- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.194
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Düzelmesinden yana ümidi kes bence daha kötü olmaması için dua edelim ve elimizden geleni yapalım. Sorunum kaynağının eğitim olduğunu düşünüyorum şahsen eğitim derken insanların kendini geliştirmelerinden bahsediyorm. Ki bundan yana benm insanlarımızdan gram umudum yokHerkese merhaba
Umarım iyisinizdir çünkü ben artık psikolojimi sağlam tutamıyorum. Buraya sadece ve sadece içimi dökmek için yazıyorum.
Bu düzenden, insana saygı duymayan bütün ideolojilerden nefret ediyorum. Siyasi sayılıp banlanacaksam da hiç üzülecek değilim, çünkü içimde isyan ediyorum. Bu dünyada ağaç bile olmanın eziyet verici olmasından utanıyorum. Şu ülkemin geldiği duruma çok üzülüyorum. Vatanını, Atatürkünü ve kurduğu cumhuriyeti çok seven ben artık bu ülkedeki tablodan üzüntü duyuyorum.
Sosyal patlamaların olduğu, ekonomik krizin yaşandığı, farklı bir bakışın düşünce suçu sayıldığı insanın insana saygısının olmadığı bir düzen bu yaşadığımız.. Daha dün açıklanan sonuçlarda bu ülkede sınava giren 1.200.000 kişinin barajı dahi aşamadığını öğrendik. Her bir kademe yıllar geçtikçe itibarsızlaştırıldı.
Daha geçen yaz Manavgatın girişindeki o güzel ağaçları görüp hayran kalmıştım, şimdi ise içinde onlarca canlının telef olduğu felaketten ötesi değil.
Dünyanın nadide gollerinden biri denilen Salda gölünü bile öldürdüler. Kadını, doğayı, çocuğu, hayvanları öldürdüler.. Bu nasıl düzelecek?
Ekonomi bir şekilde yine düzelir. Belki 10 yıl belki 20 yıl sürer. Ama bu içimizdeki mülteciler nasıl temizlenir ? Bu kadar yozlaşmış toplum nasıl temizlenir ? Eğitimdeki hatalar nasıl temizlenir? Içimizdeki düşmanlar, öğrettikleri ideolojiler ve peşindeki şakşakçılar nasıl temizlenir ?
Kimsenin kimseye saygısının olmadığı, yozlaşmış ve merhametsizleşmiş bu kalpler nasıl temizlenir ?
Artık bir umudum kalmadı.. Binlerce on binlerce genç erkek Afgan ülkeye girdi. Ne çocuk ne de kadın vardı.Bir kadın olarak kendimi dahi güvende hissetmiyorum. Benim hakkımı sınırı koruyamayalar mı koruyacaklar?
Bu toplum nasıl düzelecek?
Bütün güzel duyguların içini boşalttılar ve ben artık utanıyorum insanlıktan. Ne zaman umutlanacak olsam sokak röportajı izlediğimde yok oluyor .
Psikolojimi sağlam tutamıyorum artık. Çocukken ne zaman susasak bir kapıyı çalar su isterdik şimdi kimsenin kimseye güveni kalmadı.Çok haklısın. Kendim yazmış gibi okudum.
Inanın benim de umudum yok. Bebeğine bezini taneyle almak zorunda kalan insanların hala bazı durumları desteklediğini görünce bıraktım ben de.Düzelmesinden yana ümidi kes bence daha kötü olmaması için dua edelim ve elimizden geleni yapalım. Sorunum kaynağının eğitim olduğunu düşünüyorum şahsen eğitim derken insanların kendini geliştirmelerinden bahsediyorm. Ki bundan yana benm insanlarımızdan gram umudum yok
Ben çoktan bıraktım. İnsanların derdi sadece maddi anlamda kendilerine kazanım sağlamak, manevi anlamda başkalarında kusur aramak. Maddi anlamda gelişmek ama manevi anlamda asla gelişim göstermemek. E böylece bencil bi sürü karşımıza çıkıyor bencil ve aynı zamanda beyni boş olan. Bilinçli olanlarda var elbetteli şakşakçı olmayanlardan. Etrafımızda bu insanlardan bulunmalı ki akıl sağlığımızı ve psikolojimizi sağlam tutabilelim aksi taktirde cahile laf anlatmak çok zorInanın benim de umudum yok. Bebeğine bezini taneyle almak zorunda kalan insanların hala bazı durumları desteklediğini görünce bıraktım ben de.
En zor dönemlerinde fabrikalar kurulan, cumhuriyetle mükafatlandırılmış bu güzel ülkenin çeyrek asırda geldiği hale çok üzülüyorum.Geleceğe dair tüm umutlarım tükendi.
Ortalama çocuk sayıları 5.3müş. Turkiyede 10 yılda 5 çocuk bakabilecek kaç aile vardır acabaBenim geleceğe dair umudum yok.
Mülteci sorununa diyecek birşey bulamıyorum bile, evet bu konuda ırkçı diyebilirsiniz bana. Hızla ürüyorlar. 10 yıl sonra nüfuslarını düşünmek bile istemiyorum.
Içimde küfürler fırtınalar koparıyor. Çok öfkeliyim..Böyle bir konu açmamak için bugün kendimi zor tuttum.
Yangınların yaşandığı yerlerden birinde yaşıyorum; komşumuz Manavgat'ın dumanını buranın sahillerinden gördük, orada yaşayan arkadaş, tanıdıklarla telefonlaştık "Bölgeye uzağız ama külden, dumandan duramıyoruz yoldayız" dediler; her yeri yandı güzelim Manavgat'ın, bitirdiler.
Siz yine kibar sitemkar açmışsınız, ben küfür kıyamet açardım böyle bir konuyu.
Ülkemde Afganı Surisi hiçbir mülteciyi istemiyorum, ırkçıyım da artık, evet ırkçıyım.
Bırakmadılar hümanist bir tarafımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?