• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu İş Nasıl Çözülür Sizce??

düğün istemiyoruz zaten.. nişanda olmayabilir.. bu tarz şeyleri sevmiyoruz. benim ailemde bu bilinçte zaten.para istediklerinde veriyor fakat istedikler an veremiyo hesabını yapıp veriyo.. önceki ay verdiğinde böyle sorun olmadı bu sefer hemen veremediği bikaç gün sonra vereceği için sorun oldu hepsi bu.. nişan şayet illa ki olursa bile iki arkadaşımın dediği gibi aile içinde olacak.. ben bunu aileme hep söyledim fakat onlar ne düşünüyo artık bilmiyorum.. kime ne ispatlanacak bilmiyorum.. annem havalar iyileşsin yaparız demiş komuşa ablaya o dabana söyledi bugün.. ne olur nasıl olur bilmiyorum ama bu kararımızdan da haberdar edeceğiz aileleri.. onların desteği de olur bu şekilde hem.. bu olay bitsin istiyorum... burda iş güç yok yok 3 senedir arıyorum başvuruyorum girip çıktığım yerler oldu ama işte yaşayan bilir ancak.. bende bu zorluklara tek başıma katlanmak yerine sevdiğim kişi ile katlanmayı tercih ediyorum.. ve inanın zaten uzak ve böyle ağır herşey.. şartlarböyle. çok fazla ruhsal yıpranma oluyo.. saçma nedenlerden tartışıp biribirimizi kırıyoruz..

tabiki bu kararın bi takım zorlamaları bedelleri olacak.. o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip krediyi ona görealıcaz.. öncesinde eşya olayıyla ilgili tahminifiyat alıcaz haftaya mağazalardan.. sonra kafamıza yatan bi bankadan kredi ve ödeme seçenekleriyle ilgili bilgi alıcaz.. şirketteki arkadaşlarından da ev olayını sorduruyo.. şuan boşta olan ve 700 tl kirası olan bi ev mevcut.. ama yine de bakıcaz 600 e kadar sorun yok ince hesaplar yapıyoruz.. bende neyin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat hep keşkelerle olasılıklarla 7 aydır kös kös oturmaktan otogarlarda süürnmekten gerçekten çok yorulduk.. neler atlattık geçirdik.. bunu da atlatacağımızı umuyorum... tek sorun ikimizinde ne kadar kararlı olduğumuzu ailelere göstermek..

mydecember arkadaşım; tabiki kimse birşeye mecbur değil.. ama onlarında evladı.. bi ucundan tutmalılar diye düşünüyorum.. ha tutmazlarsa hiçbişey yapmazlar zaten niyetine bile girmezler.. ama bu şekilde bakınıp ediyolarsa ki biliyolar çocuklarının 2 bin tl yi bi sete veremeyeceğini.. maaşı zaten bin tl.. evlenice bende çalıştığmda atıyorum eve gircek para 1600.. krediden artırdığımızla iki aylık peşin kirayı vericez.. kredi ödemelerini 2. ay başlatıcaz o sürede ben işe giricem taksitler başladığında zora girmemek için.. nikahta takılan edilenle de bi kısmıyla düzene girene dek kendimizi geçindiricez.. ben burda neler okudum herkes ayrı mücadelesini vermiş.. bu forumda olmayım bu şekilde olanlarda yok değildir.. sadece ben ilk kez hayatım adına karar alıyorum ilk kez böyle dönemden geçiyorum.. bi yandan yanlış mı diyorum öte yandan bu hayat benim.. yarının garantiis yok diyorum.. yorum yazanların ellerine sağlık..

Nişanlın 1000 lira maaş alıyor ve siz 700 liralık evde oturmayı düşünebiliyor sunuz....
Pardon ama kredi borcunu nasıl ödeyeceksiniz... Hadi krediyi geçtim doğalgaz elektrik su faturalarını nasıl ödeyeceksiniz, hadi onu da geçtim ne yiyip ne içeceksiniz....

