Bu ne yüzsüzlük

Ne kadar şımarık buldumcuk kaprisli insanlarsınız ya okudum okudum ne bir yüzsüzlük örneği gördüm ne bir şey:işsiz: Doğum partisi yapıp nikaha gitmeme bahaneside ayrı bir komik yani:işsiz: Tabi doğum gününe çağırırsınız altın hediye almak için dimi? Adamlarla bi sene görüşme sonra nikahı söylemediler de düşünceye bak. Neymiş tanışma şu bu olmamışmış hemen nikah işlemleri başlamışmış sizene sizden izin mi alıp yapacaklardı? Eşinizde ailesine kast sistemi uyguluyor evlada bak ya adamlar milletin içinde istenmedik dememişler üstünü örtmüşler işte ama ben yerlerinde olsam açık açık der rezil eder bir daha suratlarınıza bakmazdım. Sizede diyecek sözüm yok eşiniz ailesine terbiyesiz iken sizin ondan cesaret bulmanız muhtemeldi. Ben ailenin yerinde olsam neyim var neyim yok ilerde kızıma verirdim. Sizin gibi insanlara asla vermezdim
Al benden de o kadar. 1 yıldır eş ailesiyle görüşmüyorum. Ben doğum yapınca da gelmesinler kardeşim. Kavgalı değil miyim ben? Ha kendileri gelmek ister hediyelerini takar giderler ben yine konuşmam. Ama özellikle de çağırmam doğum günüsüne falan.

Konuyu öyle bir dram halinde yazmış ki adamı da sürekli böyle konuşuyorsa etkiliyordur ailesine karşı. Hele fotoğraf çekilme olayını bile nasıl anlatmış ya valla tebrikler🤣
Aynen. Yok çocuk sürekli ona bakıyormuşta falanmışta tövbe estağfurullah 😂
Yani gerçekten kocası anneci olsaydı ne olurdu merak ediyorum nasıl bir konu açardı buraya 😂

Böyle evlenince kocasının ailesine karşı hemen guardını alıp sözde mesafe koyan gelinleri görünce ayar oluyorum. Nasıl bir ailede yetişmişler, nasıl sığ bir terbiye almışlar merak ediyorum. Karısının ağzına bakıp ailesine nankörlük eden adamlar da ayrı bir konu. Çıktığı kabuğu beğenmeyen civciv misali... umarım aynı kendileri gibi evlatlar yetiştirirler. Ve evet, konu başlığına istinaden yüzsüzün kim olduğu ve yüzsüzlüğün ne olduğu ortada.
Bu anne babayı örnek alacak evlatları kendilerine daha beterini yapacak haberleri yok. Diyorum ya zaman her şeyi gösterir.

Geçmişte yaşananların detaylarını bilemeyiz ama doğum günü için yazacak olursam kayınvalidenizin doğum gününde herkese karşı hastalıktan dolayı gelemedik demesinde bir art niyet göremedim, böyle bir günde oğlumla küstük ben darılmıştım diye anlatmaktansa hastalıktan dolayı gelemedik demiş, ele güne karşı ailevi meselelerini ortaya dökmek istememiş olması normal bence.

Kayınbiraderinizinse tanışma vs olmadan nikah hazırlığı yapması sizi ilgilendiren bir konu değil, kız tarafıyla onların arasındaki mevzu, herkese söylemişler ailenizi bile nikaha çağırmışlar zira nikahtan önce herkesi bir daha toplu olarak görme şansları olmayacağı içindir, ailenizi nikaha çağırırken sizi pas geçmeyeceklerine göre sizle evladınızın doğum gününde onca telaşınız varken ayak üstü konuşmak yerine müsait bir vakitte konuşacaklardır.

Amcası yeğenine top havuzu almış, eviniz küçük ama derken de altında ima aramayın erkekler düz mantıktır, onların evi küçük benim evim büyük kıyası yapmak akıllarına gelmez.

