Bu kadari da fazla...

Scarlet015t

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
307
692
18
33
Merhaba arkadaslar. Daha once de yazmistim kisa ozet geceyim. Nisanliyim yaza dogru evlenmeye karar verdik. Nisanlim kiz kardesiyle yasiyor, anne babasi ilcede. Biz merkezdeyiz, ilcede sıkıldigi icin abisiyle kaliyor. Bana ve aileme cok cirkin davrandi durduk yere. Hadi beni kiskanmis olabilir , anlamaya calisiyorum. Ama ailem? Onlari karistirmaya gerek var miydi gercekten ? Ben simdiye kadar olanlari bi sekilde sineye cektim,alttan aldim. Ama aileme durup dururken dusmanligi alttan alamiyorum. Iletisimim yok.
Nisanliminin da tepkisi yok. Tepkiden kastim kavgali olsunlar, kussunler degil. Sadece simdiye kadar hic biseyine tepki koymadigi icin ne yaparsam yapayim abim yanimda. Canimin istedigini yaparim modunda. Ve maalesef dozu arttirarak devam etti iliskim boyunca. Bekledigim de En asgari duzeyde bir tepki. " yaptiklarini ciddiye aliyorum" demek icin.
Asil meseleye geliyorum. Kendimize ortak hesap actik. Para biriktiriyoruz, borcla evlenmeyelim diye. Ikimiz de ogretmeniz. Elbette acil, temel durumlar icin ailelerimize destek cikar,yardim ederiz. Ettik de. Yalniz nisanlimin kardesi estetik olmak istiyor o paradan ... Ne var kardesi diyenler oldu aranizdan. Elbette kardesi. Her seyi yapar. Yalniz orda benim de hakkim var, evlenmek icin biriktirdigim. Bu kadar skntili oldugum donemde kendime zorunlu bir sey aldigimda kirk kez dusunurken estetige harcama luksum yok.
Ve bir sey daha oldu bugun.. Allahim sen aklima mukayet ol.
Kardesi , 30 yasinda, aof okuyacakmis. Okusun. Ben bunu asla yadirgamam, beni de ilgilendirmez. Buradaki kurslara (merkezde) gidecekmis. Buraya kadar hic bir sorun yok, ne olabilir. Okul 4 yillik. Okul bitene kadar ilceye donemezmis. (2 saatlik yol, kursu haftada 3 gun). O bitirene kadar abisi evlenemezmis. Ben gercekten artik kaldiramiyorum arkadaslar.

Ortak hesap açmakla hata etmişsiniz. Ayrıca kadın siZi delirtmek için yapıyor farkında değilmisiniz. Yokmuş gibi davranın nişanlınıza giç konusunu bile açmayın o açar okul bitene kadar bizle kalacakmış derse de bakarız o Zamana daha var diyin. Evlendikten sonra da yol verin gitsin hepsi bu :)

Aöf okumak için kursa gitmesine gerek yok ki online dersler var bir zahmet oradan takip etsin.

Sizin ortak paranızdan estetik olayı büyük rezalet, ona tepkinizi koyarsınız zaten.

Abisi bu talepleri makul buluyorsa ciddi ciddi size 4 yıl evlenemeyiz kardeşim kursa gidecek, biriktirdiğimiz parayla estetik yaptıracak gibi taleplerle geliyorsa da yol yakınken dönün derim saçmalık çünkü.

Muhatabınız kız değil abisi.Abi tepki verse bu şekilde davranamazdı.Siz de alttan almayıp mesafenizi koymalıydınız ki ne size ne ailenize dil uzatamayacaktı.İkiniz adına açılan ortak paradan böyle bir harcama yapamaz.
Abisinin evlenip evlenmemesi konusunda söz ssahibi değil.Evlenmeyi tekrar gözden geçirin

Nişanlınıza da akıl verilmil fikir verilmiş. Neden hiç kullanmıyor?

Estetik için parayı vereceğim mi diyor yani? Evlenemem de dedi? Sizde bekleyemem seni ben o zaman niye demiyorsunuz? Yüz verince astar isteyen cinsten bunlar. Ama bu astarı falan geçmiş artık.

Bu 30 yaşındaki kadın mıydı

abisi onun bakıcısı mı? hanımefendi tutsun bir ev, merkezde yaşasın, kursuna öyle gitsin. ev tutmaya maddi gücü yetmiyorsa 2 saatlik yolu gidip gelsin, böyle yapan bir sürü insan var. ha 2 saat gidip gelemem diyorsa da ilçede kurs bulmaya çalışsın ya da başka alternatifler bulsun. 8 yaşındaki çocuk gibi davranmasın.

ayrıca sizin ortak paranızı kullanarak estetik olmak ne münasebet?

Nişanlı biri nasıl 4 yıl kardeşini bekler gerçeklikten uzak gibi
Böyle bir durumda kimse göz yummaz ya sizin atladığınuz birşeyler var yada ruh ve sinir hastalıkları hastahanesine yatış yapın ne aöf miş

Abisi de başında bekçi mi kalacak ne münasebet yuh bu kadar bencillik ne fena...
Bence görümcene bakıcı tutsun ailesi madem bu kadar bakıma muhtaç...
Sana kimse sormuyor tabi fikrini...
Ortak hesaptan görümceye vermeyin para gidip Annesinden Babasından istesin canım...

Abisi ne diyor?
Bacim sen oku da ben niye evlenemeyecekmisim demiyor mu?
O parada hakkiniz var, 30 yasindaki kadinin estetik parasini sizden istemesi de ne demek?
Abiden degil sizden de istemis oluyor cunku.
Hem de bu kadar onemli bir meseleyi nasil emrivaki yapar?
Hic de kardesidir yapsin diyemem.
Ama cozum nisanlinizda.

Sizin yerinizde olsam ortak hesap açmazdım para biriktirmem gerekiyorsa ayrı hesapta biriktirirdim,ve bence hesapları ayırma zamanı gelmiş,aöf için kursa gitmeye gerek yok ki internetten online dersleri takip edebilir,hem daha bunun. Üniversite sınavı var bir kazansın bakalım kazanmadan nereye kayıt yaptırıyor,sınavlar yılda 4 kez oluyor sınav genellikle merkezde yapılır her ilçede büro olmuyor bazı şehirlerde sınavdan 3-4 gün önce gelse yeter merkeze oda okulun yerlerini felan öğrenme.

Burada ki sorun kız kardeş değil abisi..
Problemi çözecek olan ise yine o.
30 yaşında bir kadının velisi gibi davranmayı bırakmalı.
Estetik yaptırmak istiyorsa gider bir işe girer ve biriktirir yahut kredi çeker yaptırır..
Kesinlikle paranıza dokunmasına izin vermeyin böyle bir şeyi teklif edebiliyorsa nişanliniz hakkında da biraz düşünün.

Evlenmeden ortak hesap ne is. Estetik var estetik var. Burun estetigi baska gogus buyutme, yag aldirma baska. Aof okuyor diye evliligin gununun ertelenmesi sacma. Ortak hesabinizi ayirin ve evliligi tekrar dusunun.

Yurtta pansiyonda falan kalsın, baksın başının çaresine. Birilerine bağımlı yaşamak mecburiyetinde olacağı bir yaşta değilmiş. Ayrıca sizin de hakkınız olan bir parayı kardeşi için bile olsa sizin gönlünüz olmadan kullanmak istemeleri hiç normal değil. Bence bu konuları nişanlınızla oturup güzel bir dille konuşun. Ailesine sınırı çizmesi gereken kişi o çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…