- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.515
- 548
- 26
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Çok azdır.Ortalama çocuk sayıları 5.3müş. Turkiyede 10 yılda 5 çocuk bakabilecek kaç aile vardır acaba
Bir video izlemiştim. Ucuz işgücü yüzünden birkaç suriyeli işçi çalıştıran patrona işçiler çıkmak istediklerini belirtiyorlar. Fakat bu istifa ağızda sigaralarla, laçka şekilde yapılıyor. Hakkından fazlasını isteyen suriyeliler ise birlik olup patronu dövüyor. Acaba herhangi bir Avrupa ülkesinde bunu yapmaya kaç türk cesaret edebilir ?Çok azdır.
Bu hızla devam ederlerse 10 yıl sonra biz kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz.
Mültecilerin ucuz işçi gücü yüzünden işverenler onları almak isteyecekler. İşsizlik daha da çoğalabilir bence.
çok acı ama... düzelmeyecekHerkese merhaba
Umarım iyisinizdir çünkü ben artık psikolojimi sağlam tutamıyorum. Buraya sadece ve sadece içimi dökmek için yazıyorum.
Bu düzenden, insana saygı duymayan bütün ideolojilerden nefret ediyorum. Siyasi sayılıp banlanacaksam da hiç üzülecek değilim, çünkü içimde isyan ediyorum. Bu dünyada ağaç bile olmanın eziyet verici olmasından utanıyorum. Şu ülkemin geldiği duruma çok üzülüyorum. Vatanını, Atatürkünü ve kurduğu cumhuriyeti çok seven ben artık bu ülkedeki tablodan üzüntü duyuyorum.
Sosyal patlamaların olduğu, ekonomik krizin yaşandığı, farklı bir bakışın düşünce suçu sayıldığı insanın insana saygısının olmadığı bir düzen bu yaşadığımız.. Daha dün açıklanan sonuçlarda bu ülkede sınava giren 1.200.000 kişinin barajı dahi aşamadığını öğrendik. Her bir kademe yıllar geçtikçe itibarsızlaştırıldı.
Daha geçen yaz Manavgatın girişindeki o güzel ağaçları görüp hayran kalmıştım, şimdi ise içinde onlarca canlının telef olduğu felaketten ötesi değil.
Dünyanın nadide gollerinden biri denilen Salda gölünü bile öldürdüler. Kadını, doğayı, çocuğu, hayvanları öldürdüler.. Bu nasıl düzelecek?
Ekonomi bir şekilde yine düzelir. Belki 10 yıl belki 20 yıl sürer. Ama bu içimizdeki mülteciler nasıl temizlenir ? Bu kadar yozlaşmış toplum nasıl temizlenir ? Eğitimdeki hatalar nasıl temizlenir? Içimizdeki düşmanlar, öğrettikleri ideolojiler ve peşindeki şakşakçılar nasıl temizlenir ?
Kimsenin kimseye saygısının olmadığı, yozlaşmış ve merhametsizleşmiş bu kalpler nasıl temizlenir ?
Artık bir umudum kalmadı.. Binlerce on binlerce genç erkek Afgan ülkeye girdi. Ne çocuk ne de kadın vardı.Bir kadın olarak kendimi dahi güvende hissetmiyorum. Benim hakkımı sınırı koruyamayalar mı koruyacaklar?
Bu toplum nasıl düzelecek?
Bütün güzel duyguların içini boşalttılar ve ben artık utanıyorum insanlıktan. Ne zaman umutlanacak olsam sokak röportajı izlediğimde yok oluyor . Sorgulamayan , biat eden, tapan bu kitle yüzünden hayatımızın en güzel yılları heba edildi..
Sebebi olan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Içimde küfürler fırtınalar koparıyor. Çok öfkeliyim..
Işsiz yüzbinlerce insanımız var. Biz bunun yerine milyonlarca mülteciyi besliyoruz. Hayatında Alanyaya gitmemiş kaç Türk vatandaşı vardır kimbilir. Geçen günlerde Allahu ekber nidalarıyla suriyeliler grupça tatil yaptılar. Ben bunlardan utanç duyuyorum.
33 askerimiz şehit oldu , haberi yüzlerinde tebessumlerle verdiler.
Sadece 2 yıllık okullarda değil. Türkiyede 4 5 üniversite dışında hepsi lise gibi. Buna kendi okulumda dahil. Ben lisede bütün herşeyi daha kapsamlı gördüm,üniversite basit geldi.çok acı ama... düzelmeyecek
2 yıldır okullarda düzgün bir eğitim yok. bir nesli tamamen mahvettiler.
bende geleceğimi göremiyorum..
