uzun zamandır takipteydım yıllar sonra yeni bir konu açıyorum kızlar. çok uzatmadan konuya geçiyorum geçen hafta istememiz ve bir gün sonrasında da nişanımız oldu.
başta her şey çok güzel gibiydi ama ufak tefek şeyler ailemin aklına takıldı ben de dolduruşa gelmek istemiyorum sizden yorum bekliyorum.
şöyleki ilk olarak annem gelen isteme çikolatasına taktı çok ufak ve basit buldu. gerçekten de gelen çikolata alınabilecek en ufak boy alınmış tüllerle süslenmiş şekilde geldi yanında da bir buket kırmızı gül ile. biz ertesi gün verilecek olan nişan çikolatasını gayet büyük yaptırdık ve nişanlıma ısrarla bunu belirttim 'bunlar tebrik için gelen misafirlere ikram edilecek diye' ki kendisi nişan hazırlığında her ayrıntıya yorum yaptı çok ince eledi sık dokudu. tabi fikrini ben sordum o da söyledi ama durumu biliyorken böyle bir çikolata getirmesi bizi üzdü.
neyse söz kesildi yüzük takmadık o gece ertesi gece nişan var diye söz mendilini verdik onlar da bana bir çeyrek altın taktı. ben altın takılıyor mu bilmiyorum açıkçası dert etmedim ama herkes olmaz öyle şey herkes gücü neye yeterse bir bilezik bir hatıra takar sözde dedi ben yine üzüldüm.
nişan gününden bir kaç gün önce kv kp ben annem nişanlım kuyumcuya gittik yüzük seçtik orada kv dedi ki 'kızım ben sana hatıralık her gün kullanabileceğin bir hediye almak istiyorum sen beğen' dedi. günlük kullanılabilecek ince bir bilezik beğendim kv onu kp de ona çok benzer aynı değerde başka bir bilezik aldı. nişan günü de sadece bu iki bilezik takıldı bana. burada etrafımdakiler ayıp etmişler hiç değer vermemişler sana tamam onlar hediye ama başka takı da yapılmalıydı adet bu dediler.
nişanda nişanlımın abisi ince maddi değeri olmayan bir kolye taktı ablası da yarım altın. akrabaları da ya 2 ya da 3 çeyrek taktı toplamda. bizim taraftan epey takı oldu genelde yakınlar cumhuriyet taktı zaten aile arasında ufak nişan yaptık.
nişan bohçası karşılıklı olarak yapmadık ama kv gelirken bir kutu getirdi içinde çamaşır gecelik ve bir elbise var hepsinin de etiketi üstünde.
şimdi ben bunları objektif yorum yapın diye uzun uzun anlattım. benim için altının takının değeri yok ama etrafımdakilerin sana değer verseler böyle yapmazlardı demesi beni üzdü. bu arada maddi durumu yerinde bir aile orası bizim şurası bizim şuyumuz buyumuz var diye anlattılar hep bu süreçte. benim de içime dert oldu.
asıl ailemin dert ettiği noktaya şimdi geliyorum nişanlım bana maddi konularda hep çok rahat konuştu alırız yaparız sorun değil sen ne istersen o diye ha ben bir şey istemedim o ayrı. nerede yaşayacağız konusu geçtiğinde ise 'babam alır bir ev herhalde' dedi. kimse bana ev almak zorunda değil biz çalışır alırız ama babası annemlere 'çıkarlar kiraya biz arada eksikleri olursa gider kontrol ederiz öderiz kiraları faturaları ' demiş. bunun üzerine bende eğer kendi ayaklarımız üzerinde duramıyorsak ailene bağımlıysak evlenmeyelim kontrol etmek ne demek diye çıkıştım biraz.
annem de diyor ki 'senin x atıp tutuyor ama boş ailesi ne derse o olur.' biraz sallıyor yalan konuşuyor diye eleştiriyor ve ailesine karşı çok pasif diyor. arada başka mevzular da var annemin yalan söylüyor demesinde ama uzatmak istemiyorum.
anneme kalırsa nişanlımın ailesi nişanlıma güvenmiyor ve beni istemiyor sadece nişanlım çok istediği için ve biz üstümüze düşeni yaptık oğlum demek için yani yapmış olmak için özensizce yaptı diyor.
sonuç olarak sizler ne düşünüyorsunuz? her türlü eleştiriye ve yoruma açığım. nişanlımı çok seviyorum ama kendisi yeterince zor bir insan hepsiyle baş edebilir miyim bilmiyorum.
gözlerinizi kanattım çok özür diliyorum okuyan herkesten allah razı olsun.