bu nişan atılmalı mı?

En önemli evre. Annene katılıyorum maddi durumu da iyiyse neden doğru düzgün takı yapmıyorlar. Kimse kusura bakmasın geline verilen değer takı işe belli oluyor. Nişanlın seni seviyordur Eminim ki ikiniz de bu tarz şeylere önem vermiyorsunuz erkekler daha az önemse zaten. Ama ailesinin sürekli bi etkisi var sanki üzerinizde. Şimdi sizi savunur sonra ailem de ailem demez umarım. Bu duruma bi son verir umarım erkek ailesi. Ya da siz son verin. Daha ilk adımlar içim daraldı yani.
nişanlımın hiç ortası yok maalesef. bu konuları ufak ufak bazılararını tabi çıtlattım tamam sorun olacak diyorsan başka şehre yerleşelim ikimizin ailesinden de uzak bir hayat kuralım diyor. ben onun tarafıyla görüşmezmişim o da benim tarafımla görüşmezmiş ama saygı duyarmış bana. ben ayrılmadan bu krizleri çözmek istiyorum

sımdı soyle bırsey var
damadın annesı ısteklıyse heveslıyse almak getırmek donatmak ıstıyor bu bır gercek
durumları yoksa daha az oluyor ama oluyor

daha yenı nısanlanmıssınız ısın cıddı noktaya gelmesını beklemıs olabılırler bır kesınlessın nasılsa yapılır ya da dırek dugun zamanında yaparız bırseyler dıye dusunmus olabılırler
hıc yapmamıs degıller
adınız konulmus hedıyeler verılmıs sıze yenı seyler alınmıs etıketler uzerınde olduguna gore
ben olsam kayınvalıdem benımle neden zaman gecırmek ıstemıyor dıye dusunurdum mesela
sadece aıle oturmalarında mı karsılasıyorsunuz sızı bır yere yemege caya pazar gunu kahvaltıya davet edıyor mu mesela
telefonlasıyormusunuz
kendısının hedıye alması dısında dısarı cıktıgınız da bırsey gordugunde sıze almak ıstıyor mu yan yanayken bırsey aldıgında fıkrınızı soruyor mu

bunların hepsı ıcın cevap hayır kendı kafalarına goreler ıse annenız haklı.

ıster annenız ıster kayınvalıde kımın annesı babası olursa fark etmez her anne baba cocugu ıcın en ıyısını yapmak ıster cocugunu evlendırmek bunun ıcın harcama yapmak aıleler ıcın onurdur mutluluktur olup da yapmıyorlarsa bu ısı ıstemıyorlar demektır

sıze yapılanları hıssıyatını en ıyı sız bılırsınız kucuk boy en azını alırlarken sızı hala el gıbı gorduklerınden mı yoksa durumları okadarına yettıgınden mı bunu en ıyı sız bılırsınız

damatın bız yaparız ederız demesıne bakmayın evlılık masrafını kendısı karsılamıyorsa aıle ne derse o olur parayı veren düdüğü çalar yanı aılesını cıddıye alın damat pasıf benım esım tutar en buyuk boy cıkolata alırdı sonrasında kalanı ben yıyeyım cıkolatayı severım dıye mesela . aranızda bu kadar munasebet sohbet bıle olmadı mı .

aklımda delı sorular

Ah bu takıydı altındı bilmem neler ne kadar gereksiz yaa. Evlenmeyi düşünüyorsun biriyle. Bir ömür hayat yaşayacaksın, yani 100 binlik taktığında adam ve ailesi muhteşem mi olacaktı size?
Maddiyat bi yere kadar önemli bence. Ha sen bu işi kafaya takıyorsan kuyumcuda diyeydin bacım ben şu bileziklerden istiyorum şu seti alın diyeydin. Yani kartları açık oynayın dürüst olun birbirinize. Ne kadar ayıp sonradan bu yapıldı falan denmesi.
Tabi bunlar benim fikrim.
biz takı istemedik istemeyiz de yakıştıramam kendime. istesem alırlardı eminim. taktıkları takılarda onları gözümde muhteşem yapmayacak elbet. bir şey yapmasınlar ama huzurumuz olsun kafi.
benden çok etrafımdakiler takıyor baş edemiyorum boşa üzülmek istemiyorum bana yol gösterin diye açtım bu konuyu ve tabiki fikirlerinizi merak ettim.

