bence zamanı suçlamamak lazım, evet zaman değişebilir, teknolojinin çocuklara sunduğu imkanlarla çocukların ilgi alanları değişebilir, peki biz anne olarak ne yapıyoruz, bu duruma ne kadar engel olmaya çalışıyoruz hiç düşündünüz mü
büyük oğlum 5 yaşında, iki yaşında tanıştı pcyle, şu an inanılmaz derecede güzel kullanıyor, okuma yazma bilmediği halde, bir ara bağımlılık yapmıştı oğlumda, eşim bazı oyunlar yüklemişti, birtakım silah oyunları, baktık ki olmuyor, çocuk uyanıyor gözünü açar açmaz pc başın ageçiyor, gece yatana kadar oynuyordu, baktık olmayacak, dedik bu kadar oynarsan oyunun bozulur, birdaha oynayamazsın dedik, ve ben oğlum görmeden birer birer sildim oyunları, ve artık oğlum pcnin yüzüne bile bakmıyor
dışarda arkadaşlarıyla yerden yüksek, saklambaç, körebe gibi oyunlar oynuyor, bu oyunları ne benim oğlum ne de diğer çocuklar bilmiyordu başta, ama ben bir anne olarak değil bir arkadaş olarak aralarına katıldım ve bu oyunları öğrettim, şimdi okadar güzel oynuyorlar ki, arada ben de katılıyorum aralarına, bende yarım kalan çocukluğumu yaşıyorum onlarla...