bu nişan atılmalı mı?

Sizin mantığınızla yola çıkarsak, ben çok değerli gelinim, çok kıymet verildi!
Günümüz parasıyla herhalde 150 bini bulan bir altın taktılar bana toplamda, söz nişan düğün gelin görme vs.
Evlenmeden evim de alındı.
Ama babam ‘benim kız bunlara değer vermez, bijuteri sever o’ dedi kayınpederimin yüzüne.
O altınlardan tek ama tek satmadığım, kayınvalidemin bana öylesine içinden gelip günlük takarsın diye aldığı 8 ayar çeyrek fiyatına kolyedir,
Çocuklarım olana kadar yıkanırken bile boynumdaydı.
Yapmayın bu kadar Allah aşkına, mal mülk hikaye.
Size ne güzel sormuşlar, istediğinizi almışlar daha ne!
Keşke bunlar olmasaydı da karnım burnumdayken bir kap yemek gönderselerdi, bir şey aşerdin mi diye sorsalardı, oğullarının en sevdiklerini donatmak yerine.
1 kase çorbanın bedelini hiçbir tapu altın ödeyemez!

aslında annen beklentisini çok yüksek tuttu sanırım. biz nişan için durumumuzu zorlayıp elimizden gelenin en iyisini yaptık. hatta kv evde olmasın çok kalabalık oluyor dedi diye dışarda yemekli yaptık. yoksa evde yapacaktık. gittik pahalı bir saat aldık çikolatalar baklavalar hazırladık vs vs bir sürü hazırlık yaptı kadın ama karşılığını göremedi. bu yapılan hazırlıklardan da nişanlımın haberi vardı her detayından hemde. bana 'ama x her şeyi bilmesine rağmen kendisi bir şey yapmadı en basitinden o çikolatayı görünce ben bunu götüremem diyemedi mi pasif işte ' diye söyleniyor .
Bi kere siz hatayı burada yaptınız o zaman. Nişanı siz yapıyorsanız siz karar verirsiniz yerine de bütçesine de kv nin buna karışması sizin de buna kulak asmanız yanlış. Gücünüz neyse o sonuçta niye zorluyorsunuz ki ailenizi kendinizi

Takıyı geçtim herkesin farklı bir düşüncesi var bu konuda.

Ama etiketli çamaşırlar ne öyle. Görgüsüzlük. Ayrıca evet nişanlın sana başka konuşuyor ailesi başka. Belli ki sallıyor da sallıyor. Ama şu var ki ailesinin dediği oluyor.

Evet pasif. Ailesi ne derse belli ki ona göre yaşayacaksınız. İyi düşün anacı babacı koca giç çekilmiyor.

Şimdi seviyorum diyosun ya üç ay sonra nerden evlendim ben diyip dizlerini dövüyorsun.

konu sadece buysa bunun için nişan atılmamalı. anlaştıktan sonra ne önemi var altının yahu

nişanlınıza zor demişsiniz ailesi ondan da zor
ayrıca anneniz doğru konuşuyor
nişanlınız havaya atıp tutuyor yalan hepsi

bence nişanlınız sürekli bir iş de çalışmıyor ise yani 2 yıldan uzun çalıştığı bir işi yoksa evlenmeyin

aileye yakın oturmayın
maaşını sürekli ailesine veriyorsa birikimi yoksa korkun

birde adamın zorluğu nedir, böyle düşüncesiz aile karşısında bir de düşüncesiz adam gençliğinizi ziyan eder

altına çok önem verme, altın için nişan bozulmasına karşıyım ama karşı tarafın karakterine bakın

uzun zamandır takipteydım yıllar sonra yeni bir konu açıyorum kızlar. çok uzatmadan konuya geçiyorum geçen hafta istememiz ve bir gün sonrasında da nişanımız oldu.
başta her şey çok güzel gibiydi ama ufak tefek şeyler ailemin aklına takıldı ben de dolduruşa gelmek istemiyorum sizden yorum bekliyorum.

