düğün istemiyoruz zaten.. nişanda olmayabilir.. bu tarz şeyleri sevmiyoruz. benim ailemde bu bilinçte zaten.para istediklerinde veriyor fakat istedikler an veremiyo hesabını yapıp veriyo.. önceki ay verdiğinde böyle sorun olmadı bu sefer hemen veremediği bikaç gün sonra vereceği için sorun oldu hepsi bu.. nişan şayet illa ki olursa bile iki arkadaşımın dediği gibi aile içinde olacak.. ben bunu aileme hep söyledim fakat onlar ne düşünüyo artık bilmiyorum.. kime ne ispatlanacak bilmiyorum.. annem havalar iyileşsin yaparız demiş komuşa ablaya o dabana söyledi bugün.. ne olur nasıl olur bilmiyorum ama bu kararımızdan da haberdar edeceğiz aileleri.. onların desteği de olur bu şekilde hem.. bu olay bitsin istiyorum... burda iş güç yok yok 3 senedir arıyorum başvuruyorum girip çıktığım yerler oldu ama işte yaşayan bilir ancak.. bende bu zorluklara tek başıma katlanmak yerine sevdiğim kişi ile katlanmayı tercih ediyorum.. ve inanın zaten uzak ve böyle ağır herşey.. şartlarböyle. çok fazla ruhsal yıpranma oluyo.. saçma nedenlerden tartışıp biribirimizi kırıyoruz..
tabiki bu kararın bi takım zorlamaları bedelleri olacak.. o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip krediyi ona görealıcaz.. öncesinde eşya olayıyla ilgili tahminifiyat alıcaz haftaya mağazalardan.. sonra kafamıza yatan bi bankadan kredi ve ödeme seçenekleriyle ilgili bilgi alıcaz.. şirketteki arkadaşlarından da ev olayını sorduruyo.. şuan boşta olan ve 700 tl kirası olan bi ev mevcut.. ama yine de bakıcaz 600 e kadar sorun yok ince hesaplar yapıyoruz.. bende neyin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat hep keşkelerle olasılıklarla 7 aydır kös kös oturmaktan otogarlarda süürnmekten gerçekten çok yorulduk.. neler atlattık geçirdik.. bunu da atlatacağımızı umuyorum... tek sorun ikimizinde ne kadar kararlı olduğumuzu ailelere göstermek..
mydecember arkadaşım; tabiki kimse birşeye mecbur değil.. ama onlarında evladı.. bi ucundan tutmalılar diye düşünüyorum.. ha tutmazlarsa hiçbişey yapmazlar zaten niyetine bile girmezler.. ama bu şekilde bakınıp ediyolarsa ki biliyolar çocuklarının 2 bin tl yi bi sete veremeyeceğini.. maaşı zaten bin tl.. evlenice bende çalıştığmda atıyorum eve gircek para 1600.. krediden artırdığımızla iki aylık peşin kirayı vericez.. kredi ödemelerini 2. ay başlatıcaz o sürede ben işe giricem taksitler başladığında zora girmemek için.. nikahta takılan edilenle de bi kısmıyla düzene girene dek kendimizi geçindiricez.. ben burda neler okudum herkes ayrı mücadelesini vermiş.. bu forumda olmayım bu şekilde olanlarda yok değildir.. sadece ben ilk kez hayatım adına karar alıyorum ilk kez böyle dönemden geçiyorum.. bi yandan yanlış mı diyorum öte yandan bu hayat benim.. yarının garantiis yok diyorum.. yorum yazanların ellerine sağlık..
Nişanlın 1000 lira maaş alıyor ve siz 700 liralık evde oturmayı düşünebiliyor sunuz....
Pardon ama kredi borcunu nasıl ödeyeceksiniz... Hadi krediyi geçtim doğalgaz elektrik su faturalarını nasıl ödeyeceksiniz, hadi onu da geçtim ne yiyip ne içeceksiniz....
İstanbul taşı toprağı altın devri çoktaaan geçti güzeli.. L.burgazın ne kadar ufak ama bir o kadar da gelişmiş ve sanayi bölgesi olduğunu gayet iyi bilen biriyim.. Orada 3 senedir iş bulamayıp İstanbulda 2 ayda iş bulabileceğini sanıyor ve ona göre hesap yapıyorsan çok ama çok yanılırsın....
Bence Çocukça hayaleri bir kenara bırakıp biran önce iyi kötü kendinize iş bulup para biriktirmeye başlayın.... Sözlün de parasını biriktirsin, ister annesi onu yerine biriktirsin ister kendisi biriktirsin.... Annesine de söyleyin boşuna 2000 liralık set falan almaya çalışmasınlar, nasıl olsa satıp borç ödeyeceksiniz.. Bilezik alsınlar ki satarken zarar etmeyin....
Haa bu arada l.burgaz-istanbul arası 2 saat yani istanbulun bir ucundan bir ucuna bile o kadar zamanda ulaşamayanlar var... Otogarlarda sürünmek falan bence çok abartmışsınız....
Burgaza 3-4 tane otobüs şirketi var ve her yarımsaatte bir otobüs var... Yani gidip gelmek gayet kolay...Hatta bir ara 2 ay boynca bilet fiyatları 5 tl olmuştu... şehir içi minibüs parası gibi yani....
Emin ol bekarken daha iyi para biriktirilir... Borçlanmadan evlenirsiniz... Borçlasanız ile nikahta takılanlarla falan kapatılabilecek bir borç olur...
Öbürtürlü 12000 kredi çekip evlenip 1000 tl maaşla batağa saplanırsınız kimse de çıkaramaz...