Bu kişi ile evlenmeli miyim?

ateinthesky

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2023
9
4
16
25
Merhaba hanımlar; ben 26, o 29 yaşında. Yaklaşık 3 sene önce aynı iş yerinde tanıştık ve 1 sene kadar beraber çalıştık. İş arkadaşı olarak grupça gayet iyiydik ve meğersem o dönemde birbirimizi beğeniyormuşuz ama kimse adım atmamıştı. Ben işten ayrıldıktan sonra ara ara arkadaş grubu olarak görüşüyorduk.

Bu bey yaklaşık 3 ay önce bana duygularını açtı. Ben şu an ilişki ve evlilik istemediğim için bu anlamda görüşmek istemediğini söyledim, saygı duydu. 3 ayda yine de birçok kez randevulaştık ve kendisi 2-3 seneye ben hazır olduğumda benimle evlenmek istediğini belirtti.

Yumuşak huylu, anlayışlı, kibar ve toksik biri değil. Kötü huyu alkol kullanmaktan hoşlanması ama ben rahatsız oluyorum diye oldukça azalttı. Kendisine karşı duygusal bir şey hissetmesem de vakit geçirmekten keyif alıyorum. Sohbetimiz çok güzel ilerliyor ve beklentilerimiz aynı. Kendi işi var, bana çok rahat bir hayat sunamasa da ben çalışmasam bile bizi iyi bir şekilde geçindirebilir. Özgürlüğüm de kısıtlanmaz aynı kalır. Kendisini flört veya evlilik konusunda çok iyi tanımıyorum zaman geçirmeye ihtiyacım var tanımak için.

Şimdi, ben normalde evlenmek istemeyen ve daha önce dört kez evlilik teklifi reddetmiş biriyim. Bu kişi ile ciddi düşünme sebebim annem çok hasta biri ve her an maalesef vefat edebilir. Evlendiğimi görmeyi çok istiyor, aslında evlenmemden kasıt düzgün ve güvenli bir hayat kurduğumu görmeyi çok istiyor diyebilirim.

Bunun haricinde, ben annemin evine birkaç sene önce yerleştim ve evden ayrılmak istiyorum. Kendi evimi ve düzenimi kurmak istiyorum. 26 yaşındayım, karşıma böylesine uyuşabileceğim ve ailemin de onaylayacağı birini bulmam artık git gide zorlaşacak biliyorum.

Bu ilerinin sorusu ama yine de ekleyeceğim, benim annem ve kardeşim dışında ailem yok. Ne yaparsam bu süreçte kendim yapacağım. Maddi olarak olmasa da, evlenmeyi kabul edersem nişanda ve nikahta yalnız olacağım fikri ister istemez içimi burkuyor.

Sizce bu kişi ile ciddiyete adım atmalı mıyım? Bana verebileceğiniz tavsiyeler neler olur bu konu hakkında ya da konudan bağımsız? Yorumlarınızı lütfen bekliyorum 🙏🏼

Merhaba hanımlar; ben 26, o 29 yaşında. Yaklaşık 3 sene önce aynı iş yerinde tanıştık ve 1 sene kadar beraber çalıştık. İş arkadaşı olarak grupça gayet iyiydik ve meğersem o dönemde birbirimizi beğeniyormuşuz ama kimse adım atmamıştı. Ben işten ayrıldıktan sonra ara ara arkadaş grubu olarak görüşüyorduk.

Bu bey yaklaşık 3 ay önce bana duygularını açtı. Ben şu an ilişki ve evlilik istemediğim için bu anlamda görüşmek istemediğini söyledim, saygı duydu. 3 ayda yine de birçok kez randevulaştık ve kendisi 2-3 seneye ben hazır olduğumda benimle evlenmek istediğini belirtti.

Yumuşak huylu, anlayışlı, kibar ve toksik biri değil. Kötü huyu alkol kullanmaktan hoşlanması ama ben rahatsız oluyorum diye oldukça azalttı. Kendisine karşı duygusal bir şey hissetmesem de vakit geçirmekten keyif alıyorum. Sohbetimiz çok güzel ilerliyor ve beklentilerimiz aynı. Kendi işi var, bana çok rahat bir hayat sunamasa da ben çalışmasam bile bizi iyi bir şekilde geçindirebilir. Özgürlüğüm de kısıtlanmaz aynı kalır. Kendisini flört veya evlilik konusunda çok iyi tanımıyorum zaman geçirmeye ihtiyacım var tanımak için.

Şimdi, ben normalde evlenmek istemeyen ve daha önce dört kez evlilik teklifi reddetmiş biriyim. Bu kişi ile ciddi düşünme sebebim annem çok hasta biri ve her an maalesef vefat edebilir. Evlendiğimi görmeyi çok istiyor, aslında evlenmemden kasıt düzgün ve güvenli bir hayat kurduğumu görmeyi çok istiyor diyebilirim.

