Bu ne yüzsüzlük

Olayların içindeyken anlaşılmıyor sanırım
Ama dışardan okuyanlar için çok uydurma dertler bunlar ya

Hem doğum gününe çağırmışsınız
Hem gelip çocuğu aldılar diye sinir oluyorsunuz
E çocuğun doğum gününe gelen çocuğu sevecek zaten ne yapacak?
Ayrıca bu çocuk yabancılıyorsa tüm gün anne babanın kucakta taşıyacağı bi doğum günü mü planladınız?
Ağlar susar alışır işte
Dünyadaki ilk çocuk değil sizin çocuk
Herkes iyi kötü çocuk gördü, tavrını huyunu biliyor

Gelelim kaynın evlenmesine
1 yıl boyunca yaşadığınız şeyleri eş ailesiyle paylaştınız mı da onların haber vermesini bekliyorsunuz?
Kaldı ki sizin annenize kadar çağırılmış
Sizinle konuşmıyorken bence gayet şık hareket
Yok isteme olmamışken, şu yokken bilmem ne diye detay vermişsiniz
Pardon da size ne?
İsterlerse evlenir sonra ev ayarlarlar
Size mi soracaklardı?
Üzüldüm eltinize

Evinizin küçüklüğüne gelince
Bu kadar bunalıma girecek kadar derdinizse taşının o zaman
Belki sürpriz olacak size ama dünyada sizinkinden büyük evler var
Ve kayınaileniz, eltiniz, görümceniz her an o evlerde yaşayabilirlerdi zaten

Eşinizi allaha havale ediyorum zaten
Ama size sanırım hiç laf söylenmeyecek
Ona alındım, buna kırıldım
Tamam işte karı koca kimseyle görüşmeden oturun evinizde ki hiç kalbiniz kırılamasın
Tertemiz çözüm

Çocuğunuz olunca buldumcuk olmuşsunuz bu kadar basit.

Ek olarak eşiniz gibi evladı da Allah kimseye vermesin evlenince eşinin ağzına düşmüş annesine ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya başlamış yazık !..
+1 kesinlikle yA. Yok bebek yabancılıyo, yok yavaş al . Abi bu nedir yA , okudukça dehşete kapıldım Allah esas eş ailesine ve bebeğinize büyük sabırlar versin . Eşinizin size uyup ailesine bu yaklaşımı da aşırı yanlış ailesini böyle silen sizi de bi yanlışta silmekten kaçınmaz bence . Biraz büyüklerinize saygı öğrenin bence özellikle eşiniz. O kadar eften püften şeyler ki yazınızı okurken bile bana gıcık geldi , ve bu kadarcık küçük şeyler için üstüne çocuğunuzu sakınıyorsunuz .

yahu herhalde yazılan kadarını bileceğiz, nasıl bilelim başka şeyleri, müneccim miyiz ?
yok kv hava atmış, atsın size ne ? size düğün yapmadı falan ondan mı bu tepki ?
evin küçük denmesini çocuksuz birine al bu bebeği sev demekle kıyaslamak ise okuduğum en alakasız şey.
evle çocuk bir mi ?
demek evinizin küçük olması kompleksiniz ki bu kadar içerliyorsunuz işte.
az sonra müge anlı gibi bağırıcam "senin evin küçük delirtme beni" diye.
sdkflşsdşgd
Konu sahibi ev ile çocuğu bir görmüş . İkisi de aynı şeyler onun için

En anlamadığım şey burda haksız bulunan üyelerin her şeyi bilmiyorsunuz, yazdığım kadarını biliyorsunuz yazması. Elbette ki öyle olacak. Kendinizi eksiksiz ifade edin o zaman, okuduğumuz kadarına yorum yapmamız doğru olan.

Siz çok fenasınız yalnız. Eşiniz de tam ağzınızın içine bakıyor. Çok güzel bir ikili olmuşsunuz. Anlattıklarınızda bebeğin uyandırılması haricinde hiçbir şey yok. O da tolere edilebilir ama tabi işinize gelmemiş.

Evinizin küçüklüğünden rahtaıszanız sizin sorununuz. Gayet yerinde söylenmiş bir cümle siz gereksiz alınganlık göstermişsiniz. Eviniz küçükmüş işte neyine alındınız onu zaten hiç anlamadım.

Yok panik atak geçirmişsiniz, bu ne abartı böyle? Sizin zaten bir sebepten fenalaşasınız varmış bence ona bağlamışsınız.

