Rahmetli anneannem kaba tabirle çok afedersiniz tüküreceğin yüze bakma, bakacağın yüze tükürme kızım derdi, bu lafı çok severim.
Affetmediysen çağırmazsın, çağırdıysan da torunun doğum günü gibi özel bir günde ah sormayın dostlar neler oldu neler diye anlatıp ortalık karıştırmak yerine hastalık vs sebebiyle görüşemedik diyen bir kayınvalidenin bu sözlerini kafanda kurmazsın, zaten büyütülecek bir laf da değil.
ama konu sahibi "yaşanan her şeye rağmen affeden, büyüklük gösteren gelin" mertebesine erişememiş ki
kv cici cici oynamış, hatta kayının sevgilisi de gelmiş ki belki de yeni gelin ailesine de küslük olmadığı havasını verecek
zamanında yengem dayımı terk edip annesinin evine gitmişti, araya kimler kimler girdi barışmadı, hatta başka şehirden gelen diğer dayımı eşini vs annesinin evine almadılar konuşmaya gittiler diye
sonra duyduk ki eve geri gelmiş, bingo abisi evleniyormuş da el ne dermiş
bu nedenle kv düğün öncesi cici olmuş, bu da konu sahibini rahatsız etmiş, zira o kv ye gitmeyecek çocuk, "tabii tanımıyor çocuk, küstüler bize" diye cıkcıklanma bekliyormuş
Ama ben anlıyorum o kucaktan çocuğu çekme durumunu vs
kv dem de yapardı, hatta eşimi azarlamıştı bu çocuğu kendine alıştırmışsın, hep senin kucağında duruyor diye
kp de anlatıyordu, bak önce yavaş yavaş oyna, eline dokun, cee yap, alışsın sonra istemesen de gelir zaten diye
ama yok, kv daha ayakkabımızı çıkarmadan, gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz, çocuk bilmiyor deyip çocuğu kucaktan çekerek alırdı, o nedenle daha apartmana girmeden çocuğu eşime verirdim, annesi ile o didişirdi, zira çocuk ağlardı
anneme gittik, şehir dışı, sokak kapısını açtı ve kenara çekildi, ne tutayım dedi, ne bir şey dedi
oğlum bir yaşındaydı sağa sola baktı, kendi alıştı sonra herkesin kucağına gitti
ben bu hem istemeyip hem çağıranları da anlamıyorum
oğlumun hiçbir doğum gününe kv mi çağırmadım
hatta birinci doğum gününde heves eder parti yaptırırlar diye tatile gittik :)