Bu kadarına pes dedim...Ne yapayım ben artık?

merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.(maddi durumum nedeniyle avukat tayin edemedim) mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,

Canım arkadaşım, bak iki gün önce benim başımdaydı, ailenle bir görüş istersen. Onlar gelsin kalsınlar bir iki gün, belki değişen bişeyler olur???? bir de Hukuk bölümü var, orada yardımcı olurlar sana. Hiç üzülme....

Bu arada eşin de artık çok daha dikkatli olacaktır eminim..
İnan bana arkanda bir ailenin olması az şey değildir onun gözünde. Ayağını denk alsın, 2. bir hatası olursa teyzene kalmaz biz KK olarak geliriz oraya..:47:

Ama neticede eşin sana değer veriyor ve yuvasını korumak istiyor olmasaydı, teyzen değil peygamber gelse 1 adım geriye gitmezdi..Bunu da unutma..

Allahım daim etsin huzurunu..:70:

Her arkadaşıma ayrı ayrı senin şahsında teşekkür ediyorum canım kardeşim. Umarım herşey iyi olur. Eşim dürüstçe evet yaptım, yapmamalıydım ama yaptım, bir ikincisi asla yaşanmayacak dedi. Teyzemle kardeşim o yüzden konuşarak hallettiler. Dürüst davranıyor, hatasını kabul ediyor dediler.
Umarım herşey iyi olur. Ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hemen koştunuz, derdimi bölüştünüz. Allah sizlere dert vermesin. Çok sevindim, sizi yanımda görünce sevincim katlanıyor, kat kat oluyor.
Teşekkürler....

