bu nişan atılmalı mı?

beştaş benim tarzım değil evlilik teklif ederken nişanlım tek taş almıştı onu takıyordum zaten bir de alyans aldık beğenip. hatta bizim yörede erkeğin yüzüğünü kız tarafı alır. nişanlım çok ısrar etti alyansın değeri benim gözümde farklı ben almak istiyorum ikisini de diye o ödedi. bileziklere gelince inanın ne gr biliyorum ne ayar. beyaz altın günlük takılacak ince bileklik ben seçtim beğendim zaten.
bohça karşılıklı yapmayalım dedik benim hevesim yoktu zaten çok gerginlik oluyor alışverişte diye. b kendileri düşünüp bohça gibi bir hediye kutusu yapmışlar.
kv nin kontrol ederimi bana başta kötü niyetli geldi nerden bilecek faturamı yatırdım mı yatırmadım mı evi mi kurcalayacak diye ama sonra biraz sakinleştim. belki cidden çocuk gibi kontrol etmek anlamında kullanmamıştır.
Bencede ya o anlamda kullanmamistir. Nişanlının kendisi almasi ince ve guzel bor davranis,evet genelde erkegin alyansini kiz,kizin alyansini erkek alir. Bizimde adetimiz öyle ama bizimkileride esim almıştı.

Banada nişanda bir alyans bir yüzük takıldı.. annem babam hiç demedi az beya çok bende takılmadım açıkçası.. sonra büyük nişan yapıldı meğersem o zaman takıyorlarmış adet gereği toplam 7 bilezik saat yüzük bileklik taktılar.. yani demem o ki belkide düğünde takacaklar..
Siz nişanlınızla oturun ev meselesini düğün meselesini konuşun ama takıymış kiraymış bunlar için seven bir insan yüzük atmaz diye düşünüyorum..

konuşuyoruz tabi evi almak istiyor ama tek başına alamaz ailesinin destek olması lazım biraz o yüzden emin değiliz hemen mi olur takıları mı veririz naparız bilmiyoruz. diğer eşyalar için sen hangisini istersen alırız sorun değil diyor. bu kadar rahat olması da garip ama vardır bir bildiği herhalde diyorum diğer yandan annemin dedikleri geliyor aklıma

hatta ben nişan takılarını bozarız bir şeyler alırız evimize dedim çok ihtiyacın yoksa bozma dursun hallederiz birlikte dedi. şu an askerde kendisi askerliği bitince bütün eşyaları birlikte seçeriz diye konuşmuştuk.
Düğüne ne kadar var, tarih belli mi?

""babası annemlere 'çıkarlar kiraya biz arada eksikleri olursa gider kontrol ederiz öderiz kiraları faturaları ' demiş. ""

D dertlerderyabensandal yukarıdaki cümleyi netleştirmeden evlenmeyin.
Kp oğluna maaş değil harçlık verecek gibi. Bu da sizin bütçeniz onlara bağlı olacak ve hesap vereceksiniz demektir.

Ve saçma bulsak da erkek aileleri önemsediklere gelinlere yağdırıyor.

Milletin lafına göre mi hareket ediyorsunux yok akrabalar az takı demiş de yok bilmem ne ya onlara kalsa illa bir kulp bulurlar yani nişanda ne takılacak yok çikolata küçük yok benim akrabalarım bunu taktı gerçekten çok mu önemli ayrıca istemedr büyük çikolata alınsa ne olacak hem ev almak zorunda değiller diyorsunuz hemde içten içe kiraya çıkarlar dediler diye bozuluyorsunuz kötü birşey dememişler ki gerektiğinde yardım ederiz demişler iki insan birbirini seviyor evlenmeye karar veriyor çikolatası takısı neden dert oluyor önemli olan sevdiğin insanla evleniyor olman şimdi böyleyse düğünde neler olur

Bence bu uzuuuunn parağrafta takılmanız,sorun etmeniz gereken noktalar kiraya çıktığınız zaman geçinemeyecek olma durumunuz ve nişanlınızın boş atması.
Altın konusuna gelince ben bir insana verilen değerin altın, para cinsiyle ölçülebileceğini düşünmüyorum.

""babası annemlere 'çıkarlar kiraya biz arada eksikleri olursa gider kontrol ederiz öderiz kiraları faturaları ' demiş. ""

Kp oğluna maaş değil harçlık verecek gibi. Bu da sizin bütçeniz onlara bağlı olacak ve hesap vereceksiniz demektir.

