• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuya el atmalı mıyım yoksa sessiz kalmak mı mantıklı?

Görümcenizin yaşı kaç sanırım sizin zayıf noktanızı ögrenmiş oldugu için sizi bilinçli olarak sinir etmeye çalışıyor. Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım biliyor musunuz...
Görümcem resmi eşime gösterirken bende gülerek resme bakıp " aaaaaa evet geçen gün sana arama yaptın diye kızdıgım .kızın resmi ablanda bilerek sana göstermeye calısıyor galiba " diye lafı sokardım..O size bunu yapıyorsa sizde bunu gülümseyerek yapın.

merhaba hanımlar,
sizden empati yapmanızı rica edeceğim. eşinizle aynı iş yerindesiniz, eşinizin ablası da aynı yerde çalışıyor. eşinizin eski sevgilisini takıntı haline getirdiniz diyelim, aşırı kıskanıyorsunuz. eski sevgili de o iş yerinden ama ayrılalı çok olmuş. bu kızla ilgili eşinizle bir kavganız olmuş (instagram'dan profiline baktığını görmüşsünüz, yüzleştiğinizde eşiniz saklasam arama geçmişini silerdim zaten, telefonumu yanımdan ayırmaz, şifresini de sana söylemezdim, öylesine merak ettim baktım diye bir açıklama yapıyor). eşinizin ablası da kıza takık olduğunuzu biliyor olayı anlattınız ona da. aynı iş yerinden olduğu için kızla görümce sosyal medyada arkadaşlar. görümce üç dört defadır sizin yanınızda ya da değil kızın profilini açıp eşinize gösteriyor. örnek veriyorum "baksana bizim eski çalışanlar konsere gitmişler" ya da "baksanıza x'in bebeği olmuş bilmem ne departmanındakiler ziyarete gitmişler". eşiniz umursamadığı için he diyip geçiyor ama siz sinir oluyorsunuz.

ben olsam karşımdaki bu konuda hassas üzülür diye düşünür kızdan hiç bahsetmem.
sizce bu art niyetli bi davranış mı? yerimde olsanız ne yaparsınız?
teşekkürler...
merhaba hanımlar,
sizden empati yapmanızı rica edeceğim. eşinizle aynı iş yerindesiniz, eşinizin ablası da aynı yerde çalışıyor. eşinizin eski sevgilisini takıntı haline getirdiniz diyelim, aşırı kıskanıyorsunuz. eski sevgili de o iş yerinden ama ayrılalı çok olmuş. bu kızla ilgili eşinizle bir kavganız olmuş (instagram'dan profiline baktığını görmüşsünüz, yüzleştiğinizde eşiniz saklasam arama geçmişini silerdim zaten, telefonumu yanımdan ayırmaz, şifresini de sana söylemezdim, öylesine merak ettim baktım diye bir açıklama yapıyor). eşinizin ablası da kıza takık olduğunuzu biliyor olayı anlattınız ona da. aynı iş yerinden olduğu için kızla görümce sosyal medyada arkadaşlar. görümce üç dört defadır sizin yanınızda ya da değil kızın profilini açıp eşinize gösteriyor. örnek veriyorum "baksana bizim eski çalışanlar konsere gitmişler" ya da "baksanıza x'in bebeği olmuş bilmem ne departmanındakiler ziyarete gitmişler". eşiniz umursamadığı için he diyip geçiyor ama siz sinir oluyorsunuz.

teşekkürler...
o değilde görümce sana takık bence sanırım kişisel buhranları var davranış art niyetli

eşime söylemeye çekiniyorum nedense böyle böyle de diye. bunu kendisinin akıl etmesi gerekmez mi? hassasiyetimi de biliyor üstelik.
Neden cekiniyorsunuz ki siz kendinizi yiceksiniz uzulceksiniz sinirlenceksiniz siz sinir olcaginiza sokun lafi ya da tarziniz nedir bilmem (ben olsam deprem heyelan flan cikardi) o uzulsun sizde bir bardak su icin limonlu... ben esime laf sokarken hep oyle yaparim. Mesela. Buna benzer bisey olmustu kayinvalidem esimin eski sevgilisinden bahsetmisti bana onun evindeyken esim o esnada tuvaletteydi bana diyorki bide haberin yokmuuuydu bende yo bana bahsetmedi dedim..o şahısta komsununun yigeni oluyor. Kapi komsusunun. Hic renk vermedim. Cayimizi ictik.kalktik. eve geldik bir kamyon laf saydim. Beni salak yerine koydun beni bunlarin icine sen soktun neye ugradigini şaşırdı allak bullak.oldu. kaynana nin sonralari kavga ettigimizden haberi oldu cok pisman oldu neymis.cocuklukmus 12 yasinda yasanan birseymis efendim . O zaman neden bana soyluyorsun bunu 55 yasindasin ama bosbogazsin demi ?? Kaynana cok uzuldu dilimi essek arilari soksaydi da soylemeseydim dedi. Olan eşime oldu. Yoo hakliyim ama. Sonucta yan komsuyu taniyorum nisanliyken bize gelmisti dugune nisana kinaya geldi. Kaynanamin kapi komsusu..onun yigeni benim.kocamin eski sevgilisiyse ben neden o hain insanlarla.goruseyim ki. Geberesice soykalar. Cok kiskancim ve hicbiseyi unutmam karsimdakini zehirlemezsem kendimi zehirlerim uyuyamam yatak dar gelir hastanelik olurum