İstanbul taşı toprağı altın devri çoktaaan geçti güzeli.. L.burgazın ne kadar ufak ama bir o kadar da gelişmiş ve sanayi bölgesi olduğunu gayet iyi bilen biriyim.. Orada 3 senedir iş bulamayıp İstanbulda 2 ayda iş bulabileceğini sanıyor ve ona göre hesap yapıyorsan çok ama çok yanılırsın....

Bence Çocukça hayaleri bir kenara bırakıp biran önce iyi kötü kendinize iş bulup para biriktirmeye başlayın.... Sözlün de parasını biriktirsin, ister annesi onu yerine biriktirsin ister kendisi biriktirsin.... Annesine de söyleyin boşuna 2000 liralık set falan almaya çalışmasınlar, nasıl olsa satıp borç ödeyeceksiniz.. Bilezik alsınlar ki satarken zarar etmeyin....

Haa bu arada l.burgaz-istanbul arası 2 saat yani istanbulun bir ucundan bir ucuna bile o kadar zamanda ulaşamayanlar var... Otogarlarda sürünmek falan bence çok abartmışsınız....
Burgaza 3-4 tane otobüs şirketi var ve her yarımsaatte bir otobüs var... Yani gidip gelmek gayet kolay...Hatta bir ara 2 ay boynca bilet fiyatları 5 tl olmuştu... şehir içi minibüs parası gibi yani....

Emin ol bekarken daha iyi para biriktirilir... Borçlanmadan evlenirsiniz... Borçlasanız ile nikahta takılanlarla falan kapatılabilecek bir borç olur...

Öbürtürlü 12000 kredi çekip evlenip 1000 tl maaşla batağa saplanırsınız kimse de çıkaramaz...

zorluk çekeceğiz bunun farkındayım ama nasıl anlatayım bunu size anlayamıyorum.. ifade edemiyorum kendmi sanırım.. bu yazdıklarım en kötü ihtimal bir senaryo.. aileler henüz bilmiyor.. belki söyleyince daha farklı da olabilir..misal eşyaların bi kısmına yardım edebilirler.. nikahı vs vs onlar üstlenebilirler.. bize de sadece temel eşyaları almak kalır.. ki öyle yada böyle bu iş kredisiz olmayacak.. keşke olsa ama olması iin mucize şart.. biz çalışıp para biriktirmeye kalkarsak 6 yıl kafadan evlenemeyiz.. zaten yeterince gerilmiş durumdayız.. burgaz sanayi bölgesi olabilir.. ama kafana göre gidip giremiyosun ne yazık ki.. annem chp kadın kollarında delege benim.. iş olsa önce ben bulurdum anlayacağın.. hepsi biliyolar ki evdeyim.. herkesin bilgisi var yani.. burda çalışan arkadaşlarımın hepsiama hepsi tandııkla girdiler.. ha diyceksin sende soktur kendini söylüyorum ama olmuyor işte.. arkadaş diyosun ama mevzu çıkar işlerine gelince pas vermiyo kimse.. bu durumda ben ne yapaıym??? boynumu büküp ne zaman kısmetse o zaman mı diyim?? elimi taşın altına sokmadıkan sonra neyin anlamı var ki?? şuanda beni bizi nasıl günlerin ve şartların beklediğini bilmiyorum.. ben buraya yazdım belki benim gibi olanlar vardır yada tavsiye verecekler vardır diye yazdım.. 3 yaşında çocuk değilim ülkenin şartlarını çok iyi biliyorum.. ama istanbul hala çoğu insan için bir şans.. adı üstünde küçük yer burası tanıdık torpil olmadan iiimkkannsızz... tüm eğitim hayatım burda geçti ilkokuldan üniye dek.. ve emin ol o şekilde yürümüyo işler.. keşke dediğin gibi kolay olsaydı ama değil.. tek istediğim bişeylerin yoluna girmesi artık ama öyle ama böyle.. yine de fikirlerin çok değerli benim için. hepsinide not ediyorum sözlümle paylaşıp okuyorum..