kayinvalideniz sizin begendiginiz bilezigi almis.Kayinpeder de ona benzer bir sey.Daha ne istiyorsunuz ki?Sanirim esinizin ailesi sizinkinden epey farkli.Anneniz tam klasik mahalle kaynanasi.Esinizin yerinizde olsam sizinle evlenmezdim.Yazinizin tamami maddiyattan olusuyor.Bir arkadasin da dedigi gibi siz daha zengin birini bulup tüm istediklerini aldirtin.Baska türlü mutlu olmiyacaksiniz.

nişanlımın hiç ortası yok maalesef. bu konuları ufak ufak bazılararını tabi çıtlattım tamam sorun olacak diyorsan başka şehre yerleşelim ikimizin ailesinden de uzak bir hayat kuralım diyor. ben onun tarafıyla görüşmezmişim o da benim tarafımla görüşmezmiş ama saygı duyarmış bana. ben ayrılmadan bu krizleri çözmek istiyorum
Evlenmeden çözün o zaman. Şimdi sözünü dinletebileceğiniz bir zaman. İkiniz de ailelerinizle görüşün bu olayları büyütmeyin. O şekilde de saygı duyarak da olmaz bir bütün olacaksınız sonuçta. Olay nişanlınızda bitiyor onu her şeye ikna ederseniz. Kv kp size karışmazsa güzel olur inşallah.

nişanlımın demesine göre bu evlilik işi ortaya çıkınca o almış karşısına ailesini konuşmuş anlaşmışlar maddi konularda ama ne kadar maaş alacak gelir ne bilmiyorum ticaret bu sonuçta açık açık sormadım. bana nişanlım zorluk çekmeyiz dedi bende çekebiliriz de önemli değil ama belli olsun bazı şeyler dedim o kadar.
vaat konuusnda haklısınız ben bir şey demeden sürekli o da olur bu da olur diye kendi söylüyor yapar mı yapmaz mı zamanla görücez. ufak tefek şeyleri hep yaptı şimdiye kadar .
yalan konusuna gelince biz uzun zamandır tanışıyoruz ama arkadaştık bazı paylaşımlarımız oldu tabi onlardan bazılarında ufak değişiklikler gerçeği saptırmış. biz ilişkiye başlayınca bazılarını düzeltti kendi anlattı o zaman seninle paylaşamazdım bu kadar özelimi dedi. ben de çok kurcalamadım geçmiş geçmişte kalmıştır o zaman öyle demesi gerekiyordur diye.

Aynen dediğiniz gibi az olsun belli olsun. Diger türlüsü çok bile olsa huzursuzluk olur. Anladığım kadarıyla yalan ciddi konularda yok sadece siz arkadasken bazi olanlari yumusatarak anlatmış. Bunlar yine de şimdilik ayrılık sebebi gibi durmuyor. Siz iyi gozlemleyin. Nişan tanışma fırsatı. İş ciddiye binince insan daha dikkatli oluyor.

Takı ile ilgili bir yorum yapmayacagim. Benzer seyleri yasadim. Annem de ayni seyi soylemisti ve ben dinlememistim. Bizimki bitti.
Ben sadece annemler ev alirlar gibi birsey soylemis nisanliniz ona takildim. Ben alirim ya da biz calisir beraber aliriz dememis. Muhtemelen serbest meslek ve baba ile ayni yerde calisiyorlar ve sizin geciminiz hep beraber olacagi icin bu evinize de yansiyabilir diye dusunuyorum. Kayinvalide belki kendinde karisma hakki bulabilir ya da ne biliyim gittiginiz geldiginiz evinize aldiginiz herseyden haber vermek ya da hesap vermek durumunda kalabilirsiniz. Oysa isinde de bagimsiz olsa idi nisanliniz evliliginizde de daha bagimsiz olabilirdiniz. Simdi bir nebze de olsa nisanlinizin ailesine bagimliligi var gibi. Umarim yanlis dusunuyorum.
Bu arada nisanlilik birbirini tanima donemidir. Lutfen bu donemde karsi tarafi iyice tanimadan evlilige gitmeyin. Evlenince duzelir diye dusunmeyin cunku duzelmiyorlar. Eger olmuyorsa zorlamayin.
Son birsey daha anneler genelde hisseder. Annenizin sozlerini cok da kulak arkasi etmeyin. Ben dinlemedim annemi, hata ettim.

