Bu kadarına pes dedim...Ne yapayım ben artık?

askerlikle alakası yok bencede.........:20:benim eşimde asker çok stresli şeyler yaşadık normal birinin dayanamayacağı görevlerde bulundu ama bunu evine hiç yansıtmadı ki benim eşim askeri liseden gelme çocuk yaşta bu sıkı disiplinin içine girmiş biri ...askerliği başka evi başka....asker olması ona bu hakkı vermez bu karakter meselesi bence benim eşimin arkadaşlarıda eşlerine karşı çok saygılıdır ve çok değer verirler ...askerler kaba,sinirli adamlar değildir ...kişinin kendisi sorunluysa durum bu olur zaten çok zor Allah kolaylık versin arkadaşa..:5:

Arkadaşıma aynen katılıyorum. Çok kibar, nazik, kadına değer veren insanlardır. Bunun meslekle alakası yok, benim doktor olan yakınım 18 kiloluk radyasyon zırhı giyerek çalışıyor. Öyle böye değil, mide bağırsak uzmanı. Zor işlerden biri bu mide bağırsak işi.Ama çocuğu karısı hiç asla ''Batur bey ilgisiz bir baba değil'' derler. O da baba o da baba. Askerlikle polislikle alakası yok. ben de çalıştım, memurluk yaptım esnaf odasında kaba saba adamlarla da çalıştım laf da işittim ama evime getirdiğim para temiz, helal, öfke ile kirletmeyim diye eve sakinleştirici yutup girdim hep. Haftasonlarımı evladıma ayırdım.
Askerlikle değil bu arkadaşlar. Zor meslek. benim diyen adam yapamaz. Ama Serap olmasa Leyla, Leyla olmasa Arzu, Arzu olmasa Ayşe...isim değişecekti, sahne değişmeyecekti. Çok üzgünüm çok....

canım benim çok üzüldüm olanlara. çocuğunuz da varmış. bence boşanın gitsin demek o kadar da kolay birşey değil. evlilik terapistleri oluyor. onlarla görüşün. bi psikiyatristle görüşün gerekirse ilaç tedavisi görsün, bence düzelecektir. çünkü bu karakterinden kaynaklı bir durum değil bence, eşinizde şiddete karşı eğilim var ve bu ilaçla tedavi edilebilir.AYRILMAK SON ÇARE OLMALI. ve son çareden önce yapılacak birşey mutlaka vardır..

Şu anda olmaz. Oğlanın okulu başlayacak. Ama bekleyeceğim, akşam hiçbişey olmamış gibi davranacak biliyorum ben. Ama yeter. Daha önce de anlatmıştım, haklısınız.
Üstelik mesela ben onun annesini akrabalarını ararım, hatırlarını sorarım, hasbıhal ederim. Hasta iseler bikaç gün üst üste ararım. Ama o daha benim kardeşimin telini bilmez, teyzemi en son kurban bayramında yapmacık yapmacık aradı. Ananemi aramaz. Ya bunlar yaşlı insan, yaşlı duasında bereket vardır demez. Bu adam da Serap'ın kardeşi demez. Bu da normal mi?

şimdi değil canım zaten, bence bu işide öyle rest çeker gibi değil idare ederek, yavaş yavaş yapmalısın, yoksa eşin napacağı belli olmaz, allah korusun bu sehpa bugun duvarda kırıldıysa yarın üzerinde kırılır
sen dediğin gibi bişey olmamış gibi davran ama gitmek içinde çaktırmadan hertürlü altyapını hazırla canım, okullar kapanana kadar zamanında var, umarım herşey daha iyi olur senin için bundan sonra, önemli olan bi karar vermek... kalmayada karar verebilirsin bu durumda da yine altdan alta tedavi olmasını işlemelisin