Bir senedir iletişimde değilsiniz, bilmemeniz normal. Kardeşi evleniyor eşiniz yok tatile gidiyorum, siz yok bebekle ortama girmem. Sizin geçinmeye gönlünüz yok karı-koca. Ortada da yüzsüzlük göremedim başlığa istinaden söylüyorum

Merhaba hanımlar, canımı sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak ve farklı fikir -tecrubelerden yararlanmak için bu konuyu acıyorum.Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Geçtiğimiz günlerde bebeğimin 1 yaşını kutladık.Eski konularimdan belki bilen olabilir,kv ve eşimin kardeşiyle 1 seneden fazladır görüşmüyoruz.Bunun sebebi de kv evimden uyuyan kolik bir bebeği uyandırma anne dememize dolayı kafasına göre alıp çantasını eşini bile beklemeden çıkıp gitmesi ve akabinde kardeşinin siz anneme böyle diyemezsiniz,nankör,saygısız, terbiyesizler diye eşimin kardeşinin mesajları olmuştu. Anlayıp dinlemeden konuşan bu adam sonra hatasını anladı özürler diledi.esim çok da muhatap olmadı.Bebegimizin doğum gününe de çağırmak istemedi.ama ben şu bakış açısıyla çağırmasini istedim.Bu olayda 2 yetiskin hata yaptı,anne olan bu sıfatına sığındı hiç bisey yokmuş gibi davranarak olayı kapattı.ama öbürü özür dilese de bikac kez girişimde bulunsa da afedilmedi.Gerci anne de affedilmedi.ama mesafeli de olsa telefonla görüşüldü.Esimin de aklına yatacak ki bu olay senle aramız bozuk ama yeğeninin doğum gününe gelmek istersen diye kutlayacagimiz yeri attı.Bu adam da zaten gelecektim ama sen çağırdın daha içim rahat gelicem dedi falan filan.
Neyse o gün kv,kp ve eşimin kardeşiyle kız arkadaşıyla geldiler.kutlamalae falan derken kv herkesin olduğu alanlarda hastalıktan gelemedim diye bağırıp bağırıp durdu.Halbuk8 sebebi oğlunun tepkisi ve bizim evden defolup giderken tavırlarıyla.Neyse bebegim yabanciliyor herkesi,kucağından çekerek aldı,o an bisey demedim kalabalık doğum günü vs derken eşim kızdı anne çocuk yabanciliyir öyle alma diye.cocugu sakinleştirir pasta kestik,fotoğraf çekinirken kızım ona kitlendi kaldı,yanda duruyor bu da bana bakıyor diye seviniyor, halbuki bebekler öyledir ya bakar bakar ağlar, en sonunda eşim dedi biri seslensin anne su tarafa geç fotoğraf çekilmiyor diye.
Bunlar böyle devam ederken asil bomba patladı.esimin o kardeşinin hemen 1 ay sonra düğünü olacakmış.daha isteme tanışma vs olmadan daha aileler bile birbirini görmeden nikah işlemleri yapılmış tarih belirlenmiş.Bunu eşim ve ben dışında herkese o gün söylenmiş.Hatta benim ailem davet edilmiş nikaha.partidan sonra evime de geldiler konuşma yok,biz zaten eşimle belli diyaloglar kuruyrz.cay ikram derken zaten çıkıp gittiler.
Ve partide eşimin kardeşi sizin eviniz küçük ama bunu aldım diyerek büyük top havuzu hediyesini verdi.zaten ev konusunda onlar bilmezler ama küçük olduğu kira olduğu için üzgünüm.Boyke söylenince belli etmedim ama çok ağrıma gitti.Neden böyle dediği de çıkmış oldu.Adam kendi ev tutup eşyalarını bile aldığı için bir kıyas yapabiliyor.o bakış açısıyla konuşuyor.
Neden diyorum! Kocası ona tukururken,bağırırken onu saygılı bir şekilde koruyan,dert anlattığında dinleyen ben şimdi bana bakıyor sanki midesi bulanıyor gibi bi tavırla.Bende sevmiyordum onu ama saygı duyuyordum.Yasadiklarindan dolayı bir kadın olarak üzülüp destek veriyordum
Eşimin kardeşi ise o söyledikleri ve tavırlarından dolayı benim geçen sene lohusayken panik atak geçirmeme sebep olan kişi.
Üzülmeyeyim diyorum ama olmuyor.Esim destekcim ve bana bırakmadan tepkisini koyuyor.Isteme vs olucak diye babasi dediğinde ben o vakit burda olmayacağım tatile cikicaz ayarladık herseyi diyerek gelmeyeceğini söyledi.nikahada ben gitmem zaten bebeğim var ve böyle bir insanın olayına gitmem.Esimde istemiyor ama ben ödünç takın varmış gibi git takini tak ve gel diyrm.bu kadar.
Uzun oldu,kusura bakmayın teşekkürler.
Sorun ne hic anlamadım.
Eviniz kücük deseler nolur yani?
Benim de kücük ,kızıma oda bile yok dogru dürüst.
oturup bunu dert edemicem kendime.,Salonu verdim cocuga at kosturuyor:KK70:
Zaten pandemiden gelen giden yok napim büyük evi diyrum.
Esiniz sizin arkanızdaymıs,daha neyi dert ediyorsunuz anlamadım.
Her koca da kardesinin nikahına essiz gitmek istemez,öyle bi lüxünüz varken kurcalamayın daha fazla:)