Ailelerin para durumları iyi değilse o zaman nişanı da aile arasında yapın, yüzükleri takın gitsin, düğün yapmayıp nikahtan gidersiniz.

Mesela büyük mağazaların evlilik setleri var, içinde yatak odasından yemek takımlarına kadar her şey mevcut 4-5 milyar civarında bu tür bir set alıp taksit yaparsınız aileler de yardım eder siz de ödersiniz.

Ama sen işsizsin nişanlının parası da yetmez muhakkak ailelerin üç beş yardım etmesi lazım. Bu yüzden nişanlın ailesi ile arasını bozmasın, zaten annesi keyfi bir şey için istememiş ki, sizin evliliğinize yardım için istemiş. Evlenmeye hazırlanan bir adamın aldığı maaşın bir kısmını ailesine vermesi gerekir zaten. Bunun için birbirlerini kırmasınlar. Hakkınızda hayırlısı olsun Allah yardım etsin

sağolun arkadaşlar.. evet o kampanyalı mağazaları haftaya gezmeyi planlıyoruz var mesela bir tane 6.990 tl 223 parça içinde yatak odası oturma odası yemek odası köşe takımı sheffer ın tabak çanak takımı bilmem kaç parçalık işte mikrodalga fırını bozdolabı çamaşır mak. bulaşık mak. lcd tv si.. aklıma gelenler bunlar beyaz eşyanın markasıda ariston hemde.. eğer bu paketiteşhir salonunda da beğenirsek almayı düşünüyoruz.. biçok temel ihtiyaç içinde.. geriye banyo mutfak için extra eşyalar ve ev tekstili kalıyo oda nedir tül perde halı.. ben sadelikten yanayım ıvır zıvır pek sevmem.. ilk etapta zorlanacağımız için lüksüne pahalısına zaten kaçmam.... rahatlayınca değiştiririz dedik zaten kafamıza göre önemli olan ilkten bi düzen kurabilmek... bakalım nisan ayına dek beklemedeyiz şuan.. sadece dediğim gibi bu pakete gidip bakıcaz fiyat çıkartıcaz kredilerle ilgili bilgi alıcaz falan filan.. herşeyin genel listes ve hesabını çıkardıktan sonra ailelerin karşısına geçip açıklama yapıcaz ve onların bi desteği olup olamayacağını sorucaz.. hakkımızda hayırlısı tabiki..

canım sakın ama sakın acele etme
bak tecrübe konuşuyo
biz evlendik evimize 2000 e yakın para giriyo
düğün borçları hepsi üzerimizde
bi tek mobilyaları alınca bitmiyo canım dertler
tüm altınlarımı bozdurdum kredi de çektik
ee tabii maaş borçlara gidince yeme içme karttan (ki biz neredeyse haftaın 4 günü annemlerde yiyoruz)
iyice çoğaldı borçlar
sevdiğinle uyanıp uyanmak herşey çok güzel evet evlilik gibisi yok
ama şuanki aklım olsa para biriktirir eksikleri tamamlar öyle evlenirdim
en azından hayatımızın en güzel günleri borç harç düşünmekle geçmezdi
eşim de ben de aynı fikirdeyiz canım

ayrıca şimdi insana nişan da olmasa olur
kına da olmasa olur
eşyalarım iyisinden olmasa da olur gibi geliyo ama sonra herşey içinde kalır
böyle şeyler bir kez yapılıyo ve bir kez yaşanıyo
evet ben herşeyi istediğim gibi yaptım
ben de çok lüksüne kaçmadım
düğün yapmadım ama
kına gecem çok güzeldi halılarım perdelerim tamdı
şimdi içimde kalan hiçbirşey yok çok şükr

