bu nişan atılmalı mı?

Bu takı olayı bu kadar mı önemli yahu ?
Herkes kendi butcesene göre yapar ya da gönülden ne koparsa onu yapar..
Ne bileyim bana kim ne taktı onu bile hatırlamıyorum o kadar az üzerinde durdum..
Bence ailecek odak noktaniz keyifli bir süreç geçirmek olsun.

Anneniz tam bir kayınvalide. Nişanlınıza bol sabır diliyorum. Nişanda anı kalacak, kullanabileceğiniz takılar takmışlar. İyi de yapmışlar.

Şahsen ben kendi değerimi altınla ölçmezdim ve ailem bunu yapsa çok kızardım sanırım. Eğer annenizin dediği gibi özensiz ve istemeden yapılıyorsa her şey, size karşı davranışlarına da yansıtırlar bunu. Siz gerçekten istenmediginizi hissettiniz mi bu önemli bence.

Bunu kaçıncı kez söylüyorum bilmiyorum .
Benim kv kp beni iki tel bilezikle istediler. Ve parasını biz ödedik .
Elaleme ayıp olmasın diye kuyumcudan set kiraladılar , ertesi gün geri verdik .
ama OĞULLARINI OKUTMUŞLAR
Eşimle çalışarak ve sadece benim ailemin desteği ile aldığımız ( çünkü benim ailemin durumu fazlası ile iyi) 6+2 evim var .
Hiç unutmam çanta cüzdan alamadı bana, o vakit askerden geldi . tutturduk evlenecez diye . Deniz dedi , beni yüzleme param yok diye sana yemin ederim deri çantaları renk renk alacağım sana .3 yıl İtalya bağlantılı çalıştı .Bende ki ayakkabı çanta kimsede yoktur.
Evlenirken babam aldı tek taşımı . Sen onlar taktı dersin kızım dedi .Biliyorum durumları yok ama pırlanta olsun dedi. ( Bana taktıkları yüzüğün aynısının pırlantasını aldı ki farkedilmesin , utanmasınlar )
Şu an kaç tane pırlanta ,elmas kolyem var bilmiyorum .Her evlilik yıldönümünde ufak tefek alır verir eşim. Ki bozmayalım anısı olsun ( yaptığımız bilezik bizim için bozulacak yatırım demektir )

Sen anlaşabiliyor musun ona bak
Bu çocuk kendi gücü ile mi geçindirecek seni , babaya mı güveniyor ona bak ...
Yemin ederim altın bohça para hiç önemli değil .
Güveniyor musun ?
Sahip çıkar mı sana ?
Baba olur mu bu adamdan ?
Sorular bunlar
Çikolata küçükmüş varsın olsun ya ...

toplu bir cevap yazayım. altın ev falan annemin çok umrunda değil ama sana değer verilmedi diyip duruyor canımı sıkan o. etrafta kimin nişanı olduysa onları örnek veriyor kızıyorum ama büyüktür bir bildiği vardır da diyorum içimden açıkçası yoksa kim ne takmış umrumda değil.

maddi durum olarak onlar bizden çok daha iyiler ama durumları iyi diye bütün malını mülkünü bana verecek değil.

ev geçindirme konusuna gelince nişanlım ailesiyle ortak çalışıyor kendi işleri ben de öğretmenim ama atamam yok orada iş bakacağım kendime ve kpssye hazırlanacağım belki orası olur diye.

ben nişanlımı seviyorum ama yalan söylüyorsa dert ederim.

ailesi de saygıda kusur etmedi kendilerince hep kibar davrandılar yüzüme güldüler istenmediğimi düşünmedim hiç bu olaylar olmadan önce. zaten beni oğullarının hatrına biraz sevip saysalar yeter fazla beklentim yok.

Önemli günlere altin para pul gibi değerler yuklerseniz mutlu olamazsiniz zaten. Ama sanırım denk değilsiniz bence beklentilerinz ve kulturunuz farklı gibi geldi bana.

Önemli günlere altin para pul gibi değerler yuklerseniz mutlu olamazsiniz zaten. Ama sanırım denk değilsiniz bence beklentilerinz ve kulturunuz farklı gibi geldi bana.

Anneniz tam bir kayınvalide. Nişanlınıza bol sabır diliyorum. Nişanda anı kalacak, kullanabileceğiniz takılar takmışlar. İyi de yapmışlar.

nişanlımın ailesi çok rahat ve neşeli insanlar yesinler içsinler gezsinler çok seviyorlar hatta düğün için epey masraflı şeylerden bahsediliyor ama annem gerçekten tam bir kaynana. onlar misafirlerini zaten yedirip içerecek gösteriş yapacak önemli olan sana ne yapıyorlar x' e ne yapıyorlar diyor. 26 yaşındayım annemi bir haftadır tanıyamıyorum. bu kültür farkı mıdır bilemiyorum.
bana göre sorun yok diyip burnumun dikine mi gitmeliyim? benim hayat tecrübem eksik herkesi çok saf çok iyi niyetli görüyorum ve inanın bu anlattıklarımda ben karşı tarafa suç bulamıyorum ama annem resmen delirdi.

