Bu kadarına pes dedim...Ne yapayım ben artık?

insanın sinirlenesi bile gelmiyo şaşkınlıktan....
konuyu anladım bebegm ama kapıdan bir hışımla girdi dedin ya işte dışarda ne yaşamış ta eve ahkam kesiyo onu merak etmiştim..
çekeceğini eyvallah demeni bekliyo ya nekadar cahilce..
ayrıca askerlik falan boş hikaye..ozaman kimse evlenmesin askerle...
yada bütün askerleri boşasınlar..
ne saçma..öyle bşey olurmu ....

Olaylar netleştikçe siz de benim gibi sinirlenmeye başladınız. Ben sigaraları yemeye başladım artık.
Esmerim, eve girdi, yine sakindi. O arada yakınım aradı, serap bana mesaj atmışın diye. ben de konuşmaya başlarken banyoda ellerini yıkarken hışımla mutfağa girdi. ben bağırarak konuşuyormuşum dangalakmışım....Ben de herhalde gürültülü bir yerdeydi, sesimi duyurmaya çalışıyorum dedim. Yani ben bağırarak konuşunca sinirlenmiş. Ekmek gelmemiş sinirlenmiş, ben annenle konuşuyorum dedim sinirlenmiş...Sinirlenmiş oğlu sinirlenmiş yani. ben ne yapayım, bütün gün evin içinde mahvoldum sancı, ağrı....Biliyorum ben en zayıf anlarımı kolluyor benim.

alttan ala ala bu hale gelmiş kadıncağız, 14 senelik fedakarlık olur mu, fedakarlıkta bi yerden sonra anlayana yani

bence eşin işyerinde sürekli eziliyor, azarlanıyor belkide küçük görülüyor. bunu eve yansıtıyor, yani evde ağa gibi geziniyor. savunma mekanizmalarından biridir bu yansıtma olayı. yani sonuçta psikolojisi yada bulunduğu ortam normal değilse vücut böyle bir savunmaya girer. yada orda laf sayamadığı yada sustuğu amirlere birşey diyemediği için içinde biriktirip, evde sana kusuyor biriktirdiklerini. bence eşinden vazgeçme en azından çocuğun için bunu yapmalısın. gerekirse psikiyatrise gitmeye ikna et, yani ialç kullanmasa bile birkaç terapile belki hayatınız değişecek. bide stresini atmak için onun seveceği hobiler bulmaya çalış. mesela resim yapmak, fotoğraf çekmek,balık tutmak yada belki bir müzik aletiyle uğraşmak gibi. haftasonu gezme imaknınız yoksa güzelce konuşup en azından temiz havada bi piknik yapın. biliyorum bunları yaparken yada onu ikna etmeye çalışırken zorlanacaksınız ama hiç pes etmeyin ve sürekli tatlı dilinizi silah olarak kullanın. alttan alan hep siz olun, iananın evdeki huzurun önemini anlayınca kendiside artık huzursuzluk istemeyeck. niye alttan alan ben layım demeyin farzedinki oda sizin 2.çocuğunuz,oda ilk çocuğunuz gibi ilgilinize ve merhametinize muhtaç.
katılmıyorum..onada çocuk muamelesi yapacaksam hep ben ilgileneceksem ki anlamıcak zaten ee ben neden evleneyim o halde?annemin evinde rahatmı batacak bana.,?
----------------
serap duruma göre hareket etmelisin belkide gelip kendisi paylaşır hatasını anlar özür diler falan..
bir süre izlemeye al ve bunu hissettir.ben evlilikte her lafta boşanırım boşanalım lafının sölenmesini hiç dogru bulmam çünkü o laf artık çürüyecektir anlamını yitirecektir ve beyin istemeden boşanmaya hazırlayacaktır kendini..ancak çıgırından çıkmışsa ilişki bu sözü ozaman sarfetmek gerek ki şok etkisi yaratsın..
buda o durumlardan biri sanırım..

aklım almadı ya sebebli de olsa böyle davranması çok yanlış,hakkı yok buna,kendini ne zannediyor hiçmi sizi kaybetme korkusu yok bu adamda,bu nasıl babalık nasıl eşlik allah ıslah etsin işiniz zor,ama görünüşe göre sinirlerine sahip olamayan bir adam,aman ne yapacaksanız içinizde karar verin onu tahrik edici sözler söylemeyin

Eşinin psikolojik sorunları var bence.
Normal bir insan ekmek için sehpa fırlatmaz, telefonda sesli konuştu diye karısına dangalak demez.
Kaldı ki eşin sorunlu olmasa bile kimsenin sana hakaret edip, şiddet uygulama hakkı yok.
Bence resti çek kocana.

