Bu İş Nasıl Çözülür Sizce??

simeron

TATLIŞ'yla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
516
6
118
37
selam arkadaşlar.. forumun bu kısmına çok takılıyorum ama yazmak şimdi nasip oldu.. gerçi yazıp yazmamakta tereddüt ediyordum fakat yabancı birinin fikri belki çıkış kapısı olur dedim :sm_confused:
Şimdi.. Okuyan gören vardır belki sözlüyüm ben.. geçen ağustosta sözlendim.aile arasında küçük bir merasim oldu.aileler ilk kez o gün biribirini tanıdı isteme ve söz oldu devamında.. sözlümle ayrı şehirlerdeyiz o istanbulda ben ise l.burgazda yaşıyorum... max 2 saat aradaki mesafemiz.. iki haftada bir görüşüyoruz.ben çalışmıyorum iş arıyorum başvuruyorum ama ses çıkmıyor küçük yer olduğu için işler tanıdıkla yürüyor.. e sözlümünde maaşı belli. 3 kardeşler sözlüm en büyükleri ortanca askere gitti acemiliği yeni bitti hatta van da şimdi.en küçükleride özel bir ünide okuyor.. senelik mi aylık mı ne harç parası var hatırı sayılır bi miktarda..kayınvaldem ve eşi evdeler.. emekli ikiside. iki aydır falan nişan konusunu açıyor bana ama ben bişey diyemiyorum haliylen. bizde de durumlar sıkıntılı biraz kardeşim dershaneye gidiyor.. babam işe yeni girdi falan e çeyiz denen olayımda yok annem yapmamış o zihniyette değildir yani.. ne bileyim o yüzden nişan kız tarafına ait olduğundan hazır olamıyoruz biz. en son bize geldiklerinde siz ne zaman isterseniz demişler aileme.. ama o muhabbetin üstünden 3 ay geçti.. haliyle insan soruyor..sözlümün ailesi ondan para istediler bikaç kez.. hani para ver de nişanı yapalım bişeyler olsun diye.. aldığı maaşı belli.o yüzden fazla veremiyor ama bi kere verdi 400 kadar hesabını yapıp. aldılar falan sonra bu ay gene istediler tekrar hesabımı yapayım vercem anne demiş benimki. bu sefer tartışma çıkmış vercem dediği halde üstüne gitmişler çocuğun.. sen vermezsen bişey olmaz demişler falan iki haftadır konuşmuyo annesi ve babasıyla böyle yaptıkları için. haklı da.annesi hakkımı helal etmiyorum affetmiycem seni falan demiş.. çok büyütmüş olayı. bizde de durumlar böyle bizimkilere hiç bahsetmedim bu olanlardan. sözlümle konuştuk falan ettik madem herşeyi benden bekliyolar kredi çekeriz yaparız kendimiz herşeyi dedi.. bu ara bunu konuşuyoruz.. 10-12 bin bi kredi çekeriz nikahtı eşyadı hallederiz uygun bi ev kiralarız dedi. sende girersin bi işe beraber mücadelemizi veririz dedi bana. bende istiyorum aslında. böyle olursa nişan olmayacak. olmasada olur.. nikahta takılır alyanslarımız.. ben şimdi dedim nisan ayına dek bekleyelim eğer her iki taraftanda bişey çıkmazsa kararımızı ailelere açıklarız bildiğmizi yaparız dedim kabul etti.. bu amaca bayağı odaklanmış durumdayız.. tabi keşke böyle olmasa herşey tatlılıkla olsa.. ama kızlar hani anlamadığım nokta şu; 400 ü alıyosan sen sadece bu 400 le mi yapcaksın nişanı?? en son bikaç gün istanbulda kaldım beraber takı baktık tarttırdılar bana beğendirdiler falan 2 bin tl küsür bi set :bbo: e sen gelinini yanına alıp seçtiriyosan demek bişeyler yapcaksın e madem oğluna neden bunları böyle yapıyosunda huzur kaçıyo böyle?? e hadi biz kredi olayınla yaptık ettik sonra bana tavırları kötü olur mu ?? benim ailem nasıl karşılar bilmiyorum ama az çok bişey yapmaya çalışırlar ki bizimkilerde de nişan havası yok ailece şatafat pek sevmiyoruz.. nişanı şuan aradan çıkartmış durumdayız ama sözlümle benim aramda bu kararlar şuan için tabi.. ama o kafasına koydu. e dedim annenler sana ikimize tavır alırsa ne olcak dedim umrumda değiller diyor.. çok anneci babacı değil zaten.. diğer kardeşlerine göre daha asidir.. dediğine göre sözlüm kendi parasını kazanmaya başladığı günden beri zıtlaşıyolarmış çok.. hayatımda hiç bu kadar kafam karışmadı benim.. geceleri uyku girmiyo gözüme.. bilmiyorumkismile baş ağrıları çekiyorum dehşet.. nasıl olcak ne olcak ne yapıcaz diye düşünmekten en özet şekliyle anlatmaya çalıştım size.. yorumlarınız önemli.. burda tecrübeli evli insanlar çok fazla.. yaşayan bilir derler ya o durum işte bende fikir almak için paylaşayım dedim kızlar.. mafoldumben kafanıza takılan varsa sorun yanıtlarım yine.. ama durum bundan ibaret.. sözlüm ailesinin maddi durumunu bilmiyo anlatmazlar ona yani.. fakat dediğine göre nişan düğün ev eşya herşeyi bundan bekliyolar.. öyle olur mu ki :uhm: ve biz kendi mücadelemizi vermeye kalksak iyi bir karar olur mu?? benim durumumu paylaşanlar var mı ??
vereliniortak

