Bu kişi tehlikeli değil midir?

acaba aramızda polis ya da hukukçu var mı
ben böyle bir talepte bulunursam o kişiye bunun bilgisi gider mi? X şahıs hakkınızda suç duyurusunda bulundu diye.
mesela alıp sorguladılar ama saldılar diyelim sonra bize bi zarar verilir diye de endişelerim olur
kişiyi bir kaç defa gördüm
bir kere ben babamın evindeyken eve girdi amca yemek getirdim diye.
o zamandan beri eve girmeye de çekinir oldum zaten.

Şikayetleriniz isimsiz olur su kisi şikayet etti denilmez fakat adam tahmin edebilir mi. Babanızın adı geçerse felan.
İfade alıp salınır zaten ilk başta öyle bi durumda. Daha sonra kanıt suç üstü vs olduğunda belki ceza alır. Hic bilmiyorum ki hukuki sureci

yani sonuçta ben babamın adını verip X kişisi babamla böyle bir ilişki içinde diyeceğim. Bence tahmin edilir. adam da sonuçta babamla sabah akşam beraber. bilemedim ya çok düşünerek hareket etmem lazım.

Evin kontratını ve faturalarını üzerinizden atın.Gerekirse tartışın üzülürse üzülsün.Yarın üzerinize suç kalsa nolacak.Yaşlı üzülmesin derken kendinizi öyle bir halde bulursunuzki o zaman üzülmeyi görür babanız.

Burnuma hiç iyi kokular gelmedi maalesef. Arkadaşlar yazılacak herşeyi de yazmış gerçi bana bir şey kalmamış ama adam bariz bir haltlar yiyor, babanızı da ortak etmiş zararsız ve yaşlı birinden kimse şüphelenmez diye.

valla şubatta kontrat yenilenmesi var belki ev sahibi çok zam yaparsa taşınır evden diye bir ümidim var.
o muhitten koparmadan kurtaramayacağız herhalde arkadaş çevresinden

Bu işte kesin bir şeyler var. uyuşturucu kaçakçılık kara paklama vs. Yoksa kimse kimseye bu devirde telefon almaz vermez. En çok olası şey yaptığı yemekten reçelden bir tabak gönderir o kadar. 80 yaşında bir insanın yalnız başına yaşaması da doğru değil ayrıca. Dövizi babam alıyor diyorsun döviz bürosundan döviz alırken tc kimlik numarası ile işlem yapılıyor diye biliyorum kayıt altında olması için öyle bi uygulama çıkmıştı.

off allahım benim babam neden normal normal camisine kahvesine gidip parkta gazete okuyan biri değil ya
gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım

Geç olmadan polise gidecek ve durumu anlatacaksınız. Babanızın adının, hesap açma ve dolandırıcılık amaçlı kullanılmasından endişe ettiğinizi; babanıza kaynağı belirsiz Türk parası vererek, dövize çevirttiklerini anlatacaksınız.

Sözde emanet para olarak, ne kadar dövize çevirme işlemi yaptırmışlar babanıza ? O sim kart halen babanızda mı ? Sim kart halen babanızdaysa incelenmesi için onu da polise verebilirsiniz.

Babanızın, adamın aldığı cep telefonu ve mutfak aletlerini kullanmasına izin mi verdiniz ? Bu eşyalar halen babanızda mı ?

valla şubatta kontrat yenilenmesi var belki ev sahibi çok zam yaparsa taşınır evden diye bir ümidim var.
Artık kendini düşün biraz yenileme kontrat falan.Yarın savcılığa çıkınca babamdır şudur budur diyebilecek misin?Kendine gel bence mantıklı düşünmeye başlamalısın.

Bence haklisiniz. Adam iyi niyetli olsa bile adamin parasini babanizin saklamasi cok yersiz. Aralarinda da neredeyse 40 yas fark var. Nasil bir muhabbet gelistirmisler ki? Ben olsam ben de rahatsiz olurdum ama ne yapilir bilemiyorum.

Aldığı şeyleri babamın adına fatura ettirmiş
Telefon da mutfak eşyası da babamın resmiyette
Kardeşim de ver dedi ben de geri ver alma ihtiyacın mı var dedik ama yani anlatamıyor olabilirim ama babam öyle sessiz sakin bir yaşlı değil işine bizi karıştırmaz
Whatsapp tan falan yazışabilen instagrama kendi kendine kayıt olabilen biri. 3 ay önce check up a götürdüm psikiyatri kontrolünden tam puan aldı, oturur bu yaşında geometri sorusu çözer cebir falan anlatır size. O yüzden aslında onunla ilgili hiçbir şeyin kontrolü bende değil, o yüzden böyle çaresiz hissediyorum ben

Bu kişinin adını sanını öğrenip polise veya savcılığa şikayet etmelisiniz. Belli ki babanızı paravan olarak kullanıyor.

Herhangi bir kağıda imza falan atmış olamaz degil mi? Amca yaşlı diye bir sekilde pis işlerine alet ediyorlar gibi geliyor ..

şu bahane çok mantıklı
bundan şüpheleniyorum diye şikayet edebilirsiniz

Aynı bunu bahane edin hatta ev sahibinden özellikle ricada bulunun
Kira çok arttı mecburuz deyip babanızı kurtarın ordan numara vs hç birşey bırakmayın ulaşamasınlar bir daha

babanızın vasiliğini alıp tek başına işlem yapmasını engellemeniz lazım
Bunun için bunamadır ne biliyim karar yetisinde zayıflamadır falan bir doktor raporu istenmiyor mu?
Daha temmuzda check up oldu psikiyatristin testinden tam puanla geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…