tutalım ama o fidanlar dikilsin.
ben hemen tema ya bağış yapacağım yarın mesela - maaş yarın yattığı için. yoksa şu an yapardım.
Bende varım! Kesınlıkle yapalım eş dosta dıyelım belkı ıcımizi bi nebze bu ferahlatır

Ben de çocuklarımın, çocuklarımızın geleceği için çok üzgünüm. Ne adalet var, ne imkan, ne güvenlik.. mülteciler çeteler halinde dolaşıyor ortalıkta.
Geçen 60 yaşında bir kadın çöpten yemek topluyordu, röportaj yaptılar onunla. Şükürler olsun halimize diyor onu dinledikten sonra hiç ümidim kalmadı. Kadın neden 60 yaşında çöpten yemek topladığını bile sorgulamıyor. Ülkemi çok seviyorum ve çocuklarımızın geleceğini çalan kimseye hakkımı helal etmiyorum.

O sokak ropörtajlarına uyuz oluyorum ben.
Kesin bana denk gelse yolardım birini.
Kadın "elinde 3bin liralık telefon var, bir de ekonomiye kötü diyorsunuz püüü" diyor.
Hepsi cahil hepsi.

Cokkk ama cokk katılıyorum. Fazlası var eksiği yok hatta böyle bir ülkeye değil böyle bir dünyaya çocuk getirdik...ilerde onlar daha kotu neler yaşayabilir neler olabilir diye kara kara düşünüyorum. Kendimi geçtim. Yeni nesil için dahada üzgünüm...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…