Bu kadarına pes dedim...Ne yapayım ben artık?

Kızlar, kusura bakmayın, çıkmak zorundayım, oğlan oyun oynayacakmış, çok sıkıldı o da şimdilik bilgisayarı ona bırakayım, yarın tekrar görüşürüz...Herşey için çok teşekkürler. Yarın tekrar görüşürüz.gelişmeleri yazarım....

İşin dürüstçesi şu anda kardeşimin ya da yakınlarımın yanına gidecek kadar ve birkaç gün kendimi idare edecek kadar maddi durumumu yeterli görmüyorum. O yüzden biraz para biriktirip gitmek istiyorum. Elim kolum bağlı dediğim o yüzden. Üstelik çocuğun okulu var ve zaman kazanmam lazım. Bekleyeceğim dediğim bu yoksa beyefendinin keyfini beklemeyeceğim....

bak canım öncelikle durumu ailenle paylaş bilsin herkes.para konusuna gelince bi iş bulana kadar ailen yardımcı olur.olamıcak kadar mı kötü durumdalar.ayrıca boşanma davası açıldığı tarih itibari ile nafaka talep edebiliyorsun.ben senin yerinde olsam gerekirse evlere temizliğe giderim o sırada da davamı açarım çocuğum için nafaka talep ederim.iş buluncada ailene borcunu ödersin.

Tatlım mahrem falan kalmadı da şu kadarını diyeyim sana, aniden neşelenmek, aniden depresif olmak, aşırı duygular arasında gitmek gelmek, eve gelince o gün tv de ne varsa ona bakar, tek kelam etmez yatar. Ben bişey sorarım, cevap alamam.
İlgisizlik had safhada. Şimdi kendimle çocuğumu korumak zorundayım. O sehpa evdeki tv'ye gelseydi patlatabilirdi. Ben bu kadar sakinken aşırı tepkileri ağır lafları beni üzdü. Üstelik gerçekten halsiz ve bitkinim.
İnsan alacaklısını, kendine hakaret edenin, ya da ne bileyim binbir sebepten ama düşmanının yakasını toplar. Evladının anası için yaka toplanmaz.

Korkarım eşinin ciddi sorunları var. Demekki yaşadığın şey anlık bir olay değil.
Başka başka sorunları da sık sık yaşıyorsunuz.
Dilerim bir an önce kurtulursunuz

arkadaşlar yanlış anladıysam düzeltin ama serap arkadaşımız çok pasif geldi bana .elbette çok zor yaşadıkları belkide bunların etkisiyle böyle olabilir çok normal.ama bence güçlenmesi ve bi yol çizmesi gerek maddiyatı bahane etmemeliyiz arkadaşlar korkmamalıyız sağlam durmazsak hiç bi şeyi çözemeyiz ben bu anlamda serap için manevi anlamda ve hukuki anlamda fikirlerimizle destek olmalı ve vah vah demek yerine çözüm önerilerinde bulunmalıyız diyorum

arkadaşlar yanlış anladıysam düzeltin ama serap arkadaşımız çok pasif geldi bana .elbette çok zor yaşadıkları belkide bunların etkisiyle böyle olabilir çok normal.ama bence güçlenmesi ve bi yol çizmesi gerek maddiyatı bahane etmemeliyiz arkadaşlar korkmamalıyız sağlam durmazsak hiç bi şeyi çözemeyiz ben bu anlamda serap için manevi anlamda ve hukuki anlamda fikirlerimizle destek olmalı ve vah vah demek yerine çözüm önerilerinde bulunmalıyız diyorum

serap çocuğunu düşündüğü için haklı bence ara dönemde hayatının değişmesinin bi çocuğa yararı dokunmaz o bir kadın ama önce anne çocuğu olmayan anlayamaz diye düşünüyorum benim de yok o nedenle anlamak için çok çabalamadım ama destek veriyorum ve Allah yardımcın olsun..