canim senin adina özelliklede oglun adina cok üzüldüm ama esinin yaptiklarina bi anlamda veremedim seni telde konusurken görünce tabiki sorabilir kimle konustun yada annemin nesi varmis falan diye yani bu bagirip cagirmada ne anlamadim sen yine alttan almissin , o sehpahi o degil ben firlatirdim onun kafasina:57:anlamiyorum bu tür erkekleri hadi odunsun anladikta karini düsünmüyosan cocugunu düsün bari yarin öbür gün o cocuk onun kafasina bisey firlatsa hayirsiz evlet olucak ona göre :50:ne yazik.Umarim esinizle sorunlarinizi halledebilirsiniz en azindan cocugunuz icin halletmek imkansizsada baska cözüm yolu bulmanizi oneririm alttan alarak bu sekilde yasanmaz cünkü.Sevgiyle kalin:71:

askerlikle alakası yok bencede.........:20:benim eşimde asker çok stresli şeyler yaşadık normal birinin dayanamayacağı görevlerde bulundu ama bunu evine hiç yansıtmadı ki benim eşim askeri liseden gelme çocuk yaşta bu sıkı disiplinin içine girmiş biri ...askerliği başka evi başka....asker olması ona bu hakkı vermez bu karakter meselesi bence benim eşimin arkadaşlarıda eşlerine karşı çok saygılıdır ve çok değer verirler ...askerler kaba,sinirli adamlar değildir ...kişinin kendisi sorunluysa durum bu olur zaten çok zor Allah kolaylık versin arkadaşa..:5:

katılıyorum canım, işte işi zor napsın hoşgörüyle karşıla diyenler oluyo ama bu bazı kadınlar bu hoşgörünün karşılığını canıyla ödüyo, okuyoruz izliyoruz bunları...

Kendimi kapana kısılmış gibi hapisteymiş gibi hisettiğim için kendime Alcatraz kuşçusu dedim. Kurallara uy. Uymazsan kafana sehpa gelir. Kurallara uy, uymasan yakanı toplar kafanı kırarım. Kurallara uy, uymazsan kapı orada.
Mahkumun kuralları olmaz. Olamaz. Çıkıp temiz hava almak, kitap okumak, ziyaretçi kabul etmek ayrıcalıktır. Buralarda doktor lüks, olsa kendi oğluma baktırırım, İşte Alcatraz, işte kuralları....Kurala uymadım, uyardı güya..

cnm ya üzüldüm..
bu olaydan hemen önce bir sorun varmıydı?
yani onla alakalı olarak bu davranışları sergilemiş olabilir.
ama gezmeye çıkarken sakindi diyosan adamın yapısı buymuş demekki.
çok ayıp ve zalimce ..
annesini aramasıda ayrı bir terbiyesizlik nankörlük...:19:
:19:
sakin kalmaya çalış zaten öle bir yapın var anladıgım kadarıyla.bu konda çok şanslısın cnm bnm.

canım tek bir soru soracağım , neden ayrılmıyorsun ? neden hala evlisin?

Canım çok üzüldüm okurken...
Sen iyilik yap o böyle yapsın, gerçekten çok ayıp ve terbiyesizce...
Bence bırakmalısın bu adamı, bu evlilik yürüyecek gibi gelmedi bana üzülerek söylüyorum :(

cnm ya üzüldüm..
bu olaydan hemen önce bir sorun varmıydı?
yani onla alakalı olarak bu davranışları sergilemiş olabilir.
ama gezmeye çıkarken sakindi diyosan adamın yapısı buymuş demekki.
çok ayıp ve zalimce ..
annesini aramasıda ayrı bir terbiyesizlik nankörlük...:19:
:19:
sakin kalmaya çalış zaten öle bir yapın var anladıgım kadarıyla.bu konda çok şanslısın cnm bnm.

Evet ben de nasıl sakin kaldığıma şaştım zaten, belki reglin beni halsiz düşürmesinden, o an kendimi savunmasız hissettiğimden olsa gerek. Gezmeye çıkarken sakindi evet. Hatta sırıtarak gitti. Ben anlamadım, eve girdi, saatli bomba gibi herşey havaya uçtu onu anlamadım zaten. Belki de olayı anlayamadığımdan sakin kalmışımdır inan ki bilmiyorum esmerim.....

canım tek bir soru soracağım , neden ayrılmıyorsun ? neden hala evlisin?

