Bu işte devam edilir mi bana bir akıl verin lütfen..

Aslında genelde düşüncem bu oluyor. Zaten o tazminatı çıkarırım diyorum kendi kendime. İş arayışım başladı hayırlısıyla bakalım.

Orda da bir sorunum var hemen onu da anlatayım :) ben istanbuldayım ama evlenince başka ile gideceğim. Burada kalsam hiç umursamam çıkardım buranın parasıyla evlenince olmaz çünkü hele ki İstanbulda.
anladım kuzum, bence sık dişini zor biliyorum insan bunalıyor ama şehir değiştirecekmişsin. başka işe de girsen ne kadar çalışacağın belli değil. bir de her işletme kabul etmeyebilir evlenene kadar çalışma muhabbetini :)

Evlenince şehir dışına gideceğim aslında en önemli kısmı bu sanırım bunu yazmadım. Ayrılınca belki 6 ay çalışıp bırakacağım yine de değer mi?
Yani gittigin sehirde de bir ise gireceksen sana referans olacak sirket de onemli bence.Ozellikle calistigin son sirket (is yeri)
Ticari karnesi kotu olan,adi sani duyulmamis bir sirketten ziyade daha bilindik daha kurumsal bir firmada 6 aylik bir calisman bile olsa Cv'in adina daha doyurucu olur gibime geliyor..

Hem bu 6 aylik surecte belki de isi kavraman adina temel ve pratik egitimi de fazlasiyla almis olacaksin..
Sureklilik olarak degil de bilgi birikimi olarak bakildiginda daha kurumsal bir firmayla calisman daha mantikli bence.

Hiç sorma zaten orasını burdakiler bile düğünü soruyor sürekli ve nerede yaşayacağımı. Söylemedim bilgi vermedim valla ne yapacakları belli olmaz bunların :)

Aslında kafamda yatan düşünce tam olarak buydu ama bunu etrafımda düşünen hiç yok. O yüzden acaba ben mi yanlış düşünüyorum herkes tazminat al derken kafama göre hareket etmeyeyim düşüncesi oluştu. Keşke cesaret etseydim daha önceden çok pişmanlığını yaşıyorum şuan burada kalmanın.

Calisirken is arayin. Isten ayrilip iş arayip bulamazsaniz depresyona girebilirsiniz. Iki senenin tazminati cok bir sey olmaz.

Bu sene istiyoruz elbette ama 2023'e kalma durumu var yani burada kalırsam önümde max 1 yıl var
Ben böyle bir durumda işten ayrılmazdım ama maaşımı zamanında alamamaktan dolayı mağdur olduğumu da konuşurdum.Maaşını ,yemek paranı düzenli verseler en azından eşyalarını alırsın..çay varmış ,yokmuş boşver..zaten enn fazla bir yıl çalışacağın (belki o kadar da değil) tekrar iş ara vs. gereği yok.En azından gittiğin yerde iş görüşmelerinde zırtpırt iş değiştiren birisi gibi gözükmezsin

Eğer nikah yapabiliyorsaniz nikahı yapın tazminati alın.
2 senelik tazminat çok bir şey değil zaten de yine de hakkınız kalmamış olur.
Bu arada farklı işler de bakmaya devam edin zaten bu iş yeri öyle veya böyle patlar bı sekilde.

Ben olsam acil is bakarım.
2 senelik cok bi tazminat cıkmaz zaten ki,böyle bi isyerinden de onu zor alırsınız.
Evlenince sorumluluk artacak,faturalar ,borc harc vs düzenli maas alamadıggnız bi yerde evliliğinizde de sorunlar yasarsınız ister istemez.

İş yerinde pek bir şey öğrenemiyorsanız bilgisayarlı muhasebe kursları var. Programları da öğretiyorlar.o tarz bir kurs önerebilirim. İşten çıkın veya çıkmayın diyemem çünkü iş bulmak gerçekten çok zor. İşten ayrılıp bir de iş bulamamak var. Bence hem çalışın hem de iş bakın kendinize. Daha mantıklı.

Maaşınızı kaç kere geç yatırdı?

Evet bir de şu cv de gir çık yapma olayı var kötü izlenim de istemiyorum haliyle. Maaşı yükseltme yapmazlar ve maaş aksaması devam ederse mecbur çıkıcam gibi görünüyor

İşçi, ücretinin bir kısmı ödenmese bile haklı fesih yapabilir. İş sözleşmenizi buna dayanarak feshederseniz kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Tazminat derken? Cerrahpaşa’dan emeklimolnış doktor gelmişti işyerimize 200 bin aldım tazminat dedi eğer doğruysa vah vahhh…Size de 200-300 tl bişey ateşlerler buna bakarak

İş bulup ayrılın derim.Anlattiginiz iş yerinin kolay kolay tazminat ödeyeceğini zannetmiyorum.

Bence iş arayın 2 senenin tazminatı çektiğiniz kahra değmez ki.
Evlilik akdi ile sadece kıdem alabiliyorsunuz 3. Sene evlenseniz o da 3 maaş eder.
Daha iyi maaşlı iş bulsanız tazminatı amorti eder zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…