Olayın ertesi günü size yazmıştım ne yapayım diye. Allah hepinizden razı olsun, acımı üzüntümü paylaştınız. Ben de oğluma bıraktım bilgisayarı, kardeşimi aradım. Bütün olayı anlattım. Bana ''Allah yardımcın olsun abla, zor bu işler'' dedi. ''Çok işlerim var toplayamıyorum'' falan dedi. Neyse kardeşim sen iyi ol, bir şekilde sorunuma çare arayayım dedim. teyzemi aradım, teyzem de aynısını söyledi, her evlilikte olur falan dedi.Ben de oturdum, plan yapmaya başladım. Nasıl olur nasıl ederim diye. Gece de erkenden yattım.
Sabah gümbür gümbür kapı vuruluyor. Kafamda korkunç bir ağrı, ev dağınık, şudur budur, Kapıdan kafamı uzattım, inanılmaz, KARDEŞİMLE TEYZEM KAPIDALAR..........İnanamadım, rüya falan zannettim. Teyzem,içeri almayacakmısın deyince kalakaldım.....
Meğerse teyze yeğen ben onları aradıktan sonra birbirlerini aramışlar, son işlerini halledip arabaya atlyaıp gelmişler, yollar kötüymüş kardeşim çok uykusuz kalmış, abla hiç böyle araba kullanmadım falan diyordu. Neyse, Sevincimizden elimizi ayağımızı nereye koyacağımızı bilemedik. Kardeşim, hemen aradı, enişte bize hoşgeldin demeyecekmisin deyince şok olmuş, teyzem de ''Damat dedik bağrımıza bastık, bak gelmeyecek demek ki'' deyince hemen eve geldi. Kardeşim de gel enişte vakit öğlen olacak neredeyse senle çıkıp bir yemek yiyelim dedi. Ben oğlan, teyzem evdeydik. teyzem olayı bir kez daha dinledi. Kardeşin çıldırdı zannettim o nasıl araba kullanmak dedi. Uçağa binseydiniz dedim, yok illa buraları görecek, onun için uçak istemedi dedi. neyse çok üzülmüşler, çok sinirlenmişler. Biz de öğlen yemeğinizi yedik, saat 14.30 gibi eve geldiler, koca bir çiçek, bir kutu çok süslü çikolata bir de ufak bir kırmızı kutu gelmiş. teyzem açma, özür dilerken o kutuyu kendi açacak dedi. Ben de ellemedim. Kardeşim de abla elleme dedi. Neyse, akşam da ''Abla sakın bişey hazırlama dışarı çıkacağız'' dedi. Akşam eve geldi, o adam gitmiş, bambaşka bir adam gelmiş güleryüzlü kibar....Neyse akşam yemeğe gittik, epey de uzak bulunduğumuz yere. Neyse yemeği yedik eve geldik çay hoşbeş, eşim ''Özür dilerim Serap, yaptığım doğru değil kabul ediyorum, seni de çocuğu da çok üzdüm, bundan sonra seni üzmeyeceğim'' dedi. Kutuyu açtı, nefis bir yüzük çıktı. Çok sevindim. Oğlana da harika bir sweat ile muazzam bir çanta gelmiş. Teyzemle kardeşim bir de koca bir pasta yaptırmışlar. Akşam da aniden tel gelince eşim çıktı. Bir iki saat içinde gelirim falan dedi. Sabaha kadar oturuldu, kardeşim neredeyse 24 saate yakın araba kullanmış, mahvolmuş.
Kardeşim, abla yemek falan yemedik, bir kuru tost, direkt il merkezine. Senin bana anlattıklarının aynısını anlattı, çok dürüst davrandı, hatasını kabul ediyor. Bir erkek, bir yabancı gibi dinledim, beni ikna etti dedi. Ama bir daha yaparsan çayını kahveni içmeye değil, ablamla yeğenimi almaya gelirim demiş. O da asla bir daha olmayacak demiş. Fazla ayrıntı anlatmadı. Çok işleri varmış, yarın da Fransa'ya gitmesi gerekiyormuş, o yüzden bugün sabahtan ayrıldılar. ben de hemen buraya koştum.
Ve bombanın büyüğü, kayınvaldem bugün yola çıkmış, o da yarın sabah buraya geliyor.
Teyzem de ayrıca aldı karşısına konuştu, bak damat böyle olmaz ama işin de zor, ama herkesin bir işi var, bu durum evde sana, evladına sahip çıkan kadına bunu yapmanı gerektirmez dedi. Sonra oğlanın odasına çekti tam 1, 5 saat... En son kızımı kaybedemem kusura bakma, ikincisi asla yok bunun dedi. Bunu duyduk geldik,küçüğün hatırına bu sefer bunu yaptık ama asla ikincisi olmaz dediler. ve bana da ''Serap kesinlikle telefon açacaksın ve biz seni almaya geleceğiz bir daha da yüzünü anca mahşerde görür'' dediler.
Şu anda eşim inanılmaz kibar, bambaşka bir adam oldu. Kayınvaldem de ''Bir de benim yüzüme söylesin bakalım'' diye geliyormuş. ''Serap'a yaptığının aynısını bana da yapsın bakalım dünya kaç bucak'' demiş Üstelik kayınvaldem bir gün de kalmaz, o da en az 20 gün burada. Kardeşim, teyzem bazen yapıcı olmak gerektiğini, annemle babamın boşanmasını hatırlattılar. Umarım herşey iyi olur.

Arkadaşım ya inan çok sevindimmm olayın tatlıya bağlanmasına çok şükür diyelim :64: ..İnşallah aklı başına gelmiştir de yaptığı hatanın farkına varmıştır...
Arada böyle aile büyüklerinin konuşması lazım ki bişeyler anlasınlar yani...
Umarım bundan sonraki hayatında çok çokk daha mutlu ve huzurlu olursun herşey gönlünce olsun...

ya canım kötü gününde koşup geliyolar gördünmü, üzülüyordun birde, beni önemsenmiyorum diye
ohh iyi olmuş, sahipsiz tek başına ona muhtaç sanmasın seni eşin
herşeyin tatlıya bağlanmasına sevindim
umarım bi daha böyle bi konu açmak zorunda kalmazsın buraya
:34:

Chess, canım kardeşim çok teşekkür ederim. Haklı ve ciddi yorumlarınla içinde bulunduğum durumu daha net görmemi sağladın. Kardeşim, inşallah Allah yardımcın olsun....
Buradaki arkadaşlarım hep yüzümü güldürdünüz, inşallah sizlerin de yüzü güler....Sizi çok seviyorum. :69:

serapcım çok sevindim ya okurken gözümde canlandı resmen içim ferahladı çok üzülmüştüm seninle de yazışmıştık özelden. allah bi daha yaşatmasın canım geçmiş olsun mutlu olun hep bak bi aradasınız

bence esinizin kendisiyle problemleri var,sürekli kavga edilen bir evlilik bazen mecburiyet karsinida sürüyor.karar sizin .tedavi edilecek biriyse ne ala,yok hep böyle gidecekse karar sizin.siddet bazen daha kötü sonuclar dogurabilir.karar sizin

konularınıza yorum yapmasamda sizi yakından takip ediyorum. Kimsenin sizi umursamadığını söylüyodunuz bakın o kadar seviliyorsunuz demek ki kardeşiniz teyzeniz o kadar mesafeyi araba ile gelmişler. Sizin adınıza çok sevindim son durumu gözlerim dolarak okudum. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamaz hep mutlu olursunuz. Ne demişler beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır. Umarım bundan sonra herşey gönlünce olur.:21:

Arkadaşım ya inan çok sevindimmm olayın tatlıya bağlanmasına çok şükür diyelim :64: ..İnşallah aklı başına gelmiştir de yaptığı hatanın farkına varmıştır...
Arada böyle aile büyüklerinin konuşması lazım ki bişeyler anlasınlar yani...
Umarım bundan sonraki hayatında çok çokk daha mutlu ve huzurlu olursun herşey gönlünce olsun...

Ben de inanamadım olaylara, herşey fırtına gibi, kasırga gibi oldu bitti. Zaten eşim kendi de dedi, bir an öfkeme yenildim, ama asla olmayacak bir daha dedi....Umarım...Şimdilik sadece bekliyorum. Teyzem de demin aramıştı zaten, kızım biz seni alır giderdik ama sorun seni alıp gitmekle çözülmez, bütün yollar kapanıp da artık iyiden çözümsüz kalırsan ya da seni daha kötü biçimde görseydik, bir de kendi suçunu kabul etmeyip bahanelere sığınsaydı o zaman biz başka çözüm üretecektik dedi. Şimdilik bir sorun yok. Zaten bişey olursa artık önce buraya sonra kardeşime.....
Persona non grata değilmişim, bunu da anladım...:69:

serapcım çok sevindim ya okurken gözümde canlandı resmen içim ferahladı çok üzülmüştüm seninle de yazışmıştık özelden. allah bi daha yaşatmasın canım geçmiş olsun mutlu olun hep bak bi aradasınız
Teşekkür ederim Lily canım.... Sağolun siz de hemen konuya özelden genelden yetiştiniz....Çok teşekkür ederim desteğiniz için....:69:

Çok sevindim,gözlerim doldu okurken.Boşuna dememişler her işte bir hayır vardır diye.Bu vesileyle ailenin seni ne kadar sevdiğini,önemsediğini gördün,eşinin sevgisinden emin oldun.Mutlu sonla biten konular herkes için ümit ışığı yakıyor sanırım.Allah bundan sonra başka dert vermesin,mutluluklar dilerim.

bence esinizin kendisiyle problemleri var,sürekli kavga edilen bir evlilik bazen mecburiyet karsinida sürüyor.karar sizin .tedavi edilecek biriyse ne ala,yok hep böyle gidecekse karar sizin.siddet bazen daha kötü sonuclar dogurabilir.karar sizin

Ben karar aşamasında iken zaten ailem başka alternatifler sunarak ve asla tekrarlanmayacağına dair çok kesin sözler alarak gittiler. Evet, zor zamanlar oluyor. Zaten bundan önceki buraya açtığım konular da hep gündeme geldi. Ha, belki denilebilir ki kırk yıllık kani olur mu yani... Ama bazen sukunet, sakinlik, çok acele karar vermemek, sakin davranmak, bazı duyguları hırsları, öfkeleri kamufle etmek, rüzgar ekildiği zaman fırtınanın biçileceğini bilmek gerekiyor.
Eşim fırtına ekti, Katrina kasırgası geldi. Şaşkınlıktan elini ayağını nereye koyacağını bilemedi. Şimdi kayınvaldem de geliyor, kasırga büyümeden durumu bu sefer o kurtarmak zorunda...Çok teşekkür ederim arkadaşım, vaktini ayırdın, yorum yazdın. Çok teşekkür ederim.

