bu nişan atılmalı mı?

Nişanlınızın yalan söyleyip söylemediğini de siz anlayacaksiniz. Biz buradan anlayamayız. Aileyle iş yapan erkeklerin kendi evine girecek paranın ailenin toplam bütçesinden ayri olamamasi gibi bir sorun oluyor genelde. Burada da konular vardi. Yani kendi çalışsa bile hep babadan harçlık alıyor gibi bir konumda olabiliyor çocuklar. Onun dışında takilanlar az değil tekrar söylüyorum kafaya takılacak olan şey bu değil. Daha önemli şeyler var.
evet bu konuları çok okudum burada ve başıma geldi. babası hakkını maaş olarak düzenli verirse biz kendi kendimize bütçemizi ayarlarız ama diğer türlü harçlık gibi zor iş. kendi emeğine rağmen faturalı biz ödedik kirayı biz verdik yaparlarsa üzülürüm. daha önemli şeyleri de ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim

Degerin altinla gosterildiyini bilmiyordum. Konunuzu okurken youtebeki "Zeynebin harikalar diyari" sayfasindaki "Yeni gelin Kiymet" karakteri gelei aklima.
Benim duğunde kaynanam 100 tl takmisti. Kaynim da 50 tl )))) Kendimi degersiz hiss etmiyorum, cok sukur kocam seviyor, deger veriyor. Ailesi bana lazim degil ...

Degerin altinla gosterildiyini bilmiyordum. Konunuzu okurken youtebeki "Zeynebin harikalar diyari" sayfasindaki "Yeni gelin Kiymet" karakteri gelei aklima.
Benim duğunde kaynanam 100 tl takmisti. Kaynim da 50 tl )))) Kendimi degersiz hiss etmiyorum, cok sukur kocam seviyor, deger veriyor. Ailesi bana lazim degil ...

size katılıyorum kesinlikle değer altınla parayla olmaz ama 100 tl biraz ayıp olmuş. ha durumları yoktur anlarım ona bir şey demem.

Nişanda takilan takilar kiz tarafina gider bu yuzden erkek tarafi az takmis sanirim. Ama su taki meselelerinden gerçekten gina geldi. Kiziyorum bu konulara yahu kimin gonlunden ne geciyirsa o takilir gucu neye yeterse o alinir. Arkadaslar ekonomik darbogazdayiz altin cok yuksek insanlara pahali geliyor alamamalari normal degil mi ? Evlenince o takilar ikinizin olacak yani bu kadar takinti niye gercekten anlam veremiyorum bu zihniyete. Elalem ne der diyorsaniz birakin o elalemi , yarin bir zor gununuzde o elalem size bir bardak su bile vermeyecek ohh olsun diyecekler. Benim asil takildigim nokta nisanlim ailesine bagimli demissin en buyuk sorun o olmali bence. 6 senedir ailesine bagimli bi kocaylayim ve sorunlar hic bitmiyor. Kendi ayaklari uzerinde durup kendi hayatinin sinirlarini koyamayan adamlarla evlenmeyin.

uzun zamandır takipteydım yıllar sonra yeni bir konu açıyorum kızlar. çok uzatmadan konuya geçiyorum geçen hafta istememiz ve bir gün sonrasında da nişanımız oldu.
başta her şey çok güzel gibiydi ama ufak tefek şeyler ailemin aklına takıldı ben de dolduruşa gelmek istemiyorum sizden yorum bekliyorum.

şöyleki ilk olarak annem gelen isteme çikolatasına taktı çok ufak ve basit buldu. gerçekten de gelen çikolata alınabilecek en ufak boy alınmış tüllerle süslenmiş şekilde geldi yanında da bir buket kırmızı gül ile. biz ertesi gün verilecek olan nişan çikolatasını gayet büyük yaptırdık ve nişanlıma ısrarla bunu belirttim 'bunlar tebrik için gelen misafirlere ikram edilecek diye' ki kendisi nişan hazırlığında her ayrıntıya yorum yaptı çok ince eledi sık dokudu. tabi fikrini ben sordum o da söyledi ama durumu biliyorken böyle bir çikolata getirmesi bizi üzdü.

neyse söz kesildi yüzük takmadık o gece ertesi gece nişan var diye söz mendilini verdik onlar da bana bir çeyrek altın taktı. ben altın takılıyor mu bilmiyorum açıkçası dert etmedim ama herkes olmaz öyle şey herkes gücü neye yeterse bir bilezik bir hatıra takar sözde dedi ben yine üzüldüm.