okudum kanım dondu çekildi resmen nasıl sabrediyorsun bu insana ya evlilikte saygı vardır sevgi vardır iki kişi birbirnini mutlu etmek için elinden geleni yapar ama ben bu evlilikte bunların zerre kadarını göremedim yorumum belki sert olabilir canım ama inan seni düşündüğümden söylüyorum AYRIL...Yazık bi çocuk var ortada ilerde nasıl bir yaşamı olacak bu olayları gördükçe insan dünyaya bir kere geliyor çekilmez bu eziyet benim babamda askerdi ama evde böyle bişey hiç yaşanmadı olamaz ya ne demek sehpa fırlatmak nasıl bir olay bu ya mesleğinde var ailen ne diyor bu konu hakkında onlara söyledin mi

duruma çok üzüldüm ya:( çocugun yanında size nasıl davranmış hadi çocugu geçtim siz öle hastayken duvara yapıştırmak sehba fırlatmak üstünüze pislik herif ulan içimdeki şeytan dioki böle kocaları topla toptan döv neyse canım ,inş durumun iyi olur kayınvaliden diyemedimi kız benle ilgileniyo bagırma kıza die kayınvalidende çok pısırıkmış oğluna sözü bile geçmiyoo:52:

duruma çok üzüldüm ya:( çocugun yanında size nasıl davranmış hadi çocugu geçtim siz öle hastayken duvara yapıştırmak sehba fırlatmak üstünüze pislik herif ulan içimdeki şeytan dioki böle kocaları topla toptan döv neyse canım ,inş durumun iyi olur kayınvaliden diyemedimi kız benle ilgileniyo bagırma kıza die kayınvalidende çok pısırıkmış oğluna sözü bile geçmiyoo:52:

Allah sabır versin arkadaşım ya.. Dayağın hiç bir bahanesi olamaz! Yok mesleğiymiş, yok o erkekmiş!
Ailen seni eşine emanet ediyor, onun yaptığı şeye bak.. Hiç anlamıyorum böyle adamları! Başka biri bişeyini emanet etse gözü gibi bakar, kendi karısı çoluğu çocuğu olnca amaaaaaaan boşver der!
Bir an önce kurtul bu adamdan! Kendin için değilse bile oğlun için, onun tedavisi için kurtul... Öyle bi babanın yanında Hasta olması normal zaten... Çok üzüldüm inan... En çok da oğluna... Erişkinliğe girdiği bir dönemde, babasının annesine yaptığı şeyleri görüyor.. Ve bişey yapamıyor... ne kadar gurur kırıcı bişey bu... senin yerinde hele hele oğlunun yerinde olmak istemezdim..

Ne diyeceğimi bilmiyorum, geçmiş olsun öncelikle..

Ne kadar da sakin ve ılımlısın, ben olsam bu kadar alttan alamazdım, hala konuşup toparlamak için çaba gösteremezdim..

Yorum yapamıyorum, katlanacak durumda değil. "Sofrayla ilgilen, ekmek getir" dediği an film kopmuş olurdu ben de, uşağı mıyım ben, annesi mi, nesiyim?

Ki üstüne neler yapmış.. Gerçi hiç bir önemi yok, ama pişman oldu mu en azından?

merhaba...
hem senin hem de oğlun adına inan o kadar üzüldüm ki...
ilk olarak 14 yıllık evliliğin var denemeye değer bir kere daha şans vermeye çalış derdim ama anladığım kadarıyla düzelecek gibi değil...
ayrıca tek tek bütün yorumları ve senin cevaplarını okudum sanırım sende zaten düzelmesini istemiyorsun artık..
izlediğin yol çok sabır gerektirse de doğru yol bence ani çıkışlar yapmış olsaydın eşin daha da çıldırıp hem sana hem oğluna daha fazla zarar verebilirdi.
sakin sakin kendine ayrı bir hayat kurmaya çalış.
umarım şans hep seninle olur...