Belki son damlayı bekliyorumdur. Belki bir bahaneyi....Belki beni kurataracak son dalgayı.
Burada şiddetle ilgili pek çok yorum yaptım. Elimden geldiği kadar. ben 36 yaşındayım şeker hastasıyım, oğlum rahatsız ve benimle tamamen ayrı karakterde bir adamla 14 yıldır evliyim. O da şekilde gördüğünüz gibi şiddete eğilimli ve ben akıl sağlığımı korumaya çalışıyorum.
Allahtan bir mesleğim var. Çalışabilrim. Biraz altyapısını hazırlayıp duruma bakacağım.

Evet ben de nasıl sakin kaldığıma şaştım zaten, belki reglin beni halsiz düşürmesinden, o an kendimi savunmasız hissettiğimden olsa gerek. Gezmeye çıkarken sakindi evet. Hatta sırıtarak gitti. Ben anlamadım, eve girdi, saatli bomba gibi herşey havaya uçtu onu anlamadım zaten. Belki de olayı anlayamadığımdan sakin kalmışımdır inan ki bilmiyorum esmerim.....

git nereye sinirlendiysen oraya boşal kardeşim ya..sormadınmı serapcım sebebi?

Canım çok üzüldüm okurken...
Sen iyilik yap o böyle yapsın, gerçekten çok ayıp ve terbiyesizce...
Bence bırakmalısın bu adamı, bu evlilik yürüyecek gibi gelmedi bana üzülerek söylüyorum :(

Çok ayıp değil mi, hiçbir bahaneye, hiçbir sebebe sığmıyor, sığdıramadım. Bana da öyle geldi. Bir bacağı kırılmış artık bu sehpanın((((:

git nereye sinirlendiysen oraya boşal kardeşim ya..sormadınmı serapcım sebebi?

Sebep belli hayatım, annesi hastaydı, anne kendini üzme, aklına kötü bişey gelmesin, soğukta gezme yemene içmene dikkat et dedim, o sırada beyefendi beslenirken ekmek bitmiş, ekmek niye sofraya gelmemiş....Ben annen rahatsız, yazık kadına bakanı edeni yok, böyle yapayım dedim diye vay dangalak, vay filan, küttt sehpaaa.....

Sebep belli hayatım, annesi hastaydı, anne kendini üzme, aklına kötü bişey gelmesin, soğukta gezme yemene içmene dikkat et dedim, o sırada beyefendi beslenirken ekmek bitmiş, ekmek niye sofraya gelmemiş....Ben annen rahatsız, yazık kadına bakanı edeni yok, böyle yapayım dedim diye vay dangalak, vay filan, küttt sehpaaa.....
vallahi şaştım kaldım ben okurken adama bak yaa sana teşekkür
edeceği yerde sehpa fırlatmakta nee bu ne cüret yaa canım sakın
sezsiz kalma o evladına yazık değilmi yavrum benim
bak nasılda korkmuş o çocuğun pskolojisini bozmaya ne hakkı
var nasıl bir baba buu biz sesimizi bile yükseltmiyoruz oğlumun
yanında heleki eşim o asla yapmaz
çok üzüldüm boşanıp boşanmamak senin kararın ama bu hayat
böyle devam etmez cnm allah hakkında hayırlısını nasip eylesin

seraphimax çok üzüldüm, kusura bakma canm ama kocan biraz dengesiz sanırım. naptın ki sen o kadar hiddetleniyo? yani allah korusun gerçekten kızdırsan öldürcek mi? o zavallı yavruna yazık valla öyle bir geçer zamanki deki küçük osman gibi babası gözünün önünde şiddet uygulayan bir tip:19:
boşan demek kolay bilioyrum ama kocanı bi psikoloğa götürebilirsin belki.