Bugün ikinci konu böyle.
Allah’tan siz biraz daha insaflısınız.
Diğeri 100 binlik düğününde 2 binlik taşı düşmüş seti takmak istemiyordu.

Size gelecek olursam çevreniz biraz görgüsüz sanırım ne alaka değersizmiş böyle şeylere kulak asmayın.
Nişanlınızın işi gücü varsa evi geçindirecek kadar problem yok bence.
İlla ki aileler ilk zamanlar durumlarına göre yardımcı oluyor.
Ama bağımlı olmamak gerekir.
Nişanlınızın yaşı küçük mü?

biz takı istemedik istemeyiz de yakıştıramam kendime. istesem alırlardı eminim. taktıkları takılarda onları gözümde muhteşem yapmayacak elbet. bir şey yapmasınlar ama huzurumuz olsun kafi.
benden çok etrafımdakiler takıyor baş edemiyorum boşa üzülmek istemiyorum bana yol gösterin diye açtım bu konuyu ve tabiki fikirlerinizi merak ettim.
O zaman ben memnunum deyip etrafınızı susturacaksınız kesinlikle. Benim de nişanımda nerdeyse hiçbir şey takılmadı ince bi kolye ve bileklik, hatta onu da 2 hafta önce sıkıştık diye bozdurduk 1300 tl tuttu.
Ama düğünde eşimin ailesinden toplamda 30 bine yakın para altın takıldı. Benim ailemdense sadece 4 bin. Pek gelen de olmadı sülalemden. Eşim bi kez olsun demedi biz düğün yaptık da bu kadar mı takı takıldı diye. Ben de nişanda dememiştim yani bilezik takmadılar altın takmadılar diye.
Çok şükür mesleğimiz var, çalışıyoruz, geçinip gidiyoruz. Bence önemli olan insan olmak. Saygılı, sevgili, iyi günde kötü günde yanında olabilmek, sadakatli olmak önemli. Gerisi hikaye.

sımdı soyle bırsey var
damadın annesı ısteklıyse heveslıyse almak getırmek donatmak ıstıyor bu bır gercek
durumları yoksa daha az oluyor ama oluyor

daha yenı nısanlanmıssınız ısın cıddı noktaya gelmesını beklemıs olabılırler bır kesınlessın nasılsa yapılır ya da dırek dugun zamanında yaparız bırseyler dıye dusunmus olabılırler
hıc yapmamıs degıller
adınız konulmus hedıyeler verılmıs sıze yenı seyler alınmıs etıketler uzerınde olduguna gore
ben olsam kayınvalıdem benımle neden zaman gecırmek ıstemıyor dıye dusunurdum mesela
sadece aıle oturmalarında mı karsılasıyorsunuz sızı bır yere yemege caya pazar gunu kahvaltıya davet edıyor mu mesela
telefonlasıyormusunuz
kendısının hedıye alması dısında dısarı cıktıgınız da bırsey gordugunde sıze almak ıstıyor mu yan yanayken bırsey aldıgında fıkrınızı soruyor mu

bunların hepsı ıcın cevap hayır kendı kafalarına goreler ıse annenız haklı.

ıster annenız ıster kayınvalıde kımın annesı babası olursa fark etmez her anne baba cocugu ıcın en ıyısını yapmak ıster cocugunu evlendırmek bunun ıcın harcama yapmak aıleler ıcın onurdur mutluluktur olup da yapmıyorlarsa bu ısı ıstemıyorlar demektır

sıze yapılanları hıssıyatını en ıyı sız bılırsınız kucuk boy en azını alırlarken sızı hala el gıbı gorduklerınden mı yoksa durumları okadarına yettıgınden mı bunu en ıyı sız bılırsınız

damatın bız yaparız ederız demesıne bakmayın evlılık masrafını kendısı karsılamıyorsa aıle ne derse o olur parayı veren düdüğü çalar yanı aılesını cıddıye alın damat pasıf benım esım tutar en buyuk boy cıkolata alırdı sonrasında kalanı ben yıyeyım cıkolatayı severım dıye mesela . aranızda bu kadar munasebet sohbet bıle olmadı mı .

aklımda delı sorular

farklı şehirlerde yaşıyoruz ama davet ediyorlar gel buralara diye sık sık telefonlaştık nişandan önce bir gerginlik olmadı halimi hatrımı sordular hep o konuda haklarını yiyemem. hediye alma vs gibi durumlar olmadı hiç nişandan önce. nişandan bir kaç gün önce geldiler çarşı pazar gezdik bir yere girip kızım beğen alalım falan demediler sadece kuyumcu meselesi oldu onun haricinde sana da şunu alalım olmadı. ayrıca aldıkları hediyelerin içinde bir tane de elbise vardı benim tarzım olmayan günlük basit bir şey. nişanlım olsa onu aldırmazdı ama alışverişe gitmemiş onlarla belli ki.