Önceki konularınızı da okudum şimdi oturup. Çok çok üzülerek ve sinirlenerek okudum.
Nasıl zor bir durum, nasıl bir sıkıştırılmışlık hissi. Yaşadığınız yer, çocuğunuz, eşinizin problemleri.
Ama bütün bunların içinde nasıl da sağlam, ayakta durmaya çalışan, akıllı ve çok bilinçli bir kadın.
Şahsi fikrim; bu evlilik için daha fazla emek vermek sizden götürecek, sizi tüketecek.
En iyisi uygun koşullar oluştuğunda oğlunuzu da alıp başka bir yerde yeni bir hayata başlamak.
Sanıyorum bu kararı aldığınızda kimse de şaşırmayacak. Size destek olacaklar.

Bundan sonrasında umarım herşey çok güzel olur sizin ve oğlunuz için.

katılmıyorum..onada çocuk muamelesi yapacaksam hep ben ilgileneceksem ki anlamıcak zaten ee ben neden evleneyim o halde?annemin evinde rahatmı batacak bana.,?
----------------
serap duruma göre hareket etmelisin belkide gelip kendisi paylaşır hatasını anlar özür diler falan..
bir süre izlemeye al ve bunu hissettir.ben evlilikte her lafta boşanırım boşanalım lafının sölenmesini hiç dogru bulmam çünkü o laf artık çürüyecektir anlamını yitirecektir ve beyin istemeden boşanmaya hazırlayacaktır kendini..ancak çıgırından çıkmışsa ilişki bu sözü ozaman sarfetmek gerek ki şok etkisi yaratsın..
buda o durumlardan biri sanırım..

Aliş arkadaşımın dediklerini yaptım hep, beyefendi bilgisayarının başında keyif çatarken, çayı kahvesi hep ayağına geldi, yemeği ayağına geldi. Çocuğun sorunları kendisine sezdirilmeden çözüldü, okuluna gidildi, (Oğlum bu arada teşekkür aldı) evle ilgilenildi, çamaşırlar temiz, yemek hazır, ev toplu, kadın ne zaman tel ile aransa hep iyiyim bir sorunum yok dendi. Zor zamanlarda kanaat edildi, annesine, kardeşlerine saygı eksik edilmedi. Hobi demiş arkadaş, müzik, resim, benim eşim böyle şeyleri saçmalık olarak görür. İlgilenmez. Piknik konusuna gelince, eski konularımda da piknik meselesi yazmıştım. Pikniğe gidilmez, zaten yorgundur, bir de bizimle mi uğraşacaktır. Hafta sonu ona aittir, mümkünse ortalıklarda pek gözükmeyelim.....Bla bla blaa......
Evet, chess'in dediğini yapacağım. Bir süre gözleyeceğim, eğer değişim, gelişim olmazsa ki olmayacağını biliyorum, buradaki bir tek arkadaş biraz sabır dedi ama arkadaşlar beni çoktan anlamış, ben gerçekten kapana kısılmış hissediyorum şu anda. Evet, yıllarca ben alttan aldım, aman boşver dedim, şimdi şeker hastası, yorgun, bitmiş bir insanım. Bugün çıksam, sıfırdan başlayacak kadar güçlüyüm. Oğlum, bu zamanda babasına baktı, bana baktı, hep bana sarılıyor. Anne ne olur, anne dur anne ağlama, anne şuraya uzan biraz dinlen...Dün akşam hiç ama hiç babasının yanına uğramadı. Korkuyor.Korkuyoruz, acaba bugün ne laf işiteceğiz diye.
36 yaşındayım ve hayatın yarısındayım belki. ama sıfırdan başlayacak gücüm var. Kendime inanıyorum. bekleyeceğim. Daha akrabalarımı aramadım. Ararsam zorlaşacak gibi geliyor.