nişan gününden bir kaç gün önce kv kp ben annem nişanlım kuyumcuya gittik yüzük seçtik orada kv dedi ki 'kızım ben sana hatıralık her gün kullanabileceğin bir hediye almak istiyorum sen beğen' dedi. günlük kullanılabilecek ince bir bilezik beğendim kv onu kp de ona çok benzer aynı değerde başka bir bilezik aldı. nişan günü de sadece bu iki bilezik takıldı bana. burada etrafımdakiler ayıp etmişler hiç değer vermemişler sana tamam onlar hediye ama başka takı da yapılmalıydı adet bu dediler.

nişanda nişanlımın abisi ince maddi değeri olmayan bir kolye taktı ablası da yarım altın. akrabaları da ya 2 ya da 3 çeyrek taktı toplamda. bizim taraftan epey takı oldu genelde yakınlar cumhuriyet taktı zaten aile arasında ufak nişan yaptık.

nişan bohçası karşılıklı olarak yapmadık ama kv gelirken bir kutu getirdi içinde çamaşır gecelik ve bir elbise var hepsinin de etiketi üstünde.

şimdi ben bunları objektif yorum yapın diye uzun uzun anlattım. benim için altının takının değeri yok ama etrafımdakilerin sana değer verseler böyle yapmazlardı demesi beni üzdü. bu arada maddi durumu yerinde bir aile orası bizim şurası bizim şuyumuz buyumuz var diye anlattılar hep bu süreçte. benim de içime dert oldu.

asıl ailemin dert ettiği noktaya şimdi geliyorum nişanlım bana maddi konularda hep çok rahat konuştu alırız yaparız sorun değil sen ne istersen o diye ha ben bir şey istemedim o ayrı. nerede yaşayacağız konusu geçtiğinde ise 'babam alır bir ev herhalde' dedi. kimse bana ev almak zorunda değil biz çalışır alırız ama babası annemlere 'çıkarlar kiraya biz arada eksikleri olursa gider kontrol ederiz öderiz kiraları faturaları ' demiş. bunun üzerine bende eğer kendi ayaklarımız üzerinde duramıyorsak ailene bağımlıysak evlenmeyelim kontrol etmek ne demek diye çıkıştım biraz.

annem de diyor ki 'senin x atıp tutuyor ama boş ailesi ne derse o olur.' biraz sallıyor yalan konuşuyor diye eleştiriyor ve ailesine karşı çok pasif diyor. arada başka mevzular da var annemin yalan söylüyor demesinde ama uzatmak istemiyorum.

anneme kalırsa nişanlımın ailesi nişanlıma güvenmiyor ve beni istemiyor sadece nişanlım çok istediği için ve biz üstümüze düşeni yaptık oğlum demek için yani yapmış olmak için özensizce yaptı diyor.
sonuç olarak sizler ne düşünüyorsunuz? her türlü eleştiriye ve yoruma açığım. nişanlımı çok seviyorum ama kendisi yeterince zor bir insan hepsiyle baş edebilir miyim bilmiyorum.

gözlerinizi kanattım çok özür diliyorum okuyan herkesten allah razı olsun.
Etrafı çok fazla önemsiyorsunuz gibi geldi. Nişanda bana alyanstan başka hiçbir şey takılmadı. Evlilik bunlarla yürümüyor. SiZin dikkat etmeniz gereken noktalar nişanlınızla aynı dilde konuşabiliyor musunuz. Yani kültür farkı var mı. Yaşam tarzlarınız uyuşuyor mu.herhangi bir durum karşısında sizi koruyup kollamaya meyilli mi ,sahipleniyor mu vs vs örnekler çoğaltılabilir..sadece sizin saydığınız nedenlerse eğer sebep, bu nişan atılmamalı..