Anlamadım gerçekten aptal olmayım, anlayamadım. Annesine mi öfkeli, bana mı öfkeli, ekmek zamanında gelmedi ona mı kızdı, çocuğa diyebilirdi, hadi evladım ekmek getir diye...Anlayamadım. Kayınvaldem ''Yaşım ilerledi, menopozdayım bende kötü hastalık çıkacak'' diyordu, ben de şakaya vurdum, aman anne, senin o kötü hastalık dediğin kolay işler değil, herşeyin tedavisi var, bronşitten kötü hastalığa ne çabuk geldin aman ya, kalbini serin tut diyordum. Bunları gelin mi der, erkek evlat mı der. ben de erkek evlat sahibiyim, bana evladım bunu yapsa mum gibi erirdim, yok olurdum ya...Yok olurdum....

insanın sinirlenesi bile gelmiyo şaşkınlıktan....
konuyu anladım bebegm ama kapıdan bir hışımla girdi dedin ya işte dışarda ne yaşamış ta eve ahkam kesiyo onu merak etmiştim..
çekeceğini eyvallah demeni bekliyo ya nekadar cahilce..
ayrıca askerlik falan boş hikaye..ozaman kimse evlenmesin askerle...
yada bütün askerleri boşasınlar..
ne saçma..öyle bşey olurmu ....

canım bence çocuğunun sağlığı açısından çok sürdürme bu evliliği. benimde bir evladım var, evliyim. ama işin içine şiddet girince sakin olamıyorum. belki boşan demek kolay ama, mesleğinde varmış, neden bu eziyeti çekesin ki ! oğlunu düşünmek zorundasın.

vallahi şaştım kaldım ben okurken adama bak yaa sana teşekkür
edeceği yerde sehpa fırlatmakta nee bu ne cüret yaa canım sakın
sezsiz kalma o evladına yazık değilmi yavrum benim
bak nasılda korkmuş o çocuğun pskolojisini bozmaya ne hakkı
var nasıl bir baba buu biz sesimizi bile yükseltmiyoruz oğlumun
yanında heleki eşim o asla yapmaz
çok üzüldüm boşanıp boşanmamak senin kararın ama bu hayat
böyle devam etmez cnm allah hakkında hayırlısını nasip eylesin
İnşallah canım. Hayırlısı diyelim, hayırlısı olsun. Çok sıkıntılıyım, Allah razı olsun hepinizden, en azından kafam bulanıktı, olayları şimdi daha net değerlendiriyorum. Zamanı gelsin bakalım. Herşeyin bir zamanı var.

bence eşin işyerinde sürekli eziliyor, azarlanıyor belkide küçük görülüyor. bunu eve yansıtıyor, yani evde ağa gibi geziniyor. savunma mekanizmalarından biridir bu yansıtma olayı. yani sonuçta psikolojisi yada bulunduğu ortam normal değilse vücut böyle bir savunmaya girer. yada orda laf sayamadığı yada sustuğu amirlere birşey diyemediği için içinde biriktirip, evde sana kusuyor biriktirdiklerini. bence eşinden vazgeçme en azından çocuğun için bunu yapmalısın. gerekirse psikiyatrise gitmeye ikna et, yani ialç kullanmasa bile birkaç terapile belki hayatınız değişecek. bide stresini atmak için onun seveceği hobiler bulmaya çalış. mesela resim yapmak, fotoğraf çekmek,balık tutmak yada belki bir müzik aletiyle uğraşmak gibi. haftasonu gezme imaknınız yoksa güzelce konuşup en azından temiz havada bi piknik yapın. biliyorum bunları yaparken yada onu ikna etmeye çalışırken zorlanacaksınız ama hiç pes etmeyin ve sürekli tatlı dilinizi silah olarak kullanın. alttan alan hep siz olun, iananın evdeki huzurun önemini anlayınca kendiside artık huzursuzluk istemeyeck. niye alttan alan ben layım demeyin farzedinki oda sizin 2.çocuğunuz,oda ilk çocuğunuz gibi ilgilinize ve merhametinize muhtaç.

Back
X