Bu mobing değil mi??

lotuscicegii

🫡
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2021
1.083
1.903
Günaydın herkese
Biraz içimi dökmek rahatlamak istiyorum yoksa gerçekten dayanacak gücüm kalmadı
4 yıl önce eğitim araştırma hastanesine atanmış bir hemşireyim. Bunu belirtiyorumki ne kadar yoğun bir hastane anlayın diye.
4 senedir gece gündüz hafta içi hafta sonu demeden afedersiniz it gibi çalışıyorum. Aman birşey eksik olmasın yanlış olmasın diye yeri geliyor oturmadan nöbet teslim ediyorum
Ama ben naparsam yapayım iş yerindeki insanlara yaranamıyorum. Doğru bir tabir mi nasıl ifade edeyim bilmiyorum ama olmuyor hep itilen, küçümsenen, eleştirilen, ezilmeye çalışılan ben oluyorum. Biraz daha detaylandırayım;

4 ay önce tüp mide ameliyatı oldum. 4 aya kadar obez bir insandım yani. Sürekli kilom yüzünden laf sokuldu herkesin içinde rencide edildim. Hatta bana kıdemlim “sen kilolusun erken ölürsün” bile demişti. Böyle şeylerden bahsediyorum ufak tefek şeyler asla değil. Ameliyattan sonra bu baskılar yerini “yavaşladın” “adapte olamıyorsun uzaksın” “sen şimdi sarkar estetikte olursun” “yüzün küçüldü kiloluyken yüzün güzeldi” “ bilmem kimim oldu eski haline döndü aman yeme sende” “sakın çocuk yapma ideal kilona in” diye uzayan bir listeye bıraktı. Pazar günü sporda kaslarımı incitmişim inanın rapor bile almadım göze batmayayım eksik eleman çalışmasınlar diye. Bu gece nöbetimde çok yoğun geçti çok ağrım oldu acilden muayene oldum kas gevşetici verdi biraz rahatladım ve tüm işlerimi bitirmiş bir şekilde teslim ettim sabah. Sorumluma da söyledim haberi olsun diye acile gittim dedim. Bana diyor ki “özel hayatınla işi karıştırma buraya yansıtıyorsun spor zor geliyorsa yapma yavaş zayıfla hızlı vermek zorunda değilsin” gibi cümleler kurdu. Öyle kötü hissettim ki. Elimden gelen herşeyi yapmama rağmen bunları duymak içimde bişeylerin soğumasına sebep oldu. Kırgınlık değil bambaşka değişik bi his. Boşa kürek çekiyorum hissi. Ki tek hemşire çalışıyoruz geceleri onca hastaya kimmbakıyor o zaman? Ameliyat olduğumda bile rapor kullanmadım yıllık izinlerim vardı kullanmadım. Rapor almak istediğimde “rapor bi hak değil” diyorlar. Canım inanılmaz sıkkın karmaşık yazmış olabilirim ama benim artık bişeylere dayanacak gücüm kalmadı. Hayatıma devam etmeye çalıştıkça hatta hayatta kalmaya çalıştıkça böyle zorbalıklar görmek beni yordu. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum tayin hakkım yok bu arada. Kadro geldi ama bir yıl daha beklemem lazımmış. (Normalde 5 yıl olacak ama doğum iznimi saymıyorlar kadroya o yüzden geç düştüm)!Siz söyleyin ben mi alınganım bunlar normal mi? Bir insanın üstüne neden bu kadar gelinir neden böyle eksik hissettirilmeye çalışılır?

Çok çok haklısınız...1 yılınız tamamlanınca kaçın ordan.Bazi insanlar kendilerini bir şey sanır...Hak olan şeyleri kullanırken sizi kötü hissettirir.Benim isyerim de böyle.Ulkemizde gerçekten böyle çok yer var...Ama siz de kendinizden fedakarlık yapmayın.Hastaysaniz izin ,rapor alın... Çünkü öyle de böyle de yaranamicaksiniz....Yaranmaya da çalışmayın.İsinizi yapin,fazlasını degil.....

İnsanlar kırıldığını üzüldüğünü gördüğü kişi üzerine giderler.. evde ezilir mutsuzdur.. üzerine amiri onu ezer laf sokar hemen daha hassas kişi üzerinden kendilerini tatmin etmeye başlar..
Kendi mutsuzlukları aslında size yansittiklari...
Ayrıca rapor bir hak... ameliyat oldunuz elbette rapor alacaksınız.. kendinizden çok vermişsiniz insanlarda sizi kullanmaya devam etmiş...

