• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu koku da ne

Merhaba arkadaslar 27 yasinda 2 senelik evli yeni hamile bir bayanim. Benim derdim esurezis olmam, yani geceleri altimi islatiyor olmam.

Aslinda bir saglik problemi ama psikolojimi de o kadar etkiliyor ki doktorlara gittim ilac kullandim ama gecmiyor :KK43: doktor mesanemin ne zaman tam anlamiyla gelisecegini bilemeyeceklerini zamanla olacagini soyluyor. Hatta bir ilac verdi bu ilacla 6 ay yada 1 senede sonuc aliriz dedi ama nafile gecmedi.

Aksam belli bir saatten sonra sivi almazsam bir nebze rahattim ama simdi hamile oldugum icin siviyi kesemiyorum, ilac ta alamiyorum hamilelikten oturu bilirsiniz.

Aslinda 3 yasimda gece gunduz tuvalet aliskanligi kazanmisim ama nasil olduysa 7-8 yaslarimda tekrar islatmaya baslamisim ve su ana kadar da araliksiz devam ediyor.

O kadar zor bir durum ki arkadaslar kkimsede kalmaya gidemiyorum, evlenirken 2000 tlye aldigim yatak su an kullanilmaz durumda, borcumuz da var degistiremiyorum yatagi hos olmasa da nasil diyecegim bunu esime :KK43: 2. El yatak fiyatlarina bakiyorumiyi birsey bulsam almayi kafama koydum. Yatak islak oldugu zaman esimi hadi televizyon izleyerek uyuyalim bahanesiyla salondaki kanepede yatiriyorum ve bir iki defa salondaki kanepelere de kacirdim :KK43: evimden nefret ediyorum kimse gelmesin istiyorum koktugunu hissediyorum evimin:KK43:

Bebek bezi aldim marketten yatarken onu kullaniyorum ama yetmeyebiliyor bazen :KK43: esim yakinlasmak isteyecek diye odum kopuyor:KK43: hatta bazen istiyor ve sacma bahanelerle kavga cikartiyorum rezil olmayayim diye. Cok iyi bir adam esim tabiki anlamistir ama hic yuzume vurmadi bu zamana kadar.

atamalari bekliyorum insallah bu sene atanirsam elimde param olursa hem esyalarimi degistirecegim hem en iyi doktora gidecegim bu sorun icin, alarm sistemi varmis cok arastirdim ama yakana takiyorsun esim sormaz mi bu kablolar ne diye :KK43:

cok utaniyorum cok cok cok cokk son gunlerde tek dusundugum sey bu, evimi yakmak istiyorum, Allahtan korkum olmasa yakar sigortadan alirim parami yeni bastan duzerim evimi.

Bahara Allah nasip ederse geliyor bebegim, ama bebek gormeye geleceklerin stresi sardi beni simdiden, surekli elimde bez yatagi silmekten biktim, her yer kokuyormus gibime geliyor gunde iki kere yerleri siliyorum bol kokulu deterjanla oda spreyi 5 dakikada bir puskuruyor ama benim burnumda hep ayni koku. Bu arada evime gelen hic kimse soylemedi daha boyle bisey. Hatta arkadasimin agzini aradim su dokuldu kanepeye kuruyunca da sanki koku yapti diye hayir yok oyle birsey dedi.

Aileme cok kiziyorum neden beni doktora goturmediler kucukken diye, neden ben hayatimin her evresinde bunun altindan kalkmak icin milyon tane yalan soyledim milyon cakallik yaptim kendi kendime:KK43: hele kyk da kalirken yasadiklarimi o 8 kisilik odada yasadiklsrimi bir Allah bilir hic kimseyle arkadas olamadim ben gelip yatagima oturur diye kimseyle birseyimi paylasamadim :KK43:

kimseye de farkettirmem bu yasadiklarimi burnum diktir insanlara karsi.
Boyle iste arkadaslar benim derdim de bu, belki bir dua edersiniz belki bir kocakari ilaci bileniniz vardir artik ben ne yapacagimi sasirdim cunku

okudugunuz icin tesekkurler, evet uzun oldu yazsam daha da uzun olurdu.
tüm sayfaları okuyamadım eşiniz nasıl anlamazki bu durumu onu anlayamadım.anlayıp sizinle konuşması şart bu yüze vurmak değil beraber çare üretmek olur cnm.hem pskatrise hemde bu işin tam uzmanına git bence.

