• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl evlilik?Çevre, aile baskısı alışkanlık bir çok sebeb..Bunaldım artık

Canım ben bu hikayenin aynısını birebir gördüm dolayısıylada eşinle kaldığın müddetçe sonunun ne olacağınıda görüyorum:(Ne tesadüftür ki hikayenin sahiplerinin işleride eğitimleride aynı.Sözettiğim kişiler teyzemin dünyalar güzeli kızı ve polis eşi.
Şimdi dilim döndüğünce anlatayım cnm;teyzemin kızı 1.75 boylarında,kara kaşlı,kara gözlü,bir bakanın dönüp tekrar baktığı muhteşem güzellikte bir kızdı. Çocukluğu yurtdışında geçmiş gençliği ise İzmir'de.Kızcağız,en büyük hayali olan üniversiteyi okumak için başka bir şehre gidiyor,orada kendinden yaşça büyük şimdiki polis eşinin ağına düşüyor.Evlenmeden önce zorla cinsel birliktelik yaşanıyor biz bunu evlendikten sonra öğrendik,ancak ben tahmin edip evleneceği gün uzun uzun konuşmuştum ne yazık ki yolundan dönemedi.Neyse ,kızcağız okulunu zar zor bitirdi.Ancak diplomasını bile almasına izin verilmedi.Birkaç yıl sonra bir yolunu bulup diplomasını aldık.Öğreniminin staj döneminde Trt gibi bir kurumda ailemizin desteği ile staj yaptı ve iş hayatını orada devam ettirecekti.Güzel bir kız olduğu içinde çok talibi vardı.Ama hepsini geri tepti.Sonra neler mi oldu,eşi kesinlikle çalışmasına izin vermedi.Fiziksel,cinsel,maddi,manevi bildiği tüm şiddetleri uyguladı.Maaşının yarısını sürekli ailesine götürdü eşi evde aç beklerken.Eve sadece makarna alıyordu onun bile hesabını soruyordu.Bu arada atladım belirteyim evinin tüm mobilyalarını teyzem aldı :(
Birkaç il gezdiler,ve adam dini bir grubun içine girdi tamamen değişti yaptığı baskılar katlandı cinselliği bile günah olarak görmeye başladı,eşiyle birlikte olmadı.Bu durumun hemen başındada dünyalar güzeli bir kızları doğmuştu.Teyzemin kızı çarşafa yakın bir şekilde örtündü,hayatını sadece kızına adadı.Birçok iş fırsatı oluşturmamıza rağmen eşi kesinlikle izin vermedi.Son iki yıldır kızcağız ayrılmayı çok düşünüyor ancak adam her gece başına silah dayıyor,teyzemide tehdit ediyor vs.
SANA SON SÖZÜM BU KESMEKEŞİN İÇİNDEN DERHAL KURTUL.ZATEN SON SINIFTAYMIŞSIN,BABAN MUTLAKA ÇALIŞMANA İZİN VERİR,VERMESE BİLE BU EZİYETİN İÇİNDE HAYATINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞMANIN HİÇBİR ANLAMI YOK.ARTIK SAĞLIĞINIDA YİTİRECEKSİN VE GERİ DÖNÜŞÜN OLMAYACAK.BİRÇOK YÖNTEM DENEDİĞİNİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADIĞINIDA SÖYLEMİŞSİN ŞU AŞAMADAN SONRA YAPACAĞIN BİRŞEY YOK.
Neden bu kadar net yazdığıma gelince yukarıdaki hikayeyi bilmemin çok ötesinde ben senin gibi sorunlar yaşayan kadın gruplarıyla çalışıyorum yıllardır.
Umarım anlatabilmişimdir.Sağlıcakla kalman dileğimle...

yasın daha cok kucuk canım onunde uzun bır omur var.eger anlattıgın seylerle yasamaya devam edersen cok zor gecer yılların.mutsuzluk ve uzuntuyle.okulunu bıtır ıse gır calıs bu arada evlılıgını ıyıce olc bıc dusun.kararını ver ve yolunu cız.zararın neresınden donulse kardır.

