Bu mobing değil mi??

Bir yıl kaldı gözümde on yıl gibi inşallah biran önce geçer zaman gittiğim yer burdan daha güzel olur
Bu insanlara herşeyi anlatmayın. Bilmesinler,konuşamasınlar. Öte yandan özel sektörde olsanız ayrilın derdim ama şu durumda bu 1 seneyi insanlarla minimum muhabbetle gecirin. Hasta olursanız fedakarlik yapmayın alın raporunuzu. Size yorulduk vs derlerse umursamayın. Sanki kendileri hasta olunca rapor almıyor mu? Kendinizi ezdirmeyin lütfen. Üzulmeyin de, heryerde var bu tiplerden.

Kesinlikle katılıyorum,ben de aynı konu sahibi gibiydim, aynı mobing vardı sorumlu tarafından ve max9 ay sonra küçük çaplı bir cinnet geçirip bağırıp çağırdım, sonra o uyuz sorumlu pamuk gibi oldu ama konu sahibi ile aramdaki fark ben o zaman mesleğe yeni başlamış ve 22 yaşındaydım, yani yolun çok başında olduğum için 9 ay kadar susmustum şimdi olsa baştan kimseyi konustirmam

Bu noktadan bakınca evet genel olarak mutsuz insanlar aslında

Sana yazmak için üye oldum.Mesleğine aşık bir hemşireyim,ancak benim minnoş kalbim tıpkı senin yaşadıkların gibi mobbing in dibini kaldıramadı istifa ettim.Umarım bir yolunu bulursun,ben bulamadım

Özel hayatınızı işyerinizde anlatmayın, bizim işyerinde bir kadın vardı, kiloluydu, aşırı kiloluydu, birden bire yüksek rakamlarla zayıflamaya başladı, asla da midesini tutan biri değildi, hepimiz mide ameliyatı olduğundan şüpheleniyorduk. Ama asla kabul etmiyordu, yediklerine dikkat ettiğini söylüyordu. Dışarı çıkılıyordu yemek yemeye, 2 kaşıkla ay çok doydum diyordu, asla kendini tutabilen biri değildir. Ama kimse ispatlayamadı sonra dedikodular azalarak bitti.

Sporda dizinizi mi sakatladınız, sehpaya çarptım, kilo mu verdiniz, dikkat ediyorum, hasta mısınız? Rapor almayıp gelip çalışırsanız nöbetinizde ağırlaşıp ölen hastanın vebalini kim verecek? Bunları göz önüne alın. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Tatile çıkmak için rapor almıyorsunuz. Bu arada kilo veriyorsunuz, bunun görsel olumlu dönüşleri olmuş, olumsuz yorum yapanların hepsi hasetinden yapıyor. Eğer çirkinleşseydiniz dedikodular arkanızdan dönerdi, ruhunuz bile duymazdı, bilginize

Bu yaşadıklarınız çok normal, neden mi, bir yola çıktınız ve onun için çabalıyorsunuz, üstelik her geçen gün başarıya doğru gidiyorsunuz.

Burada hepimiz kadınız, şimdi yazacağım şey için kimse doğamızı inkar edip de, yok öyle bir şey, ben hiç öyle değilim demesin yemezler, birbirimizi kandırmayalım, zaten kandıramayız da, kadınlar olarak birbirimizin ciğerini biliyoruz. Evet söylüyorum, linçler yüklensin,

Büyük bir çoğunluğumuz belli etsek de etmesek de, doğamız gereği güzel ve başarılı kadınlara içten içe haset duyarız.

Şimdi siz zayıflayınca daha bir güzel olacaksınız, işinizde de başarılısınız, doğal olarak, kilo verdikçe çirkinleştin, bu süreç senin işini kötü etkiliyor diye hissettirecekler ki, kendilerini iyi hissetsinler. Süreçten sonuç aldıkça her anlamda gümbür gümbür gelen bir rakip var.

Bunun adı mobbing değil, fesat. Durmak yok yola devam, gözü olanın gözü çıksın.

Sana yazmak için üye oldum.Mesleğine aşık bir hemşireyim,ancak benim minnoş kalbim tıpkı senin yaşadıkların gibi mobbing in dibini kaldıramadı istifa ettim.Umarım bir yolunu bulursun,ben bulamadım

Dışarıdan çok okunuyor mu? Merak ettim ben tesadüfen burayı keşfetmiştim sonra üye olduktan sonra konular dikkatimi çekti

Kendinizi paraladığınızda da yaranamıyorsanız o zaman kendinize eziyet etmeyi bırakın. Raporda kullanın izinde yazık değil mi bünyenize ve lütfen biraz hazır cevap olun. İş yerinde susanı hep ezerler. bir nevi ego tatmini yaptıkları iletişimi minimuma indirin.
Benim ilk aklıma gelen bunlar inşaallah zamanla her şey değişir.

