Bu oyunlari hatirladiniz mi???

smiley

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
367
7
38
eskiden hepimiz cocuklugumuzu bu oyunlari oynarken gecirdik!!amma artik bu gunun cocuklari bilgisayar basinda oyun oynarken buyuyor!
eskiden ne guzel payylasimlar, ne guzel dostluklar olurdu!
biraz nostalji yapalim ve gecmise donelim, ne dersiniz ????

bir gün kızıma hadi evcilik oynayalım dedim: anne o ne dedi içim acıdı resmen..
en güzel günleri yaşamışız meğer dünyanın kaymağını sıyırıp yemişiz ne güzel.. sanmıyorum ki şimdiki çocuklar o hazzı yaşayabilsin en ileri teknolojide bile...

evet ben de onu belirtmek istedim...evet benim yasim da cok degil ama, bugunku cocuklar evciligi, ne bileyim sokakta oynamayi bizim gibi yasamiyor!ve bu beni gercekten cok uzuyor!cunku gercekten hayatin en guzel gunleri cocuklugun o safliginda!

kutu kutu pense
elmamı yense arkdaşım swethome arkasını dönseeeeeeeeeeee
unuttuk mu yoksa:))))))))

evet cok haklisiniz simdiki cocuklarin oyuncagi bilgisayar, nintendo, playstation bir koltuga bagli ekran karisinda geciyo cocukluklari cok guzel bir zamanda cocuk olmusuz benim hic unutamadigim hayatimin en guzel yillaridir cocuklugum

Bir de ip oyunu vardı.Karşılıklı iki kişi geçer bacaklarına ip gererlerdi.Üçüncü bir kişi de bu ipten atlamaya çalışırdı.İp her oyunda yavaş yavaş yükseltilirdi.Hatırladınız mı?

evet ya can atardık dışarı çıkıpta oynasak en çokta istop'u,çift ip atlamayı severdim ama şimdi maalesef çocuklarımız bu oyunları pek bilmiyorlar bilselerde oynayacak yerleri kalmadı her yer beton bina doldu,başka bir etkende çocuklar okul,dersane,kurs derken yarış atı gibi koşturmaktan çocukluklarını yaşayamıyorlar çok üzülüyorum valla

ahh ahh vallahi cocukluguma geri döndürdün beni

babam izin versede inip arkadaslarimla azcik seksek oynamak icin babamin gözünün icine bakardim
cok severdim en sevdigim oyundu
eskiden yollarda cizilmis görürüdüm
artik onu bile görmüyorum

paten kaymak,istop, saklanbac, birdir birdir hepsi cok sevdigim oyunlardi :))

Çok güzel gerçekten ..Artık malesefki çocuklar evde ya çizgi film izleyerek yada pc başında oyun oynayarak büyüyor..:1no2:

Kimisi kendi çıkmıyor evden pc ve tv yi bırakıp,kimisinide ailesi yollamıyor..Artık öyle bir güvensizlik varki kimse kimseye güvenmiyor..güven denen şey bitti(doğal olarak) öyle şeyler duyuyoruzki..

Özellikle İstanbul'da saat 9 dan sonra evden çıkılmaz oldu..Gece olunca silah seslerinin yükseldiğine,evlere kadar geldiğine o kadar şahit oldumki..Sanki artık bir cehenneme döndü ortalık..

Off konu ne ben neler diyorum ya..ama içimden bunlar geldi birden..şimdi ne kadar istersek isteyelim olmuyor eskisi gibi..Acaba çocukların sokağa çıkmaması dahamı artık diye düşünür oldum..:uhm: Ama öylede asosyal bir kişiliğe sahip olurlar..Amannn.. .çok zor çookk..Allah çocukları olanlara sabır versin inşallah..Hayırlısıyla büyütsün herkes çocuklarını...Çok kötü bir zamandayız.

ip atlardık sek sek oynardık birdir bir oynardık ya ay ne güzeldi o günler

bence zamanı suçlamamak lazım, evet zaman değişebilir, teknolojinin çocuklara sunduğu imkanlarla çocukların ilgi alanları değişebilir, peki biz anne olarak ne yapıyoruz, bu duruma ne kadar engel olmaya çalışıyoruz hiç düşündünüz mü

büyük oğlum 5 yaşında, iki yaşında tanıştı pcyle, şu an inanılmaz derecede güzel kullanıyor, okuma yazma bilmediği halde, bir ara bağımlılık yapmıştı oğlumda, eşim bazı oyunlar yüklemişti, birtakım silah oyunları, baktık ki olmuyor, çocuk uyanıyor gözünü açar açmaz pc başın ageçiyor, gece yatana kadar oynuyordu, baktık olmayacak, dedik bu kadar oynarsan oyunun bozulur, birdaha oynayamazsın dedik, ve ben oğlum görmeden birer birer sildim oyunları, ve artık oğlum pcnin yüzüne bile bakmıyor

dışarda arkadaşlarıyla yerden yüksek, saklambaç, körebe gibi oyunlar oynuyor, bu oyunları ne benim oğlum ne de diğer çocuklar bilmiyordu başta, ama ben bir anne olarak değil bir arkadaş olarak aralarına katıldım ve bu oyunları öğrettim, şimdi okadar güzel oynuyorlar ki, arada ben de katılıyorum aralarına, bende yarım kalan çocukluğumu yaşıyorum onlarla...

Eveeeeeet kesinlikle çok iyi hatırlıyorum..1ler 3ler 4 ler .9 a kadar ritmik bir şekilde sayarak atlanırdı...Biz sayıyı tuttramazsak bir ucunu direklere falan bağlardıka.sÇoook zevk alırdık...Aslına ben sokaktan eve girmek istemezdim hiç...Oturduğumuz sitede 15 20 çocuk vardık....Kocaman bahçemiz vardı...Yakantop...İstop..Saklambaç...Yerden yükseğe...Ağaçtan ağaca...Evcilik...Satıcılık...Öğretmencilik...Dağcılık...Sek sek...Bisiklet yarışları...Asılmaca...Dansa davet... Su savaşı... Bahçede piknik yapma..Aaaaaaah çocukluğumu özledim bir an:1no2: Çooook şanslıymışım doya doya yaşadım...:1hug:

ya eskiden elimize tas bile verselerdi hayal gucumuzle bir oyun bulup oynardik!!
simdi pc ve tv gibii teknoloji zaten hayal gucunu oldurdugu cok acik!bizi tembelestiriyor.cunku butun herseyi onumuze suruyor.oysa ne guzeldir arastirmak ve bulmak!...

ah ah bizler gerçekten çocukluğumuzu doya doya yaşadık...şimdi güvenipte dışarı bile çıkmasını istemiyorum kızımın..heryer araba kaynıyor çocukların oyun alanları okadar kısıtlıki..tıpki oynayacak oyunları gibi...bizler çok şanslıydık...

evet ya çok güzeldi bende çok kötü oldum şimdi...
ne güzeldiii........

Ne güzel oyunlar vardı gerçekten. Sokaktan eve girmek istemezdik. Seksek, yakantop, akşam ebesi, saklambaç vb. Bir de sokağa çıkamadığımız soğuk günlerde veya gecelerde kızma birader, beştaş, adam asmaca, isim şehir, SOS gibi oyunlar vardı. Ahh ne güzel günlerdi. Çocuklarımız bunların çoğunu oynamadı ne yazık ki(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…