Bilmiyorum ama doğum gününde yaşanan olaylarda bir şey göremedim ben🙄

Kim yüzsüzmüş pek anlayamadım?
1 senedir görüşme sonra kayın ev tuttu,nikah günü aldı diye zoruna gitsin. Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilmem ama burdan bile bakınca, egolu,kendini yüksekten gören bir karı koca gördum. Çevrede de var öyle insanlar hiç yüzlerine bakmayız mesela. Kv kayın yine çocuğun hatrına gelmiş. Yok nikaha gelemem vs hiç umurlarında olduğunu sanmıyorum. Biraz insanlara ılımlı yaklaşmayı deneyin. Kolik bebek bende büyüttüm. Kv sevdiği için uyanmasını istemiştir. Nasıl bir kindir ki çocuğun kv bakmasına bile bir kılıf uydurmuşsunuz :) biraz sakin olun ortada yüzsüzlük yapan birini (kv,kayın) göremedim..

Valla acaba haklı olduğunuz nokta var mı diye hepsini okudum ama bana herşeyi o kadar abartmış o kadar büyütmüş geldiniz ki. Allahım ne kadar zor insanlarsınız eşinizde sizde. Adamlar sizden özür dilemiş, kalkıp hediyesini alıp gelmişler yok kucagımdan çekti yok bebek daldı evin küçük dedi. El mi bunlar kardeş anne yani. Bu kadar uzatıp kurulmak… Valla Allah o insanlara yardım etsin.

yazdıklarınızı yabancı biri gibi okursanız kaprisli bir karı-koca gibi davrandığınız yorumunu siz de getirirsiniz. burada ne yazılırsa onu anlıyoruz.
tepki görünce yukarıdaki gibi detay vermek olmuyor yani.
baştan yazsaydınız ona göre cevap verirdik.

suç konu sahibinde değil ki eşinde, Allah evladın da hayırlısını versin, çocuğum yok diye uzuluyorum sonra böyle bir konu okuyorum böyle olacağına olmayıversin diyorum.

Mesele benim evimin küçüklüğü değil ama alakasız bi noktada böyle söylenmesi üzücü.Bu şunun gibi çocuğu olmayan birine ya sizin de çocuğunuz olmuyor ama sevin bu bebeği.
Ben yuvamda şükür mutluyum.Sadece insanların bu tavırları üzücü diyorum.Annesi babasına eşim bağırmiyor normal bi şekilde anne surdan seslen,yabanciliyor alışsın öyle al bebeği diyor.Kucagimdan bebeği çekiştiren kv.
Eşimin kardeşiyle ilgili şeyleri bize söylememeli normal çünkü eşim sormuyor konusunu onlar açınca ilgilenmiyor.Yuva kurmanın ne zor olduğunu bilen biri olarak asla ama asla kimsenin üzülmezsini,hayal kırıklığını istemem. Herkes yol aldığı gibi bizlerde yol alıyoruz şükür.mesele kızın babası ve bunun getirdiği kaynaktan dolayı düğün yapacak olan kv bunu hava atarak herkese söylemesi.yoksa tabi davet etsin konuşsun.
Neyse sadece bence herkes burda yorum yaparken çok da büyük cümleler kullanmasa netice de biri haksız da olsa bi destek aramak yada farklı bi taraftan bakılan düşünce için yazıyor ya.birde böyle bak demek yerine burnunu yere edersen....,egolusun demek,Allah bebeğe yardım etsin demek de yakışmıyor.
Neyse teşekkür ederim.
Benim evim de 1+1 idi. Eşimin de ailesi kalabalık. Eşim her ailesini çağırdığında ablası; "ay yok sizin eviniz çok küçük"
Abisi; "sizin ev de değil de bizim evde toplanalım nasıl sığarız" vs gibi laflar ediyorlardı. Ben bir kere bile bunlara aldırış etmedim. Eşim de ısrarla hep çağırdı evimize. İftar daveti verdim kahvaltılara geldiler kaç defa. Ve bizim durumumuz öyle birşeydi ki tüm 4 kardeşlere ev alınmış sadece bize ev alınmamıştı. Ben ona rağmen sesimi çıkarmadım hizmetimi esirgemedim. Sonuç itibariyle şuan görüşmüyoruz ama farklı sebeplerden. Belki bu kadar iyi niyetli olmak o kadar da iyi değildir. Bilemiyorum...

Konu sahibi ev ile çocuğu bir görmüş . İkisi de aynı şeyler onun için

yani bir ben mi anlamsız buldum diyordum cidden. o kadar saçma bir kıyaslama ki.
herkes daha güzelini ister de evin küçük dendi diye bu kadar takılmak için cidden bu konuyu kompleks yapmış olmak lazım.