şöyleki ilk olarak annem gelen isteme çikolatasına taktı çok ufak ve basit buldu. gerçekten de gelen çikolata alınabilecek en ufak boy alınmış tüllerle süslenmiş şekilde geldi yanında da bir buket kırmızı gül ile. biz ertesi gün verilecek olan nişan çikolatasını gayet büyük yaptırdık ve nişanlıma ısrarla bunu belirttim 'bunlar tebrik için gelen misafirlere ikram edilecek diye' ki kendisi nişan hazırlığında her ayrıntıya yorum yaptı çok ince eledi sık dokudu. tabi fikrini ben sordum o da söyledi ama durumu biliyorken böyle bir çikolata getirmesi bizi üzdü.

neyse söz kesildi yüzük takmadık o gece ertesi gece nişan var diye söz mendilini verdik onlar da bana bir çeyrek altın taktı. ben altın takılıyor mu bilmiyorum açıkçası dert etmedim ama herkes olmaz öyle şey herkes gücü neye yeterse bir bilezik bir hatıra takar sözde dedi ben yine üzüldüm.

nişan gününden bir kaç gün önce kv kp ben annem nişanlım kuyumcuya gittik yüzük seçtik orada kv dedi ki 'kızım ben sana hatıralık her gün kullanabileceğin bir hediye almak istiyorum sen beğen' dedi. günlük kullanılabilecek ince bir bilezik beğendim kv onu kp de ona çok benzer aynı değerde başka bir bilezik aldı. nişan günü de sadece bu iki bilezik takıldı bana. burada etrafımdakiler ayıp etmişler hiç değer vermemişler sana tamam onlar hediye ama başka takı da yapılmalıydı adet bu dediler.

nişanda nişanlımın abisi ince maddi değeri olmayan bir kolye taktı ablası da yarım altın. akrabaları da ya 2 ya da 3 çeyrek taktı toplamda. bizim taraftan epey takı oldu genelde yakınlar cumhuriyet taktı zaten aile arasında ufak nişan yaptık.

nişan bohçası karşılıklı olarak yapmadık ama kv gelirken bir kutu getirdi içinde çamaşır gecelik ve bir elbise var hepsinin de etiketi üstünde.

şimdi ben bunları objektif yorum yapın diye uzun uzun anlattım. benim için altının takının değeri yok ama etrafımdakilerin sana değer verseler böyle yapmazlardı demesi beni üzdü. bu arada maddi durumu yerinde bir aile orası bizim şurası bizim şuyumuz buyumuz var diye anlattılar hep bu süreçte. benim de içime dert oldu.

asıl ailemin dert ettiği noktaya şimdi geliyorum nişanlım bana maddi konularda hep çok rahat konuştu alırız yaparız sorun değil sen ne istersen o diye ha ben bir şey istemedim o ayrı. nerede yaşayacağız konusu geçtiğinde ise 'babam alır bir ev herhalde' dedi. kimse bana ev almak zorunda değil biz çalışır alırız ama babası annemlere 'çıkarlar kiraya biz arada eksikleri olursa gider kontrol ederiz öderiz kiraları faturaları ' demiş. bunun üzerine bende eğer kendi ayaklarımız üzerinde duramıyorsak ailene bağımlıysak evlenmeyelim kontrol etmek ne demek diye çıkıştım biraz.

annem de diyor ki 'senin x atıp tutuyor ama boş ailesi ne derse o olur.' biraz sallıyor yalan konuşuyor diye eleştiriyor ve ailesine karşı çok pasif diyor. arada başka mevzular da var annemin yalan söylüyor demesinde ama uzatmak istemiyorum.

anneme kalırsa nişanlımın ailesi nişanlıma güvenmiyor ve beni istemiyor sadece nişanlım çok istediği için ve biz üstümüze düşeni yaptık oğlum demek için yani yapmış olmak için özensizce yaptı diyor.
sonuç olarak sizler ne düşünüyorsunuz? her türlü eleştiriye ve yoruma açığım. nişanlımı çok seviyorum ama kendisi yeterince zor bir insan hepsiyle baş edebilir miyim bilmiyorum.

gözlerinizi kanattım çok özür diliyorum okuyan herkesten allah razı olsun.
senin annede benim annem gibi hiçbirşeyi beyenmiyor. insanlara güvenmiyor. işin çok zor hep aynı şeyler olacak düğüne kadar.

Öncelikle hayırlı olsun.. Herkes kendi durumuna göre takar altın ya da duruuna göre yapar.. Hemen yakında da benim erkek kardeşimi nişanladık.. O teklif ederken zaten yüzüğünü takmış. Sözde pek bişey takılmadı. Nişanda da annemler sordular şunu alalım mı diye ailesi olur demiş onu taktık takım olarak.. Nişanda daha çok para takılır altın daha çok düğünde takılır. Altın takan takar yine çoğumuz para taktık halamlar, kardeşlerim biz.. Çocuğun ailesi takım taksa nişanda iyi olurdu belki durumları yoktu bilmiyorum.. Babası ev alacaksa iyi tabi almasınlar biz alalım deme.. Alacak durumu varsa kira olmasınlar diye ev alınır.. Hatta bazı yörelerde evi olmayana kız vermezler. Yani nişanlınızı seviyorsanız maddi olarak şunu yapmadılar çikolata küçüktü altın takmadılar diye ayrılma.. Ancak büyük şeyler varsa onu bilemem..