Bunun haricinde, ben annemin evine birkaç sene önce yerleştim ve evden ayrılmak istiyorum. Kendi evimi ve düzenimi kurmak istiyorum. 26 yaşındayım, karşıma böylesine uyuşabileceğim ve ailemin de onaylayacağı birini bulmam artık git gide zorlaşacak biliyorum.

Bu ilerinin sorusu ama yine de ekleyeceğim, benim annem ve kardeşim dışında ailem yok. Ne yaparsam bu süreçte kendim yapacağım. Maddi olarak olmasa da, evlenmeyi kabul edersem nişanda ve nikahta yalnız olacağım fikri ister istemez içimi burkuyor.

Sizce bu kişi ile ciddiyete adım atmalı mıyım? Bana verebileceğiniz tavsiyeler neler olur bu konu hakkında ya da konudan bağımsız? Yorumlarınızı lütfen bekliyorum 🙏🏼
Millet bi evlilik teklifini zor buluyo onru hayatinda bu yasta 4 evlilik teklifi de iyiymis🙈
Evlenmekten bu kadar korkutan durum nedir?
Onceki teklifleri bilemedim de bu anlattiginiz kisiyi kacirirsaniz uzulur musunuz?

Evlilik ve ciddiyet yolu beni kapana kısılmış hissettiriyor. Üstüme üstüme geliyorlar düşündükçe hayatım bitecek ben ben olmaktan, birey olmaktan çıkacağım gibi hissediyorum. Çocukluğumdan beri evlenmek istemiyordum zaten yetişkin oldukça da evliliğin zorluklarını çevremde gördükçe iyice korktum.
Millet bi evlilik teklifini zor buluyo onru hayatinda bu yasta 4 evlilik teklifi de iyiymis🙈
Evlenmekten bu kadar korkutan durum nedir?
Onceki teklifleri bilemedim de bu anlattiginiz kisiyi kacirirsaniz uzulur musunuz?

Adam sizin için iyi bir tercih olabilir ama siz onun için iyi bir tercih misiniz bilemedim.
Bu söylememdeki kasıt evliliği sadece anneniz görsün diye yapmak istiyor oluşunuz,
gerçi onda da net değilsiniz, hem evlilik hem ilişki istemiyorsunuz ama görüşüyorsunuz falan
yaparsanız sadece anneniz görsün diye yapacaksınız ama öte yandan şartları da cezbetmiş gibi sizi. Bilemedim :(

Bazı şeyler nasiptir. Nasibe kosulmaz o sizi durduğu yerde de bulabilir. Demem o ki acele etmeyin. İyice bir tanıyın. Sonuçta bir ömür bu insanla aynı yastığa baş koyup bir ömür geçireceksiniz. Acele ederseniz hata yapabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam onu iyice tanırdım, vakit geçirirdim. Zaten nasipte varsa olur. Hayırlısı olsun.

Bu kişiyi kaçırsam %65 üzülürüm. Bu kadar yanında rahat hissedeceğim bir kişi çıkmıştı karşıma sadece ve onun teklifini reddettiğim için pişman oldum kötü ilişkiler yaşadıkça. Maddi olarak belki pişman olurum kabul etsem.

Adam sizin için iyi bir tercih olabilir ama siz onun için iyi bir tercih misiniz bilemedim.
Bu söylememdeki kasıt evliliği sadece anneniz görsün diye yapmak istiyor oluşunuz,
gerçi onda da net değilsiniz, hem evlilik hem ilişki istemiyorsunuz ama görüşüyorsunuz falan
yaparsanız sadece anneniz görsün diye yapacaksınız ama öte yandan şartları da cezbetmiş gibi sizi. Bilemedim :(
Evet çok haklısınız. Daha onu tam tanımadan bu kadar düşünmemin sebebi de onun duygularını ve zamanını harcamamak. İyi bir insan, değer veriyorum ve üzmek istemem onu.

Evet çok haklısınız. Daha onu tam tanımadan bu kadar düşünmemin sebebi de onun duygularını ve zamanını harcamamak. İyi bir insan, değer veriyorum ve üzmek istemem onu.
Kendinize ve karşınızdakine biraz zaman tanıyın farazi konuşuyorum 3 gün 3 ay her neyse.
O süre sonunda bakın bakalım ne değişti ne değişmedi, kalbiniz hisleriniz ne durumda, bu şekilde karar verseniz daha sağlıklı olur gibi.

Bu arada bu bey ile sevgili olarak görüşmüyoruz ayda 1-2 kez görüşüp bir şeyler yiyip içip vakit geçiyoruz hayatımızdan vs konuşup sohbet ediyoruz.