Kapansın. Gerçekten önemli değil. Öfkemi kusacak bir yer aradım yalnızca. Ben de banlanayım.Maalesef konuda kapanacak çünkü bu tarz şeyleri konuşamayız sikayet ederler hemen siteyi
Galiba artık ben de hoşgörüsüz biri olup çıkacağım.O videonun gerçekliği tartışılıyor, Alanya Turizmini baltalamak için yapıldığı ihtimali taşıyor nitekim böyle bir görüntünün nerede çekildiği belli değil. Buyurun bu da yerel haber:
Alanya ile ilgili yalanın daniskası!
Sosyal medyada paylaşılan ve Alanya'da çekildiği iddia edilen ve ‘Alanya'ya Suriyeli turist akını' etiketi ile paylaşılan görüntülerwww.alanyapostasi.com.tr
Ve fakat üzerine sosyal medyada esprisi dönen, Alanya Barlar Sokağındaki aşırı yoğun erkek kalabalığı görüntüleri gerçek, kimlerdir necidirler belli değil. Bu konu, siyasetten, ırkçı söylemden herkesi banlatır ve acı taze, öfkeyle biri bir şey der ihbar edilir suçlu hale düşer. Üzerine çok konuşmayayım malum düşünce de suç(!). Ben artık ırkçı biriyim, bu kadar.
Galiba artık ben de hoşgörüsüz biri olup çıkacağım.
Önceden olsa "yurtdısı mı aslaa kendi vatanım" diyordum şimdide gercekten imkanım olsada gitsem diyorum.Herkese merhaba
Umarım iyisinizdir çünkü ben artık psikolojimi sağlam tutamıyorum. Buraya sadece ve sadece içimi dökmek için yazıyorum.
Bu düzenden, insana saygı duymayan bütün ideolojilerden nefret ediyorum. Siyasi sayılıp banlanacaksam da hiç üzülecek değilim, çünkü içimde isyan ediyorum. Bu dünyada ağaç bile olmanın eziyet verici olmasından utanıyorum. Şu ülkemin geldiği duruma çok üzülüyorum. Vatanını, Atatürkünü ve kurduğu cumhuriyeti çok seven ben artık bu ülkedeki tablodan üzüntü duyuyorum.
Sosyal patlamaların olduğu, ekonomik krizin yaşandığı, farklı bir bakışın düşünce suçu sayıldığı insanın insana saygısının olmadığı bir düzen bu yaşadığımız.. Daha dün açıklanan sonuçlarda bu ülkede sınava giren 1.200.000 kişinin barajı dahi aşamadığını öğrendik. Her bir kademe yıllar geçtikçe itibarsızlaştırıldı.
Daha geçen yaz Manavgatın girişindeki o güzel ağaçları görüp hayran kalmıştım, şimdi ise içinde onlarca canlının telef olduğu felaketten ötesi değil.
Dünyanın nadide gollerinden biri denilen Salda gölünü bile öldürdüler. Kadını, doğayı, çocuğu, hayvanları öldürdüler.. Bu nasıl düzelecek?
Ekonomi bir şekilde yine düzelir. Belki 10 yıl belki 20 yıl sürer. Ama bu içimizdeki mülteciler nasıl temizlenir ? Bu kadar yozlaşmış toplum nasıl temizlenir ? Eğitimdeki hatalar nasıl temizlenir? Içimizdeki düşmanlar, öğrettikleri ideolojiler ve peşindeki şakşakçılar nasıl temizlenir ?
Kimsenin kimseye saygısının olmadığı, yozlaşmış ve merhametsizleşmiş bu kalpler nasıl temizlenir ?
Artık bir umudum kalmadı.. Binlerce on binlerce genç erkek Afgan ülkeye girdi. Ne çocuk ne de kadın vardı.Bir kadın olarak kendimi dahi güvende hissetmiyorum. Benim hakkımı sınırı koruyamayalar mı koruyacaklar?
Bu toplum nasıl düzelecek?
Bütün güzel duyguların içini boşalttılar ve ben artık utanıyorum insanlıktan. Ne zaman umutlanacak olsam sokak röportajı izlediğimde yok oluyor . Sorgulamayan , biat eden, tapan bu kitle yüzünden hayatımızın en güzel yılları heba edildi..
Sebebi olan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Bu ülkede bazı imkanlar bazılarına akarken bazısına damlıyor işte. Bunları duymak bile öyle acı verici ki.mevzu bu değil ama çok sinir olduğum için yazmak istedim.
malum olimpiyatlar var yüzücümüz elemeleri geçemedi avrupa şampiyonu olan yüzücümüz. sebep izmir gibi bir şehirde olimpik yüzme havuzu olmaması antremanlarını yapamamasıymış.
insan şunu söylemeye utanır yahu.
ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?