Ya şimdi kim kimden para istemiş anlamadım..

Müstakbel kayınvaliden sözlünden mi istemiş neden istemiş

madem iki taraf da etliye sutluye pek karisma yanlisi degil (su veya bu sebepten), siz de planinizi yapin, kredinizi cekin herseyinizi kendiniz yapin. para olarak kimseye minnet etmezseniz evliliginizde daha huzurlu ve tatmin olursunuz. kimseden birsey beklemeyin ve madem maddi olarak katkilari olmayacak onlarin ne dusunecegine de cok takilmayin. sonucta evliliginize karsi degiller. o zaman siz nasil uygun goruyorsaniz saygi duymak zorundalar. bu kadar kafaniza takmayin. ama siz de kredi isine girmeden once bir is bulmaya bakin. sonra sikintiya dusmeyin...

canım bende tecrubelı dıılım ama okudum ole umarım hersey gonlunuzce ve istedıgınız gıbı olur sız mutlu olunda gerısı bos bana gore

Eğer müstakbel kayınvalideniz sözlünüzden para istediyse vermek zorunda değil.

Para biriktiriyorum veremem desin o da vermesin.Evlilik arifesinde olandan para mı istenir borç bile olsa !

Ne saçmalık bizde para yok sizde de yok haydaaa e napalım şimdi o ondan beklesin nişanı o da ondan.Olur mu öyle şey.

Madem ortada yapılmış bir söz var e biliniyor ki bu sözün peşinden nişan kına gecesi düğün gelecek herkes neden ayağını yorganına göre uzatmıyor ki.

Siz de dediğiniz gibi yapın çekin kredi muhtaç olmayın kimseye.Yarın birgün evinize gelirken de utanırlar ama.

Kredi çekmeden önce sen de bir işe girmeye çalış altından kalkmanız zor olur yoksam tek maaşla hem kira hem de kredi borcu ...İkiniz de çalışırsanız daha kolay bitirirsiniz.

iki taraf da sıkıntılı bir dönemdeyse nişan olmasa da olur..

Ayrıcaca nişan kız tarafına aittir..