Hassas olmayı bir kenara bırakın.. siz değerlisiniz ve güzelsiniz.. işinizi hakkıyla yapıyorsunuz.. kimsenin üzmesine izin vermeyin.. benim hayat mottom.. içime atıp ben şişeceğime söylerim o şişsin...

bence sizin ince düşünceniz onlarda bu etkiyi yaratmıyor, yetişmiyor mu işler, yetiştirmeye çalışmayın, rapor mu gerekli kullanın, siz alttan aldıkça hepsi göreviniz olmuş, elinizden geldiği kadarını yapın fazlasını değil.

el sağlıklığı gördüğünüz gibi oluyor belli ki.

İşimi sevmesem çoktan istifamı vermiştim ama bu şekilde de dayanacak sabrım kalmad

Aldığım zamanda ne kadar nazlısın, senin yüzünden eksik çalıştık çok yorulduk bilmem ne diyorlar. Çok hasta bile olsalar çalışıyorlarmış kendileri ne zaman çocuk yapacağıma bile karışıyorlar ama kendi kankaları akşama kadar hasta ellemeden mesai bitiriyor

Eşimde öyle diyor hayatındaki mutsuzlukları benim gibi sessiz birini bulup ondan çıkarıyorlar

Ben sizi aşırı fedakar gördüm bence izninizi de kullanın rapor almanız gerekince raporda alın kimseye yaranmaya ya da iyi görünmeye çalışmak için uğraşmayın çünkü onlar sizin en zayıf noktanızdan vurmayı severler. Değiştirebiliyorsanız da servis değiştirin.

Değil mi… herşeyi yaparsan teşekkür değil mecburiyet oluveriyor

Atanmis hemşiresiniz niye insanlari düşünüyorsunuz. Insanlar asla aslave asla susmazlar çünkü hasetlik cok kendi eksikliğini başkasını rencide ederek coktur.yolunuz acik olsun herseyi yapin estetikse estetik cocuksa cocuk bunlar sizin hayatiniz 2 yil sonra baska yere tayin olunca onlar sizinle gelmeyecek beyniniz size eşlik edecek beyninizi üzmeyin degmiyor kimseye

Keşke bu kadar salak ve sessiz olmasaydım onlar egosunu şişiriyor ben evde salya sümük. Naif değil salağım bence

Sabretmek zorundayız. 3 gün sonra o insanlar değişir herkes gelir gider. Önemli olan işimiz. Bir süre görme, duyma, bilme.
Abimle babamı kaybettim yakın zamanda o zamanlarda bile bu insanlar hep eleştirdi beni asla bi destek görmedim ben kafayı sıyırmamaya çalışırken sorumlum bana “seni daha çok hasta başında görmek istiyorum” dedi

Servis değiştirme seçeneğimde yok şuan için ancak tayin alırsam oluyor evet galiba sessiz olunca ezen çok oluyor

Bir yıl kaldı gözümde on yıl gibi inşallah biran önce geçer zaman gittiğim yer burdan daha güzel olur

Keşke bu kadar salak ve sessiz olmasaydım onlar egosunu şişiriyor ben evde salya sümük. Naif değil salağım bence
Psikolog yardımı ile bu düşünceleri aşmaya çalışın bence. Hayır bu asla salaklık değil, ailede kazandığımız belli alışkanlıklar sadece. Aşırı baskıcı veya dışarıya aşırı fedakar ailelerimiz varsa otomatik olarak takdir toplamaya çalışma, kendini kanıtlama, insanlara fazla değer verme ve onları alttan alma eğilimi gösteriyoruz.

Bu tarz insanlara değer bile vermeyin, kırılırlar mı üzülürler mi hiç sallamadan ağızlarının payını verip susturun. İşte o zaman kıymetli olacaksınız. Herkes bükemediği bileği öper saygı gösterir çünkü.

Ne güzel atanmışsınız, mesleğiniz elinizde, sağlığınızı da yoluna koyuyorsunuz. Güzel şeylere odaklanın ve işinizde göreviniz ne kadarsa o kadarını yapın.

Hem obezsin diyip geri dönüp siz zayıflayınca da bu sefer sporu bırak demeleri zaten onların hasetliğini ortaya koyuyor.

Bariz mobbing ama özel hayatını anlatma böyle insanlara asla
Aslında paylaşmadığım içinde olabilir ben çok samimiyet seven biri değilim yazarak anlatırım kendimi ama konuşmayı ve mıç mıç olmayı sevmem onlar öyleler belkide onlara uyumadığım için dışlanıyorum ameliyat olduğumu bile olunca söyledim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…