Nişanda takilan takilar kiz tarafina gider bu yuzden erkek tarafi az takmis sanirim. Ama su taki meselelerinden gerçekten gina geldi. Kiziyorum bu konulara yahu kimin gonlunden ne geciyirsa o takilir gucu neye yeterse o alinir. Arkadaslar ekonomik darbogazdayiz altin cok yuksek insanlara pahali geliyor alamamalari normal degil mi ? Evlenince o takilar ikinizin olacak yani bu kadar takinti niye gercekten anlam veremiyorum bu zihniyete. Elalem ne der diyorsaniz birakin o elalemi , yarin bir zor gununuzde o elalem size bir bardak su bile vermeyecek ohh olsun diyecekler. Benim asil takildigim nokta nisanlim ailesine bagimli demissin en buyuk sorun o olmali bence. 6 senedir ailesine bagimli bi kocaylayim ve sorunlar hic bitmiyor. Kendi ayaklari uzerinde durup kendi hayatinin sinirlarini koyamayan adamlarla evlenmeyin.

e zaten takılar ikimizin olacak biz de bir yatırım için kullanacağız bu kadar. benim canımı sıkan insanların değer vermemişler seni istemiyorlar diye bik bik ötmeleri ve çok haklısınız o elalem bir bardak su bile vermez kesinlikle katılıyorum size
nişanlım ailesine bağımlı değil istese başka iş yapabilir ki teklif etti istersen yerleşelim başka şehre ben limon satarım yine çalışırım dedi. ama işte ailesine sınır koyamıyor da bol keseden mi sallıyor diye annem kanıma giriyor işin özü bu sanırım.

Etrafı çok fazla önemsiyorsunuz gibi geldi. Nişanda bana alyanstan başka hiçbir şey takılmadı. Evlilik bunlarla yürümüyor. SiZin dikkat etmeniz gereken noktalar nişanlınızla aynı dilde konuşabiliyor musunuz. Yani kültür farkı var mı. Yaşam tarzlarınız uyuşuyor mu.herhangi bir durum karşısında sizi koruyup kollamaya meyilli mi ,sahipleniyor mu vs vs örnekler çoğaltılabilir..sadece sizin saydığınız nedenlerse eğer sebep, bu nişan atılmamalı..
Son cümlem bir anlatım bozukluğu klasiği olarak tarihe geçecek. Ama anladınız siz onu:))

evet bu konuları çok okudum burada ve başıma geldi. babası hakkını maaş olarak düzenli verirse biz kendi kendimize bütçemizi ayarlarız ama diğer türlü harçlık gibi zor iş. kendi emeğine rağmen faturalı biz ödedik kirayı biz verdik yaparlarsa üzülürüm. daha önemli şeyleri de ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim

Yazmışsınız işte aslında daha önemli şeyleri. Şimdiden belli olmalıydı nisanlinizin bütçesinin ayri olup olmadigi, evlenecek nihayetinde, yani şimdi harçlık mı alıyor şu an? Mesele paranın miktarı değil dediğiniz gibi kendi emeğine rağmen nasıl tavır aldıkları.
Siz hiç yalanini yakaladiniz mi? Yoksa sadece şüphe mi ediyorsunuz? Yani bana yazdiklariniza göre siz talepte bulunmadan ev aliriz şunu yapariz bunu yapariz gibi gerçekten yapıp yapamayacağı belli olmayan vaatlerde bulunuyor. Yani hiç bir şey soylemese siz zaten istemeyeceksiniz ki. Durduk yerde vaatte bulunmasi çok saçma. Bu karakterle yasayabilir misiniz bu önemli mesela. Bir de ailesinin kiraya çıkarlar biz gider fatura öderiz demesi aklima takıldı şimdi. Sanki korktuğumuz gibi eline harçlık verip her şeyi biz yapıyoruz diyecekler gibi geldi.

Ünzile kaç koyun ediyor? gibi bir durum olmuş.Küçük hesaplarla bu işi tamamına erdiremezsiniz.Ama annenizin yalancılık vb gibi konulardaki huzursuzluğunu hafife almayın.