nişanlınıza zor demişsiniz ailesi ondan da zor
ayrıca anneniz doğru konuşuyor
nişanlınız havaya atıp tutuyor yalan hepsi

bence nişanlınız sürekli bir iş de çalışmıyor ise yani 2 yıldan uzun çalıştığı bir işi yoksa evlenmeyin

aileye yakın oturmayın
maaşını sürekli ailesine veriyorsa birikimi yoksa korkun

birde adamın zorluğu nedir, böyle düşüncesiz aile karşısında bir de düşüncesiz adam gençliğinizi ziyan eder

altına çok önem verme, altın için nişan bozulmasına karşıyım ama karşı tarafın karakterine bakın

nişanlım biraz sinirli ve fevri kararlar veren birisi ama diğer yandan saman alevi gibidir çabuk sakinleşir çok kızmadıysa birine kin tutmaz. zorluğu bu ve çok ilgi ister ama diğer yandan çok ilgi de gösterir. sürekli arar sorar mesaj atar arada çiçek falan gönderir iş yerime.
sürekli iş konusuna gelince nişanlım okulunu bitirdi ailesiyle çalışıyor babası da zaten onayladı bunu eskiden yazları çalışırdı şimdi sürekli benimle diye. birikimi yok parayı harcamış hep ama şu an birikim yapma peşinde mesela düğün yapıcaz para lazım her ay şu kadar altın alsam kenarı koysam diye kendi söyledi.

Takıyı geçtim herkesin farklı bir düşüncesi var bu konuda.

Ama etiketli çamaşırlar ne öyle. Görgüsüzlük. Ayrıca evet nişanlın sana başka konuşuyor ailesi başka. Belli ki sallıyor da sallıyor. Ama şu var ki ailesinin dediği oluyor.

Evet pasif. Ailesi ne derse belli ki ona göre yaşayacaksınız. İyi düşün anacı babacı koca giç çekilmiyor.

Şimdi seviyorum diyosun ya üç ay sonra nerden evlendim ben diyip dizlerini dövüyorsun.
gerçekten anacı babacı insanı çekmek çok zor. sevgilim en başından bana o imajı vermedi. özgür bağımsız biri gibi geldi bana hep ama işin içine girmeden belli olmuyor. hala sen nasıl istersen öyle olacak annem babam karışamaz benim evime diyor. demekle de olmuyor işte...

gerçekten anacı babacı insanı çekmek çok zor. sevgilim en başından bana o imajı vermedi. özgür bağımsız biri gibi geldi bana hep ama işin içine girmeden belli olmuyor. hala sen nasıl istersen öyle olacak annem babam karışamaz benim evime diyor. demekle de olmuyor işte...
Nişanda yaşanan çikolata,altın vs... nişanlınızın tavırları yanında deve de kulak kalır bence
Nişanlınızın vaad ettiklerini ailesinin yapabilme gücü olabilir belki ama yapmak zorunda değiller
Sizi ikna etmek için bol keseden atıp tutmuş resmen hiç güven vermedi açıkcası
Çok seviyorsunuz madem biraz daha gözlemleyin bari

ıkı bılezık ve takı setını nişanda taktılar gorunsun dıye.sonra düğüne yakın geri verdim diğer altınlarla hepsini düğünde taktılar.oldu bıttı.nişan alışverişine bıle zor çıktık.çünkü herşey kendı cebımızdendi.evlenınce ne yani bohça olmadanda evlenebılırmişiz dedim.fuzulı şeyler.yok parfüm yok traş takımı kendımız içinde değil millet gorsun dıye alınıyor bunlar bu arada.o mıllet bıtmez desınler.çıkolata çiçek falan gereksız ayrıntılar.herseyı baştan konuşun altın işini şu kadar altın ıstıyoruz denılır orta bır yol bulunur karşıyı zor duruma sokmıcak kız tarafı ıkna olacak sekılde.ayrıca evlenınce fatura falan ödetmeyın kendınız yapın herseyı.ılerıde ben baktım sıze ,olur en ufak seyde.