merhabalar,
sizin ve oğlunuzun adına üzüldüm gerçekten. severek evlendık diyorsunuz ınanın şurda öyle şeyler okuyorum kı evlenmekten korkar hale geldım. insanlar neden evlenınce değişir anlamıyrum yaa. bir insanı seviyorsan seviyorsundur evlendıkten sonra ne degişiyoda şiddet uyguluyosun aldatıyorsun.. nasıl kıyabiliyorsun... hiç mi düşünmüyorlar acaba nasıl insanlar bunlar yaa erkek diye fiziksel olarak senden güçlü diye sana nasıl el kalıdırabilir bunun adı sadece acizliktir. cok yazık gerçekten bir insanın kendini bu acizliğe düşürebilmesi çok yazık! umarım hakkınızda hayırlısı olurr allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
Allah korusun Allah sabir versin sana. dusunuyorumda kocamda cok yalnislar var ama asla bana el kaldirmaz bagirmaz hakaret etmez. Allaha cok sukur. boyle bisey basima gelse herhalde dayanamazdim. Allah korusun. sana nasil bir tavsiye vereyim bilmiyorum. esinin yaptigi cok yanlis. psikolojik bir rahatsizligi olabilir

Son düzenleme:
Olayın ertesi günü size yazmıştım ne yapayım diye. Allah hepinizden razı olsun, acımı üzüntümü paylaştınız. Ben de oğluma bıraktım bilgisayarı, kardeşimi aradım. Bütün olayı anlattım. Bana ''Allah yardımcın olsun abla, zor bu işler'' dedi. ''Çok işlerim var toplayamıyorum'' falan dedi. Neyse kardeşim sen iyi ol, bir şekilde sorunuma çare arayayım dedim. teyzemi aradım, teyzem de aynısını söyledi, her evlilikte olur falan dedi.Ben de oturdum, plan yapmaya başladım. Nasıl olur nasıl ederim diye. Gece de erkenden yattım.
Sabah gümbür gümbür kapı vuruluyor. Kafamda korkunç bir ağrı, ev dağınık, şudur budur, Kapıdan kafamı uzattım, inanılmaz, KARDEŞİMLE TEYZEM KAPIDALAR..........İnanamadım, rüya falan zannettim. Teyzem,içeri almayacakmısın deyince kalakaldım.....
Meğerse teyze yeğen ben onları aradıktan sonra birbirlerini aramışlar, son işlerini halledip arabaya atlyaıp gelmişler, yollar kötüymüş kardeşim çok uykusuz kalmış, abla hiç böyle araba kullanmadım falan diyordu. Neyse, Sevincimizden elimizi ayağımızı nereye koyacağımızı bilemedik. Kardeşim, hemen aradı, enişte bize hoşgeldin demeyecekmisin deyince şok olmuş, teyzem de ''Damat dedik bağrımıza bastık, bak gelmeyecek demek ki'' deyince hemen eve geldi. Kardeşim de gel enişte vakit öğlen olacak neredeyse senle çıkıp bir yemek yiyelim dedi. Ben oğlan, teyzem evdeydik. teyzem olayı bir kez daha dinledi. Kardeşin çıldırdı zannettim o nasıl araba kullanmak dedi. Uçağa binseydiniz dedim, yok illa buraları görecek, onun için uçak