çikolata bir örnek ama ayıp ettiler nişanlım da düşünemedi herhalde bilmiyorum. nişanlımın eli çok açıktır ama ailesi nasıl bilemem tabi. hep iyi yerlere gideriz yeriz içeriz hesabı kesinlikle ödetmez ben hediyeler alırım ona.

damadın biz yaparız ederiz demesine annem de sizin gibi yaklaşıyor birikimi yok bir şeyi yok ailesi ne derse o olacak belli diyor.

Bugün ikinci konu böyle.
Allah’tan siz biraz daha insaflısınız.
Diğeri 100 binlik düğününde 2 binlik taşı düşmüş seti takmak istemiyordu.

Size gelecek olursam çevreniz biraz görgüsüz sanırım ne alaka değersizmiş böyle şeylere kulak asmayın.
Nişanlınızın işi gücü varsa evi geçindirecek kadar problem yok bence.
İlla ki aileler ilk zamanlar durumlarına göre yardımcı oluyor.
Ama bağımlı olmamak gerekir.
Nişanlınızın yaşı küçük mü?

görgüsüzlük yapıyor çevrem evet. ben daha farklı yaklaşıyorum olaylara ama hata yapasım yok çok canım yandı şimdiye kadar. nişanlım 27 yaşında evi ikimiz çalışır geçindiririz aç kalmayız yani.

görgüsüzlük yapıyor çevrem evet. ben daha farklı yaklaşıyorum olaylara ama hata yapasım yok çok canım yandı şimdiye kadar. nişanlım 27 yaşında evi ikimiz çalışır geçindiririz aç kalmayız yani.

Siz nişanlınıza bakın haline tavrına.
Ailesinin ağzına bakar mı?
Onlara bağımlı mı?
Anne kuzusu mu?
En önemli noktalar bunlar.

Takı ile ilgili bir yorum yapmayacagim. Benzer seyleri yasadim. Annem de ayni seyi soylemisti ve ben dinlememistim. Bizimki bitti.
Ben sadece annemler ev alirlar gibi birsey soylemis nisanliniz ona takildim. Ben alirim ya da biz calisir beraber aliriz dememis. Muhtemelen serbest meslek ve baba ile ayni yerde calisiyorlar ve sizin geciminiz hep beraber olacagi icin bu evinize de yansiyabilir diye dusunuyorum. Kayinvalide belki kendinde karisma hakki bulabilir ya da ne biliyim gittiginiz geldiginiz evinize aldiginiz herseyden haber vermek ya da hesap vermek durumunda kalabilirsiniz. Oysa isinde de bagimsiz olsa idi nisanliniz evliliginizde de daha bagimsiz olabilirdiniz. Simdi bir nebze de olsa nisanlinizin ailesine bagimliligi var gibi. Umarim yanlis dusunuyorum.
Bu arada nisanlilik birbirini tanima donemidir. Lutfen bu donemde karsi tarafi iyice tanimadan evlilige gitmeyin. Evlenince duzelir diye dusunmeyin cunku duzelmiyorlar. Eger olmuyorsa zorlamayin.
Son birsey daha anneler genelde hisseder. Annenizin sozlerini cok da kulak arkasi etmeyin. Ben dinlemedim annemi, hata ettim.

ailesinin durumu iyi diye söyledi sanırım onu hatta ben önemli değil kirada da otururuz bir süre ne olacak dedim o da eşyaları evimize göre alırız daha iyi olur dedi. yaşadıkları yer küçük bir şehir kiralar uçuk değil karşılarız o sorun değil benim gözümde. ve evet evlenince düzelmiyor gerçekten çevremde çok örnek gördüm.