Yazmışsınız işte aslında daha önemli şeyleri. Şimdiden belli olmalıydı nisanlinizin bütçesinin ayri olup olmadigi, evlenecek nihayetinde, yani şimdi harçlık mı alıyor şu an? Mesele paranın miktarı değil dediğiniz gibi kendi emeğine rağmen nasıl tavır aldıkları.
Siz hiç yalanini yakaladiniz mi? Yoksa sadece şüphe mi ediyorsunuz? Yani bana yazdiklariniza göre siz talepte bulunmadan ev aliriz şunu yapariz bunu yapariz gibi gerçekten yapıp yapamayacağı belli olmayan vaatlerde bulunuyor. Yani hiç bir şey soylemese siz zaten istemeyeceksiniz ki. Durduk yerde vaatte bulunmasi çok saçma. Bu karakterle yasayabilir misiniz bu önemli mesela. Bir de ailesinin kiraya çıkarlar biz gider fatura öderiz demesi aklima takıldı şimdi. Sanki korktuğumuz gibi eline harçlık verip her şeyi biz yapıyoruz diyecekler gibi geldi.
nişanlımın demesine göre bu evlilik işi ortaya çıkınca o almış karşısına ailesini konuşmuş anlaşmışlar maddi konularda ama ne kadar maaş alacak gelir ne bilmiyorum ticaret bu sonuçta açık açık sormadım. bana nişanlım zorluk çekmeyiz dedi bende çekebiliriz de önemli değil ama belli olsun bazı şeyler dedim o kadar.
vaat konuusnda haklısınız ben bir şey demeden sürekli o da olur bu da olur diye kendi söylüyor yapar mı yapmaz mı zamanla görücez. ufak tefek şeyleri hep yaptı şimdiye kadar .
yalan konusuna gelince biz uzun zamandır tanışıyoruz ama arkadaştık bazı paylaşımlarımız oldu tabi onlardan bazılarında ufak değişiklikler gerçeği saptırmış. biz ilişkiye başlayınca bazılarını düzeltti kendi anlattı o zaman seninle paylaşamazdım bu kadar özelimi dedi. ben de çok kurcalamadım geçmiş geçmişte kalmıştır o zaman öyle demesi gerekiyordur diye.

eski nişanlımın ailesi de sizin bahsettiğiniz gibiydi aynı, annemler de aynı imalarda bulundular fakat size yine takı takılmış bana sadece nişan yüzüğü birde ince künye başka bir şey yok açıkcası çok da umrumda değildi bu. Umrumda olan eski nişanlımın beni ne kadar umursadığı idi, o da umursamadı. Evet ailesinin yaptıklarına annemler öyle deyince üzülmüştüm biraz. Altın derdinden değil de, önemsenmiyor muyum acaba diye zira 8 ay geçmiş doğru düzgün bir şey görmemiştim. Sizin bu aşamada bakmanız gereken sadece ve sadece nişanlınız. Nişanlınız iyiyse, size her aşamada destek çıkıyorsa, ondan yana şüpheniz yoksa atmayın. Diğer konular hallolur nasılsa. Fakat nişanlınız size sahip çıkmayıp ailesi uğruna sizi yok sayıyorsa orasını bilemeyeceğim iyi düşünmeniz gerekir.

Mesela bizde nişanda takı takılmaz. Her yerin farklı adetleri var, kişiye verilen değeri yapılan altınla takılan takıyla ölçmek çok saçma bence sizi eleştiren birileri olursa böyle söylersiniz. Aileniz siz nişanlınız ve ailesi oturup düğünden gelecekteki evinizden vs hiç konuşmadınız mı?

Bazi yörelerde nişanda altın takılmıyor. Bu bahsettigim yörelerde nişanı ve kınayı erkek tarafi yapiyor yalnız.
5tas taktilar mi?
Alyans?
Her zaman kullanabileceginiz dedikleri bilezik/bileklik 22 ayar mi?
Benim nisanımda eşim kelepce bilezik takti,kayinvalidem de ince bir set 22 ayar kupe bileklik kolye guzel bir model.
Dediginiz gibi de görümcem maddi degeri olmayan bir kolye takti. Maddi degeri olmayan derken bozdurunca para etmez anlaminda beyaz altin taktiklarini düşünüyorum kaynin in? Dogru mu?
Görumcemin bana taktiği kolye beyaz altin hep takarim gündelik ama maddi degeri yok evet.
Simdi bohca olayinda aklima su geldi,onceden almışlar kullanmamislar da getirmis gibi. Bir kiza bohca yaparken etiketler cikartilmaz mi üstünden?hediye çünkü.
Siz onlara bohca neden yapmadiniz? Ya da yaptiniz mi
Ailesinin maddi durumu iyidir ama cimridir boyle insanlar var çünkü. Bakin acik konusuyorum benim cevremde pisliktir.
Ben nisanlanmadan once baska birisiyle sozlenmistim simdiki esimden önce.
Bana bayramda kolye almıştı ve maddi durumu kötüydü ailesinin de kendisininde
Evimize bir kadin geldi annemin arkadasi.Yigeni mi nesiyse anlatiyor ama nasil met ediyor damat onu kuafore goturmus bilezikler almis nisan icin abiye almis bilmemne
Ben odama gecip sinirden ağlamıştım. Simdiki eşimle 2 bayram gecirdik ben uyku uyumadim bu mahalle baskisindan. Hem maddi durumu iyi hemde zaten herseyin yolunu yordamini bilen insanlar oldugu icin bayramda bilezik falan takti bana kaynanam etraftaki hainler de sustu nisanlilik boyunca da hep altinlarimi taktim gezdim benim etrafim cok kötü ve agizlarinib kapanmasi gerekiyordu yok halimle de yemekli nisan yapti babam.
Ha gerek varıydı yoktu tabiki ama insanlar sizin saaddetinize mutlulugunuza bakmazlar ne yazıkki boyle seylere bakarlar. Takmazsaniz mutlu olursunuz ama ben taktim.
Takmistim kafama yani.
Birde mustakbel kayinvalide kontrol ederiz elektrik faturası va demis ya kotu bi cumle degil o yani kontrol etmek anlaminda cocuk gibi kontrol anlaminda anlamadim ben iyi niyetli soylenmis
Bide cidden yuksekten atiyo olabilirler suyumuz var buuumuz var diye. Biraz görgüsüz bir aile herhalde