Hayir birde kayinvalide bana diyorki ne var bunda senin hic arkadaşın olmadi mi. Bende esimin önünde dedim ki elbetteki oldu anne ama bundan haberi var. Benim haberim yoktu. Ben serefsiz degilim bu insanlarla bir araya gelemem artik demeye basladim kaynana sapsari oldu. O esnada oglunun düğünü muhabbeti vardi gitmicez dugune o kizda oraya gelir tatzi konustum. Ve dugun kışın olcakmis
Eşim delikanliysa gitsin bakalim düğüne. Herkes seciminin sonucuna katlanir :)

Bu kız işten ayrılmış hala oradakilerle ne etkinliğine katılıyor da şuraya buraya gitmişler diyor bir de alakasız yani konser falan hem evinizin içindeki bir olayı kıskançlığınızı neden görümceye anlatıyorsunuz ki ne gerek vardı sizin gözünüze batıyor fotoğrafla ne olacak ayrıca istese o kızla evlenirdi

Bu kız işten ayrılmış hala oradakilerle ne etkinliğine katılıyor da şuraya buraya gitmişler diyor bir de alakasız yani konser falan hem evinizin içindeki bir olayı kıskançlığınızı neden görümceye anlatıyorsunuz ki ne gerek vardı sizin gözünüze batıyor fotoğrafla ne olacak ayrıca istese o kızla evlenirdi

Eşiniz yalan söyledi diye bi īmam yok ama istesem gizlerdim saklardım cevapları pek samimi gelmiyor. Tabi eşiniz samimi olabilir ama bana inandırıcı gelmiyor. Bu arada görümceniz de çok çakalmış alttan alttan dürterek sizin kıskançlık seviyenizi arttırmış olabilir. Zaten hassassınız bir de eşinize eskiyi hatırlatıyor sanki. Yapıcı olacağına yıkıcı davranır halleri var. Normalde davranışlarında çekememe gibi davranışlar varsa emin olun size garez yapıyor. Allah sabır versin

merhaba hanımlar,

teşekkürler...

Eşinize değil direkt ablasına söyleyin. O yaparken çekinmiyor, siz sorarken mi çekineceksiniz ? Açık açık sorun, amacın ne deyin. Öyle demeyin tabii ama neden sürekli kızın fotolarını gösteriyorsun, ne gerek var, ben rahatsız oluyorum diyebilirsiniz. Kızarsa kızsın, siz haklısınız, susmayın üste çıkın.

merhaba hanımlar,

teşekkürler...

Görümcenizin yaptığı size karşı saygısızlık az çok rahatsız olduğunuzu tahmin etmeli. Umarım görümceniz empati yeteneği edinir . Söylediğiniz şekilde gereksiz hareketleri devam ederse tepkinizi belli edin sizin rahatsızlığınızı önemsemeyeni kırılır mı diye hiç düşünmeyin.

gorümcen iyi patlatiyo seni baksana sacma sapan seyler yuzunden kocanla arani acabilecek noktaya geliosun.
bunlar hepsi görümcenin oyunu :)

Valla uyarsanız, aaa demek ki doğru yapmışım, nasıl sinir oldu diyecek içinden.. Bunu görünce daha şiddetlilerine başlayacak.. Belki kızı davet edecek, gel öğle yemeği Vs yiyelim diye.. Sonra kız kendi gelmiş gibi yapacak Vs vs.. Siz bence ona çaktırmayın.. Gösterince sizde bakın.. Aaa ne güzel deyip geçiştirin.. Eşinize de demeyin bakalım.. Ablasına karşı kullandığı kelimelerden ablası yine anlayabilir ve devam edebilir..
Ne gereksiz insanlar var yaa.. Kardeşin evli.. Eski sevgilisini göstermekte ne ?? Sapıttı iyice insanlar..

Eşinizin asla buna izin vermemesi gerekir. :sinirli:
Ne münasebet. Benim tavrım eşime, eşimin tavrı da kardeşine olur ama sert olur.