Katılıyorum size, para pul önemli değil eyvallah ama önem verilince de ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. D dertlerderyabensandal

benim de korkum bu evet. bir şekilde netleşmesi lazım bu durumun.
Düğüne ne kadar var, tarih belli mi?

düğün seneye bu zamanlar olacak kısmetse

benim de korkum bu evet. bir şekilde netleşmesi lazım bu durumun.

düğün seneye bu zamanlar olacak kısmetse
1 sene tanımak ve anlamak için iyi zaman.

Kimse için kendinizden ödün vermemeye dikkat edin bu süreçte.

ailesinin durumu iyi diye söyledi sanırım onu hatta ben önemli değil kirada da otururuz bir süre ne olacak dedim o da eşyaları evimize göre alırız daha iyi olur dedi. yaşadıkları yer küçük bir şehir kiralar uçuk değil karşılarız o sorun değil benim gözümde. ve evet evlenince düzelmiyor gerçekten çevremde çok örnek gördüm.
Buradan yazdiklarina gore akli basinda birisin. Tek tavsiyem cok da kapilmadan gozlemleyerek onu tanimaya calis. Bu kisiyle olur mu olmaz mi diye. Umarim annen hakli cikmaz.

Senin o etrafın varya sana değer vermiyor diyen ,o etraf nişanlının tükürününe koca diye atlar.Dolduruşa gelme.Altın konusunu kapat kafandaki başka konulara bak.

Benim nişanımda da benzer şeyler oldu bir bilezik ve günlük kullanabileceğim bir set takıldı. Bu hiç de umrumda olmadı açıkçası. Annem aynı sizin anneniz gibi çikolatayı beğenmedi takıyı beğenmedi vs. Sadece bir kere konuşmasına müsaade etim ve bunların benim için hiçbir anlamı olmadığını söyledim bir daha da asla bu konuyu konuşturmadım. Tek takıldığım nokta hediyelerde etiket olması, bu asla yapılmamalı görgü kuralıdır yani ... onun dışında takıya falan önem vermiyorsanız üzülmeyin ve kimseye de bunu konuşturmayın.

Nişanlın ailesine karşı çok pasif diye dertleniyorsun ama çevrendeki insanların çok fazla etkisi altında kalıyorsun. Bilemedim. Bu konuda eşitsiniz.:110:

Senin o etrafın varya sana değer vermiyor diyen ,o etraf nişanlının tükürününe koca diye atlar.Dolduruşa gelme.Altın konusunu kapat kafandaki başka konulara bak.
sorun altın değil zaten önem verilmemiş değer verilmemiş sana diyorlar o canımı sıkıyor. dediğim gibi dolduruşa geliyorum yapım bu

fotosu yok ama şöyle diyim 20 sene öncesinin gondollarından düşünün en ufak boy. aşağıda linkini ekledim hatta aynısı sayılır bunun.
http://www.cikolatacerez.com/?urun-275-GUMUS-102HQ2514-ORTA-GONDOL.html
Aaa
Baya eski ve basit tip
Nişan evde aile arasındaysa önemli diil ama takmayın
Daha geniş kitleyi kapsıyorsa
Gelenlere karşı da ayıp olur
Nişanlınız da düşünememiş demek
Ama yinede bunlar nişan atma sebebi olmaz kanımca

Guzelim yaşın kucuk saniyorum ki. Şimdi şöyle, aileler hep konuşur. Konuşturmayacaksin. Onlar takmiyorlarsa siz de takmayin madem de onlara. Kimseden birşey istemiyoruz de. Cik işin içinden. Bu böyle gidecek çünkü. Ben evleneli 2 sene oluo, bizimkileri biraksan hala konuşurlar. Bosver
Ev meselesine gelince. Şimdi eğer sana evine barkina karissinlar istemiyorsan zaten ev almalarina izin verme. O evi alirlarsa herseye de karışırlar. Aklında olsun. Ne kadar maddi olarak kontakta olursanız o kadar herseyi kendilerine hak gorurler. Sen sesini çıkarınca da bizim aldigimiz evde oturuyorsuna getirirler, ki hakli olurlar. Sesini cikaramazsin. Kocan da çıkaramaz.
Takılanlara gelince.. altın çok pahali be gülüm.

Takılan takıyla eş değer mi değer göreceksiniz? Kim koyuyor bu kalıpları ya valla dertsiz başınıza dert açmaya çalışıyosunuz. O ne demiş bu ne demiş diye yaşamadan kendi hislerinizi ve düşüncelerinizi ön planda tutun

X