Bir senedir iletişimde değilsiniz, bilmemeniz normal. Kardeşi evleniyor eşiniz yok tatile gidiyorum, siz yok bebekle ortama girmem. Sizin geçinmeye gönlünüz yok karı-koca. Ortada da yüzsüzlük göremedim başlığa istinaden söylüyorum
Bebek işine geliyor konu sahibinin istediği gibi kullanıyor. Hava atmak isterse , yaş günü yapıyor ne tuhaftır ki hava atacak diye bir senedir konuşmadığı insanları tam bi naiflik abidesi çağırıyor, ama işine gelmeyince de gene bebeği kullanıp nikaha gidemem bebeğim var diyo

Sizin gibi insanlar aile diye birsey birakmiyor zaten. Esinin dramatik halleri yüzünden kardesinin istemesine felan gitmeyen adam da gercekten gelmesin..kendinizi dünyanin merkezi saniyorsunuz ikiniz. Evlerden irak. Ha sunu da ekleyim: cocugunzu bütün akrabalardan uzak tutmak sizi daha cok sevmesine vesile olmuyor, sadece akrabalarindan uzak kalmasina..ama umrunuzda olmaz zaten.

Ortada ciddi bir sebep yokken ailesine yüz çeviren adamın ileride size de aynısını yapmayacağına nasıl güveniyorsunuz ya? Bu tipler genelde kim kafasına yatarsa onunla en iyi olurlar, dikkatli olun.

Evet ortada ciddi bir sebep yok. Cidden yok. Günlük sıkıntıları bu kadar büyütmenizin sebebini bulmanızı öneririm.

Evime küçük dediler ne ya? O top havuzları vs hem çok dağınıklık yapıyor, hem alan kaplıyor. Ondan demiştir. Hadi küçümseme amaçlı söylesin, "evin küçük" "Evet?"

Bir senedir görüşmeme üstüne biz büyükler tartıştık çocuk etkilenmesin lafınızdaki çakallığı da erkeklere yutturursunuz da biz kadınlar yemeyiz. Puan toplamaya çalışmışsınız. Gelmezlerse hop ben elimden geleni yaptım, ama tutmamış.

Mesele benim evimin küçüklüğü değil ama alakasız bi noktada böyle söylenmesi üzücü.Bu şunun gibi çocuğu olmayan birine ya sizin de çocuğunuz olmuyor ama sevin bu bebeği.
Ben yuvamda şükür mutluyum.Sadece insanların bu tavırları üzücü diyorum.Annesi babasına eşim bağırmiyor normal bi şekilde anne surdan seslen,yabanciliyor alışsın öyle al bebeği diyor.Kucagimdan bebeği çekiştiren kv.
Eşimin kardeşiyle ilgili şeyleri bize söylememeli normal çünkü eşim sormuyor konusunu onlar açınca ilgilenmiyor.Yuva kurmanın ne zor olduğunu bilen biri olarak asla ama asla kimsenin üzülmezsini,hayal kırıklığını istemem. Herkes yol aldığı gibi bizlerde yol alıyoruz şükür.mesele kızın babası ve bunun getirdiği kaynaktan dolayı düğün yapacak olan kv bunu hava atarak herkese söylemesi.yoksa tabi davet etsin konuşsun.
Neyse sadece bence herkes burda yorum yaparken çok da büyük cümleler kullanmasa netice de biri haksız da olsa bi destek aramak yada farklı bi taraftan bakılan düşünce için yazıyor ya.birde böyle bak demek yerine burnunu yere edersen....,egolusun demek,Allah bebeğe yardım etsin demek de yakışmıyor.
Neyse teşekkür ederim.

Vay be laf sokmakta resmen master yapmissiniz. Süslü cümelerin arasinda onu okuyunca oha dedim, resmen ninja style laf sokmaktir bu. Kusura bakma ama size ne hangi para ile o dügün yapildigi? Küçük oglunun evlenmesine mutsuzmu olsun simdi kadin?

Siz her laftan bu kadar alinirmisiniz? Kendi kardesiniz "ev aslinda küçük biliyorum ama yinede yegenime almak istedim top havuzu" deseydi "aah nasil oluyor, kiyasliyooorr, namissiz, utanmaaz" mi derdiniz? Yoksa "aah bak teyzesi yine kiyamadi yegenine sevecegi oyuncagi aldimi" derdiniz?