Tedavi icin baya gecikmissiniz ya. Bu yasiniza kadar yasadiklariniz gercekten zormus. Ama bunca senede illa ki bir yol bulunurdu. Bence iyi bir doktora gorunun. Paikolojikte olabilir bir psikologla da gorusun derim.

Ama bedensel bir sıkıntınız var mı önce onu öğrenin. Çok büyük bir yere gitmenize gerek yok. En yakın devlet desinin üroloğunu ziyaret edin. 182 den randevu alabilirsiniz. Sonra aleti alırsınız. Gördüğüm örnekler 1-2-3 ay gibi sürelerde tamamen düzeliyor. Ama bedensel bir sıkıntı destekliyorsa aletle bir yere varamazsınız.
Biraz once siparis verdim internetten cihazi. 3 farkli urologa gittim hepsimde ilac verip gonderdi ne muayene ne herhangi bir test yapmadilar. Durumumuz biraz duzelince iyi bir doktor arastirip ozele gidecegim insallah

60 tlye internetten siparis ettim alarm cihazini

alarm cihazı tamam da

ne olur kadın doğum uzmanından saklama

erken doğum vs olur bebeğinin ve senin canına mal olmasın utanman

çünkü kegel egzersizleri aynı zamanda rahim ağzı için de veriliyor mesela eğer o kaslarda sıkıntı varsa erken dönemde bebek için sorun olabilir

ne olur bir seferlik utan söyle sonrasında çokkk pişman olacağın şeyleri yaşama

Yatağa sıvı geçirmez alez al, ben kedimin hastalığında kullandım onlardan, kum döktüğünde yatağa yapardı bazen, suyu kovayla boşaltsan geçmiyor altına, çünkü altı naylon. Eşinle bu konuyu konuşmalısın, çünkü bu şekilde yaşamak seni zamanla daha çok zorlar, başka sorunlar yaşayabilirsin, bu bir hastalık ve utanılacak bir durum yok. İyi bir ürolog araştır, bu sorunun mutlaka bir çözümü olmalı, idrar kaçırma tedavileri olduğunu biliyorum ama senin durumun idrar kaçırmamı, mesanede bir sorun mu anlayamadım ama illa ki bir çözüm üretilir. Çok geçmiş olsun, Rabbim tez vakitte şifa versin inş
Tesekkur ederim amin insallah tez vakitte

alarm cihazı tamam da

ne olur kadın doğum uzmanından saklama

erken doğum vs olur bebeğinin ve senin canına mal olmasın utanman

çünkü kegel egzersizleri aynı zamanda rahim ağzı için de veriliyor mesela eğer o kaslarda sıkıntı varsa erken dönemde bebek için sorun olabilir

ne olur bir seferlik utan söyle sonrasında çokkk pişman olacağın şeyleri yaşama
Bununhic dusunmemistim :( cok iyi oldu soyllediginiz Allah razi olsun ilk randevumda konusmaliyim bunu doktorumla

Nasil soylenir ki evlenmeden de vardi evlenmeseydim keske tek basima bir hayatim olsaydi :KK43:
Öyle düşünme ve bence o senin eşin iyi günde kötü günde denişsiniz.kınus beraber çözüm yolu bulun devlet hastanesine git eğer çözğmğ yoksa bu sorunun rapor çikartıyorlar hasta bezini ücretsiz alıyırsun.eşin bunu bilse inan daha rahat halledersiniz

Bununhic dusunmemistim :KK43: cok iyi oldu soyllediginiz Allah razi olsun ilk randevumda konusmaliyim bunu doktorumla

ya cidden utanmayı vs bırakın bir yana

gerekirse her gece altınıza yapın eşiniz anlasın ya da anlamasın ama

bu sizin ve bebeğiniz için çokkk önemli

Bebek bezi aldım ne demek yahu?

Sen bir de bu kafayla öğretmen mi olacaksın atama atama derkn?

Yetişkin bezi, hasta bezi, mesanepedi... Bunlardan hiçbirini duymadın mı bu yaşjna kadar?