Aklınıza takılanları açık açık sormuyor musunuz?
Nişanlınızdan çekiniyor musunuz?
Hayatım ev mi alınacak, kirada mı yaşayacağız?
Bütçemiz ne kadar bilelim ki ona göre mobilya, düğün, gelinlik bakmaya başlayalım.
Borç vb ödeme planlarımızı yapalım gibi evliliğinizle alakalı konuları konuşmanız gerekir.

İçime doğan his, annenizin haklı olduğu yönünde.

Aklınıza takılanları açık açık sormuyor musunuz?
Nişanlınızdan çekiniyor musunuz?
Hayatım ev mi alınacak, kirada mı yaşayacağız?
Bütçemiz ne kadar bilelim ki ona göre mobilya, düğün, gelinlik bakmaya başlayalım.
Borç vb ödeme planlarımızı yapalım gibi evliliğinizle alakalı konuları konuşmanız gerekir.

İçime doğan his, annenizin haklı olduğu yönünde.

konuşuyoruz tabi evi almak istiyor ama tek başına alamaz ailesinin destek olması lazım biraz o yüzden emin değiliz hemen mi olur takıları mı veririz naparız bilmiyoruz. diğer eşyalar için sen hangisini istersen alırız sorun değil diyor. bu kadar rahat olması da garip ama vardır bir bildiği herhalde diyorum diğer yandan annemin dedikleri geliyor aklıma

hatta ben nişan takılarını bozarız bir şeyler alırız evimize dedim çok ihtiyacın yoksa bozma dursun hallederiz birlikte dedi. şu an askerde kendisi askerliği bitince bütün eşyaları birlikte seçeriz diye konuşmuştuk.

Sana yapmışlar yine canım bana o kadarı bile yapılmadı. Erkek annelerine birşeyler oluyor düğün üstü. Bizde takılar nişanda takılır dedik ama bir bilezik taktılar sadece, düğün gecesi de ben kolyesiz çıkamam dedim takıp çıkıcam, kv ille de takıda takacakmış onu, zor aldım elinden de taktım. Takı töreni gecenin sonunda oluyor, ben tam takır kuru bakır mı olaydım gece boyu. Kime neyin gösterişini yapacak anlamadım ki, bilezikleri zaten takacaktı takı töreninde. Az kalsın tamam anne sen tak oyna, ben istemiyorum diyecektim :halay: Böyle yapacağını bilsem önceden bir sahte inci set alır takardım boynuma.
Şimdi bakınca fazla takmışım kafama diyorum, ama düğün zamanı her kafadan ayrı ses çıkıyor işte.

Ya ben buraya takildim takilali bir fena oldum. Gecen dugun resimlerine bakiyordum esimin ailesi bana besli altin takmis ama zinciri yok pastanede satilan hani badem ezmeleri var ya ona ait turuncu bir kurdeleyle duruyor gelinligim uzerinde. Dugunde oylece oynadim zipladim hic takilmamistim ne takildi kac gramdi vs hic bilmem hepsini bozup ev aldik zaten.Ailemin de mirin kirin ettigi seyler oldu ama uzerinde durmadim.Velhasil adami seviyorsan hicbir sey batmaz azizim. Gazoz kapagi taksalar umursamazsin. Evlilkler hep bu ritueller veve ele gune karsi zihniyeti yuzunden daha baslamadan baltalaniyor.Sen karsindaki adama gonul muhasebesi yap.

e zaten takılar ikimizin olacak biz de bir yatırım için kullanacağız bu kadar. benim canımı sıkan insanların değer vermemişler seni istemiyorlar diye bik bik ötmeleri ve çok haklısınız o elalem bir bardak su bile vermez kesinlikle katılıyorum size
nişanlım ailesine bağımlı değil istese başka iş yapabilir ki teklif etti istersen yerleşelim başka şehre ben limon satarım yine çalışırım dedi. ama işte ailesine sınır koyamıyor da bol keseden mi sallıyor diye annem kanıma giriyor işin özü bu sanırım.
Bende onu diyorum iste hayatim ikinizin olacak onlar o yuzden oyle seylere takilma eller hersey der millete konusacak konu lazim. Elinden ne geliyirsa onu taksin adam fazlasini isteme sonucta onu da siz odeyeceksiniz. Nisanlin ailesine borçlu kalmasin iki tane altın icin minnet etmesin. Eger minnet altında kalirsa her zaman evini ve esini onlar yonetir. Az olsun oz olsun kimseye eyvallah etmezsiniz.

X