Siz ve esiniz bana çok tehklikeli insanlar gibi geliyorsunuz. Ne yapacaksaniz alttan alttan yapiyorsunuz. O ilk olayda bile acaba kv'de tam ne yapiyordu da merak ediyorum. Inanmiyorum 6 saat aglamis bir bebegi uyandirmaya çalissin. Esinin abisi bile ilk basta size inanmamis. Artik ailede nasil karakteriniz yansiyorsa.

Madem yapici kritik istediniz, her sey ve her zamanda magdur rolü oynamayin. Alinmayin. Egonuzu daha pozitif seyler ile besleyin. Onlari bir bebegin dogum gününe davet etmek bile "baaak ben ne kaa iyi insan ve gelinim ki sizi çagiriyorum" diye davet edildi. Yazik gerçekten.

İnsanların hayatlarının sadece burda anlatıldığı kadarını bilip bu kadar büyük cümlelerle konuşmak da bence kötü.Dunyadaki en kötü anne baba ilan edilmiş olmak da komik.Tabi ki bebeğimiz için en iyisi olmak için çabalıyoruz her anne baba gibi.
Eleştiri yapmak bu böyle değil demek tabi ki gerekli zaten birçok kişi farklı fikir için yazıyor buraya.Bende tabi ki.
Ama bu yazılanları görünce diyorum ki neyse.

Anlattığı kadarına yorum yapıyoruz zaten, yorum yapılsın diye açılıyor konular. Ne yapalım? Çok haklısınız evinize köyünüze yaklaştırmayın mı diyelim? Herkesin fikri neyse onu söylüyor. Bu da sizin fikrinizmiş.

Karşı tarafın en büyük hatası hakaret dolu mesajlar. Bu mesajlar sonrasında çok defa ozurler dilemiş. Bundan dolayı mesafe koyulabilir evet diyecektim ama sizin yaptıklarınızında elle tutulur bir yani yok. Benim istemem olacak ve istemede abim tatil ayarladık gelemeyiz diyecek, nikaha da gelmeyecek, yengem de bebeğim var diye gelmeyecek 🙄 Eksik kalsınlar o halde derim, geçerli bir sebep yokken o gün kardeşinin düğününe de gelmeyecekse. Ne abartmissiniz. Ki cidden saygıya çok önem veririm, kardeşinin attığı o mesajları ben alsam çok bozulur ciddi mesafe koyardım ama hatasını anlayıp özrünü dilemiş. Mesafeni koyacaksan yine koy ama sizinki mesafe koymaktan çıkmış bağı koparmaya gelmis olay. Karşı tarafın da hatası yok demiyorum ama bire bin katmissiniz siz karı koca olarak.

Fazla abartılan şeyler. O kadar çok yorumlamışsınız ki sanki çok büyük şeyler olmuş. Kıyaslamak istemem ama bana yapılanın %1 i size yapılsaydı neler olurdu demek ki... Bu arada dua edin ki eşiniz sizden taraf. Eğer anneci biri olsaydı zaten çok farklı dertleriniz olurdu

Valla söylenmesi gereken her şey söylenmiş, bana pek bir şey kalmamış ama, bir de bu modeller var. Kocası ağzına bakıyorsa , ufacık şeylerden alınganlık çıkarıp, mıy mıy kocayı da doldurup ailesinden bir güzel koparıyorlar, sonra da bir şeyden haberimiz yok diyip en yakını, kardeşinin mutluluğuna bile şahit olmak istemeyecek duruma getiriyorlar. Yazdıklarınızdan anladığım tek şey kaprislisiniz. Bir araya geldiğinizde nerden ne çıkarsam diye bakıyorsunuz. Her şey dört dörtlük mükemmel olsa, ki eminim sizin nazarınızda bu mümkün değil, gözünün üstünde kaşı var deyip yine mızmızlanabilirsiniz. Bebeğinizi Allah bağışlasın. İlk çocukta herkes biraz hassas olabiliyor ama eşinizin annesi de tıpkı sizin bebeğinize baktığınız gibi baktı eşinize. Ne yazık ki kocalarının, kayınalideleri tarafından layıkıyla, severek büyütülmediğine dair bir inanış var, ve bu doğru değil🙃 ilerde sizin de çocuğunuz büyüyecek, evlenecek, biraz empati kurun olur mu, çünkü birebir olmasa da benzer şeyler yaşarsanız üzülürsünüz, küçük şeyleri büyütmeyin. Ortada hiç bir sorun yok, kaprisden başka. Son olarak hep söylerim, Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın...

X