Siz, hep sözlünüzün ailesinden bahsetmisşiniz, nişanı yapacak ya da yapmayacak taraf kız tarafı olduğuna göre, sizin ailenizin bu konuda bir karar alıp, erkek tarafına bildirmsi gerek..

Onların şu an sessiz kalması normal, sizi bekliyorlar:)

Düğün nikah aşamasına geçilince de, kız tarafı kendi çeyizini erkek tarafı da kendi üstüne düşeni elbet elinden geldiğince yapar, yapamadkları aşamada gelin ve damat, borçlanarak evlendikten sonra öderler ..

Bu işler böyledir..

Nişan aşamasında olduğunuz için erkek tarafı şu an normal olarak sizden bir adım bekliyor..

Siz ne bekliyorsunuz???:)))))))

Para konusuna gelince onların ailevi meseleleri şu an..Sizn kafa yormanızı gerektirecek birşey yok.

Son düzenleme:
nişan olması çok gerekli bişey değildir her iki tarafında maddi sıkıntıları varsa olmasada olur. hem nişanı kız tarafı yapar.önce senin ailenle konuşup nişan konusuna karar vermen lazım.nişanlının ailesi sizden beklediği için böyle davranıyor olabilir.madem her şeyi nişanlın yapacak sizde aşırı masrafa kaçmadan düğün hazırlıklarınızı yapıp evlenebilirsiniz.

evet nişan kız tarafına aittir.. ama şuan biizmkilerin güdeminde yok işte.. babaannemlerin yerleri var onların nisan ayına doğru satılma olayı varmış onu diyodu annem yaparız nişanı vs vs.. ben zamanında dedim anne bi kere gelip gitisnler dedim.. en azından söz nişan bi arada olrdu ama annem inattır.. istmeye geldiğinde tanışırım demişti.. ama o da pişman şimdi.. evet sözlümden para istiyolar.. hani sen ver ki bizde bişeyler yapalım diye.. sözlüm şuanda silmiş modda onları.. konularını bile açtırmıyo kılar.. bende nisan ayına dek bekliyorum bu yer mevzunu satılma durumu olursa eğer annemlete söylerim yapalım diye.. ama olmazsa eğer diycem siz madem yapamıyosunuz biz bunu bunu düşünüdk diye.. zaten ikimizde çalışıcaz... başka türlüsü yok.. ama şuan ayrı ayrı işeknce çekip bi de ayda iki ekz görüşme parasını düşüneceğimize evimizi düzenimizi kuralım diyoruz biz.. yollarda git gel olmuyo çünkü.. e kimseden de hareket yok.. bakalım

Olabilir kayınvalidenin sözlünden para isteyip, ''sen arada bize bir miktar ver biz de senin için birşeyler yapalım'' demesi çok normal..Sonuçta size yapacak..
Bundan dolayı sözlünün ailesini silmesini de anlamadım..
Ama sözlünün istemiyorsa kendisi yapsın o zaman, kayınvaliden de emekli maaşıyla neye gücü yeterse onu yapar zamanı gelince.

Ama dediğim gibi, sırada nişan olayınız var..
Daha yapılacak mı yapıılmayacak mı o bile belli değilmiş.

Bekleyin bakalım..hayırlısı.

Olay niye bu kadar büyümüş anlayamadım. ıki tarafında maddi sıkıntıları var ise ona göre birşeyler yapılır biter. Hatta nişan yapılmayadabilir. Ben yapmadım.

Yanlış anlamadıysam eğer sıkıntı, ailesinin herşey için sözlünüzden para istmesi değil mi? Peki yok ise kimden isteyecek. Biz de herşeyimizi kendimiz yaptık. Varda yapmıyorsa belki sıkıntı olabilir ama yokmuş.