Ozel hayatinizla ilgili hicbirseyi anlatmayin is arkadaslariniza. Ve biraz daha sabredip tayin vakti gelince tayin isteyin.

Benim bölümüm hasta paylaşılacak bir bölüm değil 24 saat günübirlik hasta bakıyoruz maalesef böyle de sonuçları oluyor kıdemli kısımın (kankaları) akşama kadar oyalana oyalana gün bitiriyor biz ise hep itilip kakılıyoruz

Çok teşekkürler

Değil mi? Senede 20 günün bu kadar tantanasının olması da ironi. Ameliyat olduğumda heyet raporu bile almadım normal haftalık rapor almıştım bu kız ameliyatlı deyip yardım bile etmediler kovid bile baktırdılar artık insanlardan ne anlayış ne bişey hiçbişey beklemiyorum inanın sadece bana bulaşmasınlar istiyorum çünkü psikoloji diye birşey bende kalmadı sinir hastası olacağım yakında

Hastaneler malesef böyle yerler. Kimseye özelinizi anlatmayın, işinizi yapıp geçin. O soğukluğu ve sınırı insanlara hissettirin yoksa hastanede bu naiflikle çok daha üzülürsünüz. Birim değişikliği talep edilebilir. Çok anlayamadım ama bebeğiniz ne kadarlık? Süt izninizi kullanın kullanımına uygun bir bölüme geçmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum umarım bir çözüm bulabilirsiniz

Başınız sağolsun öncelikle.
Ne kadar insan olmadıklarını kanıtı işte.
Daha çok hasta başında olun ve gerekirse onları görmeyin.
Bir süre daha sabır.
Son zamanlarda tek yaptığım şey bu aslında kendimle ilgilenmek kendime zaman ayırmak kendimi değiştirmek iyileştirmek. Ben onlara kendşmle ilgili hiçbişey anlatmıyorum ameliyat olduğumu bile sonradan öğrendiler sadece bir kez kahvaltıda yumurtamı eşim haşlıyor dedim iye beni evde hep yatıyor tembel sanmışlar :)

Önceki konumda ameliyatım ve sürecim var isterseniz okuyabilirsiniz ameliyatı istanbulda medicalpark hastanesinde oldum eğer aynı ildeysek özelden yazın doktor ismi vereyim. Yorumunuz için teşekkür ederim

Artık kendimi değiştirmem lazım anladım bunu. Lafı çekinmeden sokmak gerekiyormuş anca öyle oluyor demekki

Alıngan davranmıyorsunuz
Çevrenizdeki insanlar hadsiz ve saygısız
Siz de yumuşak yüzlüsünüz

Yanlışlarınızı söyleyeyim
1. Siz devlet memurusunuz
Onlar sizin patronunuz değil
Üstünüz elbetteki işle ilgili hesap vermek zorundasınız ama özel konulara müdehale ettirmeyin.
Yani ; kilo ver , çocuk yapma şu bu gibi konular onları bağlamaz.
Direk ve net bir şekilde
“ bu benim özelim , siz işinize bakın. “ diyeceksiniz.

2. Hasta olduğumda rapor almadım diyorsunuz
Bu kadar fedakarlık yapmayın
Kıymet bilmiyorlar
Sadece sizin orada değil hiçbir iş yerinde aşırı veren personele kıymet vermiyorlar.
Hasta isen rapor alacaksın
Sorarlarsa “ hastayım , raporum var. “

3. Kadro gelene kadar biraz daha ılımlı davranın ama sonrasında kesinlikle ezdirmeyin kendinizi.

Heyet raporu veriliyorsa bunun bir sebebi var. Keşke alsaydınız. Siz canınızın kıymetini bilmezseniz onlar hiç bilmez.
Adam kullanmayı bilmiyorsanız bu sizin kabahatiniz deyip geçin. Yatıyor olsan bile onları ilgilendirmez. Orada herkes işini yapmalı.

Bize söylediklernizi onlara neden soylemediniz
Özellikle sorumlunuza ?

İlk atandığımda ne mutlu olmuştum ne kibar ne anlayışlı diye zamanla anladım kıdemli tayfa ne derse nasıl isterse nasıl doldururlarsa öyle oluyor bir dk önce a diyorsa bir dk sonra doldurulmuş sinirli bir insan buluyorum karşımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…