istemedi dedi. neyse çok üzülmüşler, çok sinirlenmişler. Biz de öğlen yemeğinizi yedik, saat 14.30 gibi eve geldiler, koca bir çiçek, bir kutu çok süslü çikolata bir de ufak bir kırmızı kutu gelmiş. teyzem açma, özür dilerken o kutuyu kendi açacak dedi. Ben de ellemedim. Kardeşim de abla elleme dedi. Neyse, akşam da ''Abla sakın bişey hazırlama dışarı çıkacağız'' dedi. Akşam eve geldi, o adam gitmiş, bambaşka bir adam gelmiş güleryüzlü kibar....Neyse akşam yemeğe gittik, epey de uzak bulunduğumuz yere. Neyse yemeği yedik eve geldik çay hoşbeş, eşim ''Özür dilerim Serap, yaptığım doğru değil kabul ediyorum, seni de çocuğu da çok üzdüm, bundan sonra seni üzmeyeceğim'' dedi. Kutuyu açtı, nefis bir yüzük çıktı. Çok sevindim. Oğlana da harika bir sweat ile muazzam bir çanta gelmiş. Teyzemle kardeşim bir de koca bir pasta yaptırmışlar. Akşam da aniden tel gelince eşim çıktı. Bir iki saat içinde gelirim falan dedi. Sabaha kadar oturuldu, kardeşim neredeyse 24 saate yakın araba kullanmış, mahvolmuş.
Kardeşim, abla yemek falan yemedik, bir kuru tost, direkt il merkezine. Senin bana anlattıklarının aynısını anlattı, çok dürüst davrandı, hatasını kabul ediyor. Bir erkek, bir yabancı gibi dinledim, beni ikna etti dedi. Ama bir daha yaparsan çayını kahveni içmeye değil, ablamla yeğenimi almaya gelirim demiş. O da asla bir daha olmayacak demiş. Fazla ayrıntı anlatmadı. Çok işleri varmış, yarın da Fransa'ya gitmesi gerekiyormuş, o yüzden bugün sabahtan ayrıldılar. ben de hemen buraya koştum.
Ve bombanın büyüğü, kayınvaldem bugün yola çıkmış, o da yarın sabah buraya geliyor.
Teyzem de ayrıca aldı karşısına konuştu, bak damat böyle olmaz ama işin de zor, ama herkesin bir işi var, bu durum evde sana, evladına sahip çıkan kadına bunu yapmanı gerektirmez dedi. Sonra oğlanın odasına çekti tam 1, 5 saat... En son kızımı kaybedemem kusura bakma, ikincisi asla yok bunun dedi. Bunu duyduk geldik,küçüğün hatırına bu sefer bunu yaptık ama asla ikincisi olmaz dediler. ve bana da ''Serap kesinlikle telefon açacaksın ve biz seni almaya geleceğiz bir daha da yüzünü anca mahşerde görür'' dediler.
Şu anda eşim inanılmaz kibar, bambaşka bir adam oldu. Kayınvaldem de ''Bir de benim yüzüme söylesin bakalım'' diye geliyormuş. ''Serap'a yaptığının aynısını bana da yapsın bakalım dünya kaç bucak'' demiş Üstelik kayınvaldem bir gün de kalmaz, o da en az 20 gün burada. Kardeşim, teyzem bazen yapıcı olmak gerektiğini, annemle babamın boşanmasını hatırlattılar. Umarım herşey iyi olur.