Bu durumda hemen bir yola girmek istiyorsanız eğer, kendi durumunuza göre birşeyler yapacaksınız. Siz de çalışır halledersiniz.

yaklasik 2 senedir evliyim ve evledigim gunden beridir borc odemeye calisiyoruz(dugun borclari)...hergun bu borclari nasil odeyecegiz diye dusunuyoruz...esim yurtdisindaydi arada mesafe olunca hasret bize zor geldi ve evlilik tarihimizi onceye aldik.simdi dusunuyorumda biraz daha sabirli olsaydik dugun pramizi biriktirip oyle evlenseydik daha iyi olmazmiydi diye ..ya aslinda imtihan dunyasi dertler hic bitmiyor ki bu seferde baska turlu imtihanlarimiz olur du:)
sizi zor gunlerin bekleyecegini bil ..sirtlarinizi bankaya dayamakta kolay olmayacak ..seninde calisman gerekecek.Allah yardimcin olsun...

Çalışmaktan yana sıkıntım yok.. her akşam yemeğimizi beraber yiyeceğiz ya bunu düşünmek bile bana güç veriyor kızlar inanın.. benim tek derdim şuandaki sıkıntılar.. ailevi sorunlar falan.. ilk kez böyle şeyleri yaşıyor olmamın verdiği de bir acemilik var tabi..fakat emin olun şuan olay bize bakıyor yani.. öyle yada böyle sözlümün cebinden çıkacak ilk etapta o yüzden kredi çekeceğiz.. beraber öderiz diye düşünüyoruz.. evlilik aşamasında ailelerden yardım eden olur diye düşünüyorm biizm kararlılığımızı görecekler en azından ufak da olsa bişeylerin ucundan tutarlar diye düşünüyorum bakalım artık.. mart çıksın herşey belli olucak.. yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.. çok iyi oluyomuş böyle dertleşmek :/

ağustosta söz olmuş 7 aydır nişan yapmamışsınız

aileler çok ağırdan alıyorlar gibi

krednizi çekin ,kendi yağınızda kavrulun

onlara kalsa bu iş daha çok uzarakannehir

Sözlün ne kadar maaş alıyor?
Bunu söylersen sana daha mantıklı yorum yapabilirim...

Ama sözlünün annesi ondan 400 lira istedi diye ailesini silmesi bana çok mantıksız geldi... Kadın o 400 lirayı kendi için istememiş ki.. Sizin nişanızda takacakları takılar için para biriktiriyor belli ki... Sözlünün belki biriktiremeyyeceğini düşünerek kendisi biriktirmek istemiş... Ne var bunda....

Ayrıca bi nişan dediğiniz çok da büyük masraf değil yani....
Evde yaparsınız aile arasında sizin yakın aile onun yakın ailesi 20-30 kişi tamamdır.. Eve börek poğça kurabiye kek tamamdır... 2 de alyansa bakar... Nişan dediğin daha fazla bişey değil... Set met bilezik milezik ailelerin drumu müsait değilse olasa da olur yani....

10-12000 lirayla evinizi rahat rahat döşersiniz, ha belki çok kaliteli çok lüks olmaz ama işinizi görecek ekonomik olarak döşersiniz... Ama bu krediyi geri ödemek var....
12000 lirayı 3 yılda ödemeye kalksan 16000 olarak ödeyeceksin 16000 i 36 ay vadeye bölersen ayda 460 tl eder....
460 bankaya kredi borcu ödeyeceksiniz... ıstanbulda en kötü yerde kiralar 400 civarı... ettimi sana 860 tl... Elektrik doğalgaz su telefon da sana en az 200 desen 1060 lira...
Geriye nekadar kalacak geçinebilcekmisiniz... Bunu siz düşüneceksiniz...

Ya da ufak bi nişan yapıp ikinizde 1 yıl çalışıp yemeyip içmeyip para biriktireceksiniz.. Maum annebaba yanında fazla para harcanmıyor en azından ira fatura dertleri olmuyor...Biriktirip 1 sene sonra daha az borçla evleneceksiniz...