Boşanmalısın ve ailenın yanına donmelısın..
Ne esını sevdıgını ne de aranızda sıkı bır duygusal bag oldugunu cıkardım yazından..
Esının aılesı dersen onu konusacak bır sey bıle yok..
Kendıne yazık etme.. hayata sıfırdan basla.. kendı ayakların uzerınde dur..
Hakkında hayırlsını ıste arkadasım... Allah yardımcın olsun..
Çocugun yok.. bu konuda cok sanslısın bosanma acısından..
Kendı hayatını karartma.. her evlılık omur boyu surecek dıye bır sart yok..
Olmuyorsa olmuyordur.. cebellesmeye gerek yok gercekten.. onlara bırsey olmaz..
Olan sana olur canım... Daha cok gencsın.. hıcbırsey ıcın gec kalmamıssın..
Cok erkenn..

orda burda onun bunun sıkıntısını çekeceğime kaynanadan tokat yiyeceğime ailemin yanında oturur evden burnumu çıkartmazdım.en azından beni yetiştirip büyütenlerin sıkıntısını yaşarım bu ne yaa
birileri kötü diye birileri hep sinmek zorunda mı ? daha çok gençsin önüne çok daha güzel yaşama imkanları çıkar ama bunu 5 yıl daha sürdürürsen bu anı bulamayabilirsin .

beni aldatmış millet için bana el kaldırmış bana değer ilgi sevkat göstermemiş insan için daha didinip durayım

buunlar kolay affedilecek şeyler mi....aldatıyor,dayak atıyor,,bursunuzu elinizden alıyor,kayınvaldenizden dayak yiyorsunuz,hakaretler diz boyu,birde annen ölsün baban da tekrar evlensin tarzı beddualar,cinsellikte yok,
bu evliliğin elle tutulur neyi kalmış allahaşkına. evlilikte olmaması gereken bence en önemli 2 şey yaşanmış.
DAYAK VE ALDATMA..
Daha ne bekliyorsunuz anlamadım...baba evine ,geri dönün,alın diplomanızı elinize,güzel de bir iş bulun.. kafanız dinç olsun.. ne diye katlanıyorsunuz ki..buna evlilik denmez ki artık..

okypete,sana katılıyorum,tüm sayfaları tek tek okudum.
,
Şirine yazdıklarından "İnsanın kendine yaptığını düşmanı bile yapamaz" sözünü çıkardım ben:çok üzgünüm:bir gençlik hatası yapmışsın ama ne için olduğunu anlayamadım hiç sevmiştim gibi bi cümleni okumadım.babaevi,ana kucağı daima sıcaktır ve kapıları evlatları için sonuna kadar açıktır

küçük yaşta ateşe atmışsın kendini kocanda hzıra alışmış birşeyler yapma çabsında değil bence yürümez ama allah bilir çoluk çoçuğa karıştıktan sonra ayrılman daha kötü olur bence evlenirken aileni üzmüşsün şimdi rızalarını al yol yakınken ayrıl güzelim

yazdıklarınızdan ailenizin ne kadar fedakar bir aile olduğunu anladım
eşinle ilgili kararı sen vereceksin canım o yüzden sana şöyle yap diyemem ama davranışları hiç hoşuma gitmedi kendine çeki düzen vermesi lazım :mymeka:
kendinize sorun bir iki yıl sonra nasıl olacak ümüdiniz varsa devam edin
iyiki okuyorsun canım seni bu kurtacak
hakkında herşeyin hayırlısı olsuna.s.

Canım senin baban başında kocan olduğu halde senin okul masraflarını karşılayacak kadar sana düşkün ve yürekli bir adam....babana haksızlık etme eminim boşandığındada arkanda olup senin çalışmana izin verecektir...yaşadıklarını uygun bir dille anlat ve bu anlamsız evliliği bitir....Ailenin desteğiyle yeni bir hayat oluşturabilirsin çok genç ve eğitimlisin...Ayrıca bebek olmaması da senin şansın...Bu arada OSCAR WıLDE ın dediği gibi ''aptallık en büyük günahtır'' güzelim yıllarının,gençliğinin,güzelliğinin kıymetini sen bilmezsen,sen kendine saygı duymaz ve kendini korumazsan sana kimse acımaz ve korumaz...hakkında hayırlısı olsun....

Back