Olayın ertesi günü size yazmıştım ne yapayım diye. Allah hepinizden razı olsun, acımı üzüntümü paylaştınız. Ben de oğluma bıraktım bilgisayarı, kardeşimi aradım. Bütün olayı anlattım. Bana ''Allah yardımcın olsun abla, zor bu işler'' dedi. ''Çok işlerim var toplayamıyorum'' falan dedi. Neyse kardeşim sen iyi ol, bir şekilde sorunuma çare arayayım dedim. teyzemi aradım, teyzem de aynısını söyledi, her evlilikte olur falan dedi.Ben de oturdum, plan yapmaya başladım. Nasıl olur nasıl ederim diye. Gece de erkenden yattım.
Sabah gümbür gümbür kapı vuruluyor. Kafamda korkunç bir ağrı, ev dağınık, şudur budur, Kapıdan kafamı uzattım, inanılmaz, KARDEŞİMLE TEYZEM KAPIDALAR..........İnanamadım, rüya falan zannettim. Teyzem,içeri almayacakmısın deyince kalakaldım.....
Meğerse teyze yeğen ben onları aradıktan sonra birbirlerini aramışlar, son işlerini halledip arabaya atlyaıp gelmişler, yollar kötüymüş kardeşim çok uykusuz kalmış, abla hiç böyle araba kullanmadım falan diyordu. Neyse, Sevincimizden elimizi ayağımızı nereye koyacağımızı bilemedik. Kardeşim, hemen aradı, enişte bize hoşgeldin demeyecekmisin deyince şok olmuş, teyzem de ''Damat dedik bağrımıza bastık, bak gelmeyecek demek ki'' deyince hemen eve geldi. Kardeşim de gel enişte vakit öğlen olacak neredeyse senle çıkıp bir yemek yiyelim dedi. Ben oğlan, teyzem evdeydik. teyzem olayı bir kez daha dinledi. Kardeşin çıldırdı zannettim o nasıl araba kullanmak dedi. Uçağa binseydiniz dedim, yok illa buraları görecek, onun için uçak istemedi dedi. neyse çok üzülmüşler, çok sinirlenmişler. Biz de öğlen yemeğinizi yedik, saat 14.30 gibi eve geldiler, koca bir çiçek, bir kutu çok süslü çikolata bir de ufak bir kırmızı kutu gelmiş. teyzem açma, özür dilerken o kutuyu kendi açacak dedi. Ben de ellemedim. Kardeşim de abla elleme dedi. Neyse, akşam da ''Abla sakın bişey hazırlama dışarı çıkacağız'' dedi. Akşam eve geldi, o adam gitmiş, bambaşka bir adam gelmiş güleryüzlü kibar....Neyse akşam yemeğe gittik, epey de uzak bulunduğumuz yere. Neyse yemeği yedik eve geldik çay hoşbeş, eşim ''Özür dilerim Serap, yaptığım doğru değil kabul ediyorum, seni de çocuğu da çok üzdüm, bundan sonra seni üzmeyeceğim'' dedi. Kutuyu açtı, nefis bir yüzük çıktı. Çok sevindim. Oğlana da harika bir sweat ile muazzam bir çanta gelmiş. Teyzemle kardeşim bir de koca bir pasta yaptırmışlar. Akşam da aniden tel gelince eşim çıktı. Bir iki saat içinde gelirim falan dedi. Sabaha kadar oturuldu, kardeşim neredeyse 24 saate yakın araba kullanmış, mahvolmuş.
Kardeşim, abla yemek falan yemedik, bir kuru tost, direkt il merkezine. Senin bana anlattıklarının aynısını anlattı, çok dürüst davrandı, hatasını kabul ediyor. Bir erkek, bir yabancı gibi dinledim, beni ikna etti dedi. Ama bir daha yaparsan çayını kahveni içmeye değil, ablamla yeğenimi almaya gelirim demiş. O da asla bir daha olmayacak demiş. Fazla ayrıntı anlatmadı. Çok işleri varmış, yarın da Fransa'ya gitmesi gerekiyormuş, o yüzden bugün sabahtan ayrıldılar. ben de hemen buraya koştum.
Ve bombanın büyüğü, kayınvaldem bugün yola çıkmış, o da yarın sabah buraya geliyor.
Teyzem de ayrıca aldı karşısına konuştu, bak damat böyle olmaz ama işin de zor, ama herkesin bir işi var, bu durum evde sana, evladına sahip çıkan kadına bunu yapmanı gerektirmez dedi. Sonra oğlanın odasına çekti tam 1, 5 saat... En son kızımı kaybedemem kusura bakma, ikincisi asla yok bunun dedi. Bunu duyduk geldik,küçüğün hatırına bu sefer bunu yaptık ama asla ikincisi olmaz dediler. ve bana da ''Serap kesinlikle telefon açacaksın ve biz seni almaya geleceğiz bir daha da yüzünü anca mahşerde görür'' dediler.
Şu anda eşim inanılmaz kibar, bambaşka bir adam oldu. Kayınvaldem de ''Bir de benim yüzüme söylesin bakalım'' diye geliyormuş. ''Serap'a yaptığının aynısını bana da yapsın bakalım dünya kaç bucak'' demiş Üstelik kayınvaldem bir gün de kalmaz, o da en az 20 gün burada. Kardeşim, teyzem bazen yapıcı olmak gerektiğini, annemle babamın boşanmasını hatırlattılar. Umarım herşey iyi olur.