7 aydır nişan yapmamşsınız bundan sonra da yapmasanız olur hani şart değil ya nişan yapmak canım soran olursa aile içinde yaptığınızı felan söylersiniz

Sözlünün annesi oğlundan para istiyorsa görünürde varmıymış peki birşey ne bilim aldığı bir eşya veya başka birşey

sözlenmişsiniz arada daha nişan var .demekki erkek tarafı önce nişan olsun istiyorlar sonra devamına bakarız diyorlardır mutlaka.
siz daha nişanı düşünmezken onlar düğünü nasıl düşünsünler.
madem durumunuz iyi değil maddi yönden.hem şatafatıda sevmiyomuşsunuz
ailenle biran evvel karar alın sözlünün alisenden yakın akrabaları çağırın yani şayet çok kalabalık değillerse teyze datı hala amca.sizden de öyle.yada sadece anne baba kadşlerlede olabilir çağırın evde takın yüzüklerinizi masrafsız işte ne güzel.bir pasta bi kola bitti.
sonrada onlar düşünsünler düğünü.

olaylar çok karışık geldi ama ben sözlünün ailesine hak verdim,eğer ailesi 400 lira için sözlünle tartıştıysa bi bildikleri vardır sonuçta sözlünü en iyi onlar tanır,belki sözlün 400 lira verdikten sonra ardını getirmemiştir,daha fazla para vermek için uğraşmamıştır yada vermesi gerekirken gereksiz harcamalar yapmıştır aileside beklemeye katlanamamıştır.

hem 2000tl set parası veren aile kalan parayı da karşılar diye bişey yok bence onlar üstlerine düşeni yapmış bunu yapmayan ailelerde var,

düğün istemiyoruz zaten.. nişanda olmayabilir.. bu tarz şeyleri sevmiyoruz. benim ailemde bu bilinçte zaten.para istediklerinde veriyor fakat istedikler an veremiyo hesabını yapıp veriyo.. önceki ay verdiğinde böyle sorun olmadı bu sefer hemen veremediği bikaç gün sonra vereceği için sorun oldu hepsi bu.. nişan şayet illa ki olursa bile iki arkadaşımın dediği gibi aile içinde olacak.. ben bunu aileme hep söyledim fakat onlar ne düşünüyo artık bilmiyorum.. kime ne ispatlanacak bilmiyorum.. annem havalar iyileşsin yaparız demiş komuşa ablaya o dabana söyledi bugün.. ne olur nasıl olur bilmiyorum ama bu kararımızdan da haberdar edeceğiz aileleri.. onların desteği de olur bu şekilde hem.. bu olay bitsin istiyorum... burda iş güç yok yok 3 senedir arıyorum başvuruyorum girip çıktığım yerler oldu ama işte yaşayan bilir ancak.. bende bu zorluklara tek başıma katlanmak yerine sevdiğim kişi ile katlanmayı tercih ediyorum.. ve inanın zaten uzak ve böyle ağır herşey.. şartlarböyle. çok fazla ruhsal yıpranma oluyo.. saçma nedenlerden tartışıp biribirimizi kırıyoruz..

tabiki bu kararın bi takım zorlamaları bedelleri olacak.. o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip krediyi ona görealıcaz.. öncesinde eşya olayıyla ilgili tahminifiyat alıcaz haftaya mağazalardan.. sonra kafamıza yatan bi bankadan kredi ve ödeme seçenekleriyle ilgili bilgi alıcaz.. şirketteki arkadaşlarından da ev olayını sorduruyo.. şuan boşta olan ve 700 tl kirası olan bi ev mevcut.. ama yine de bakıcaz 600 e kadar sorun yok ince hesaplar yapıyoruz.. bende neyin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat hep keşkelerle olasılıklarla 7 aydır kös kös oturmaktan otogarlarda süürnmekten gerçekten çok yorulduk.. neler atlattık geçirdik.. bunu da atlatacağımızı umuyorum... tek sorun ikimizinde ne kadar kararlı olduğumuzu ailelere göstermek..