Konuyu öyle bir dram halinde yazmış ki adamı da sürekli böyle konuşuyorsa etkiliyordur ailesine karşı. Hele fotoğraf çekilme olayını bile nasıl anlatmış ya valla tebrikler🤣

ben konu sahibinin kaynanası olsam sadece çatlatmak için diğer geline 5ibiryerde takardım ay valla yapardım bunu. en sevdiğim hobim hasetlikten çatlatmaktır.
buyuk top havuzu aldı diye alınmak alınganlığın nirvanası. eşin ailesi iyi insanlar da işte eşte bir numara yok sanki.
insan annesine kızar mı ya. nasıl bi manipulasyona geliyosa artık.
eşim ailesini benim için silse hep tetikte olurum valla, beni de başka bir kadın için hemen silebilir diye.

Ne kadar şımarık buldumcuk kaprisli insanlarsınız ya okudum okudum ne bir yüzsüzlük örneği gördüm ne bir şey:işsiz: Doğum partisi yapıp nikaha gitmeme bahaneside ayrı bir komik yani:işsiz: Tabi doğum gününe çağırırsınız altın hediye almak için dimi? Adamlarla bi sene görüşme sonra nikahı söylemediler de düşünceye bak. Neymiş tanışma şu bu olmamışmış hemen nikah işlemleri başlamışmış sizene sizden izin mi alıp yapacaklardı? Eşinizde ailesine kast sistemi uyguluyor evlada bak ya adamlar milletin içinde istenmedik dememişler üstünü örtmüşler işte ama ben yerlerinde olsam açık açık der rezil eder bir daha suratlarınıza bakmazdım. Sizede diyecek sözüm yok eşiniz ailesine terbiyesiz iken sizin ondan cesaret bulmanız muhtemeldi. Ben ailenin yerinde olsam neyim var neyim yok ilerde kızıma verirdim. Sizin gibi insanlara asla vermezdim

evet kv bence de durumu toparlamış. kesin sordular bişeyler o da rezil olmamak için hastalığı bahane etti.
valla genelde gelinlere üzülürüm ama bu olayda kv nin derdi çok.

o belli zaten.
kadında da erkekte de en sevmediğim tip, evlenince aileyi hemen silenler.
hele bebek olunca..

sıkı fıkı olmak istemezsen de mesafeni korursun ama o zamanda vara yoğa sorun çıkarmazsın.
bir de kv de affedilmedi falan demiş. ee affetmediğin kadını neden çocuğunun doğumgününe çağırıyorsun ? çağırdıysan takılma geç işte.
bence istiyordu ki orada ondan af dilesinler, yalvarsınlar, milletin arasında rezil olsunlar. bunlar olmadı.
bir de sana ne kaynının evlilik sürecinde ritüellerin olmamasından ? belki sevmiyorlar. belki kız hamile bir an önce evlenmek istiyorlar. kime ne yani ?

evet kv bence de durumu toparlamış. kesin sordular bişeyler o da rezil olmamak için hastalığı bahane etti.
valla genelde gelinlere üzülürüm ama bu olayda kv nin derdi çok.

Bu konudaki kvdeyi yine sansli sayabiliriz, uzak durabilir. Benim bir akrabagim esinin lafi (daha dogru iftirasi) ile kalp hastasi olan annesini evire cevire dövmüstü. Bunun hesabini öbür tarafta ikisi nasil verecek cok merak ediyorum...

Bu konudaki kvdeyi yine sansli sayabiliriz, uzak durabilir. Benim bir akrabagim esinin lafi (daha dogru iftirasi) ile kalp hastasi olan annesini evire cevire dövmüstü. Bunun hesabini öbür tarafta ikisi nasil verecek cok merak ediyorum...
Yuhh yuhh başımıza taş yağacak ya bu nasıl merhametsizlik bu nasıl evlat

Allah karşılığını misliyle yaşatsın inşallah. herkes annesine ne yaşatıyosa misliyle yaşasın. gelinler de kayınvalidesine ne yaşatırsa kızında, oğlunda görsun. dunyanın en tatlı gelinine sahip benim annem şukurler olsun. ama kötu bir insan olsaydı kimseye kalmadan ben annem adına haddini bildirirdim herkese.

aman tanrım :KK43:
neyse bunlar en azından sadece düğüne gitmiyorlar.

X