düğün istemiyoruz zaten.. nişanda olmayabilir.. bu tarz şeyleri sevmiyoruz. benim ailemde bu bilinçte zaten.para istediklerinde veriyor fakat istedikler an veremiyo hesabını yapıp veriyo.. önceki ay verdiğinde böyle sorun olmadı bu sefer hemen veremediği bikaç gün sonra vereceği için sorun oldu hepsi bu.. nişan şayet illa ki olursa bile iki arkadaşımın dediği gibi aile içinde olacak.. ben bunu aileme hep söyledim fakat onlar ne düşünüyo artık bilmiyorum.. kime ne ispatlanacak bilmiyorum.. annem havalar iyileşsin yaparız demiş komuşa ablaya o dabana söyledi bugün.. ne olur nasıl olur bilmiyorum ama bu kararımızdan da haberdar edeceğiz aileleri.. onların desteği de olur bu şekilde hem.. bu olay bitsin istiyorum... burda iş güç yok yok 3 senedir arıyorum başvuruyorum girip çıktığım yerler oldu ama işte yaşayan bilir ancak.. bende bu zorluklara tek başıma katlanmak yerine sevdiğim kişi ile katlanmayı tercih ediyorum.. ve inanın zaten uzak ve böyle ağır herşey.. şartlarböyle. çok fazla ruhsal yıpranma oluyo.. saçma nedenlerden tartışıp biribirimizi kırıyoruz..
tabiki bu kararın bi takım zorlamaları bedelleri olacak.. o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip krediyi ona görealıcaz.. öncesinde eşya olayıyla ilgili tahminifiyat alıcaz haftaya mağazalardan.. sonra kafamıza yatan bi bankadan kredi ve ödeme seçenekleriyle ilgili bilgi alıcaz.. şirketteki arkadaşlarından da ev olayını sorduruyo.. şuan boşta olan ve 700 tl kirası olan bi ev mevcut.. ama yine de bakıcaz 600 e kadar sorun yok ince hesaplar yapıyoruz.. bende neyin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat hep keşkelerle olasılıklarla 7 aydır kös kös oturmaktan otogarlarda süürnmekten gerçekten çok yorulduk.. neler atlattık geçirdik.. bunu da atlatacağımızı umuyorum... tek sorun ikimizinde ne kadar kararlı olduğumuzu ailelere göstermek..
mydecember arkadaşım; tabiki kimse birşeye mecbur değil.. ama onlarında evladı.. bi ucundan tutmalılar diye düşünüyorum.. ha tutmazlarsa hiçbişey yapmazlar zaten niyetine bile girmezler.. ama bu şekilde bakınıp ediyolarsa ki biliyolar çocuklarının 2 bin tl yi bi sete veremeyeceğini.. maaşı zaten bin tl.. evlenice bende çalıştığmda atıyorum eve gircek para 1600.. krediden artırdığımızla iki aylık peşin kirayı vericez.. kredi ödemelerini 2. ay başlatıcaz o sürede ben işe giricem taksitler başladığında zora girmemek için.. nikahta takılan edilenle de bi kısmıyla düzene girene dek kendimizi geçindiricez.. ben burda neler okudum herkes ayrı mücadelesini vermiş.. bu forumda olmayım bu şekilde olanlarda yok değildir.. sadece ben ilk kez hayatım adına karar alıyorum ilk kez böyle dönemden geçiyorum.. bi yandan yanlış mı diyorum öte yandan bu hayat benim.. yarının garantiis yok diyorum.. yorum yazanların ellerine sağlık..
Allah mutlu etsin sevgili katrem :) İletinden anladığım kadarıyla bebek bekliyorsunuz sanırım sıhhatle sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah canım :) evet görüş geçirmiş biri olarak fikirlerine önem ve değer veriyorum.. tabiki insanın içinde bişey kalmamalı doğru diyosun.. bizde zaten yarın evlenmiyoruz.. nisan ayında daha bu kararı ailelere söyleiyp onların yorumu ile hareket edicez.. belli mi olur onlarında katkısı olursa daha rahat atlatırız inş :))
Evlenince nerde oturcaksınız siz şimdi...
ya muhakkak canım.. yavaş yavaş eliyoruz biz zaten.. max 600 verirz zaten ben olursa 550 düşünüyorum. netten bikaç bakıtk öyle zaten.. yok anacım yüksekten uçmam zaten.. zaten büyük ev hiç sevmem ben hem temizliği zor olur hem tek başıma tırsarım yani şöyle kutu gibi olsun sıcak samim sade olsun yeterli valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?