konularınıza yorum yapmasamda sizi yakından takip ediyorum. Kimsenin sizi umursamadığını söylüyodunuz bakın o kadar seviliyorsunuz demek ki kardeşiniz teyzeniz o kadar mesafeyi araba ile gelmişler. Sizin adınıza çok sevindim son durumu gözlerim dolarak okudum. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamaz hep mutlu olursunuz. Ne demişler beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır. Umarım bundan sonra herşey gönlünce olur.:21:

Çok teşekkür ederim. Gözleriniz bundan sonra hep sevinçle dolar inşallah. Hiç üüzntü görmesin gözleriniz... Şahsınızda tüm arkadaşlara böyle dua ediyorum. İnşallah gözleriniz hep sevinçle dolar...Çok teşekkürler.

Ben de inanamadım olaylara, herşey fırtına gibi, kasırga gibi oldu bitti. Zaten eşim kendi de dedi, bir an öfkeme yenildim, ama asla olmayacak bir daha dedi....Umarım...Şimdilik sadece bekliyorum. Teyzem de demin aramıştı zaten, kızım biz seni alır giderdik ama sorun seni alıp gitmekle çözülmez, bütün yollar kapanıp da artık iyiden çözümsüz kalırsan ya da seni daha kötü biçimde görseydik, bir de kendi suçunu kabul etmeyip bahanelere sığınsaydı o zaman biz başka çözüm üretecektik dedi. Şimdilik bir sorun yok. Zaten bişey olursa artık önce buraya sonra kardeşime.....
Persona non grata değilmişim, bunu da anladım...:69:

Hızır gibi yetişmişler zaten ne güzel demekki bir anlık öfkeyle yaşadı eşinde oda istemezdi böyle olmasını ..Teyzen haklı konuşmuş seni farklı bir şekildede görebildi evinde mazallah olay büyürdü bu seferde...Aman diyelim de herşey daha iyi olsun canım yabirde oradan tayin çıkıp giderseniz daha iyi olur bizim eşlerimizin meslekleri zor be sıkıntı stres bide çalıştığı yerde huzurlu olmaları çok önemli..

Çok sevindim,gözlerim doldu okurken.Boşuna dememişler her işte bir hayır vardır diye.Bu vesileyle ailenin seni ne kadar sevdiğini,önemsediğini gördün,eşinin sevgisinden emin oldun.Mutlu sonla biten konular herkes için ümit ışığı yakıyor sanırım.Allah bundan sonra başka dert vermesin,mutluluklar dilerim.

Hayal canım seni görmek çok güzel....Çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Evet bu yüzden arkadaşlar yaşananlar karşısında ailelerini muhakkak haberdar etsinler. ailelerinden bişey saklamasınlar. Bir de sakin olmaya çalışmak çok önemli. Sakinlik, öfkeye yenilmemek, sorunlara soğukkanlı yaklaşarak çözülebiliyormuş.
Şimdilik yoğurdu üfleyelim, iyi olursa ne ala değil mi???
Hayal canım çok teşekkürler....:69:

Hızır gibi yetişmişler zaten ne güzel demekki bir anlık öfkeyle yaşadı eşinde oda istemezdi böyle olmasını ..Teyzen haklı konuşmuş seni farklı bir şekildede görebildi evinde mazallah olay büyürdü bu seferde...Aman diyelim de herşey daha iyi olsun canım yabirde oradan tayin çıkıp giderseniz daha iyi olur bizim eşlerimizin meslekleri zor be sıkıntı stres bide çalıştığı yerde huzurlu olmaları çok önemli..