Bu kişiye beni çeken şey arkadaş da olabilmemiz bence bir ilişkide arkadaş gibi sohbet edip eğlenebilmek çok önemli. Onun yanında rahat hissediyorum ve bir beraberlikte özgürlüğümün kısıtlanmayacağını biliyorum.

İnsanın karşısında hayatta çok az böyle insanlar çıkar diye düşündüğüm için de ciddi bir yola girme fikri aklımı çeliyor. Annem faktörü de çok büyük etken tabii ki.

Fark ettiğiniz üzere kafam karışık😅 bir süre zaman verip tabii ki duygularım gelişir mi daha fazla zaman geçirdikçe birbirimizle olan uyumumuz azalır mı diye görmem gerekli biliyorum😅

Annem görsün diye evlenilmez.

Bu arada bu bey ile sevgili olarak görüşmüyoruz ayda 1-2 kez görüşüp bir şeyler yiyip içip vakit geçiyoruz hayatımızdan vs konuşup sohbet ediyoruz.

Bu kişiye beni çeken şey arkadaş da olabilmemiz bence bir ilişkide arkadaş gibi sohbet edip eğlenebilmek çok önemli. Onun yanında rahat hissediyorum ve bir beraberlikte özgürlüğümün kısıtlanmayacağını biliyorum.

İnsanın karşısında hayatta çok az böyle insanlar çıkar diye düşündüğüm için de ciddi bir yola girme fikri aklımı çeliyor. Annem faktörü de çok büyük etken tabii ki.

Fark ettiğiniz üzere kafam karışık😅 bir süre zaman verip tabii ki duygularım gelişir mi daha fazla zaman geçirdikçe birbirimizle olan uyumumuz azalır mı diye görmem gerekli biliyorum😅
Bu kadar az görüşmeyle karar veremezsiniz.

2 3 sene içinde sen hazır olduğunda seninle evlenmeyi düşünüyorum demek bana evlilik teklifi gibi gözükmedi açıkçası. Annenizin çok hasta olduğunu söylemişsiniz ve 2 3 senesi de olmayabilir, bu arada hiçbirimizin yarını çıkarma garantisi yok yani biri bizi çok evlenmiş görmek istiyor diye evlenmek çok saçma.
Biri ile evlenmeden de kendi düzeninizi kurabilirsiniz.
Karşınızdaki kişiye o kadar bir hissiniz yok ki şu an bile flört olarak buluşmuyorsunuz. Evliliği ne zannettiğinizi bilmiyorum ancak sorumluluklarınız artacak ve evlilik oyun değil. Yarin obur gun karşınızdaki kisinin isi de batabilir veya bir sey de olabilir ona bakabilecek misiniz maddi veya manevi? Biri ile evlenmeli miyim sorusunu soruyorsanız da o kişi ile zaten evlenmeyin.

Çok ileri düşünmeye gerek yok, zamana bırakın tanımaya çalışın. Belki öyle bir şeyini göreceksiniz ki aşık olacaksınız, belki de bir davranışından iyi biri değilmiş diyeceksiniz. Ben de evlenmeyi hiç istemiyordum, evlilikle ilgili en küçük hayalim bile yoktu ama eşimle tanışınca ikna etti, aşık oldum ve evlendim.

Bence siz bundan onceki tekliflerin birinde kacirdiginizi belirttiginiz adama ozlem ve pismanlik duyuyor vebunda da ayni seyi yasamaktan korkuyorsunuz. Ondan bizden de bi teyit alma cabasindasiniz. Bence evlenmeye niyetiniz yoksa(evlilik fikrine uzak oldugunu soylediginiz icin diyorum, bu kisiyle evlilige uzak degilsiniz)ne kendiniz vakit kaybedin nede karsi tarafin vaktini alin. Cunku adam size ciddiyim imaji vermeye calisiyor tabi niyeti nedir biz bilemeyiz

Kendisine karşı duygusal bir şey hissetmesem de
Yani bazıları zamanla severim diye düşünüyor ama ben aşk ilişkisinden yanayım. Yanındayken için kıpır kıpır olmalı yani ben öyle bir ilişki severim.
Bu kişi ile ciddi düşünme sebebim annem çok hasta biri ve her an maalesef vefat edebilir. Evlendiğimi görmeyi çok istiyor, aslında evlenmemden kasıt düzgün ve güvenli bir hayat kurduğumu görmeyi çok istiyor diyebilirim.
Kendin de demişsin illa evlilik olmasına gerek yok düzgün bir hayatın olsa o da yeterli, annem görsün diye evlilik yapıp o evlilikten pişman olma ihtimalin var. Cidden evlenmek istiyorsan ve karşındaki de buna değer biriyse anca o zaman düşün, annen için de hayatını düzene koy. Annene de söylersin evlenip mutsuz olma ihtimalim var bu zamanda birine güvenmek zor. Zamana bıraktım diye.

Back
X