Yatağı koltukları o hale getirene kadar, eşine bahsedip bu şekilde yetişkin bezi kullanman çok daha iyi.

Adama bahsetmeye utanıyorsun da çişli yatağa yatırmaya utanmıyor musun?

ya cidden utanmayı vs bırakın bir yana

gerekirse her gece altınıza yapın eşiniz anlasın ya da anlamasın ama

bu sizin ve bebeğiniz için çokkk önemli
Tesekkur ederim tekrardan hic oyle dusunmemistim ben olabilir cidden korktum simdi konusacagim bunu doktorumla

Yetişkin bezi, hasta bezi, mesanepedi... Bunlardan hiçbirini duymadın mı bu yaşjna kadar?

Yatağı koltukları o hale getirene kadar, eşine bahsedip bu şekilde yetişkin bezi kullanman çok daha iyi.

Bilemezsiniz haminefendi, o bebek bezini alirken de utaniyorum ama cocugu vardir derler diye alabiliyorum diger bezi nasil alacagim, esime soylememisken disardaki insanlarin yanindan o bezle nasil gececegim ben.
son cumleniz cok kirici lutfen yazmayin konuma

Merhaba arkadaslar 27 yasinda 2 senelik evli yeni hamile bir bayanim. Benim derdim esurezis olmam, yani geceleri altimi islatiyor olmam.

Aslinda bir saglik problemi ama psikolojimi de o kadar etkiliyor ki doktorlara gittim ilac kullandim ama gecmiyor :KK43: doktor mesanemin ne zaman tam anlamiyla gelisecegini bilemeyeceklerini zamanla olacagini soyluyor. Hatta bir ilac verdi bu ilacla 6 ay yada 1 senede sonuc aliriz dedi ama nafile gecmedi.

Aksam belli bir saatten sonra sivi almazsam bir nebze rahattim ama simdi hamile oldugum icin siviyi kesemiyorum, ilac ta alamiyorum hamilelikten oturu bilirsiniz.

Aslinda 3 yasimda gece gunduz tuvalet aliskanligi kazanmisim ama nasil olduysa 7-8 yaslarimda tekrar islatmaya baslamisim ve su ana kadar da araliksiz devam ediyor.

O kadar zor bir durum ki arkadaslar kkimsede kalmaya gidemiyorum, evlenirken 2000 tlye aldigim yatak su an kullanilmaz durumda, borcumuz da var degistiremiyorum yatagi hos olmasa da nasil diyecegim bunu esime :KK43: 2. El yatak fiyatlarina bakiyorumiyi birsey bulsam almayi kafama koydum. Yatak islak oldugu zaman esimi hadi televizyon izleyerek uyuyalim bahanesiyla salondaki kanepede yatiriyorum ve bir iki defa salondaki kanepelere de kacirdim :KK43: evimden nefret ediyorum kimse gelmesin istiyorum koktugunu hissediyorum evimin:KK43:

Bebek bezi aldim marketten yatarken onu kullaniyorum ama yetmeyebiliyor bazen :KK43: esim yakinlasmak isteyecek diye odum kopuyor:KK43: hatta bazen istiyor ve sacma bahanelerle kavga cikartiyorum rezil olmayayim diye. Cok iyi bir adam esim tabiki anlamistir ama hic yuzume vurmadi bu zamana kadar.

atamalari bekliyorum insallah bu sene atanirsam elimde param olursa hem esyalarimi degistirecegim hem en iyi doktora gidecegim bu sorun icin, alarm sistemi varmis cok arastirdim ama yakana takiyorsun esim sormaz mi bu kablolar ne diye :KK43:

cok utaniyorum cok cok cok cokk son gunlerde tek dusundugum sey bu, evimi yakmak istiyorum, Allahtan korkum olmasa yakar sigortadan alirim parami yeni bastan duzerim evimi.

Bahara Allah nasip ederse geliyor bebegim, ama bebek gormeye geleceklerin stresi sardi beni simdiden, surekli elimde bez yatagi silmekten biktim, her yer kokuyormus gibime geliyor gunde iki kere yerleri siliyorum bol kokulu deterjanla oda spreyi 5 dakikada bir puskuruyor ama benim burnumda hep ayni koku. Bu arada evime gelen hic kimse soylemedi daha boyle bisey. Hatta arkadasimin agzini aradim su dokuldu kanepeye kuruyunca da sanki koku yapti diye hayir yok oyle birsey dedi.