Annen çok tuhaf ya. Nişan atsan mutlu mu olacak acaba? Bu devirde kimse kimseye prenses muamelesi yapmıyor.

aslında annen beklentisini çok yüksek tuttu sanırım. biz nişan için durumumuzu zorlayıp elimizden gelenin en iyisini yaptık. hatta kv evde olmasın çok kalabalık oluyor dedi diye dışarda yemekli yaptık. yoksa evde yapacaktık. gittik pahalı bir saat aldık çikolatalar baklavalar hazırladık vs vs bir sürü hazırlık yaptı kadın ama karşılığını göremedi. bu yapılan hazırlıklardan da nişanlımın haberi vardı her detayından hemde. bana 'ama x her şeyi bilmesine rağmen kendisi bir şey yapmadı en basitinden o çikolatayı görünce ben bunu götüremem diyemedi mi pasif işte ' diye söyleniyor .

Merhaba
Öncelikle ;
Konuyu uzun uzadıya anlatmış olmanıza rağmen, ayrıntıdan çok gereksiz anlatımlara yer vermişsiniz

Nişanlınız ve ailesinin size tutumunu bilmiyorum ama; nişan için 2 bileziğin yeterli olduğunu düşünüyorum
Düğünde de 3-4 taksalar kafi benim görüşüme göre.

Çikolatayı gözümde canlandıramadım
Çok basit mi, orta halli mi , bilemiyorum

Pek bir sorun görmedim takılan ziynet eşyalarında ...

yazip yazip sunu yapmadilar, bunu takmadilar ve sonuna da "ben maddiyata önem vermiyorum" demiyorlar mi :KK70:

mutluluklar dilerim bu arada.

benim için sorun değil ama annen veriyormuş onu anladım ben bu olayda.

Merhaba
Öncelikle ;
Konuyu uzun uzadıya anlatmış olmanıza rağmen, ayrıntıdan çok gereksiz anlatımlara yer vermişsiniz

Nişanlınız ve ailesinin size tutumunu bilmiyorum ama; nişan için 2 bileziğin yeterli olduğunu düşünüyorum
Düğünde de 3-4 taksalar kafi benim görüşüme göre.

Çikolatayı gözümde canlandıramadım
Çok basit mi, orta halli mi , bilemiyorum

Pek bir sorun görmedim takılan ziynet eşyalarında ...

ben zaten bir tane beğendim onlar iki tane aldı bana göre daha ne olsun beğendiğimi aldılar yani. ama etraftaki çok bilmişler o ayrı yatırımlık takı ayrı diye kafamı yiyor. çikolata cidden çok basit bir şeydi ona şaşırdım bende

ben zaten bir tane beğendim onlar iki tane aldı bana göre daha ne olsun beğendiğimi aldılar yani. ama etraftaki çok bilmişler o ayrı yatırımlık takı ayrı diye kafamı yiyor. çikolata cidden çok basit bir şeydi ona şaşırdım bende
Etrafınızdakilere ser verip sır vermeyin
Devamlı müdahale etmeye çalışırlar
Belli etmeyin
Takıldı işte bişeyler diyip geçiştirin
Düğünde takarlar belki de...
Çikolatanın fotosu var mı

senin icin sorun degilse böyle basit mevzulari kafaya takmaya degmez.

toplu bir cevap yazayım. altın ev falan annemin çok umrunda değil ama sana değer verilmedi diyip duruyor canımı sıkan o. etrafta kimin nişanı olduysa onları örnek veriyor kızıyorum ama büyüktür bir bildiği vardır da diyorum içimden açıkçası yoksa kim ne takmış umrumda değil.

maddi durum olarak onlar bizden çok daha iyiler ama durumları iyi diye bütün malını mülkünü bana verecek değil.

ev geçindirme konusuna gelince nişanlım ailesiyle ortak çalışıyor kendi işleri ben de öğretmenim ama atamam yok orada iş bakacağım kendime ve kpssye hazırlanacağım belki orası olur diye.

ben nişanlımı seviyorum ama yalan söylüyorsa dert ederim.

ailesi de saygıda kusur etmedi kendilerince hep kibar davrandılar yüzüme güldüler istenmediğimi düşünmedim hiç bu olaylar olmadan önce. zaten beni oğullarının hatrına biraz sevip saysalar yeter fazla beklentim yok.

Nişanlınızın yalan söyleyip söylemediğini de siz anlayacaksiniz. Biz buradan anlayamayız. Aileyle iş yapan erkeklerin kendi evine girecek paranın ailenin toplam bütçesinden ayri olamamasi gibi bir sorun oluyor genelde. Burada da konular vardi. Yani kendi çalışsa bile hep babadan harçlık alıyor gibi bir konumda olabiliyor çocuklar. Onun dışında takilanlar az değil tekrar söylüyorum kafaya takılacak olan şey bu değil. Daha önemli şeyler var.

Hepsini okumadım, etraftakiler böyle diyor yazan yerde bıraktım okumayı :)
Etraftakiler hiç susar mı? Mümkün mü böyle birşey?
Ya ne gerek var o alınsın bu da olsun, şu da olsun demeye. Gelinin belli bir miktar mehiri olması gerekiyor ama siz bırakın elalemin lafını sözünü. Düğünde takarlar biraz da..

X