mydecember arkadaşım; tabiki kimse birşeye mecbur değil.. ama onlarında evladı.. bi ucundan tutmalılar diye düşünüyorum.. ha tutmazlarsa hiçbişey yapmazlar zaten niyetine bile girmezler.. ama bu şekilde bakınıp ediyolarsa ki biliyolar çocuklarının 2 bin tl yi bi sete veremeyeceğini.. maaşı zaten bin tl.. evlenice bende çalıştığmda atıyorum eve gircek para 1600.. krediden artırdığımızla iki aylık peşin kirayı vericez.. kredi ödemelerini 2. ay başlatıcaz o sürede ben işe giricem taksitler başladığında zora girmemek için.. nikahta takılan edilenle de bi kısmıyla düzene girene dek kendimizi geçindiricez.. ben burda neler okudum herkes ayrı mücadelesini vermiş.. bu forumda olmayım bu şekilde olanlarda yok değildir.. sadece ben ilk kez hayatım adına karar alıyorum ilk kez böyle dönemden geçiyorum.. bi yandan yanlış mı diyorum öte yandan bu hayat benim.. yarının garantiis yok diyorum.. yorum yazanların ellerine sağlık..

Eğer güçleri yok ise ,2000 tl lik sete bakıp, hava yapmanın , çocuğunu da sıkıntıya sokmanın manası yok tabi ki. Eğer karşılıklı birşeyler yok ise ,karşılıklı birbirine yüklenmenin anlamı yok. Kimse tabi ki kolay yuva kurmuyor, mücadele etmeden de olmuyor. Ama bence çokta acele etmeyin, biranda karar verip ayaklanmayın. Önce işini bul ,sağlama alın kendinizi. Sözlün askerdeydi heralde, oda gelsin iş bulsun. Ondan sonra evlenin. Öfkeyle kalkıp ,zararla otumayın. Bizde 4 ay içinde filan evlendik, çok uzatmaya gerek yok ama önce kendinizi birazda olsun sağlama alın. Sevince samanlık seyran oluyor devirleri bitti malesef. Maddiat bile eşlerin arasını açıyor, kendinizi bu sıkıntıların içine sokup, huzurunuzu bozmayın derim.

yok canım.. askerde olan ortanca kayınım :) allahtan askerlik mevzusu benden önce bitmiş.. işe girmem için evlenmem şart..ordan bi iş bulmam daha kolay çünkü... hatta onun şirketine girme olasılığım var.. bize büyük kolaylık olur.. arkadaş çevresi geniş bir elden sana iş buluruz orası sorun değil diyo zaten.. biranda verilmiş bir karar değil ayrıca be canım.. son iki aydır düşünüyoruz konuşuyoruz kendimizce..e kış çıkmaya başlayınca baktık uzadıkça uzuyor biz ele alalım istedik.. dediğim gibi önce ihtiyaçlarımızı ve tutacak miktarı berliycez ardından bikaç bankadan bilgialıp tekrar bir değerlendirme yapıcaz baktık ki olumlu ?? işte o zaman ailelere durumu bildiricez.. büyük ihtimal onlarında desteği olacaktır... özellikle benimkilerin ne bileyim annem yatağımı yorganımı mutfal eşyalarımdan olanları alır verir biliyorum yani.. e onların tarafta o tarz yapsa misal yani bize sorun olmaz.. nikah olcağı için düğün masrafı da olmayacak zaten.. kayınvalidem arnavut şalvarı kıyafeti giydirecekti bana hep der.. valla görmek istiyosa ucundan tutsun.. tutarsa şanından tutmazsa biz yaparız ama kafamıza göre yaparız.. zaten bakıyorum da sırf zorunluluktan aileler istiyo diye nişan kına düğün bayağı bi sarsıcı oluyor.. önemli olan sabah uyandığında biribirinize karşı tebessüm edebilmektir geçinmektir.. ohoo kına olmuş olmamış nişan olmuş olmamış... farketmez. hem zaten nikahta alnımdan öpüp alyanslarımızı biribirimizin parmaklarına takıp imza atmak daha klas gelmiştir bana hep boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…