aklım almadı ya sebebli de olsa böyle davranması çok yanlış,hakkı yok buna,kendini ne zannediyor hiçmi sizi kaybetme korkusu yok bu adamda,bu nasıl babalık nasıl eşlik allah ıslah etsin işiniz zor,ama görünüşe göre sinirlerine sahip olamayan bir adam,aman ne yapacaksanız içinizde karar verin onu tahrik edici sözler söylemeyin

Kaybetme korkusu....... Sevdiğin şeyi kaybetmekten korkarsın. Sevdiğin bişeyi sakınır, kollarsın. Evet, bakalım, bekleyeceğim, ikincisinin olmamasını diliyorum, bardak son damlayı bekliyor galiba....

bundan önceki olayları bilmiyorum ama bu bile yapılması gerekeni bikez daha göstermiş. ama bekara karı boşamak kolaydır diye bi laf var. bana bu ne kadar kolay gelsede sizin için bi o kadar zor olacaktır. bide ortada çocuğunuz var. mesafeli davranın derim ben tavrınızı koyun yani. bu bakadar basit bişey için sinirlerine hakim olamayan adam başka şeyler olsa neler yapar allah bilir. bide bişey merak etim severek mi evlendiniz ?

Eşinin psikolojik sorunları var bence.
Normal bir insan ekmek için sehpa fırlatmaz, telefonda sesli konuştu diye karısına dangalak demez.
Kaldı ki eşin sorunlu olmasa bile kimsenin sana hakaret edip, şiddet uygulama hakkı yok.
Bence resti çek kocana.

Evet, bana dün akşam şiddet uyguladı. Psikolojik ya da fiziksel, bilmiyorum ama en savunmasız zamanımda bana bunu yaptığına göre demek ki beni ezip pestil haline getirip güvensiz, kendine bağımlı hale getirecek. Ben annesi ile konuştum diye dangalaksam, ekmek sofraya gelmedi diye kafama sehpa geçecekse....Bilmiyorum, çok kırgınım...gerçekten kırgınım....

Önceki konularınızı da okudum şimdi oturup. Çok çok üzülerek ve sinirlenerek okudum.
Nasıl zor bir durum, nasıl bir sıkıştırılmışlık hissi. Yaşadığınız yer, çocuğunuz, eşinizin problemleri.
Ama bütün bunların içinde nasıl da sağlam, ayakta durmaya çalışan, akıllı ve çok bilinçli bir kadın.
Şahsi fikrim; bu evlilik için daha fazla emek vermek sizden götürecek, sizi tüketecek.
En iyisi uygun koşullar oluştuğunda oğlunuzu da alıp başka bir yerde yeni bir hayata başlamak.
Sanıyorum bu kararı aldığınızda kimse de şaşırmayacak. Size destek olacaklar.

Bundan sonrasında umarım herşey çok güzel olur sizin ve oğlunuz için.

Çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin ve desteğin için. Senin şahsında burada destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bütün arkadaşlar tıpkı senin gibi, hemen çık demiyor, uygun koşullar, zaman mekan, sağlam piskoloji ve git bu Alcatraz'dan diyor....bekleyeceğim. Hep bekledim. Ben tükenirsem minik evladım ne yapacak...Kimse bakmaz, bol dua edin, piskoloji gitti mi ben de giderim, beden sağlığı hadi neyse ilaç alırsın, ağrı kesici yutarsın şudur budur...Ama son vida da yalama olursa o zaman iş zorlaşır....Tükenmek istemiyorum...

bundan önceki olayları bilmiyorum ama bu bile yapılması gerekeni bikez daha göstermiş. ama bekara karı boşamak kolaydır diye bi laf var. bana bu ne kadar kolay gelsede sizin için bi o kadar zor olacaktır. bide ortada çocuğunuz var. mesafeli davranın derim ben tavrınızı koyun yani. bu bakadar basit bişey için sinirlerine hakim olamayan adam başka şeyler olsa neler yapar allah bilir. bide bişey merak etim severek mi evlendiniz ?