Sözde hicbirsey; ertesi gun yapilan nişanda tektas takildi.benim alyansimi o aldi onun alyansini da ben...bana kiyasla cok bile takilmis size:) gayet de zenginlerdi yani.ama dugunde de beklentimi o kadar dusurmustum ki cok taktilar gibi geldi:)))))) gelin ata binmis ya nasip demis.
Bunu omur boyu kafaniza takip ileride esinizin kafasina kalkacaksaniz ayrilmaniz icin bir neden olabilir evet; ama sevginiz guveniniz herseyin onundeyse cok da onemsemeyin.sadece dugun zamaninda cok bonkor olmayin.herkes nasil hesabini biliyor siz de oyle olun.biraz da onlar kendilerinr deger verildi mi verilmedi mi dusunsunler

Maddi şeyleri geçtim sadece nişanlınin yaparz ederiz alırız falan demesine takldim. Aynı şeyleri yasadm alırız evde alcaz şöyle böyle. Allahtan söz falan kesilmeden adamın boş boş attigini anladık. Ailesi tam tersi konuştu çünkü ve inanlmz görgusuzlerdi ogün bitirdik. Bence altını gümüşu boşver. nişanlınin yapamayacgi şeyleri söylemesine takıl. En nefret ettgm şeydir yapamayacaksan bos konusmcksn arkadaşım. Ailen haklı valla

Maddi şeyleri geçtim sadece nişanlınin yaparz ederiz alırız falan demesine takldim. Aynı şeyleri yasadm alırız evde alcaz şöyle böyle. Allahtan söz falan kesilmeden adamın boş boş attigini anladık. Ailesi tam tersi konuştu çünkü ve inanlmz görgusuzlerdi ogün bitirdik. Bence altını gümüşu boşver. nişanlınin yapamayacgi şeyleri söylemesine takıl. En nefret ettgm şeydir yapamayacaksan bos konusmcksn arkadaşım. Ailen haklı valla
aynen katılıyorum +1000

Ekonomik ozgurlugunuz olmadan evlenmeyin. Kurulu duzeniniz olmadan, borcunuzu kapatmadan evlenmeyin...

Para konularinda evlilikten once cok acik olmak lazim evlenmeden once. Nisanliniz kacamak konusmus hep. Alirlar herhalde, falan. Guven vermiyor gercekten. Ev de almasinlar, fatura da odemesinler, ama sizin de nerede, nasil yasayacaginiz kafanizda net olsun.

BENİM ESKİ NİŞANLIMIN AİLESİ BANA HİÇBİRŞEY TAKMADI NİŞANIMDA. BENİM ANNEM ONA MADDİ DEĞERİ YÜKSEK OLAN BİR SAAT ALDI TAKTI. YİNEDE SES ÇIKARMADIM PROBLEM YAŞAMAYALIM DİYE. SENİNKİLER FAZLA BİLE TAKMIŞ SONUÇTA KİM NE DERSE DESİN ONU PROBLEM ETME BENCE. EV KONUSUNA GELİNCE DE NİŞANLININ EVİ OLMAYABİLİR AMA DEDİĞİN GİBİ EĞER SENDE ÇALIŞIYORSAN BİR SÜRE KİRADA OTURUP KENDİNİZE EV ALABİLİRSİNİZ.SENİN AİLESİNİN VERECEĞİ PARAYA İHTİYACIN OLMAMALI EĞER İKİNİZ O YUVADAYSANIZ

eşimin ailesi sözde hiç bir şey takmadı, nişanda bir set taktılar , düğünde de yine bir set taktılar . (nişanla düğün arası 2 yıl ) benim ailemin evinde oturuyoruz, ailem düğünde nişanda hep bilezik taktılar eşime büyük altın taktı her biri. onların durumları pek iyi olmadığı için salon takımını en ucuzlardan seçtim onun dışındaki her şeyi biz nişanlımla yaptık halı ,perde, kuaför,fotoğrafçı vs. bir kere bile ailemden ve çevremden böyle bir şey duymadım.eşimin ailesi beni hep el üstünde tutar çok sevdiklerini değer verdiklerini benim onları asla sıkıntıya sokmadığımı anlatıp dururlar. bunları kendimi övmek için yazmıyorum değerin parayla pulla ölçülemeyeceğini söylemek için yazıyorum. çevrenizi de gerçekten anlayamadım nasıl bir çevre altını az taktılar diye sana değer vermiyorlar diyebilir. sizin ve nişanlınızın maddi özgürlüğü yok ise ev geçindiremeyecek durumda iseniz neden evlilik yoluna girdiniz ki?

evet annem her şeyin en iyisini istiyor ben sana prensesler gibi baktım bundan sonra da öyle olsun istiyorum diyor. kıyamıyor bir açıdan.
aynı benim annem kocamı beğenmedi taktıklarını beğenmedi söylen söylendi hiç kırmadım ama evlendim. kışkardeşim dünya yakışıklısı bir mühendisle evlendi düğünde 8 bilezik yapıcaz dediler yapmadılar onu geç hergün kız kardeşime sövüyor. şimdi sorsan anneme o beğenmediği inatlaştığı kocamdan iyisi yok. bu işler böyle anneler zor. ama mutlumusun ona bak.

X