Allah mutlu etsin sevgili katrem :) ıletinden anladığım kadarıyla bebek bekliyorsunuz sanırım sıhhatle sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah canım :) evet görüş geçirmiş biri olarak fikirlerine önem ve değer veriyorum.. tabiki insanın içinde bişey kalmamalı doğru diyosun.. bizde zaten yarın evlenmiyoruz.. nisan ayında daha bu kararı ailelere söyleiyp onların yorumu ile hareket edicez.. belli mi olur onlarında katkısı olursa daha rahat atlatırız inş :))

Allah mutlu etsin sevgili katrem :) İletinden anladığım kadarıyla bebek bekliyorsunuz sanırım sıhhatle sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah canım :) evet görüş geçirmiş biri olarak fikirlerine önem ve değer veriyorum.. tabiki insanın içinde bişey kalmamalı doğru diyosun.. bizde zaten yarın evlenmiyoruz.. nisan ayında daha bu kararı ailelere söyleiyp onların yorumu ile hareket edicez.. belli mi olur onlarında katkısı olursa daha rahat atlatırız inş :))

amin canım :)
inşallah destek çıkarlar ve kolaylıkla atlatırsınız zorlukları
Allah mutlu etsin...

canım öncelikle istanbulda bir iş bul sonra kredi çekip evlenin
yoksa tek nişanlının maaşıyla bu işin içinden çıkamazsınız:1no2:
birde ailelerinizdende az çok destek almaya çalışın.bence her anne baba evladına bu aşamada elinden geldiğince destek olmak zorunda.ben böyle gördüm böyle öğrendim.
hatta bizim buralarda kızın çeyizi 14-15 yaşında hazırlanmaya başlar.senin ailende şimdiye birçok şeyini almalıydı aslında
yinede geç sayılmaz onlarında desteğiyle düğününüzü yaparsınız inşallah
ama önce sen mutlaka iş bul canım

annemin çeyiz dene olayla hiç ilgisi olmamış ki.. çevreden ben ortaokula giderken falan demişler al koy kenara falan.. onlar ilerde kendileri alırlar kazanıp demiş.. te hayatı planlayamıyosun işte.. bak ben nerden bilcektim böyle olcağını?? insanın kafa dengi her an çıkmıyo karşısına.. bi kere çıkınca da insan hayatımız ortak olsun diyo.. hele de uzak şehirde olunca... aileme çok yalvardım istanbulda amcamlarda kalıyım çalışayım en azından 6 ay 8 ay falan çok ta değil para biriktireyim dedim olmaz da olmaz bi dünya laf ettiler bana.. ee şimdi ne olcak ?? kimse çocuğunu düşünmüyo bazen.. nasıl iştir ben anlamıyorum.. geceleri uyku girmiyo gözüme.. baş ağrıları çekiyorum ağlıyorum of yani..

Canım maalesef sana pembe bir çerçeve çizemiycem, hernekadar öyle görmek istesen de hayatın gerçekleri böyle değil....

Neden para biriktirsek 6 yılda evlenemeyiz diyorsun ki...
Nişanlın her ay 400-500 koysa kenara 1 yılda 5-6 milyar para eder....
Sen biyere işe girsen 200-300 sen koysan enara 2-3milyar da sen biriktirirsin daha ne olsun....

Beliki ailelerin pek bi katkı sağlamaya niyeti yok... Annen demiş çalışır alırlar... Onun ailesi diyor para ver bişeyler alalım...
YAni sizin ailelerden pek bişey çıkmıycak....
Aklınızı kullanın.. Evlenditen sonra sıkıntı yaşamak hele k evliliğin ilk yılında evliliğinizi çok yıpratır... Evlendikten sonra yaşayacağınız sıkıntıyı evlenmeden önce çekin... aranızı biriktirin.. Evlendikten sonra eknomik sorununuz kalmasın....
Evliliğe alışmak, aynı evde yaşamaya alışmak, bibirinizin ailelerine alışmak zaten yeretince zorlu bir süreç.. Bu zorluğa bir de ekonomik zorluk eklemeyin... Daha ilk yılda çatırdarsınız....