Görümcenizin yaşı kaç sanırım sizin zayıf noktanızı ögrenmiş oldugu için sizi bilinçli olarak sinir etmeye çalışıyor. Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım biliyor musunuz...
Görümcem resmi eşime gösterirken bende gülerek resme bakıp " aaaaaa evet geçen gün sana arama yaptın diye kızdıgım .kızın resmi ablanda bilerek sana göstermeye calısıyor galiba " diye lafı sokardım..O size bunu yapıyorsa sizde bunu gülümseyerek yapın.
küçük değil yaşı, 40 yaşında...

Görümce, sizin kompleksli tavırlarınıza uyuz olmuş. Kendince sizi gıcık ediyor. Haddini aşmış evet. Ama vereceğiniz her tepki, sizi gıcık etmek için başka yollara başvurmasını sağlayacaktır. Bunlar yerine bir terapiste giderek özgüven sorununuzu aşsanız daha iyi olmaz mı?

evet en büyük hatam eşimle aramdaki bir konuyu 3. kişiyle paylaşmak oldu. bir daha asla ama asla düşmem bu yanlışa...

Görümce, sizin kompleksli tavırlarınıza uyuz olmuş. Kendince sizi gıcık ediyor. Haddini aşmış evet. Ama vereceğiniz her tepki, sizi gıcık etmek için başka yollara başvurmasını sağlayacaktır. Bunlar yerine bir terapiste giderek özgüven sorununuzu aşsanız daha iyi olmaz mı?
bu problemi aşsam dahi yaptığı davranış hoş değil ben buna üzülüyorum. yoksa kızın profili açık bakmak istese eşime engel olamam sahte hesap açar yine bakar. sadece insanlar empatiden bu kadar nasıl uzak olurlar ona hayret ediyorum...

O gorumceyle araniza mesafe koyun, kavga etmek konusmakla cozulecek bir durum degil. Esinizle konusun bu konuyu, kiz kardesinin ozellikle yaptigindan suphelendiginizi soyleyin. Bir de gorumcenizin bir yarasi varsa siz de o konudan bahsedin mesela. Ornegin gorumceniz resmini gosterirken siz de mesela fazla kilosu varsa, fazla kilolarin insanlari cirkin gosterdiginden bahsedebilirsiniz, boyle bir sey okumustum diyerek. Ya da cok konuskansa cok konusan kadinlar aslinda bos oluyorlarmis bir arastirmaya gore vs (hatta gorumcenizi alt edecek kaynaklar da bulun). Ya da o yaz, siz kis ayinda dogmussaniz, kis ayinda doganlar daha zeki oluyorlarmis. vs vs. Siz daha gencseniz, gorumcenize ben sizden daha genc oldugum icin ... ile baslayan cumleler kullanin. Yani bu tur, direkt havaya soylenecek, o kisiyi ezmek icin soylendigi belli olmayan sekillerde saldirin. Tam da kocaniza o resmi gosterdigi veya o kadindan bahsettigi anlarda. Bazi insanlar bundan anliyor. Benzer bir durum benim de basima geldi, sallamiyormus gibi davrandim, ama hala icimde sinir olmama sebep oluyor. Ben de sizin gibi neden sevdigim, deger verdigim insanlar beni bu sekilde, durduk yere vurmaya calisiyor diyor, uzuluyordum. Ama iste kiskanclik boyle bir sey. Biz onlari kiskanmadigimiz icin, ya da kiskansak da icimizde tuttugumuz icin boyle onlarin ezik yanlarini kullanmiyoruz. Ama bunu yapana da bir sey yapmak sart. Bir daha yapamaz cunku laf yiyecegini bilir.

bu problemi aşsam dahi yaptığı davranış hoş değil ben buna üzülüyorum. yoksa kızın profili açık bakmak istese eşime engel olamam sahte hesap açar yine bakar. sadece insanlar empatiden bu kadar nasıl uzak olurlar ona hayret ediyorum...
Kimseye açık vermemek gerekiyor bu hayatta. Zaaflarınızı göstermeyin. O saçmalamış ama böyle insanlar hep çıkacak karşınıza. Nasıl olsa elinize bir fırsat geçer ve görümcenize siz de benzer bir şey yaparsınız; anlasın ya da anlamasın hatasını, hiç olmazsa içiniz soğur. Ama bu eski sevgili olayını kafanızdan acilen çıkarmanız lazım. Adı üstünde “eski”. Eşiniz şu anda tepkilerinize sabırlı davranıyor olabilir ama zamanla o da sabırlı olmayacaktır. Hayatı kendinize zehretmeyin.

görümceler ah görümceler!! görümcen iyi niyetli biri değil.ben de laf sokmalı story atasım mı diyorum benmkine hitaben :sinirli:

Back