Aileme cok kiziyorum neden beni doktora goturmediler kucukken diye, neden ben hayatimin her evresinde bunun altindan kalkmak icin milyon tane yalan soyledim milyon cakallik yaptim kendi kendime:KK43: hele kyk da kalirken yasadiklarimi o 8 kisilik odada yasadiklsrimi bir Allah bilir hic kimseyle arkadas olamadim ben gelip yatagima oturur diye kimseyle birseyimi paylasamadim :KK43:

Boyle iste arkadaslar benim derdim de bu, belki bir dua edersiniz belki bir kocakari ilaci bileniniz vardir artik ben ne yapacagimi sasirdim cunku

Canım öncelikle geçmiş olsun bu bi sağlık problemi depend yetişkin kilotlari var e-bebekte satılıyor çok rahat kilot şeklinde ve emici yatarken onları giyin bence doğumdan sonra iyi bi araştırma hastanesine git şeker problemi varmı,böbrektemi sıkıntı var hemen anlaşılır umarım geçer bebeğin uğur getirsin inşallah benim oğlumda bu problem vardı 12 yaşa kadar devam etti çok dr götürdük her tahlil yapıldı ,psikiyatriye götürdüm hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür birden bıçak keser gibi kesildi

Iyı de canım bunun cozumu cok basıt. Yatak alezı alacaksın su gecırmezlerden . Daha sonra da doktora gıdıp tedavısını olacaksın. Yasadıgın sey psıkolojık buyuk ıhtımalle ama altında yatan baska sebepler de olabılır fızyolojık.

Bilemezsiniz haminefendi, o bebek bezini alirken de utaniyorum ama cocugu vardir derler diye alabiliyorum diger bezi nasil alacagim, esime soylememisken disardaki insanlarin yanindan o bezle nasil gececegim ben.
son cumleniz cok kirici lutfen yazmayin konuma

Utanılacak birşey olsa üretilip satılmazdı o bezler. Orkid alınıyorsa o da alınır rahat rahat.

Ayrıca alırken kim kullanacak diye sormuyorlar. Artık yaşlı insanlar, lohusa kadınlar çok rahatlıkla kullanıyor.

Kusura bakmayın ama başka türlü ifade edemedim durumunuzu. Evlenirken adamdansaklamışsınız, ki önemli bi durum bu. Aynı yatakta yatıryorsunuz, bilmesi gerekirdi. 2 yıl olmuş, anladığından eminsiniz hala söylemiyorsunuz. Eğer söyleseniz, destek görürsünüz, birlikte bi çare ararsınız. Salonda uyumak için ya da cinsel beklentisini reddetmek için bahane uydurmak zorunda kalmazsınız.

ne bıcım yorum bu Allah askına, demekkı duymamıs duysa alırdı heralde degıl mı?

eşine söylememek nasıl bi mantık?
eşin o senin ya
benim bi hastalığım var diyip anlatcaksın işte

Iyı de canım bunun cozumu cok basıt. Yatak alezı alacaksın su gecırmezlerden . Daha sonra da doktora gıdıp tedavısını olacaksın. Yasadıgın sey psıkolojık buyuk ıhtımalle ama altında yatan baska sebepler de olabılır fızyolojık.
Dogumdan sonra tekrar iyi bir doktora gidecegim tesekkur ederim, alez cok kullandim fakat yuksek isida yikadigimdan midir nedir bir sure sonra sonra delik delik olup naylon yerleri dokulmeye basladi.
Bu arada yetiskin bezlerini biliyorum ama almaya utaniyorum. Sanki bebek bezinin bahanesi varmisnta yetiskin bezinin bahanesi yokmus gibi hissediyorum :(

3 doktora gittim. Urolog norolog kayninjz hangi doktora gitti acaba ilac mi kullandi cdvap verirseniz mutlu olurum
Psıkolog degıldı onun ki,ankarada bır dr gıttı lakın 9 sene oluyor bu bahsettıgım durum..suan sızı hangı bolume gıttıgıne daır yanlıs bılgılendırmeyım emın oldugum tek sey psıkolog olmadıgı..

Back