Bu psikolojik yüke dayanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortalama çocuk sayıları 5.3müş. Turkiyede 10 yılda 5 çocuk bakabilecek kaç aile vardır acaba
Çok azdır.
Bu hızla devam ederlerse 10 yıl sonra biz kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz.
Mültecilerin ucuz işçi gücü yüzünden işverenler onları almak isteyecekler. İşsizlik daha da çoğalabilir bence.

Bir video izlemiştim. Ucuz işgücü yüzünden birkaç suriyeli işçi çalıştıran patrona işçiler çıkmak istediklerini belirtiyorlar. Fakat bu istifa ağızda sigaralarla, laçka şekilde yapılıyor. Hakkından fazlasını isteyen suriyeliler ise birlik olup patronu dövüyor. Acaba herhangi bir Avrupa ülkesinde bunu yapmaya kaç türk cesaret edebilir ?

çok acı ama... düzelmeyecek
2 yıldır okullarda düzgün bir eğitim yok. bir nesli tamamen mahvettiler.
bende geleceğimi göremiyorum..

E bunun böyle olacağı belliydi ama
Bazı insanlar bas bas bağırıyordu yani olabilecek senaryolar hakkında

hayat bu yani oldu da nitekim şaşırmıyorum da

Ülkede o kadar olaylar oluyor kimse artık sesini çıkartmıyor maalesef. Hadi onu geç çevreden yana da şans yok. Hayvan bakılıyor diye sürekli taciz eden insanlarla uğraşıyor herkes. Sürekli insanları rahatsız ediyolar. Biri de çıkıp "ya sen de nasılsın" demiyor, insanlar bi tuhaflaştı. Bana dokunmasınlar da işimi görsünler sürekli beklenti başka bir şey yok, yandı hayvanlar işte kına yaksınlar. Bazen düşünüyorum kimse kimseye muhtaç olmasın. Sizin gibi duyarlı insanlara hasret kaldık, herkes bir yol tutturmuş gidiyor, bir tek doğruya inanıyorlar sadece e ülke yanıyo daha ne olsun...

O videonun gerçekliği tartışılıyor, Alanya Turizmini baltalamak için yapıldığı ihtimali taşıyor nitekim böyle bir görüntünün nerede çekildiği belli değil. Buyurun bu da yerel haber:

Ve fakat üzerine sosyal medyada esprisi dönen, Alanya Barlar Sokağındaki aşırı yoğun erkek kalabalığı görüntüleri gerçek, kimlerdir necidirler belli değil. Bu konu, siyasetten, ırkçı söylemden herkesi banlatır ve acı taze, öfkeyle biri bir şey der ihbar edilir suçlu hale düşer. Üzerine çok konuşmayayım malum düşünce de suç(!). Ben artık ırkçı biriyim, bu kadar.

çok acı ama... düzelmeyecek
2 yıldır okullarda düzgün bir eğitim yok. bir nesli tamamen mahvettiler.
bende geleceğimi göremiyorum..
Sadece 2 yıllık okullarda değil. Türkiyede 4 5 üniversite dışında hepsi lise gibi. Buna kendi okulumda dahil. Ben lisede bütün herşeyi daha kapsamlı gördüm,üniversite basit geldi.

çok uzun zamandır bu hisleri yaşıyorum.
kimsenin kimseye (neredeyse) saygısının kalmadığı, en temel eğitim-öğretimin dahi adam gibi verilemediği, hayatın sosyal medyaya endekslenip sadece tüketime odaklandığı, kendi işsizlerimiz - kalifiye elemanlarımız varken ucuz iş gücü diye mültecilere her türlü payenin verildiği, her güne kötü bir haberle başlandığı, ne yazık ki seneler evvel öngörüp dilimiz döndüğünce elimizden geldiğince uyarısını yaptığımız cehennemin artık içine düştüğümüz ve kurtuluşumuzun olmadığına inandığım bir hayattayım.

çok üzgünüm.
çok yaralıyım.
canını verip bize bu vatanı emanet edenlere ben ihanet etmişim gibi suçlu hissediyorum.

Guzeller guzeli ulkemin geldigi halden dolayi ben de cok cok uzgunum.dingonun ahiri gibi elini kolunu sallayarak giren lanet multecileri her yerde gormekten nefret geldi artik.her yer yaniyor insanlar feryat figan binlerce hayvan cayir cayir yandi haberlerde dogru durust verilmedi bile.ekonomi bitmis insanlar issiz aç neden kimsenin umrunda degil anlamak imkansiz.

mevzu bu değil ama çok sinir olduğum için yazmak istedim.

malum olimpiyatlar var yüzücümüz elemeleri geçemedi avrupa şampiyonu olan yüzücümüz. sebep izmir gibi bir şehirde olimpik yüzme havuzu olmaması antremanlarını yapamamasıymış.
insan şunu söylemeye utanır yahu.
ayıp.

Galiba artık ben de hoşgörüsüz biri olup çıkacağım.

Galiba artık ben de hoşgörüsüz biri olup çıkacağım.

Kalmadı ki arkadaşım, ne hoşgörüsü?
Ya valla kimsenin insanlık dersini de çekemem burada birisi gelip bana "Hepimiz insanız" filan demesin; ben cahili cühelayı, sübyancı kültürü olanı insan olarak görmüyorum. Görün bakın pedofili vakaları nasıl üçe beşe katlanacak Afganlarla. Lanet olsun. Kuzum vallahi beni konuşturma; kendi kendimi yiyorum evde haber alıp durdukça, bi kafa dağıtacak şuram var şimdi, banlanmayayım.

Önceden olsa "yurtdısı mı aslaa kendi vatanım" diyordum şimdide gercekten imkanım olsada gitsem diyorum.
Benım vatanım, benım toprağım benım yurdum olmaktan çıktı çünkü.
Artık mültecilerın, afganların daha bır suru yabancı uyrukluların cirit attıgı ve ele gecirdiği bi ülke oldu!!
Topraklarımız gitti her anlamda! bugun de cayır cayır ağaçlarımız ormanlarımız yanıyor cayır cayır..
Hergun baska bır felaketle uyanıyoruz. Hayat enerjimiz sömürüldü, Türk vatandası olarak değerimiz kalmadı. Elın surıyelisi bile bizden kıymetli. Onlara yaptığın bi yanlıs hareket bi söylemle hemen karakolluksun mülteci oldukları ıcın bu konuda cok titizlik sağlanıyormus!
Bizim vatandasımıza işkence, eziyet, taciz tecavüz edılse tık yok!
Oturduk kıyametin kopmasını beklıyoruz..
Kopsada bu zulümler son bulsa bu kadar canlı zulüm gormese içimiz yanıyor dayanamıyoruz

Bu ülkede bazı imkanlar bazılarına akarken bazısına damlıyor işte. Bunları duymak bile öyle acı verici ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…