borc biter ,elbet biter ama insanin omuzlarinda öyle bir yük oluyor ki,kalp kiriklari olusuyor zamanla,yeter diye bas bas bagirasin geliyor

bu yorgunluklari yenerim evliligimi yipratmam diyorsan buyur iste kapi orda ,cekin kredi kurun yuvanizi

Allah yardimciniz olsun sifirdan var olmak cok zor...

Son düzenleme:
desteksiz yardımsız olmaz zaten.. bakalım aileler ne diyecek.. biz ucundan tutalım gerisi gelirse şansımıza..

Ooo siz yüksekten uçmuşsunuz anacım niye öyle klas yerleri seçtiniz ki.

İstanbulda oturup 700den düşük kira verenler de vardır yani :delphin:

ya muhakkak canım.. yavaş yavaş eliyoruz biz zaten.. max 600 verirz zaten ben olursa 550 düşünüyorum. netten bikaç bakıtk öyle zaten.. yok anacım yüksekten uçmam zaten.. zaten büyük ev hiç sevmem ben hem temizliği zor olur hem tek başıma tırsarım yani şöyle kutu gibi olsun sıcak samim sade olsun yeterli valla

ya muhakkak canım.. yavaş yavaş eliyoruz biz zaten.. max 600 verirz zaten ben olursa 550 düşünüyorum. netten bikaç bakıtk öyle zaten.. yok anacım yüksekten uçmam zaten.. zaten büyük ev hiç sevmem ben hem temizliği zor olur hem tek başıma tırsarım yani şöyle kutu gibi olsun sıcak samim sade olsun yeterli valla

İstandulda evkur gibi alışveriş merkezlerinde çok kampanya oluyor eşyalarda felan.

Yatak odası salon oturma odası taş çatlasa 4 milyara çıkıyormuş bu gibi mağazalarda kampanyalı olarak.:delphin: Bu tip mağazalardan fikir alabilirsiniz.

Orası küçük yer orda iş bulamazsın belki ama buraya istanbula gelince mutlaka bulursun bir iş merak etme...Tahsil durumun nedir.

Bir de sözlün istanbulun neresinde çalışıyor.Avrupa yakasında evler daha düşük kiralı oluyor genelde..

avrupa yakasındalar canım.. 4.levent taraflarında işyeri.. evet galeri irfan diye bi alışveriş mağazası var haftaya c.tesi istanbula gelicem oraya bakıcaz.. evlilik paketi 6.990 tl miş.. oturma,yatak,yemek odası extra köşe koltuk işte buzdolabı çamaşır ve bulaşık mak.ariston bunlar hep bir de şefırın(yazılışını bilemedim şimdi) tabak çanak seti işte bilmem kaç parçaymış.. lcd tv si.. mikordalga fırın falan hatırladıkların böyle.. ben meslek yüksek okulu okudum ama mezun olmadım bikaç dersim vardı kayıdım silindi.. sonra iş olaylarına gireyim dedim ama iç açıcı değil işte.. evlilik olayımız çok işeknce biizm ya ben istanbula gittiğimde biizmkiler merak içinde dönerken sevgişlim öyle.. en güzeli evneleim düzen kurlsun herks rahat etsin

He avrupa yakasındalarsa o zaman o taraflardan bakarsınız ev de...

Hayırlısı olsun ya ..Demek İstanbul da geliyorsun haftaya ay canım ya :delphin:

Gelmesi heyecanlı da gitmesi ne zor oluyor dimi ben de nişanlıyken sözlüyken felan hep gelir giderdim o da gelirdi zor oluyor ama bir gün bitiyor bu zorluklar içini ferah tut

Back