Evet canım severek evlendik. Teşekkür ederim desteğin için....

İlk ve son sayfayı okudum çünkü çok asabım bozuldu ve hemen yazmak istedim Serap'çığım...

Kusuruma bakma ama sana güzel birşeyler söyleyebilmem için koca bir aptal olmam gerekiyor! Daha önce de yaptığım yorumların arkasında durarak, üstelik dün gece "psikolojisi zaten zarar görmüş oğlunun" önünde yaşanan bu duruma istinaden, ben oğlumla bu gün o evde OLMAZDIM!!! Hem ders çıkarması, hem benim ve oğlumun hayatındaki yerini kavrayabilmem, hem de oğlumun hayatını kolaylaştırabilmem adına, yemeden içmeden, sabah yollara koyulurdum. Kendi ailenin yanına gitsen "anne ben bir süre burada kalacağım" desen seni kovalarlar mı canım? Sen gözünü karartmazsan, bu adam senin kıymetini yakana yapışarak mı kavrayacak???

Gezmeye çıkarken sakindi evet. Hatta sırıtarak gitti. Ben anlamadım, eve girdi, saatli bomba gibi herşey havaya uçtu onu anlamadım zaten. Belki de olayı anlayamadığımdan sakin kalmışımdır inan ki bilmiyorum esmerim.....

Sevgili seraphimax,daha önceki konularını okumuştum,biraz fikrim var.Bu konunu okurken eşinin sana ilgisiz-sevgisiz değil "düşmanca" davrandığını anladım.Bu tarz davranışları genellikle aldatan erkekler gösterir.Dışarıda tatlı hayat,beraber olmak istenen kadın,eve gelince aynı kadın.Evdeki kadın başbelası gibi görülür ve nefret uyandırır.Yani sen ağzınla kuş tutsan bile o zaten sana kızar ve kötü davranır.İnşallah yanılıyorumdur ama senin daha önce eşinin kendine özen göstermeye,dışarı fazla çıkmaya başladığını söylemen,bir de şu yukarıdaki paragrafı okuyunca neredeyse emin oldum.Allah kolaylık versin.

İlk ve son sayfayı okudum çünkü çok asabım bozuldu ve hemen yazmak istedim Serap'çığım...

Kusuruma bakma ama sana güzel birşeyler söyleyebilmem için koca bir aptal olmam gerekiyor! Daha önce de yaptığım yorumların arkasında durarak, üstelik dün gece "psikolojisi zaten zarar görmüş oğlunun" önünde yaşanan bu duruma istinaden, ben oğlumla bu gün o evde OLMAZDIM!!! Hem ders çıkarması, hem benim ve oğlumun hayatındaki yerini kavrayabilmem, hem de oğlumun hayatını kolaylaştırabilmem adına, yemeden içmeden, sabah yollara koyulurdum. Kendi ailenin yanına gitsen "anne ben bir süre burada kalacağım" desen seni kovalarlar mı canım? Sen gözünü karartmazsan, bu adam senin kıymetini yakana yapışarak mı kavrayacak???

Sağol patafix.... Biliyorum olmamam gerekiyor ama şu an elim kolum bağlı(her zamanki gibi) ikinci hamleyi bekliyorum, şu anda biraz beklemek daha iyi olacak sanırım.
Bir de böyle yapan bir insanın benim yokluğumdan ders çıkaracak bir tip değil. Hayal'in dediği gibi bu düşmanca bir davranış. Biraz daha net duruyorum şu anda. Akşam konuşmak istemiyorum, hiç canım onunla konuşmak istemiyor. Bir hafta botunca hiç konuşmama ve o evde yokmuş gibi davranma kararı aldım. Bu hareketleri bir daha yapamaz.
Aileme gelince, asla demezler,zaten onlar da biliyorlar durumun ne olduğunu...
İnan patafix tatlım, herkes ama herkes son damlayı bekliyor.....