Doğru gerçekten, çok hızlı oldu herşey....Evet, Kimse zaten istemezdi. İstenmeyen olaylarda bile çooook hayırlı sonuçlar çıkıyormuş demek ki. Herşey hayırlara gitsin...Çok teşekkür ederim arkadaşlara. Vaktinizi ayırdınız, çok teşekkürler.

Arkadaşlar, bugün bana vaktinizi ayırdınız çok sağolun...Yarın kayınvaldem geleceği için biraz ortalığa bakmam gerekiyor...Bir de başka sıkıntıları olan arkadaşlar var, işlerim bitsin, hemen geleceğim. Sizi çok seviyorum, kolay gelsin. :69::71:

tüm sayfaları okudum inanılmaz sinirlendim.iş tatlıya bağlanmış görünüyor inşallah tekrarı olmaz.neyse ki aileniz yanınızda.öncelikle kendinizi ve oğlunuzu düşünmelisiniz.tekrarında telafisi olmayacaktır.Rabbim size ve sizin durumuzda kilere sabırlar versin.her şeyin hayırlısı olsun.

Serap'çığım, canım!!! Ne kadar sevindiğimi bilmiyorum ki nasıl anlatabilirim? Gözlerim dolu dolu okudum gelişmeleri. Kendimden utandım, yaptığım yorumdan, fevri önerilerimden! Dilimi eşek arısı soksaymış keşke!!! Ne kadar da olgun davranmışsın çıkışmayarak, bekleyerek. Ben olamazdım ve kaybederdim demek ki...

Umarım en kötü gününüz bugünkü gibi olsun. Artık "Bir derdim var" bölümünde hiiiç görmeyiz senin konularını, inşallah... Hadi, aşk tazeleme zamanı şimdi :69: Ne güzel insanlar varmış hayatında, kardeşin, teyzen, kayınvaliden. Allah hep yanınızda olsun canım... :nazar:

Son düzenleme:
tüm sayfaları okudum inanılmaz sinirlendim.iş tatlıya bağlanmış görünüyor inşallah tekrarı olmaz.neyse ki aileniz yanınızda.öncelikle kendinizi ve oğlunuzu düşünmelisiniz.tekrarında telafisi olmayacaktır.Rabbim size ve sizin durumuzda kilere sabırlar versin.her şeyin hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Vaktinizi ayırdınız sağolun. Ben de öyle olmasını ümit ediyorum. :69:

Serap'çığım, canım!!! Ne kadar sevindiğimi bilmiyorum ki nasıl anlatabilirim? Gözlerim dolu dolu okudum gelişmeleri. Kendimden utandım, yaptığım yorumdan, fevri önerilerimden! Dilimi eşek arısı soksaymış keşke!!! Ne kadar da olgun davranmışsın çıkışmayarak, bekleyerek. Ben olamazdım ve kaybederdim demek ki...

Umarım en kötü gününüz bugünkü gibi olsun. Artık "Bir derdim var" bölümünde hiiiç görmeyiz senin konularını, inşallah... Hadi, aşk tazeleme zamanı şimdi :69: Ne güzel insanlar varmış hayatında, kardeşin, teyzen, kayınvaliden. Allah hep yanınızda olsun canım... :nazar:

Patafix, tatlım unutma biz arkadaşız. Tabii arkadaşım olarak yorum yapacaksın, kızmış olabilirisin, ben de çok üzüldüm, kardeşim teyzem, akrabalar çok çok kızdılar. Ama asla kendin için böyle şeyler söyleme, bak kendime söylenmiş sayarım. Sen dostsun, arkadaşsın. Kesinlikle böyle şeyler söyleme. Öneriler de tamamen empati kurularak söylendi. herkes kendini benim yerime koydu. Ben de ne yapılabilir diye sakin sakin düşündüm. Yapılan yanlış, ayıp muhakkak sahibini buluyor. Gönül yıkmadan, kırmadan sakin ve öfkeye hakim olarak yapılan her iş sağlam ve ciddi oluyor. Sen benim arkadaşımsın, kesinlikle kendini üzme..Sen dostsun, cansın arkadaşım. Bütün arkadaşlarımı burada görmek zor zamanımda burada görmek harika...Canım kolay gelsin.....:69::71:

Back
X