Çikolatanin boyutu, nişanlinin potansyel yalanci olmasindan daha önemli... :işsiz:

Gerçekten evlenmeyin. Sonu boşanma olur ve olan çocuklara oluyor.

Gidip daha zengin, istediğiniz şekilde sömürebilceğiniz birini bulun. Etrafa karşi artik sirtiniz yere gelmez.

nişanlım potansiyel yalancı değil ki annemin yorumu bu haklıdır haksızdır bilemem. derdim de adamı sömürmek değil birlikte çalışır yaparız her şeyi ben boşuna okumadım onca sene. sadece etrafın yorumları canımı sıkıyor ve dolduruşa gelmek istemiyorum altınmış takıymış vs için buradan da objektif görüş almak istedim hepsi bu.

Bazi yörelerde nişanda altın takılmıyor. Bu bahsettigim yörelerde nişanı ve kınayı erkek tarafi yapiyor yalnız.
5tas taktilar mi?
Alyans?
Her zaman kullanabileceginiz dedikleri bilezik/bileklik 22 ayar mi?
Benim nisanımda eşim kelepce bilezik takti,kayinvalidem de ince bir set 22 ayar kupe bileklik kolye guzel bir model.
Dediginiz gibi de görümcem maddi degeri olmayan bir kolye takti. Maddi degeri olmayan derken bozdurunca para etmez anlaminda beyaz altin taktiklarini düşünüyorum kaynin in? Dogru mu?
Görumcemin bana taktiği kolye beyaz altin hep takarim gündelik ama maddi degeri yok evet.
Simdi bohca olayinda aklima su geldi,onceden almışlar kullanmamislar da getirmis gibi. Bir kiza bohca yaparken etiketler cikartilmaz mi üstünden?hediye çünkü.
Siz onlara bohca neden yapmadiniz? Ya da yaptiniz mi
Ailesinin maddi durumu iyidir ama cimridir boyle insanlar var çünkü. Bakin acik konusuyorum benim cevremde pisliktir.
Ben nisanlanmadan once baska birisiyle sozlenmistim simdiki esimden önce.
Bana bayramda kolye almıştı ve maddi durumu kötüydü ailesinin de kendisininde
Evimize bir kadin geldi annemin arkadasi.Yigeni mi nesiyse anlatiyor ama nasil met ediyor damat onu kuafore goturmus bilezikler almis nisan icin abiye almis bilmemne
Ben odama gecip sinirden ağlamıştım. Simdiki eşimle 2 bayram gecirdik ben uyku uyumadim bu mahalle baskisindan. Hem maddi durumu iyi hemde zaten herseyin yolunu yordamini bilen insanlar oldugu icin bayramda bilezik falan takti bana kaynanam etraftaki hainler de sustu nisanlilik boyunca da hep altinlarimi taktim gezdim benim etrafim cok kötü ve agizlarinib kapanmasi gerekiyordu yok halimle de yemekli nisan yapti babam.
Ha gerek varıydı yoktu tabiki ama insanlar sizin saaddetinize mutlulugunuza bakmazlar ne yazıkki boyle seylere bakarlar. Takmazsaniz mutlu olursunuz ama ben taktim.
Takmistim kafama yani.
Birde mustakbel kayinvalide kontrol ederiz elektrik faturası va demis ya kotu bi cumle degil o yani kontrol etmek anlaminda cocuk gibi kontrol anlaminda anlamadim ben iyi niyetli soylenmis
Bide cidden yuksekten atiyo olabilirler suyumuz var buuumuz var diye. Biraz görgüsüz bir aile herhalde