ya canım kötü gününde koşup geliyolar gördünmü, üzülüyordun birde, beni önemsenmiyorum diye
ohh iyi olmuş, sahipsiz tek başına ona muhtaç sanmasın seni eşin
herşeyin tatlıya bağlanmasına sevindim
umarım bi daha böyle bi konu açmak zorunda kalmazsın buraya
:34:

Serap, canım nasıl güzel haberler bunlar böyle..
Hamileliern duası kabul olurmuş, belki de benim sana ettiğim duanın da payı vardır bunda diye kendime de pay çıkaracağım..:69:

Öyle heyecanlandım ki, kelimeleri toparlayamıyorum inan.. Allahım her zaman, hepimize böyle güzel, hayırlı kapılar açsın inşallah..

Hangi birine sevineyim yazdıklarının. Tüm sorunların aynı anda uçtu gitti bak.. Teyzen, kardeşin sana kucak açtılar.. Onlar senin hayatında varmış bak aslında, seviyor ve değer veriyorlarmış. Ayrıca kardeşinin yeğenine çanta getirmesi ayrıca manidar, çünkü ihtiyacı olduğunu biliyordu. Bak önemsemiş, unutmamış gördün mü..:69:

Oy şimdi ben nasıl sevindim, kızıma bir kardeş yaptığıma.. Hamilelik sıkıntılarımı zevkle ve söylenmeden çekeceğim artık..:66:

Bu arada eşin de artık çok daha dikkatli olacaktır eminim..
İnan bana arkanda bir ailenin olması az şey değildir onun gözünde. Ayağını denk alsın, 2. bir hatası olursa teyzene kalmaz biz KK olarak geliriz oraya..:47:

Ama neticede eşin sana değer veriyor ve yuvasını korumak istiyor olmasaydı, teyzen değil peygamber gelse 1 adım geriye gitmezdi..Bunu da unutma..

Allahım daim etsin huzurunu..:70:

Son düzenleme:
merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.(maddi durumum nedeniyle avukat tayin edemedim) mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,

Benim anlamadığım, tek kelime ile kardeşim de teyzem de olayı anlattığımda çokk sakinlerdi. Sakince dinleyip ''Allah yardımcın olsun, bu işler çok zor, her evlilikte olur,'' falan demişlerdi.Birden fırtına gibi geldiler, inanamadım, çok ikna edici bir konuşma yapmışlar. Aslında kardeşim, abla hiç kıvırmadı, kendini savunmaya da kalkmadı, seni hiç kötülemedi, dürüst davrandı, bana senin anlattıklarınla arasında en ufak bir çelişki görmedim, sorular sordum ciddi ve dürüst olarak yanıt verdi, bu da bana yetti, ben ikna oldum dedi. Ama onu da ikincisi olmayacağı konusunda ikna ettim buna da inan dedi. Teyzem de ''ben umutluyum, eğer yapısı problemli olsaydı kaçardı, kıvırırdı, ya da suçu sana atardı, bunları yapmadı, ne yaptıysa aynen senin anlattığın gibi anlattı, harfi bile çelişmedi, beni de ikna etti'' dedi. Ama sıkı sıkı tembih ettiler, bir ikincisi olduğu anda artık o evde değilsin dediler.
Kayınvaldem de geliyor şimdi. Demin telefonun susmadı, kardeşim aradı, abla nasılsın diye, teyzem aradı, Serap kızım naaptın diye, sonra da eşim aradı, pastayı bitirmeyin bana da kalsın :))))) diyor. Oğlan havalara uçuyor dayım geldi buralara diye....
Bu arada teyzem bir poşet dolusu çay getirmiş, çok sinirlenirseniz, normal çay yerine bir bardak bundan için diye. Mısırçarşısı'ndan almış, ben bir bardak denedim, inanılmaz sakinleştiriyor. Normalde yapı olarak da her olaya sakin kalmaya çalışırım, ama bu iksir gibi bişey. teyzem hapa ve ilaca karşı olduğu için bitki çaylarının önemine inanır. İnanılmaz bir çaydı, sanıyorum içinde yasemin var, nefis kokuyor çünkü....:69:

Back
X