Sevgili seraphimax,daha önceki konularını okumuştum,biraz fikrim var.Bu konunu okurken eşinin sana ilgisiz-sevgisiz değil "düşmanca" davrandığını anladım.Bu tarz davranışları genellikle aldatan erkekler gösterir.Dışarıda tatlı hayat,beraber olmak istenen kadın,eve gelince aynı kadın.Evdeki kadın başbelası gibi görülür ve nefret uyandırır.Yani sen ağzınla kuş tutsan bile o zaten sana kızar ve kötü davranır.İnşallah yanılıyorumdur ama senin daha önce eşinin kendine özen göstermeye,dışarı fazla çıkmaya başladığını söylemen,bir de şu yukarıdaki paragrafı okuyunca neredeyse emin oldum.Allah kolaylık versin.

ben de yavaş yavaş kuşkulanmaya başladım. Ama buralarda öyle hovardalık yapılacak ortam yok ki nasıl yapacak? Hovardalık yapmak bir de çok riskli...Bilmiyorum, ama gerçekten düşmanlık bu...Kendi annesine, karısına düşmanlık.....

çok kötü bir durum üzüldüm okurken... bir de severek evlenmişsiniz.. nasıl bir adamdır sevgi biter aşk biter saygı bitmez bağırmak da ne haddine? insan böyle ilgili bir kadına bunu yapabilecek kadar sorunlu mudur ya? bu hep böyle devam ederse hem kendi iyiliğin hem de çocuğunun iyliği için boşan derim ben :44:

Sağol patafix.... Biliyorum olmamam gerekiyor ama şu an elim kolum bağlı(her zamanki gibi) ikinci hamleyi bekliyorum, şu anda biraz beklemek daha iyi olacak sanırım.
Bir de böyle yapan bir insanın benim yokluğumdan ders çıkaracak bir tip değil. Hayal'in dediği gibi bu düşmanca bir davranış. Biraz daha net duruyorum şu anda. Akşam konuşmak istemiyorum, hiç canım onunla konuşmak istemiyor. Bir hafta botunca hiç konuşmama ve o evde yokmuş gibi davranma kararı aldım. Bu hareketleri bir daha yapamaz.
Aileme gelince, asla demezler,zaten onlar da biliyorlar durumun ne olduğunu...
İnan patafix tatlım, herkes ama herkes son damlayı bekliyor.....

Peki ya o son damlaya senin ya da oğlunun kanı bulaşırsa? Bu adam sahiden psikopatlaşmış. Oğluna o sahneyi nasıl layık gördü de yaşattı? Normal insan işi mi bu? Yapma Serap, yapma canım. Gitmek için neden yeni bir deprem bekliyorsun? Bu sana ne kazandıracak? Oğluna ne kazandıracak? Zaten olmak istemediğiniz yerdesiniz şu an. Gitmelisin diyorum, başka da birşey demiyorum!!!

çok kötü bir durum üzüldüm okurken... bir de severek evlenmişsiniz.. nasıl bir adamdır sevgi biter aşk biter saygı bitmez bağırmak da ne haddine? insan böyle ilgili bir kadına bunu yapabilecek kadar sorunlu mudur ya? bu hep böyle devam ederse hem kendi iyiliğin hem de çocuğunun iyliği için boşan derim ben :44:

Bugün herkesi üzdüm farkındayım, herkes hakkını helal etsin,ama ben bu düşmanlığı hak edecek ne yaptım diye düşünüyorum.
Kayınvaldemi aradım az önce, sakin ol serap, duyma dediklerini ama oğlum artık iyiden şaşırmış, aramamı istermisin dedi....
Ben de sen hastasın, sen hastayken seni arayıp sormayan, ama karısı arayınca kafanı patlatırım senin diye yakasını toplayan adam dinler mi seni dedim, kadıncağız sus pus olsu kapattı telefonu....
Beklemek....

Yanlış yapıyorsun canım. Bak benim hislerim kuvvetlidir. Daha kötüsünü yaşayacaksınız! Oğlun için, kendin için gitmelisin. Benim dilimin kemiği yok evet. Ortada zaten mutsuz bir çocuk varken hele, hiç de olmayacak kemik memik. İnşallah sadece felaket tellallığı yapıyorumdur, inşallah yalancı çıkarım, inşallah...

Back
X