beştaş benim tarzım değil evlilik teklif ederken nişanlım tek taş almıştı onu takıyordum zaten bir de alyans aldık beğenip. hatta bizim yörede erkeğin yüzüğünü kız tarafı alır. nişanlım çok ısrar etti alyansın değeri benim gözümde farklı ben almak istiyorum ikisini de diye o ödedi. bileziklere gelince inanın ne gr biliyorum ne ayar. beyaz altın günlük takılacak ince bileklik ben seçtim beğendim zaten.
bohça karşılıklı yapmayalım dedik benim hevesim yoktu zaten çok gerginlik oluyor alışverişte diye. b kendileri düşünüp bohça gibi bir hediye kutusu yapmışlar.
kv nin kontrol ederimi bana başta kötü niyetli geldi nerden bilecek faturamı yatırdım mı yatırmadım mı evi mi kurcalayacak diye ama sonra biraz sakinleştim. belki cidden çocuk gibi kontrol etmek anlamında kullanmamıştır.

En önemli evre. Annene katılıyorum maddi durumu da iyiyse neden doğru düzgün takı yapmıyorlar. Kimse kusura bakmasın geline verilen değer takı işe belli oluyor. Nişanlın seni seviyordur Eminim ki ikiniz de bu tarz şeylere önem vermiyorsunuz erkekler daha az önemse zaten. Ama ailesinin sürekli bi etkisi var sanki üzerinizde. Şimdi sizi savunur sonra ailem de ailem demez umarım. Bu duruma bi son verir umarım erkek ailesi. Ya da siz son verin. Daha ilk adımlar içim daraldı yani.

eski nişanlımın ailesi de sizin bahsettiğiniz gibiydi aynı, annemler de aynı imalarda bulundular fakat size yine takı takılmış bana sadece nişan yüzüğü birde ince künye başka bir şey yok açıkcası çok da umrumda değildi bu. Umrumda olan eski nişanlımın beni ne kadar umursadığı idi, o da umursamadı. Evet ailesinin yaptıklarına annemler öyle deyince üzülmüştüm biraz. Altın derdinden değil de, önemsenmiyor muyum acaba diye zira 8 ay geçmiş doğru düzgün bir şey görmemiştim. Sizin bu aşamada bakmanız gereken sadece ve sadece nişanlınız. Nişanlınız iyiyse, size her aşamada destek çıkıyorsa, ondan yana şüpheniz yoksa atmayın. Diğer konular hallolur nasılsa. Fakat nişanlınız size sahip çıkmayıp ailesi uğruna sizi yok sayıyorsa orasını bilemeyeceğim iyi düşünmeniz gerekir.

nişanlım bana sahip çıkıyor kolluyor o konuda şüphem yok ama bir o kadar da anneci aileyi kv yönetiyor her hareketlerinden belli bu.

size katılıyorum kesinlikle değer altınla parayla olmaz ama 100 tl biraz ayıp olmuş. ha durumları yoktur anlarım ona bir şey demem.
Tabii ki, ayip. Ama durumu yoktu, onu da anliyorum Aslinda cok cimri biri, olsa da harcamayi sevmeyen biri. Parasi bol olsa bile altin takacak biri degil ))) Hatta bir ara sahte bilezikler alip bana altin diye yutturmaya calismisti )))

Ah bu takıydı altındı bilmem neler ne kadar gereksiz yaa. Evlenmeyi düşünüyorsun biriyle. Bir ömür hayat yaşayacaksın, yani 100 binlik taktığında adam ve ailesi muhteşem mi olacaktı size?
Maddiyat bi yere kadar önemli bence. Ha sen bu işi kafaya takıyorsan kuyumcuda diyeydin bacım ben şu bileziklerden istiyorum şu seti alın diyeydin. Yani kartları açık oynayın dürüst olun birbirinize. Ne kadar ayıp sonradan bu yapıldı falan denmesi.
Tabi bunlar benim fikrim.

X